Maito ja luomuliha espanjassa?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Maito ja luomuliha espanjassa?

Esillä 10 viestiä, 16 - 25 (kaikkiaan 25)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Raya
    Raya Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.12.2006
    Kirjoituksia: 24
    Vastauksia: 1011

    Tämä tästä enää puuttui, suuri maitokeskustelu, keskelle kamalinta odotteluvaihetta!
    -Ja varmasti menee asian vierestä alkuperäiseen aiheeseen, järjenkahleet katkesivat kun ryhdyin ajattelemaan asturialaista maitoa!

    la kirjoitti:

    Mikään espanjan maito ei aiheuta minulle vatsavaivoja. Suomessa sen sijaan vatsanpohjaa alkaa kivistää heti, kun nauttii laktoosipitoisia ruokia ja juomia. (Hyla-maito maistuu karmealle!) Olisiko syy niin usean suomalaisen vatsavaivoihin lehmien ravitsemuksessa eikä maidon käsittelyprosessissa?

    Minä olen ilmeisesti alkanut saamaan vatsakipuja suomalaisesta maidosta, en tosin sellaisia laktoosivaivaan viittavia vaan samanlaisia kuin vilja-allergiasta johtuvat.
    Joten olen edelleen vahvasti uskossa, Kemiran aiheuttavan MINUN vatsani kipeytymisen suomalaista ruokaa syödessäni.
    -Asiaan korjasi kun siirryin ostamaan Lidlin UHT-maitoa tai Arlan Ruotsista tuotua maitoa.

    Mutta jotain vikaa vatsassani on koska se tulee kipeäksi suomalaisen ”luonnon” kanssa tekemisissä olleiden tuotteiden kanssa, en sano että suomalaisessa ruuassa, miljoonat suomalaiset koska eivät voi olla väärässä, kun nauttivat suomalaista ruuasta.
    Toisaalta…henkeä ahdistaa ja aivastuttaa tämä suomalainen luontokin…

    santiago kirjoitti:

    Taitaa parasta luomua olla esim.argentiinalainen naudanliha.Eläimet vetää pampalla vapaana ja syö luomuruohoa suoraan maasta.Tätähän ei ei tahdo suomesta saada kauppa/maatalouspoliittisista syistä.Suomalaiset naudat on 0,5:n metrin ketjulla kiinni navetan seinässä ja syövät jotain luujauhoa.Tässä lienee jotain selitystä myös maidon laatuun.
    Espanjassa on maidontuotanto tietenkin myös teollista toimintaa,mutta esim.asturialaisilla tuotemerkeillä myydään ulkona laiduntavien eläinten maitoa.Oli luomua tai ei ,suomessa ei koskaan päästä maidon laadussa samalle tasolle.

    Parasta ”luomua”on todellakin argentiinan liha, sen kyllä maistaa.
    Ja tästä pääsin lempiaiheeseeni Asturiassa tuotettuun maitoon.
    Vaikka se olisi käsitelty millä tavoin, maistuu siinä vehreät Asturian laaksot, jolla sarvipäät edelleen laiduntavat, ilman stressaavaa kytkyä joka kuulemma takaa ”turvallisen elämän” lehmälle.

    No onhan minulla tässä ”oma lehmä” ojassa…

    Masa kirjoitti:

    En tiedä, mistä johtuu, että MIKÄÄN espanjalainen maito ei pistä mahaa (minulla) sekaisin. Nämä suomalaiset oitis. Ja painettakin kertyy! Laktoosi-int. ei ole kokeitten mukaan.

    Ja sitten lihat, esim kanan rintaleikkeet. Mercadonan hinta keskimäärin n. 5€ kilo. Kauniin väristä, hyvää ja ilman keltaista suolalientä, jota sanotaan Suomessa marinaadiksi! Voi hitto, yäk! Siitä pirun liemestä suostuvat Suomessa vielä maksamaankin jotakuinkin 8 €kee por kilo!

    Jälleen suomalainen joka ei siedä suomalaista maitoa, perustetaanko pian seura?

    Ja muuten vesi herahtaa kielelle kun jo aatoksissain paistelen Mercadonasta (Consumista, Carresta) ostettuja lihoja perheelleni ravinnoksi, edulliseen hintaan.

    Mietelmä:
    Asuttuani n. 40+ vuotta Espanjassa olisin varmasti allergisoitunut siellä olevalle luonnolle sekä kaikille ruuille joita siellä kasvatetaan!

    PSAH!

    Espanjalaisiin maitotuotteisiin voi tutustua kätevästi maitofirmojen nettisivuilla:

    http://www.capsa.es/productos.cfm

    http://www.lechepascual.es/

    http://www.puleva.es/pf/index.html

    Luomun ja Espanjan suhteesta löytyy jotain täältä:

    http://www.ruokatieto.fi/finfood/luomu.nsf/943b7a8749ee71afc225708b002b85b1/ffe0e2e5183251ddc22572090021745a?OpenDocument

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä la luz
    la luz Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.10.2008
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 277
    Anna-Katariina kirjoitti:

    Monesti maidon aiheuttamat vatsavaivat tulkitaan väärin laktoosi-intoleranssiksi. Laktoosi-intoleranssin oireet eivät katoa mihinkään maitoa vaihtamalla. Jos oireet taas johtuvat jostain muusta, esimerkiksi maidon prosessoinnista maidon vaihdosta voi olla apua.

    Aikoinaan tehdyssä testissä minulla ei todettu laktoosi-intoleranssia, 2 maidotonta viikkoa olivat oireettomia ja myöhemmin aloin pikkuhiljaa lisätä maitotuotteita niistä vähälaktoosisten ja laktoosittomien sarjoista. Niillä pärjäsin hyvin ja pärjään Suomen reissuilla edelleen. PAHINTA vatsalleni on Suomessa lomaillessani ruoka, jossa normaali maito on kuumennettu kuten esim. riisipuuro tai pulla. Äitini kun ei vieläkään halua muistaa tätä seikkaa, että kärsin tavallisesta maidosta. Seurauksena kuumennetun maidon nauttimisesta on ympäristöhaittoja ja jatkuvia tuokioita pihan perillä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
    Mrs S Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.04.2008
    Kirjoituksia: 29
    Vastauksia: 78

    Isot kiitokset kaikille valaisevista vastauksista! Taidetaan mekin sitten ostaa tota asturiaa, vapaana kulkevat lehmät on hyvä juttu ja sellaisten maitokin on varmasti terveellistä. Luomulihan puute on kurjempi juttu. Mitenköhän siellä ollaan niin jäljessä luomu- ja kierrätysjutuissa? Argentiinalainen liha on hyvää ja mun mielestä on ensisijaisen tärkeetä että eläimet saavat elämisen arvoisen elämän, mutta lihan lennättäminen atlantin yli ei tietenkään ole kaikkein ekologisinta. Lähiluomu(tai ennenkaikkea eläessään ns vapaa) ruoka ois kaikkein paras juttu. Ehkä me löydetään joku mukava inhimillinen maajussi sieltä aurinkorannikolta :). Ja jos ei, tai siihen asti, ainakin siellä kasvaa hyviä vapaita vihanneksia.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä la luz
    la luz Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.10.2008
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 277

    Carrefourilla näin EKO-munia. En sen tarkemmin alkanut pakkausselostetta lukemaan.

    Lämpimässä säilyvää maitoa meillä on aina kotona. Tänään ostimme 60 litraa varastoon 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Anna-Katariina
    Anna-Katariina Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.03.2008
    Kirjoituksia: 10
    Vastauksia: 153

    Tuli mieleen, kun en porkkananpurijana ole koskaan lihoja ostellut, mutta anopin mukana tuli joskus ruokaostoksilla käytyä. Anoppi aina kauppahallissa pyysi myyjältä ekologisesti kasvatettua kanaa. Sanoi, että on paljon mureamman makuista, kun on saanut vapaana tepastella ja jyviä syödä. Kauppiaalla oli aina muutama ”ekokana” tiskin alla, eli pitää osata pyytää. Tiedä sitten miten ekokanoja ne todellisuudessa olivat.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Mm.Mercadonassa ja muissakin marketeissa on pollo de corral,nimellä ,olisko suomeksi vapaa ,eli ei häkkikana, kanoja jotka on ihan eri värisiä,n.egen kilolta kalliimpia,2-2,5 kiloisia jötiköitä ja paremman makuisia kuin normikanat,joiden maku muuten pesee suomibroilerin mennen tullen.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
    Mrs S Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.04.2008
    Kirjoituksia: 29
    Vastauksia: 78

    Kiitos taas kaikille ja erityisesti Anna-Katariinalle ja Santiagolle! Teiltä tuli kaikkein kivoimmat vastaukset, just kanaa me ollaan niin kaipailtu. Mäkin pitäydyin kasviksissa ennenvanhaan, mutta (argentiinalaisen lihansyöjä)miehen ja lapsen myötä tuntui mun kohdalla oikeammalta (…) alkaa laittaa ja syödä lihaa. Taas yksi hyvä syy muuttaa espanjaan. Suomen kaupoista ei saa kanaa de corral.

    Eli yhteenvetona luomua/vapaata on ainakin argentiinalainen pihvi, kana, munat, maito ja kasvikset. Onhan espanjassa luomua :)!!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Masa P
    Masa P Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.12.2006
    Kirjoituksia: 85
    Vastauksia: 746

    Rontti oli pistänyt taas hyvän linkin rasvan pilkkomisesta.

    Isälläni oli tapana varoittaa tällaisen maidon vaaroista. Pilkottu rasva kuulemma niin ”ohutta”, että se juuri aiheuttaa verisuonivaurioita!?

    Nämä varoitukset hän antoi 60-luvulla. Ammatiltaan hän oli elintarviketeollisuuden mestari!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Muistui tää ketju mieleen kun lueskelin päivän ilmaislehteä.Tämmöistä tietoa ekoviljelystä Andaluciassa:
    mellkein 600 000hehtaaria ekoviljelyssä,56 bio ganaderiaa eli eläintilaa Malagassa.Malagassa on 57 teollista alan yritystä.
    Espanjaksi eko/bioviljely on mm.cultivo bio,cultivo ecologico.(sanojen päälle kuuluvat heittomerkit saa jokainen panna haluamilleen paikoille)

Esillä 10 viestiä, 16 - 25 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.