Los Bolichesin asunnoista

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Los Bolichesin asunnoista

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jatta
  Jatta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 42

  Onko kellään Los Bolichesissa asuneella tai asuinalueen tuntevalla mitään tietoa talosta Sierra Mijas 1,14A? Minkälainen talo se on asua ja soveltuuko se lapsen kanssa asumiseen? Kaikki mahdollinen tieto on tervetullutta. Sijaitseeko se tähellä hostel Nevadaa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuulae
  tuulae Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Sierra Mijas on muistaakseni kuuden kerrostalon yhtiö, talot ovat korkeita n. 15 kerrosta (13-kerros tosin hisseistä puuttuu 😀 ) talojen keskellä uima-allas-alue ja joidenkin talojen pihat aidattuja. Huoneet ovat isoja nykyrakentamiseen verrattuna. Minusta ihan hyvin sopii lapsille, paitsi hissillä kulkemisessa omat rajoituksensa. Hostal Nevadaan muutaman minuutin kävelymatka, parin korttelin verran. Rannalle matkaa n. korttelin verran. Aivan lähellä on 3 suomalaista ravintolaa ja Petrin kalasavustamo, eli siis paljon suomalaisia!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Asun itsekin Sierra Mijaksessa nyt.. talothan on hyvin vanhoja (jostain 60-luvun lopulta), mutta vastaavasti huoneet (varsinkin olohuone) on isompia kuin uusissa, ja piha-alue on laaja (täyskokoinen uima-allas, ja toinen pienempi lasten allas). Pihalla on myös erillinen lasten leikkialue (jossa näkyy olevan myös suomalaisia lapsia).

  14. kerroshan on ylin, joten yläpuolella ei ole ketään.. etu täällä, kun askeläänen eristys ei aina ole niitä parhaimpia.. ja näköalat on hyvät, ko. kämpästä näkyy sekä vuoret että meri. Parveke (kohtuullisen kokoinen) on suunnilleen lounaaseen.

  Kaikki palvelut kävelymatkan päässä, mukaanlukien muutama suomalainen baari/ravintola.

  Muuten vaikea sanoa, pitäisi tietää onko kämppää remontoitu yhtään.. (useimmiten on, kun ovat niin vanhoja).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Willi
  Willi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Itse Sierra Mijaksesta 2,5 vuotta sitten pois muuttaneena kyseinen asunto oli vallan mukava asunto asua. Asunnossa oli 3 makuuhuonetta (2 pienenmpää), avara olohuone, parveke johon sai päivä/ilta-auringon. Todellakin kaupat ja muut tarvittavat putiikit olivat lähellä. 2,5 vuotta sitten Sierra Mijaksessa tehtiin putki remppoja, tosin en muista mihin taloihin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jatta
  Jatta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 42

  Kiitos näistä vastauksista!Niistä on jo vähän apua. Tietääköhön kukaan syytä miksi asunnonvälittäjä joka asuntoa tästä Sierra Mijaksesta on tarjoamassa ei kuitenkaan mielellään anna tarkempia tietoja asunnon tai talon kunnosta. Ei ilmoittanut edes tuota , että talot ovat niin vanhoja. Asioita on kuitenkin kysytty, mutta hän ei niihin ole vastannut. On kyseessä alueella kauan toiminut suomal.yritys.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Masa P
  Masa P Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Meikäläinen suosittaa AINA, että asunnon vuokraaja itse tarkistaa asunnon ennen vuokrausta. Esim siten, että asuu viikon HOSTALISSA tms ja katselee markkinat. Eipä tule pettymystä!
  Jos ko homma ei onnistu, on hyvä esim hyvän tutun käydä katsomassa vuokrattava kohde.

  Aikanaan tein itse juuri näin ja kohta on vuosikymmen vierähtänyt samassa asunnossa !

  Edelläoleva ei välttämättä tarkoita sitä, että vuokraaja antaa kohteesta liian ruusuisen kuvan. Ei ehkä.
  Mutta täytyy muistaa, että toisen hyvä on toisen keskinkertainen. Mielikuvat eivät kertakaikkiaan kohtaa!! Ja silloinhan tulee vaikeuksia…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ziiuska
  Ziiuska Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 242

  Siinäpä se vaikeus asunnon vuokraamisessa piileekin, että toisen hyvä on toisen keskinkertainen tai jopa huono. Itsellä ei ole vielä kokemusta tästä mutta pari tuttavan kertomaa esimerkkiä.

  Jos asunnonvälittäjä kertoo asunnon olevan rannasta (50m) ja parvekkeen merellepäin, oletat tietysti että siinä on merinäköala ja kenties asunto on lämminkin kun aurinko paistaa. MUTTA ei, asuntosi ja rannan välissä onkin vielä yksi kerrostalo joka estää, niin näköalan kuin auringonpaisteen. OLISI vain pitänyt ymmärtää kysyä! Ja lämmityspatterikin tuli muutaman pv:n viiveellä kun sai tingittyä!

  Toinen esimerkki: asunnossa oli sähköpatteri. No olihan siinä. 1 sähköpatteri jota sitten tyttäret siirtelivät illanmittaan makuuhuoneesta toiseen jotta saivat kaikki 3 mh jotenkin lämpimiksi. OLISI pitänyt ymmärtää, että patteri sana oli yksikkömuodossa! Jotenkin vaan olettaa, että kaikissa mh olisi ollut lämmitys.

  Eli kannattaa miettiä ja kysyä kaikenmoista ennenkuin asuntoa vuokraa jottei tule yllätyksiä.
  Varmaan niitä positiivisia kokemuksia on yhtä paljon mutta kaikkeen saa silti varautua.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jatta
  Jatta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 42

  Ninpä niin.. tästä tarkasta asioiden kysymisestä jotkut asunnonvälittäjät eivät pidäkään, eivätkä yksinkertaisesti vastaa kaikkiin asuntoa koskeviin kysymyksiin useammankaan yrittämän jälkeen.
  Olen tottunut valtion eläkkeellä oleva virkamiehenä selvittämään kaikki päätökseen vaikuttavat asiat tarkasti ennen asioiden päättämistä. Ei kai tässä auta muuta kun hylätä tämä vaihtoehto ja ottaa toisen välittäjän asunto, josta nämä tarvittavat tiedot on saatu suht.nopeasti ja ystävällisesti.
  Asunnon paikka vaan on ehkä liian lähellä rantaa. Olen keväällä tulossa sinne tyttäreni ja hänen pienen lapsensa kanssa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ziiuska
  Ziiuska Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 242

  Selvyyden vuoksi kerron vielä, että edellisen kirjoitukseni esimerkeistä EN TIEDÄ mikä firma/firmat on ollut välittäjänä. Kuulin ainoastaan, että toinen asunto oli Fuengirolassa ja toinen Los Bolichesissa.

  Toivoisi todella ettei tarvitsi ”lypsää” tietoja asunnosta sillä asunto joka ei vastaa tarpeita saattaa pilata koko loman.

  Miten tälläisestä asunnosta sitten voisi sanoa itsensä irti? Jos on vaikka kirjallisesti pyytänyt merinäköalaa tai lämmitystä,eikä se toteudukkaan, olisiko silloin oikeus sanoa itsensä irti ja esim. saada takuuraha pois, koskei asunto vastaa sitä mitä oli sovittu? Tietäisikö kukaan käytäntöä? Mitä voisi tehdä ilman riitelyä.

  Kaikilla ei ole mahdollisuutta tutustua asuntovalikoimaan paikanpäällä, eikä puoli-tuttaviakaan viitsi vaivata. Asioimistoimistoja tietysti voisi käyttää mutta siinä tulee ilmeisesti aika paljon hintaa lisää asunnolle, varsinkin jos kyseessä on lyhyehkö loma.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä zip
  zip Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 20
  Vastauksia: 45

  Kun sanotte, että ”kaikki” on kävelymatkan päässä, niin miten esim. terveyskeskus? Pienen lapsen kanssa saattaa joskus tarvita ja erittäin hyvä, jos kävellen pääsee.

  Käytättekö muuten noin yleisesti ottaen siellä asuessanne julkista terveydenhuoltoa vai yksityistä?

  Kuinka yleistä espanjalaisissa asunnoissa on home-ongelmat? Ja korjataanko niitä…?

  t. Riikka

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  terkkarit… Andalucia

  Los Bolichesin terkkari tässä ja sieltä etsi nappia painamalla

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä finnfuerte
  finnfuerte Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 97

  home ongelmat espanjassa, hoidetaan päälle maalaamalla
  eli ei niitä hoideta sen kummemmin
  uusissa taloissa ei ole tullut hirveesti vastaan home ongelmia, joten
  uudehkon asunnon vuokraaminen kannattaa yleensä

  mutta home ongelmia on yleensä vaan talvikautena ja silloinkin
  vaan kun sataa vettä pitkään, joten ei kannata ressata sen kummemmin
  järkyttävin tapaus on tullut vastaan vanhassa rivitalon pääty asunnossa
  jossa koko ulko seinä meni sateessa homeeseen. ylä kerta alakerta portaikko
  kaikki oli vihreessä ja mustassa karvassa

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Willi
  Willi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Omasta vuokra-asunnostani löytyi hometta ilmastointi luukun alapuolelta, mutta eipä hätä tämän näköinen. Neuvokas mieheni otti ”agua fuerte salfumant solución de ácido clorhídrico” täytetyn rätin käteen ja puhisti homeen pois, eikä home ole tullut sen jälkeen takaisin. No hellä ”maali pinta” lähti kyseisiltä kohdilta pois mutta eipä se vuokraemäntää haitannu. Oli vaan tyyvtyväinen kun poistettiin home seinästä. Sanottakoon tähän viellä se että kerrostalo jossa asun, on uusi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jatta
  Jatta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 42

  Sinä joka olit asunut Sierra Mijaksessa; minkä nimiset kadut rajoittavat ko korttelia?
  Viitsisitkö ystävällisesti ilmoittaa. Tietysti joku muukin jos vain tiedätte sijainnin niin tarkkaan.
  Kiitos!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Täällä taisi olla joku toinenkin siellä asunut/asuva, en tiedä keneltä kysyt.. Sierra Mijas on siis C/ Santa Lucian ja C/ San Pablon välissä.

  Kuten taisin jo sanoa, sijainti on ihan hyvä – kämpät tietysti yksilöitä, eli kannattaa katsoa mikä on remontoinnin taso.

  Olen itse asiassa asunut kolmessa eri asunnossa noissa, ja erot ovat huomattavia. Yläkerran asuniot mielestäni kyllä hyviä. Sähköpattereista ei kannata ruveta niuhottamaan, jos pitempään aikoo asua niin niitähän voi ostaa omiakin, ei ne kalliita ole (eikä sähkökään Espanjassa ole paljon kalliimpaa kuin Suomessa, ellei vuokranantaja vedä välistä).

  Tuo Torre 1 on kutakuinkin osoitteessa 36°33’10.01″N, 4°37’8.08″W, Google Earthissa sijainti näkyy hyvin (ja piha-alue + uima-altaat).

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.