luomu/luontaistuotekauppoja

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut luomu/luontaistuotekauppoja

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä MoonaMaija
  MoonaMaija Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2014
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 0

  Moikka.

  Onko Fuengirolassa/lähistöllä luomukauppoja/luontaistuotekauppoja, mistä ruokavajainen saisi hankittua puhtaita raaka-aineita? Löytyykö tällaisia erityisosastojen nurkkauksia suurista marketeista kuten Suomessa?

  Kiitos avusta!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tarmo
  Tarmo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  El Corte Ingles’in ruokaosastolla on sellainen nurkkaus, Los Bolichen liikkeessäkin on jotain. Anni’s Vital Shop myy kaikenlaista tarvitsemaasi, samoin Polen-niminen kauppa Avda de Mijasin alkupäässä. Los Bolichen kauppahallia vastapäätä (meren puolella) on jokin alan liike, jonka nimeä en muista.

  Tuoretavaroita lähtisin hakemaan lähinnä kauppahalleista, ainakin Málagan hallista luulisi löytyvän.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Sellin
  Sellin Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.08.2014
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 19

  Malagan hallista on pitkä matka hakea tuoretavaraa. Onko näissa Fugen kaupoissa olevissa luomuruoissa jokin kansainvälinen tai espanjalainen luomutuote merkki? Meillä suomessahan niitä merkkejä on, jotka on myönnetty luomutuottajille.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Gudrun
  Gudrun Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.04.2014
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 74

  Asiaa vähän sivuten, luomu tuntuu harmillisesti olevan vielä melko marginaali ilmiö Espanjassa Suomeen verrattuna, ainakin hintatasosta päätellen – tosin oma kokemukseni Espanjan suhteen rajoittuu juurikin muutamiin fugen liikkeisiin. Ne espanjalaiset luomukesäkurpitsat voi ostaa Suomesta halvemmalla kuin esim. el corte inglesistä. Jos etelässä viettää pisempiä aikoja, voisi kenties etsiä suoramyyntitiloja tai luomupiirejä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Mitä tarkkaanottaen tarkoitat luomukaupalla? Sellaista suomalaisen Ruohonjuuri-luomukaupan tapaistako? Siis sellaista, jossa hikisen kalliit tuotteet on pakattu muoviin, kemuun, kalvoon etc???  Ja tássä yhteydessä kerron, että ruohonjuuren tuotevalikoima on MINUN MIELESTÄNI todella kaukana luomusta, tai siitá ajatuksesta, joka luomuun liittyy. Siis kásittelemátön, varastoimaton, suoraan pellolta kuluttajalle.

  El Corte Inglesistä varmaan loytyy ruohonjuuren kaltaista plasebo-luomua. Samoin monista lukemattomuista runsaista ecologia-myymälöistá, joita on joka kaupungissa. Eri nimillä.

  Varsinaista luomua sanan varsinaisessa merkityksessá löydät maaseudulta kun ostat suoraan tuottajilta. Maitoa, juustoja, hedelmiä,  hunajaa, leipäá, vihanneksia, lihatuotteita etc. Kaikki  messut ja kulinaariset tilaisuudet kannattaa käyttäá hyväksi, niitä on usein.  Ja ihan oikea luomumyymälá, jossa melko luomuista on esillä löytyy Malagan atarazanas-kauppahallista.

  Los Bolichesissa on Tienda Bionatura. http://www.bionatura.es/tiendas.html  ja sillá on myös NETTIKAUPPA.

  Toinen nettikauppa on tämä http://www.guadalhorceecologico.es/gp/

  Toivottavasti tästä oli apua 🙂

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Muistaisin, että Benalmádenan torilla kävisi joku kaveri, jolla on pastöroimatonta maitoa suoraan lehmästä. En tiedä, onko tuon myynti edes laillista, mutta jos joku vaikka havittelee juuston tekoa, voisi hyvällä syyllä käydä kurkkimassa. Sillä oli viimeksi nähdessä sellainen suurehko kylmäauto, jossa oli hanoja maidolle.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Jatkanpa vielä LUOMUSTA kun pisti pahasti silmäán tämä lause: ”Asiaa vähän sivuten, luomu tuntuu harmillisesti olevan vielä melko marginaali ilmiö Espanjassa Suomeen verrattuna…”

  Noin ylipäänsä ottaen espanjalainen ihan tavallinen ruoka on ihan suomalaisen luomuruuan veroista. Siis todella paljon laadukkaampaa kuin tavallinen suomalainen ruoka. Ei sitá tarvitse erikseen korostaa. Mutta ihan puhtaasti luomu-nimikkeelläkin tuotteita saa takuulla yhtá paljon kuin suomesta.

  Otetaanpa esimerkiksi naudanliha. suomessa naudat seisovat koko ikänsä navetassa ja nuuskivat omia hajujaan. Ja syövät mullin herkkua ja muuta lihasmassaa nopeasti kasvattavaa. Ja Espanjassa lihanaudat, ja maitonaudat, elávät ihan koko elämänsä vapaina laitumella. Lypsylehmät vain käyvät lypsyasemalla lypsettáviná ja palaavat sitten lehmän luontaiseen elinpiiriin eli laitumelle.

  Sianliha. Valkea sianliha tuotetaan ikávä yllä samalla tavoin kuin suomessa suurissa sikaloissa kurjissa oloissa. Mutta mustat possut, ibericot nauttivat koko elámänsä vapaudesta ja toisten possujen hyvästá seurasta parhailla laitumilla vuoristoilmassa. Ja syövát luontaista sianravintoa, jota ne kaivelevast maasta ihan itse. Lisäksi ne saavat jauhoja ja lopuksi parhaat possut nauttivat vain tammenterhoja.

  Lampat ja vuohet laiduntavat nekin koko elämänsä ajan raikkaassa vuoristoilmassa. Ja saavat luontaisen kasvisruuan lisáksi jauhoja ja ehká perunoita etc. Ja niistähän saadaan sitten luomuista lihaa, maitoa ja ihanaa juustoa. Puhdasta.

  Kala jos miká on luomua. Siis villi kala, jota suomesta ei saa ja jos saakin, ei sitá voi syódä, koska se on saastunut raskasmetalleista ja elohopeasta ym. Kalasyöntirajoitukset ovat voimassa. Ja Espanjassa taas kehotetaan syömään kalaa.

  Kalojen lisáksi oikein luomua ovat kaikki äyriäiset ja mustekalat ym. Ja niitähän suomessa saa pakastealtaasta.

  Jos vihannekset ostaa pikkutuottajilta, ovat ne ihan luomua. ei tavallisilla ihmisillá ole varaa kalliisiin myrkkyihin ja lannoitteihin. Mercadonan ja muiden isojen markettien vihannekset ja hedelmát ovat samaa tavaraa kuin suomessa myytávát, siis tehotuotettuja. Mutta eivát huonoja.

  Lopuksi vielá pari linkkiä:

  Ekologisesti tuotettuja munia, vihanneksia ja hedelmiá (satokaudesta riippuen) saa tááltä

  http://ecoagricultores.es/epages/ecoagricultores.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/sofia4/Categories

  Kauppa tuo tilaukset kotiin. Tarjouksessa nákyy olevan 10 kg luomuvihanneslaatikko kotiin kuljetettuna hintaan 25 euroa. Ei taida suomesta irrota ihan tuolla hinnalla??

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kerrankin on helppo olla samaa mieltä Vanhantytön kanssa.  Mä en enää viitsi saarnata näitä samoja asioita . Joskus sisäinen ääni pakotti kertomaan Suomen näkökulmasta maailmaa katsoville tietämättömille miten asiat ovat. Enää ei jaksa.

  Mutta voihan se olla , että sitä mukaa kun Suomen umpiossa eläneet saavat omakohtaisia kokemuksia täältä, käsitykset muuttuvat ihan itsestään.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Los Knots
  Los Knots Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.09.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 107

  Off topic, sorry, mutta toivoa sopisi, että tämäkin tehotuotanto vähän inhimillistyisi

  https://www.youtube.com/watch?v=E2UHnOsfxhw

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Taitaa valitettavasti olla turha toive.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Gudrun
  Gudrun Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.04.2014
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 74

  Kiitokset omasta puolestani linkeistä ja näkökulmista Vanhalletytölle. Ehkäpä ne käsitykset muuttuvat ajan mittaan kuten Santiago viittasi 🙂

  Suoramyyntitiloilta ostetut tuotteet näyttävät ja maistuvat usein paremmilta – olivat ne luomua tai eivät – jo tuoreutensa ansiosta. Ja ovathan monet vihannekset yleensäottaen paljon herkullisempia etelänmailla, kypsinä poimittuina ja aidon auringon alla kasvaneina. Sitä, että pienviljelijöiden ajatellaan viljelevän myrkyttömästi, pidän uskonasiana, osa ehkä näin tekee ja osa ei. Itseäni kiinnostava ajatus on, kertoisiko se espanjalainen pienviljelijä, jos kysyisin hänen mahdollisesta myrkkyjen ja lannoitteiden käytöstään. Balilainen pienviljelijä näytti auliisti kaikki myrkkytankit, joista aineita suihkittiin sadon syövät elikot tappamaan. Taitaa viljelijälle tulla kuitenkin kalliimmaksi menettää satonsa kuin ostaa niitä myrkkyjä. Siinäpä dilemma. Eikä ainut (luomu)viljelyn saralla. Kun täällä nyt käsityksiä heitellään, niin sanon minäkin muistikuvanani, että Espanja taitaa sallia tavanomaisessa (=ei-luomu-) tuotannossa myös sellaisia aineita, joita Suomi ei kotimaantuotannossa salli. Tosin EU:n myötä Suomeen on hiipinyt vähitellen takaisin monia erilaisia aiemmin kiellettyjä aineita.

  Sen verran olen täällä(kin) orkissa saanut sivistystä, että ymmärrän monen asian olevan espanjalaisessa ruokatarvikelaadussa olevan paremmin. Ei taida vain absoluuttia löytyä, vaan joka kolkassa maailmaa on omat vahvuutensa. Puhtaan, hyvälaatuisen, laadukkaasti kasvatetun ja tuotetun sapuskan kokonaisuus on monitahoinen sisältäen toki paljon enemmän kuin luomuleiman. Näihin kuviin ja tunnelmiin, viikonloppuja!

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.