Maidot espanjassa!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Maidot espanjassa!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Jenna B
    Jenna B Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.08.2010
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 4

    Sellasta kyselisin, että mikä maito on maultaan lähimpänä suomalaista kevytmaitoa? kun esikoinen ei suostu juomaan mitään mitä on ostettu, kun maistuu kuulemma pahalta ja suomessa on kyllä ollut kova maidon juoja:)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Raija
    Raija Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.07.2006
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 152

    Otsikossa se vastaus jo tulikin. Siis leche fresca, jota saa ihan eri hyllystä kuin niitä ”tiiliskiviä”. Ja värithän menee päinvastoin kuin Suomessa eli punainen on rasvattominta.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Jenna B
    Jenna B Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.08.2010
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 4

    Siis eli ne lämpimässä olevatko ei ole kelpo tavaraa? kun ollaan mietitty että onkohan ne hyviä, kun paikalliset ostaa niitä! olemme ostaneet kylmähyllystä vihreetä maitoa, muttei kelpaa!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Ongelma tässäkin maitoasiassa on suomalaisten elintarvikkeiden huono laatu.
    Lapset ja vanhemmat ovat tottuneet teollisesti käsiteltyyn ja maultaan muutenkin huonoon suomalaiseen maitoon ja luulevat virheellisesti , että espanjalaisessa maidossa on jotain vikaa.
    Täällä valikoimat ovat huomattavan laajat ja antavat vaihtoehtoja , tuoreesta maidosta , uht käsiteltyihin ja myös erilailla vitaminoituihin tuotteisiin.
    Ja en voi olla kertomatta vaikkapa Asturian maidoista. Lehmät joista kyseinen maito tiristetään laiduntavat ”vapaina ” vuoristolaitumilla, syöden , etten sanoisi terrveellisesti, verrattuna suomalaiseen keinoruokintaan.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489
    santiago kirjoitti:

    Ongelma tässäkin maitoasiassa on suomalaisten elintarvikkeiden huono laatu.
    Lapset ja vanhemmat ovat tottuneet teollisesti käsiteltyyn ja maultaan muutenkin huonoon suomalaiseen maitoon ja luulevat virheellisesti , että espanjalaisessa maidossa on jotain vikaa.
    Täällä valikoimat ovat huomattavan laajat ja antavat vaihtoehtoja , tuoreesta maidosta , uht käsiteltyihin ja myös erilailla vitaminoituihin tuotteisiin.
    Ja en voi olla kertomatta vaikkapa Asturian maidoista. Lehmät joista kyseinen maito tiristetään laiduntavat ”vapaina ” vuoristolaitumilla, syöden , etten sanoisi terrveellisesti, verrattuna suomalaiseen keinoruokintaan.

    kun oikein tarkkaan lukee ja tulkitsee tätä viestiketjun aloitusta, niin kyseessä on lehmätilallinen emäntä, jonka lehmät lypsävät hyvin tarkasti homogienisoitua 1,5% rasvaista maitoa – ehkä suoraan purkkeja tulee utareita – tätä sitten esikoinen pistää juoden kuin Simo hilloa. Ei tässä auta kuin ohjata emäntä Asturian pakeille.

    ”Sellasta kyselisin, että mikä maito on maultaan lähimpänä suomalaista kevytmaitoa? kun esikoinen ei suostu juomaan mitään mitä on ostettu, kun maistuu kuulemma pahalta ja suomessa on kyllä ollut kova maidon juoja:)”

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    santiago kirjoitti:

    Ja en voi olla kertomatta vaikkapa Asturian maidoista…

    Puhumattakaan asturialaisesta siideristä, ”La Sidra Asturiana”, joka on luunkuivaa ja sameaa, kun aitoja makuja ei ole suodatettu pois. Viimeksi sain sitä Madridissa maatalousmessuilla, joissa on kaupunkilaispojan aina hauska poikkeilla, ettei unohdu, mistä se ruoka pääosin tulee. Maistiaisetkin aivan toista luokkaa kuin Mercadonassa.
    =o)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä MiMadrid
    MiMadrid Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.04.2008
    Kirjoituksia: 4
    Vastauksia: 649
    Arnold kirjoitti:

    Puhumattakaan asturialaisesta siideristä, ”La Sidra Asturiana”, joka on luunkuivaa ja sameaa, kun aitoja makuja ei ole suodatettu pois.

    Jes! Viime kesänä eräissä häissä oli Asturiaksen isäntä vieraana ja toipa mukanaan peräkontillisen itselaitettua sidraa. Voe pojat että oli hyvää…

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Oilimarjatta
    Oilimarjatta Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.06.2010
    Kirjoituksia: 13
    Vastauksia: 126

    Meillä poika juo melkein mukisematta maitoa, joka on leche semi desnatada. Rasvaprosentti on sama, kuin suomalaisessa kevytmaidossa 1,5 %.

    UHT purkin kyljessä tarkoittaa sitä, että se on iskukuumennettu = pastörointia voimakkaampi lämpökäsittely.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Pateq
    Pateq Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.02.2010
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 85

    Meillä sai ”armon” kelvata Mercadonan oma merkki Hacendado, Leche desnatada, kylmähyllystä, lilan värinen kierrekorkki.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    taidan sit olla koska edelleenkin melkein 20v taalla Espanjassa olon jalkeen kaipaan Valion kevytmaitoa,ja sita sitten lomilla juopottelenkin.

    Taalla kaytossa on Floran semi,mista keittelen kaakaoni ja kaytan ruoalaitossa,pomoni hyvaksyy
    itselleen Asturianan desnatadon.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä johanmarc
    johanmarc Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.04.2007
    Kirjoituksia: 88
    Vastauksia: 335

    Itse maidon SUURkuluttajana juon vain President (esim. El Corte Inglesistä)tai Hacendadon pinkki kylmähyllystä. Piste. 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Masa P
    Masa P Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.12.2006
    Kirjoituksia: 85
    Vastauksia: 745

    Olen ikäni ollut maitokissa.

    Vietettyäni ne 11 vuoden talvet Costalla tulin huomaamaan, että espanjalainen maito on hyvää. Käytin varmaan kaikkia merkkejä mitä eteen sattui.
    Koskaan ei maito maistunut esim säilörehulta, mikä Suomessa on varsin tavallista.

    Taidettiin tuolla ylempänä mainitakin, että rasvaluokitusta ei voi väristä nähdä, koska se vaihtelee eri firmoilla.

    Aina pitää tavata: Desnatada/rasvaton, semidesnatada/noin 1,5 rasvaa ja se entera on sitä täysmaitoa.

    Jos Suomesta ostaa UHT-maitoa, sitä joka kestää viikkoja lämpimässä, niin Suomen maito on ällöttävän makeaa. Espanjalainen UHT ei eroa kylmäsäilytettävästä versiosta.

    Mikä maito on sitten sitä parasta? Se on ”makuasia”, sanoi koira, kun mun… nuoli!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä chirimoya
    chirimoya Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.01.2010
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 31

    Espanjalainen UHT ei eroa kylmäsäilytettävästä versiosta.

    ^ Missä sun makuaisti on, eroaa todellakin.. Se on sellasta tunkkasta kun taas kylmäsäilytettävä on yhtä hyvää ku suomalainenkin.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    chirimoya kirjoitti:

    Espanjalainen UHT ei eroa kylmäsäilytettävästä versiosta.

    ^ Missä sun makuaisti on, eroaa todellakin.. Se on sellasta tunkkasta kun taas kylmäsäilytettävä on yhtä hyvää ku suomalainenkin.

    Tuohon makuasiaan en osaa sanoa mitään – se on ihan henkilökohtainen juttu. Minusta espanjalainen maito on hyvää. Ja se sopii minun masulle, toisin kuin suomalainen. Jostain syystá suomalainen maito panee minun mahani ihan sekaisin, samoin jáätelö. Espanjassa voin juoda maitoa ja herkutella jáátelóllä ilman ongelmia. Varmaan johtuu lehmien ruokinnasta ja maidon käsittelytavasta meijerissä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Oilimarjatta
    Oilimarjatta Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.06.2010
    Kirjoituksia: 13
    Vastauksia: 126
    Pateq kirjoitti:

    Meillä sai ”armon” kelvata Mercadonan oma merkki Hacendado, Leche desnatada, kylmähyllystä, lilan värinen kierrekorkki.

    Tänään meillekin ostettiin tätä Hacendadoa Mercadonasta, mutta vihreää eli semidesnatada = 1,5% rasvaa (vastaa siis suomalaista kevytmaitoa). On kuulemma niin hyvää, että mitään muuta ei jatkossa enää saa ostaa. 🙂 Äiskä on tyytyväinen! Kiitos Pateq vinkistä; en usko että olisin tajunnut etsiä moista tuotetta.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.