Maanjäristyshätäapukeskus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Maanjäristyshätäapukeskus

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Moi kaikille. Olemme matkailevan perheen tuttavaperhe ja meille syntyi tänään tällainen idea nyt kun koko suomalaisyhteisö on hädissään, jota kautta myös kaikki suomalaisyhteisön läheiset ovat hädissään. Facebookit täyttyvät hätähuudoista sikälimikäli maanjäristysjyrinältä se on mahdollista.

  Eli kyseessä on maanjäristystilanteiden hätäapukeskus, jonka sijaintipaikka tulisi olemaan centrofinlandin lähellä jos ei aivan ostoskeskuksessa, riippuu siitä onko siellä tarpeeksi suurta liiketilaa vapaana, vai ovatko höpötelesentterit vieneet kaiken tilan.

  Maanjäristyshätäapukeskuksessa olisi suomenkielinen palvelu, josta saisi tietoa läheisistä, jotka ovat olleet osallisina maanjäristyksessä. Eli jokaisen velvollisuutena on ilmoittaa itsestään keskukseen, onko kaikki ok vai ei. Jos on kykenemätön ilmoittamaan omaa tilaansa, niin silloin saamme informaation viranomaisilta esimerkiksi sairaaloilta.

  Maanjäristyshätäapukeskuksessa olisi myös väliaikaismajoitus sellaisen tarpeessa oleville. Esimerkiksi järistystä säikähtäneille tai jopa kotinsa järistyksessä menettäneille. Tarkoitus olisi myös tehdä sopimus suomikauppojen kanssa, että heiltä saataisiin lahjoituksina ja nettohintaan suomituotteita, jotka tekisivät maanjäristyksiin osallisten ihmisten elosta leppoisaa niin kauan, kun he ovat majoittuneena maanjäristyshätäapukeskukseen. Tarkoituksena on myös, että puhelinnumero olisi maksuton Suomesta käsin soitteleville kuin myös paikallisille. Näin puhelinmaksu ei olisi kynnyksenä läheistä koskevan informaation saamiselle…

  Koko tämän maanjäristyshätäapukeskuksen aloittaminen olisi tarkoitus kuvata realityna ja sen jälkeen sesonki kerrallaan valmiin keskuksen arkea kuvaten.

  Olisiko vapaaehtoisia osallistumaan tällaisen maanjäristyshätäapukeskuksen toimintaan?

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.