Maanviljely

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Late
  Late Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.03.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 4

  Onkos siellä suomalaisia maanviljeliöitä tai siitä tietäviä? Hieman lueskelin tuossa sikäläisestä maanviljelystä. Kiinnostaisi Fuengirolan lähettyvillä olevat pien tilat. Mitä sillä alueella viljellään, minkälainen maaperä sillä alueella ja minkä kasvatukseen se soveltuu parhaiten? Minkälaisia satoja mahdollista saada(ympärivuoden vai vain kesäaikaan)? Ja onko se maanviljely sielläkään kannattavaa että sillä eläisi?

  Mitenkä tuo myyntipuoli sitten, kenen kanssa siellä saa tehtyä tuotteista sopimukset ja mihin asti niitä pitää kuskailla? Mitä eri lakeja ja määräyksiä viljylyssä tulee huomioida? Minkä hintaisia sielläpäin hyvät peltotilat ovat tai muut viljelytilat ovat? Ja mistä niitä kannattaa katsella?

  Paljon muutakin kysyttävää on mutta kun unohtu just siinä vaiheessa kun aloin kirjottamaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Late kirjoitti:

  Ja onko se maanviljely sielläkään kannattavaa että sillä eläisi?

  Ei.

  Lukuunottamatta ehkä tiettyjä viihdeyrttejä, mutta siinäkin on omat ongelmansa. }:)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Suomalaistyylisiá pientiloja táällá ei ole. Oikeat maatilat ovat satojen hehtaarien tiloja ja niillá kasvatetaan yleensá yhtá tai korkeintaan kahta kasvia. Viljaa, oliiveja, hedelmiá tai pienillá tiloilla viiniä.

  Tietenkin on mahdollista ryhtyá karjatilan pitájäksi, hankkia vaikka vuohia tai lampaita. Lehmát ovat vaikeampi tapaus, koska ne tarvitsevat vihreitá laitumia.

  Fincoilla voi kasvattaa vihanneksia ja hieman hedelmiá ja ne voi myydá jonnekin tutulle vihanneskauppiaalle tai suoraan asiakkaille. Ja omaa viiniá voi tietenkin kasvattaa, niin tekee melkein kaikki.

  Tássá on fincoja myynnissá: http://www.milanuncios.com/fincas-rusticas-en-malaga/

  http://www.segundamano.es on toinen hyvá osta-myy-palsta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Miten mulla on jäänyt päähän soimaan seuraava lause, maanviljelys kannattaa aina.
  Isoja ja nelivetoisia ovat traktorit täälläkin ja kun eu:ssa ollaan niin eikös niitä tukia tule aina ja joka tarpeeseen. Jos sato menee pieleen , niin se korvataan ja jos tulee liian hyvä sato niin siihenkin on omat korvauksensa.
  Suomeen verrattuna täällä on yksi varteenotettava ero. Suomessa on kovan kesärupeaman jälkeen maamiehelle tuiki tarpeellinen palautumistauko, siinähän se talven pituudesta riippuen huitelee 7-8:n kuukauden välillä. Silloin voi könytä pankolle akkuja lataamaan ja joskus voi laskeutua tuvan puolelle vuolemaan pari kirvesvartta jos aika käy pitkäksi.
  Täällä kun kesää tai ainakin lumetonta aikaa on enemmän , niin kannattaa laskea henkiset ja fyysiset voimavarat tarkkaan ettei erilainen rytmi yllätä ja aiheuta burn outtia. Siinä jää helposti lehmät ja vuohet hoitamatta jos voimat loppuu kesken.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Late
  Late Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.03.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 4

  Tuohon että kannattaako maatilojen pito aina olen vähän erimieltä. Siihen lisäten että joka välistä tulee tukia on sekin väärä käsite. Se että sato menee piloille esimerkiksi hyönteistuhojen takia, sen varalle on siihen otettava vakuutus mutta ei sekään kaikkea korvaa. Ja tuethan haetaan alkuvuodesta. Tietääkseni niitä ei pilloille menneestä sadosta saa.

  Ja noihin elukoihin, eläin tilalla en ole koskaan työskennellyt enkä mieluusti niiden kanssa rupea pelaamaan.

  Ja tuo maaperä kiinnostaa, minkähän lainen se siellä päin mahtaa tarkalleen olla? Kun luulen ettei siellä aina nokkapystyssä kävellä, että joltai siihenkin löytyis tietoa.

  Viljan viljely on tuttua puuhaa, mutta kuinka siellä päin tuo varastointi suoritetaan? Kuivureissa kuten täälläkin? Myös tuo maissin viljely kiinnostaisi jos sitä siellä päin harrastetaan?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kannattaa suhtautua sillä varauksella mun vastaukseen, että mä olen pesunkestävä Stadilainen. Mutta eihän mikään asia ole niin vaikea ettei siitä jotain ymmärtäisi.
  Täällä Andaluciassa viljatilat ovat isoja, kuten jo mainittiin , satoja hehtaareita, mä sanoisin kyllä tuhansiakin hehtaareita.Pikkutiloilla joita on tässä ihan Fugen ympärilläkin , mun käsityksen mukaan kasvatetaan pienimuotoisesti vihanneksia, hedelmiä, aplareita, sitruunoita ja sen semmoista.
  Tossa vähän ylempänä vuorille päin kasvatetaan oliivipuita, viiniköynnöstä ja varmaan manteleita ja mitä näitä nyt on olemassa.
  Maastohan on vuoristoista ja rannalla on muutaman kilometrin tasainen vyöhyke missä viljely onnistuu. Ja sitten pitää mennä vuorten yli keskiylängölle joka on 600-800 metrin korkeudella ja se on aakeeta laakeeta ja siellä juuri on silmänkantamattomat viljapellot ja oliiviviljelmiä on helposti yhtä soittoa kymmeniä kilometrejä , osa tasamaalla ja osa nousee vuorten rinteille.
  Keinokastelu on luultavasti oleellinen osa prosessia ja siihen kuuluu varmaan jotain osuuskuntiin ja ikiaikaisiin nautintaoikeuksiin liittyvää.
  Ja jos mä jotain asiasta ymmärrän , niin pienviljelijä on yhtä kusessa täällä kuin Suomessakin.
  Poikkeuksena hyvin erikoistunut laatuviinien tuotanto, ehkä, ja vastaava erikoistuminen.
  Mutta traktorit on isoja , vihreitä ja nelivetoisia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Late
  Late Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.03.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 4

  Okei. Jos kerta viljatilat isoja niin mitä sielläpäin viljapeltojen hehtaarihinnat mahtavat olla?

  Olisiko siellä kuinka helppoa päästä isoille tiloille töihin? Joka tapauksessa olisi idea ensin opiskella tuota espanjaa ja sitten ostaa sieltä fuengirolasta pieni kämppä ja asustella siellä parikolmekuukautta ja kattoa onko se sellainen paikka että sinne vois jäädä asumaan ja ettiä duunin vai pistääkö pakaten kamat ja pitäen sen vain sellaisena loma ja/tai sioitus asuntona. Kun kerta olen kattellut että siellä polkee asuntojen hinnat hyvää vauhtia alaspäin, että kohta kannattaa viimeistään ostaa.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.