Löytyykö Mallorcalta suomalaisia asukkaita? :)

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Löytyykö Mallorcalta suomalaisia asukkaita? :)

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Emmy
  Emmy Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.05.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Hola a todos!

  Olen 21-vuotias Kuopiosta kotoisin oleva tyttö. Tässä minun tiivistetty Espanja tarinani. Tein viime keväänä koulun 3kk työharjoittelun Mallorcalla, tutuistuin paikalliseen ja rakastuin.. 🙂 Palasin Suomeen kesäksi, mutta syksyllä tulin takaisin Mallorcalle. Tällä kertaa kuitenkin asumaan pidemmäksi aikaa.

  Itselläni on ollut mielessä jo aiemmin, että haluaisin ulkomaille asumaan joksikin aikaa, joten nyt siihen oli huipputilaisuuskin. Ja meistä, minä ja poikaystäväni, oli paremmat edellytykset Espanjaan, sillä puhun espanjaa ja paikka on minulle lisäksi tuttu. Poikaystävän kun ei tiennyt Suomesta juuri mitään, saatikka suomenkielestä.. :oo

  Olen asunut lokakuusta asti Palman keskustassa. Alkuaika meni totutellessa ja tutustuessa paikkaan enemmän, sen jälkeen työskentelin eräässä huoneistohotellissa marraskuusta maaliskuuhun, joten töissä kuluikin suurin osa päivää. Maaliskuun tienoilla työt loppuivat ja tällä hetkellä vaan ”lomailen” ja vapaa-aikaa riittää, joten minulle tuli mieleen alkaa viimein etsiskellä suomalaisia asukkeja Mallorcalta 🙂 olen miettinyt sitä pitkään, mutta aika vaan jotenkin hurahtanut hurjan nopeeta ja välillä se unohtuikin kaikessa arjessa ja työnteossa, eikä ylimäärästä aikaakaan juuri ollut. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan!

  Pian meillä kuitenkin puhaltaa uudet tuulet..
  Olemme nimittäin muuttamassa poikaystäväni kanssa Suomeen kesäkuussa.
  Lähtö on siis jo aika lähellä, mutta silti ajattelin, että olisi mukava vielä luoda kontakteja tänne jos mahdollista 🙂 ja totta kai tänne vielä palataan! olemme muuttamassa toistaiseksi Suomeen, ainakin kesäksi ja syksyllä katsellaan tilannetta miten kaikki alkaa sujumaan, löytyykö töitä yms. poikaystäväni on tosiaan opiskellut ahkerasti suomea ja kehittynyt hurjasti. 🙂

  Itse olen viihtynyt Mallorcalla hyvin, ja totuttelu espanjalaiseen kulttuuriin ei ole tuottanut kauheasti vaikeuksia, tosin poikkeuksena työkulttuuri. Sen kanssa melkoisesti totuttelua, vaatinut vähän hermoja ja joustavuutta.. 😀 eniten kuitenkin ikävä Suomeen on ollut kavereiden ja perheen takia. niitä kaivannut kaikista eniten.
  Tulevaisuus vielä hämärä missä sitä tullaan asumaan, mutta ajattelimme koittaa nyt Mallorcan jälkeen Suomea. Samalla tavalla kun itse tulin tänne tutustumaan espanjalaiseen kulttuuriin ja ilmapiiriin, tulee poikaystäväni nyt Suomeen tutustumaan. Vastavuoroisuus on kyllä omasta mielestäni tosi tärkeää kansainvälisissä suhteissa. Se, että molemmat ovat valmiita tekemään kompromisseja ja joustoja molempii suuntiin, ja kuvittelevansa asumaan kumppaninsa maassa edes jossain vaiheessa elämää jos vain mahdollista.

  Totta kai on perusasioita, joihin ei voi itse aina vaikuttaa kuten työtilanne. Haastetta saada ulkomaalaisena töitä mm. kielen kannalta, mutta kaikki on mahdollista! Paljon voi saavuttaa omalla asenteella, panoksella ja positiivisella, mutta realistisella ajattelulla, siitä se kaikki lähtee. 🙂

  Tosiaan, ajattelin ottaa yhteyttä erityisesti Mallorcalla asuviin ihmisiin, olisi tosi kiva tutustua teihin:)
  Olen kuullut suomalaisesta/skandinaavisesta koulusta mallorcalla ja ajattelin mennä viimein käymään siellä, ainakin kevätjuhlassa! ehkä siellä tavataan joidenkin kanssa 🙂 onko joku käynyt siellä tai tietääkö siitä enemmän? tunnetteko yleensä suomalaisia täältä?

  Kirjoitelkaa! olisi kiva kuulla kokemuksia ja teidän omia tarinoita. Saa kirjoitella tietty kaikki Mallorcan ulkopuolisetkin 😉 kaikki kokemukset Epsanjaan liittyen ovat tervetulleita ja mielenkiinnolla odottelen kommentteja.

  Emmy 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vea
  vea Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.01.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 9

  Terve !

  Juuri olette Mallorcalta lähdössä, kun minä ja mieheni muutamme sinne. 🙂 Eli 1.6. lähdetään ajelemaan kohti etelää ja sitten olisikin tarkoitus majoittua sinne Mallorcan saarelle pidemmäksi aikaa. Muutamme lähelle Calvian kylää, sain sieltä töitä yhdeltä ratsastuskoululta. Ilmeisesti ei ole kaukana Palmasta kuitenkaan.

  Ikää mulla on 21 vuotta, jos haluat jutella enemmän niin sähköpostiakin voit laittaa. 🙂

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.