Loma-asuntojen omistukseen muutoksia Kanarialla?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Loma-asuntojen omistukseen muutoksia Kanarialla?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 75)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mampu
  mampu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Kanarialainen ystäväni laittoi viestin ”Älä vaan osta bungalowia Gran Canarian etelästä, sillä valmisteilla on laki, joka pakottaa yksityiset omistajat vuokraamaan vain ja ainoastaan matkanjärjestäjille ja vuokrat pyörivät 300 euron tuntumassa kuukaudessa.” Sen verran tosissaan ainakin itse tiedon otti, että laittoi jo omansa saman tien myyntiin. Tietääkö joku asiasta tarkemmin?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mampu
  mampu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Leevis
  Leevis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.06.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 17

  suomessakin on valmisteilla ollut vaikka mitä mutta ikinä ei toteutunut
  enpä usko että tollasta voi edes valvoa mitenkään
  eihän toi ole tervettä kilpailua
  ainoa voi olla joku vvo, sato, kaupungin asunnot tyylinen kuten suomessa
  aika näyttää ei tidä vaikka liitovaltio suunnitelmat menis myttyyn ja markat ja pesetat palaa

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Leevis
  Leevis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.06.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 17

  …että jos nyt vuokrat ovat 400e -800e niin kyllä varmasti putoaa puoleen. Samoin käy asuntojen hintojen. Jos euro hajoo suomen markka revalvoidaan ja peseta devalvoidaan eli halpenee 4 kertaisesti. Idealistan johtaja sanoi että pohja tulee 5 vuoden päästä. Koskeeko vai ”bungalow asuntoja ja etelä gran canariaa” kuten sanoit, voihan ostaa jonkun muun kun Bungaloon ja muulta alueelta, eikö niin ? kuulostaa ihan mallia suomesta, jossa yksityiset vuokranantajat painettu naama mutaan, kun VVO , SATO, VAKUUTUSYHTIÖT, PANKIT ja muut monopoli mafiat ottavat yksinoikeus vallan ja tarjoavat UUDEMPIA ja HALVEMPIA vuokra-asuntoja kansalle. Olen aina tiennyt että suomessa ei saa rikastua eikä kannata tehdä töitä tai olla yrittäjä mutta tuleeko espanjasta uusi natsi-kuri valtio. Korkeammat verot ja suurenmmat sossuavustukset? No onhan noita muitakin veroparatiiseja vielä olemassa !!!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mampu
  mampu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Meidän ulkomaalaisten omistamisen ja käytön rajoittamisen vielä jotenkin ymmärtäisin, mutta se, etteivät paikalliset voi ostaa kiinteistöjä omaan käyttöönsä tuntuu varmaan katkeralta. Miltä meistä tuntuisi, jos meidän kesämökkimme Saimaan rannoilla pakkovuokrattaisiin pilkkahintaan venäläisille matkatoimistoille ja saisimme käydä alueella vain työssä venäläisturisteja palvelemassa… Ainakin yksityinen vuoraaminen turisteille pitäisi olla sallittua, sillä isot matkanjärjestäjät polkevat hintoja tosi rajusti.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Leevis
  Leevis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.06.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 17

  ..eilen tossa funtsin tarkemmina ja totesin että ei tälläistä voi toteutua, sama kun mä ostasin suomessa asunnon ja joku byrokraatti pakottaisi vuokraamaan sitä halvalla vain somaleille ja mustalaisille, hei! Tälläista kiristystä on esiintynyt ainostaan mafialla venäjällä (vuokraa kämppä mulle halvalla). Jos näin olisi ei kukaan ostaisi yhtään asuntoa saarelta? ja eikö espanjassa nimenomaan ollut pula tyhjillään seisovista asunnoista ja aavekaupungeista kun kukaa ei osta. Kuten sanoin että suomessakin ehdotetaan vaikka mitä ”idiootteja laki ehdotuksia ” ja useimmat eivät mene läpi. Espanjassa tietääkseni ”manaña” tyylillä lakien uusiminen ja säätäminen kestää seuraavat 50 vuotta, et ehtii maailmakin jo muutuu siihen asti 🙂 😛 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Lukekaa nyt se juttu kunnolla läpi.
  Mä en muuta kuin vilkaisin, kun ei Canarian asuntokuviot kauheesti tällä hetkellä kiinnosta, mutta lienee sama juttu kyseessä kuin jos Rukan lomamökkejä alettaisiin myymään vakituisiksi asunnoiksi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Leevis
  Leevis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.06.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 17

  kun en puhu espanjaa ja yritin googlen kääntäjällä mutta taitaa olla osa sanoitsa kanarian slangii vai?
  jokatapauksessa meni puuroksi 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä PapaGrande
  PapaGrande Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 115

  Kait nyt absoluuttinen totuus on, että ’älä tartu putoavaan puukkoon’ eli älä osta PIIGS-kriisimaista [Portugal, Irland, Italy, Greece, Spain] yhtään mitään kiinteää omaisuutta. Itse en ainakaan osta, vaan katson tämän EU -häkkyrän pyörimisen ja mahdollisen luhistumisen ensin.

  Lähes joka päivä ilmestyy uusi EU -maa hätäapuluukulle, viimeksi Kypros ja tänään Slovakia, Italia ei ihan vielä kehtaa. Pakkohan tän dominopalikkajonon on kaaduttava ryskyen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kyllä eu on jo nyt sen verran kallellaan , että kohtahan se kaatuu. Ja sitten tapahtuu ihan varmasti jotain Espanjan asuntohinnoille.
  Ja jos ostajan alkuperämaan raha säilyttää arvonsa pesoa paremmin niin kannatti odottaa.
  Sitten saman asian toinen puoli. Jos on kirjoilla Espanjassa ja on vaikka auton vaihto mielessä, niin nyt voisi olla hyvä aika tehdä se. Jos nimittäin peso tulee takaisin ja vielä devalvoituu raskaasti, niin kaikki tuontitavarat kallistuvat kyseisen devalvaatioprosentin verran.
  Eli Vaikkapa Volkkarin hinta nousee taivaisiin, ehkä lähelle Suomen hintoja.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä jpmadrid
  jpmadrid Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Espanja on autonvalmistuksessa sijalla 8 koko maailmassa. Euroopassa ei ole edella kuin Saksa.

  http://es.wikipedia.org/wiki/Industria_automovil%C3%ADstica

  Eli jos ja kun Nueva Peseta tulee, niin varmasti autonvalmistus tulee kannattavammaksi ja ei niiden
  Espanjassa valmistettujen autojen hinnat varmasti tule kovasti nousemaan, riippuen onko vain
  kokoonpanoa vai todellista valmistusta. Huippumerkit on tietysti erikseen, BMW, Mersut sun muut Maseratit,
  mutta niiden ostajat eivat pikkurahojen perassa juokse.

  Saludos

  Janne Madrid

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä oleo
  oleo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 284

  Mampu, kiitos artikkelista ja kaikkien vastaajien mielipiteistä.

  Tuossa toissapäivänä tuli mieleen yksi kenties ongelma asunnon ostossa itselle Espanjasta tai Kanariansaarilta. Kyseessä olisi kokovuotinen asuminen ja ainoaksi asunnoksi tarkoitus.

  Jos ostaa vaikkapa esim. 200 000 euron arvoisen asunnon, ja rahat on Suomessa, niin kuinka paljon ja millaisia veroja Suomi ottaa siinä vaiheessa kun rahat vaihtavat maasta toiseen? Paljonko ylimääräistä te asunnon ostajat olette varautuneet maksamaan ja mitä tarkalleen? Onko eroa siinä minkä hintainen asunto on?

  (Juuri opin että esim. Italia on erittäin vaativa maa ulkomaalaiselle, jos vähänkään omistaa jotakin tai vaikkapa vain paksun pankkilainan, joka on asuntoa varten…)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Eikka
  Eikka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 43
  Leevis kirjoitti:

  kuulostaa ihan mallia suomesta, jossa yksityiset vuokranantajat painettu naama mutaan, kun VVO , SATO, VAKUUTUSYHTIÖT, PANKIT ja muut monopoli mafiat ottavat yksinoikeus vallan ja tarjoavat UUDEMPIA ja HALVEMPIA vuokra-asuntoja kansalle.

  Tätä vuodatusta ei kyllä pysty lukemaan ilman nauramista. Siinä on ymmärretty monopolin käsite hienosti, kun luetellaan hemmetinmoinen kasa erilaisia yrityksiä ja kutsutaan asiaa monopoliksi. Suurin osa vielä täysin yksityisiä toimijoita. On se nyt hirveätä kun sellainen myy parempaa tuotetta ja vielä halvemmalla kuin itse haluaisi. 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ihan lyhyesti, Suomi ei verota mitenkään omien virallisten rahojen siirtelyä.
  Ja täytynee olettaa , että kysyjällä on rahat pankissa eikä patjan alla.
  Eri pankit veloittavat rahojen siirrosta toisen maan pankkiin omien käytäntöjensä mukaisesti, mutta ns. eu-maksuhan on ilmainen. Ongelma siinä on vain se , että päivittäinen siirtokatto lienee 5000€.
  Mutta huoli pois, jos mä nyt oikein muistan tommoisen 200 000€:n siirto ei paljon maksa. Ja riippuen pankkisuhteen lämpimyydestä näistä siirtomaksuista voi neuvotella pankinjohtajan kanssa.
  Siis kysymällä omasta pankista asia selviää.
  Ja yksi tärkeä seikka. Ainoa mahdollinen tapa hoidella asiaa on pankin kautta. Täällä on nykyään hyvin tarkka kontrolli käteisen kanssa. Esim. yli 2500€:n maksuja ei voi suorittaa käteisellä, siis asioidessa firmojen kanssa.
  Yksityishenkilöiden välillä se on mahdollista.
  Joten rahojen alkuperästä ja siirrosta täytyy löytyä hyväksyttävät tositteet.
  Ja lyhyesti, asunnon ostohinnan päälle voi laskea + – 10% pakollisia maksuja ja veroja.
  Ja muuten tätä asunnon ostoa ja siihen liityviä prosesseja on käsitelty laajasti aikaisemmin , joten haulla löytyy paljon tietoa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
  Lumenluoja Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  menee aina tietysti pankin (pienet) maksut, mutta komissio nousee, jos siirtää kerralla 50.000€ tai yli. Joten 49.999€ menee vielä ilman isompia kuluja. Ja ainakin minun pankkistani käyttelytililtä lähtee espanjalaiselle tilille vaikka tuo 200.000€ päivässä – toki sitten 4-5 erässä, jotta välttyy ylimääräisiltä komissioilta. Ostamisen veroissa on nyt tuo pieni uuden asunnon alennus 7%->4% ja huomioitavaa on 50% alennus myyntivoiton verotuksessa kun asunnosta luovutaan sitten ”joskus”. Tuo jälkimmäinen on iso porkkana.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 75)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.