Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › Maailman paras Andalucialainen oliiviöljy
- Tämä aihe sisältää 12 vastaukset, 9 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi
santiago 6 vuotta, 7 kuukautta sitten.
- JulkaisijaViestit
Minkä nimisessä kylässä tuolla jossain Malagan yläpuolella tuota puristellaan. Jostain jonkun kokkausvihkosesta siitä luin, mutta eipä se ole nyt matkassa, ja täältä en hakuna osannut löytää.
Onko se samanlainen tuote kuin parhaat juustotkin, että kavereiden kesken vaan herkuttelevat vai olisko siellä jossain ihan agricolas- tjsp. kaupassa myynnissä?
olivioljya kannattaa myos kokeilla ja kayda ”mercado agricola” maalaismarkkinoilla kun niita ympari saarta jarjestetaan.
http://www.aguimes.es/modules.php?mod=portal&file=ver_contenido&id=1260
Kanarialaista oliiviöljyä en ole koskaan tullut maistaneeksi, mutta olen pannut merkille sellaisen seikan, että kreikkalainen oliiviöljy on kaikkein miedointa ja hieman ”pähkinäistä” ja sitten, kun kuljetaan kohti Atlantia, muuttuu maku asteittain voimakkaammaksi ja kaikkein ”tulisin” (eli kurkkua polttavin) oliiviöljy valmistetaan Potugalissa.
Joku kanarialainen löytynee oletettavasti myös ’Corten’ Club del Gourmet’ista, joten pitääpä joskus laittaa ”testipenkkiin”.
Itse ostanut portugalilaista oliiviöljyä jossa oli maininta D.O.C. etiketissä. Maksoi yli 6€ pullo, ja oli kovin suunmyötäistä.
Sen Katia Westerdahlin sellaisessa pikku ruokavihkosessa oli juttua jostain Malagan yläpuolella olevasta seudusta jossa puristeltaisiin parhaat öljyt. Meillä se vihko on 5000 kilsan päässä kotona.
Mahtanetko tarkoittaa Perianan kylää? Ja sen tuottamaa oliiviöljyä? Jos, niin sitä saa ainakin El Corte Ingelsistä. Myös esp.opettajamme kehui, että on erittäin hyvää. Itse kävimme kääntymässä kylässä ja ”tehtaalla” muutama vko sitten. Hienot näkymät!
jerrypuu kirjoitti:Itse ostanut portugalilaista oliiviöljyä jossa oli maininta D.O.C. etiketissä. Maksoi yli 6€ pullo, ja oli kovin suunmyötäistä.
Sen Katia Westerdahlin sellaisessa pikku ruokavihkosessa oli juttua jostain Malagan yläpuolella olevasta seudusta jossa puristeltaisiin parhaat öljyt. Meillä se vihko on 5000 kilsan päässä kotona.
Hei Jerrypuu,
Tarkoitat varmaan A Fuego Lento-keittokirjaa, joka on ollut loppuunmyyty jo jonkin aikaa. Siinä kerroin muistaakseni (minulla ei ole kirjasta juuri nyt käsillä edes omaa kappaletta) Montillan alueen oliiviöljyistä, sekä Montilla (Córdoba) että Baeza (Jaén) ovat kuuluisia oliiviöljynsä laadusta. Córdoban ja Jaénin alueet ovat oliivilehtoja täynnä, joten auton nokka jompaan kumpaan suuntaan, niin alkaa laadukasta öljyä löytymään! Olé-lehden lukijamatkalla viime kuussa vierailimme Montillassa öljynpuristamolla. Seuraava retki on 14.4. – tervetuloa mukaan!
Ystävällisin terveisin
Katia WesterdahlNo sainpa oikein ensikäden tietoa etsimääni, kiitos siitä. Pitää käydä sompailemassa noilla suunnilla etsimässä maailman parasta Andalucialaista oliiviöljyä.
Perianan kyläkin osuu hyvin matkan varrelle, kiitos siitäkin vinkistä toisaalle, joten sielläkin voi mutkan käydä.
Ensi viikolla saaristosta mantereelle.
olen käyttänyt competan virgen extraa ja tämmöstä http://www.aceitesaxarquia.es/web/es/3/productos.html
”0.4º, 0.8º o 1º” pitikään suhtautua? Noissakin oli joku jujunsa, onko vähän vai paljon parempi?
apua tuolta http://www.asoliva.es/menu/frame_acei_cl.htm
jerrypuu kirjoitti:Minkä nimisessä kylässä tuolla jossain Malagan yläpuolella tuota puristellaan. Jostain jonkun kokkausvihkosesta siitä luin, mutta eipä se ole nyt matkassa, ja täältä en hakuna osannut löytää.
Onko se samanlainen tuote kuin parhaat juustotkin, että kavereiden kesken vaan herkuttelevat vai olisko siellä jossain ihan agricolas- tjsp. kaupassa myynnissä?
Matkailimme menneenä keväänä Jaénin maakunnassa ja itse kaupungissakin. Sen lähellä on kaksi pienehköä renessanssikaupunkia, Baeza ja Úbeda, jotka ovat erityisen kuuluisia oliiviöljyistään.
Oikeastaan kaikkialla tuon Jaénin lähialueen kylissä tuotetaan oliiviöljyä, ja se myös näkyy kaupunkikuvissa.
Ostimme muistaakseni Baezasta muutaman setin erilaisia oliiviöljyjä kaupasta, jossa oli vain oliiviöljyjä myytävänä. Nämä olivat siis pikkupulloja, mutta niistä oli helppo maistella mieleistään, ja ostaa sitten isompi pullo sitä. Tietysti myös käyttötarkoitus määrittelee millaista oliiviöljyä haluaa käyttää.
orobailen.com on yksi paljon palkintoja saanut tuottaja kun netistä etsii.
Itse miellyimme http://www.aceites-melgarejo.com/ tuottajan oliiviöljyihin ja erityisesti sellaiseen kuin Melgarejo Delicatessen.
”Kanarialaista oliiviöljyä en ole koskaan tullut maistaneeksi, mutta olen pannut merkille sellaisen seikan, että kreikkalainen oliiviöljy on kaikkein miedointa ja hieman ”pähkinäistä” ”
Tähän on olemassa hyvin luonnollinen selitys. Oliviöljyn korkean hinnan vuoksi sellaisena myydään pähkinäöljyjä. Huomattava osa oliiviöljynä myytävistä öljyistä ei sisällä oliiviöljyä lainkaan. Sitten on myös oliiviöljyn ja pahkinäöljyjen sekoituksia.
Pystytkö vielä erottamaan, mistä pähkinästä on kyse? Taloudellisista syistä johtuen sen pitäisi olla hassel-pähkinää ja alkuperämaan oikeasti Turkki.
Aiheesta oli Newyorkerissa muutama vuosi sitten hyvä artikkeli. Kerran ehdotin, että veisin kaikki supermercadon oliiviöljymerki labraan, mutta kukaan ei suostunut sponsoroimaan analyysejä. Voimakkaasta pähkinäallergiasta kärsivän voi nimittäin käydä hullusti näiden ”oliiviöljyjen” kanssa.
Kanarialla ei perinteisesti ole oliiveja, mutta hallinto aloitti 2005 jonkinlaisen ohjelman. Miäli oikein muistan niin oliivipuu tuottaa vasta vanhemmiten kunnon ”marjat”. Kun maltat odotaa ensimmäiset 100 vuotta, niin eiköhän kanarialaistakin extrat virgiä ole saatavilla.
Joka kylä on tietenkin sitä mieltä , että heidän öljynsä on parasta. Mutta kun nyt sattuneesta syystä tiedän kylän nimeltä Periana n.30km. Malagasta suunnilleen pohjoiseen ja tiedän myös , että se on ollut tunnettu erinomaisesta oliiviöljystään ja tavallista paremmista persikoistaan varmaan muutaman sadan vuoden ajan , voin suositella öljynostokeikkaa vaikkapa sinne. Maisemat matkalla ovat oikein kivat , paikanpäällä voi vetäistä lounaan, mutta kannattaa ottaa huomioon , että enää ei olla turistirannikolla joten aikataulutus on tärkeää.
Ruokaa saa vasta siinä 13.30 kun lounasaika alkaa.
Ja jos haluaa visiitistä juhlavamman Perianassa järjestetään joka vuosi oliiviöljyfiestat. Taisi olla joskus alkukesästä tai keväällä. Päivämäärä kyllä löytyy kylän nettisivuilta.- JulkaisijaViestit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.