Lohi

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe matkusti Palermosta saakka Fuengirolaan hankkimaan salmiakkia ja Fami-suklaapatukoita. Pettymys oli suuri kun huomattiin, että Centro Finlandin suomikauppa oli kiinni. Kärpäsen kakan kokoinen myymälä on suljettu jonnekin elokuun puolelle. Jotkut perustavat yrityksiä pitääkseen niitä auki, toisen pitääkseen niitä kiinni. La Leona-kaupan jumppaaminen pienestä tilasta suureen ja suuresta pieneen ja pienestä vielä pienempään herättää kysymyksiä. Samoin Marbellan La Leonan sulkeminen jokunen vuosi sitten. Miksi suomalaisella kaupalla menee niin huonosti aurinkoisella rannikolla onko hinnat liian kovat? Ahneella on tietynlainen loppu. Pettymystä lieventääkseen tuttavaperhe ajatteli nauttia pizzat uudessa pizzapekkarisen pizzeriassa, mutta eipä sekään onnistunut kun pizzeria avautuu joskus illalla. Päivällä sekin on kiinni. Jotkut perustavat pizzerian pitääkseen sitä auki, toiset pitääkseen sitä kiinni.

  Onneksi La Leona ravintola oli auki, mutta siellä ei kukaan puhunut suomea. Liekö suomalaisista enää tietoakaan ravintolassa. Suomalaista vivahdetta toi La Leona ravintolan lohi. Oli ollut hemmetin hyvää kun oli ripautettu suolaa päälle. Ainoa vaan että lohen jälkeen jokainen perheenjäsenellä iski jalla-jalla. Mistä se johtui voidaan vaan arvata. Saattoi olla pettymyksen tuoman masennuksen aiheuttama vatsaoire.

  LINKKI

  crisse
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.11.2011
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 50

  Onkohan tämä ”tuttavaperhe” jne matkailevaperhe juuri niitä ei tovottuja kirjoittajia? joita ei toivöisi täällä olevan.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Schaisse on schaissea , mutta jos ei jotain kirjoituksia kestä tai pysty ohittamaan niitä nähtyään kirjoittajan nimimerkin, niin vaikeaksi menee. Elämä nimittäin. Mun vaatimattoman , köyhän , mutta jo suhteellisen pitkän elämän antama kokemus on osoittanut , että elämässä oikeata paskaa , tahtoo sanoa oikeita vaikeuksia, tulee eteen säännöllisin väliajoin. Onnellinen se joka pystyy elämänsä vetämään läpi pumpulissa ja vaaleanpunaiset  ( tytöillä) tai vaalensiniset (pojilla) tai sateenkaaren väriset (nykyisin niin muodissa olevilla  homppeleilla ja lepakoilla ) lasit silmillä.

  Mutta mähän olen vanhanliiton suomalainen mies , ilman herkkyyttä syntynyt.

  Herkkyys on tietysti rikkaus, suurikin , mutta näin äkkiä ajatellen tekee elämän monimutkaisemmaksi kuin sen tarvitsisi olla.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Juuri noin, Santi.Herkkyys on vaikea laji.

  Vaan kyllä näiden suomalaisyrittäjien toilailujen seuraaminen on aika turhauttavaa. Sen verran tosin täytyy positiivistakin palautetta antaa, että eivät ne kyllä rahan perässä oikeasti juokse. Käyttävät lepäilyyn ja lokoiluun sekä espanjalaiset että suomalaiset pyhät, pekkaspäivät ja pitkä lomat. Eikä sitten tarvitse paljoakaan ihmetellä, kun kassaan ei tipu rahaa, kun lappu on luukulla. Vaan saavat, minkä ansaitsevat.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Täytyy todeta että tämä suomibrändi ja bisnikset eivät oikein ole mun alaa. Parhaiten tiedän eri yrittäjät suomilehtien mainoksista.

  Suomipalveluja käytetään hammaslääkäriä , ihan sen takia että se on enemmänkin luottamuskysymys ja kun löytää raa án ja luotettavan ja asiansa osaavan legurin se on sitten siinä. Samoin kirjakauppa on kova juttu , vakuutusvälittäjä ja optikko on suomalainen  ja mitä muuta? Eipä tule heti mieleen. Paitsi joskus , nykyään harvoin on käyty witissä vetämässä lounaat.

  Suomiruuat haetaan skandikaupasta mistä saa myös mielenkiintoisia ruotsalaisia elintarvikkeitakin.  Nämä kaikki  (paitsi witi) toimivat normaalien liikkeiden aukioloaikojen puitteissa ja ovat hinnoiltaan kilpailukykyisiä paikallisten liikkeiden kanssa tai tarjoavat palveluja joita ei muualta saa.

  Koska en varsinaisesti tunne näitä suomikiemuroita  voin vain olettaa , että liikkeet jotka toimivat  rajoitetuin aukioloajoin perustavat liiketoimensa suomihintoihin ja  suomalaisiin asiakkaisiin jotka ovat puolet vuodesta palelemassa ja nauttimassa sateesta ja hyttysistä Suomessa. Ja täkäläisiin ja muunmaalaisiin turisteihin ei tarjonta pure.  Varmaan muitakin syitä on mutta eipä kauheasti kiinnosta . Näin eläkeläisenä kaikki sanaan työ viittaava saa aikaan ahdistusta.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Jäin ihmettelemään, miksi käytät suomalaista optikkoa. Lukulaseissa ei taida olla Specsawersin voittanutta, jos ei nyt pokia pidä saada juuri viimeisimmän nuorisomuodin mukaan.

  Ennen muinoin, kun käytin kaksiteholaseja (ennen kaihileikkausta) ostin nekin espanjalaisesta liikkeestä ja laatu oli aina kiitettävä. Eikä maksaneet huippuhintaa. Olen jopa joskus turhamaisuuksissani jonkin verran nuorempana tehnyt niin, että Berliinissä kesiä viettäessäni ostin ylikalliit pokat sieltä ja laitatutin kaksiteholinssit niihin vasta Espanjassa.

  Toinen kysymys: suomalainen vakuutusmyyjä?
  Onko minulta jäänyt jotakin oivaltamatta, kun olen ollut kohta 15 v tyytyväinen espanjalaiseen toimistoon? Kotivakuutusta olemme joutuneet käyttämään kahdesti (kotimurron ja vesivahingon jälkeen). Sekä korjaukset että korvaukset on hoidettu täyteen summaan ja espanjalaisesti ajatellen nopeasti.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Me ollaan käytetty kymmeniä vuosia espanjalaisia optikoita. Jo Suomessa asuessa hommattiin aina lasit täältä. Koska spesöl prais. Nyt vaan sattui niin , että tämä suomalainen liike on hinnoiltaan kilpailukykyinen ja satuin lopultakin saamaan kullanväriset metallipokat JOITA OLEN AINA HALUNNUT. Ja nyt vuosi sitten löytyi. Mulla on vähän haastavat taittoviat toisessa silmässä ja muutaman kerran Suomessa aikoinaan ei eräiden  optikoiden , eikä erään , nyt jo varmaan kuolleen, silmälääkärin, papparaisen jonka piti olla Stadin paras, ammattitaito tai halu riittänyt tyydyttävään työn jälkeen.

  Täällä ei siinä suhteessa ole ollut koskaan mitään ongelmia. Ja kuten vähän aikaa sitten tapahtui, suunnittelin silmien operointia kaihin vuoksi. Keskustelemalla nykyisen optikkoni kanssa sain päivitettyä tietoa asiasta ja päädyin hankkimaan , ainakin vielä kerran , uudet linssit laseihin. Ja mähän käytän uusimman sukupolven rajattomia moniteholinssejä fotokromaattisina , Nehän eivät ole täälläkään missään kovin halpoja , mutta hintaeroja tietenkin löytyy , isojakin , samoin eroja palvelussa.  Kuten sanottu olen ollut sataprosenttisen tyytyväinen nykyisen optikkoni työn jälkeen sekä hinnoitteluun.

  Vakuutusmyyjän suhteen asia on helppo. Hinnat ovat lyömättömät. Esim. auton todo riesgo satasia halvempi kuin yleensä.  Kattavuudesta tinkimättä. Selityksenä spesöl prais. Täällä asuville suomalaisille asiakkaille. Ison yhtiö vakuutukset , hyvillä ehdoilla . Ja kaupan päälle  toimisto Fugessa missä voi asioida henk. koht. eikä puhelimitse Marokossa tai etelä-amerikassa sijaitsevan call centerin kanssa. Eikä tässä vielä kaikki. Toimistoa pitävä suomipariskunta on oikein mukavia ihmisiä. Joiden kanssa on ilo asioida.

  Caser oli meidän edellinen vakuuttaja. Sen kanssa ollut pari lasivahinkoa jotka korvattiin ok. Mutta kusetusta vakuutuyhtiöiden linjan mukaan löytyy myös. En viitsinyt lähteä riitelemää oikeudessa , satasen vahingon takia , mutta meidän talon autotalliin tehtyä murtoa , missä multakin vietiin jotain , ei caser korvannut , ehtojen vastaisesti.  Yhteydenottoihin ei vastattu, ja eikä siinä vielä kaikki. Yrittävt kusettaa irtisanotun suoraveloituksen kautta irtisanottuja vakuutuksia, vuodesta toiseen.  Eli se Caserista.

  Muutenhan täällä esim. kotivakuutus korvaa , sopimuksesta riippuen, paljon kattavammin kuin Suomessa ja ilman ininöitä , esim. vesivahingot. Ja hinnat ovat aika alhaalla , kovasta kilpailusta johtuen.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Aiheena oli herkullinen lohi. Ei silmälasit ja vakuutukset. Mutta nyt kun kerran offtopikkiin mentiin, niin eräs tuttavaperhe kertoi, että olivat hankkineet kalleimmasta mahdollisesta espanjalaisesta optikosta silmälaseja oikein urakalla. Oli pistetty tuhansia menemään kun oli niin kivan hintaista ja palvelusta vastasi kolme viehkeää naista. Ja merkit oli kaikkein kalleimpia ja linsseihin otettiin kaikki mahdolliset pinnoitteet ihan periaatteesta koska parasta haluttiin. Lopputulos oli se että kaksissa kehyksissä linssin sovitus ei ollut niinkuin piti, ei asettunut paikalleen, oli sankaa väännetty jne ei ole katsokaas niin justiinsa kun espanjalaisittain hommaa hoidetaan. Kun näitä laseja sitten käytettiin Suomessa vuoden päästä uusien lasien hankinnassa lähtökohtana huomasi suomalainen optikko että linssit oli ns keskitetty päin helvettiä oikein manjaanatyyliin. Sellaista se on manjaanamaassa, kaikki ei ole niin justiinsa. Kyllä tämän tarinan perusteella opetus on se että mitään hienomekaniikkaan liittyvää mitä valmistetaan paikallisesti ei kannata manjaanaihmisiltä ostaa

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tää on niin tätä. Täällä. Mutta ei auta kuin keplotella eteenpäin . Eli näillä mennään, niinkuin ainakin ennen Suomessa sanottiin. Kun kerran tuli tehtyä se lopullinen virhe , että tuli vaihdettua  Suomi, maailman paras ja edistynein maa, kehitysmaa Espanjaan.

  Mieli tekisi ja järki sanoisi , että pitäisi tulla aina Suomeen optikolle, lääkäriin ja apteekkiinkin. Täällä kun ei lääkkeistäkään tiedä, ovat epäilyttävän halpoja ja oudon nimisiäkin. Mutta minkäs teet, köyhä eläkeläinen on nyt virheratkaisun ja kehitysmaan vanki.

  Muuten ihan sivuhuomautuksena ja huomionosoituksena alkuperäiselle aiheelle, norjalainen lohikin tekisi mieli hakea Suomesta. Täällä siinä on jotain epäilyttävää, myyvät sitä , varmaan ö-laatua ,  Mercadonassa 5 € / kg.

  Täällä ollaan eikä köyhyys armahda. Ei pääse sinivalkoisin siivin kotisuomeen aina kun tarve olisi.

  Lohesta , eli pääasiasta ,  neljänteen. Kyllä osaa ahdistaa sekin kun vedettiin tsortsit päällä lenkki tossa kukkuloilla oven takana . Ja perskutirallaa , niin on ikävät kelit , että tuli taas ihan lämmin ja piti mennä uimaan altaaseen. Sielläkin vesi on kehitysmaatasoa  , jotain 26* , ei niinkuin asiaan kuuluisi ,  14* , kuten Suomessa.

  LINKKI

  Yrjö-setä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Onkohan tämä ”tuttavaperhe” jne matkailevaperhe juuri niitä ei tovottuja kirjoittajia? joita ei toivöisi täällä olevan.

  No mitä minä olen sivusta seurannut niin näyttää tämä matkailevaperhe olevan aika kova halveeraamaan, milloin suomalaisia ja milloin espanjalaisia. Joskus kumpiakin samassa kirjoituksessa. Halveeraaminen joka tapauksessa näyttää olevan se pääteema. Noita on Suomi24 väärällään, joten suhtaudun melko yliolkaisesti. Ei maksa vaivaa ottaa nokkiinsa.

  Mitä tulee tuohon mainittuun ”jalla-jallaan”, joka on arabiaa ja tarkoittaa ”nopeasti-nopeasti”, on sen syynä yhdeksässäkymmenessäkuudessa prosentissa ruokailijan pesemättömät kädet.  Kolmessa prosentissa salaatti, jota on leikattu samalla leikkuulaudalla kuin raakaa kanaa ja vain yhdessä prosentissa pilaantuneena tarjoiltu elintarvike.

  Minäkin olen Espanjassa syönyt lohta ja hyvää oli. Hieman hintavaa kyllä, mutta ei tullut mitään jallaa. Ei edes hidasta sellaista.

   

  LINKKI

  Yrjö-setä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Muuten ihan sivuhuomautuksena ja huomionosoituksena alkuperäiselle aiheelle, norjalainen lohikin tekisi mieli hakea Suomesta. Täällä siinä on jotain epäilyttävää, myyvät sitä , varmaan ö-laatua ,  Mercadonassa 5 € / kg.

  Hehh hehh. Tällä Santiagolla se näyttää olevan sana hallussa. Täytyy nyt tosiaan alkaa katsella sitä resitenssiä sieltä etelästä, kun se kerran tekee joistain noin rentoja miehiä.

  Lohen hinnasta sen verran, että eipä tuo Mercadonan hinta päätä huimaa. Ja kun on tullut parinakymmenenä vuotena jo reissattua Espanjassa niin kyllä se kulttuurishokki on iskenyt vasta Suomeen palatessa. Viimeistään K-marketin tiskillä.

   

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Halveeraaminen on niin suhteellista että. Onko se halveeraamista jos kertoo totuuden? Ei suomalaisella joulupukilla ole halpoja kopioadidastossuja jalassa ihan noinniinku ensimmäiseksi. Ihannoinniinku viimeiseksi niin totuus on että manjaanaespanjalaisilla on ihan erilainen meininki hygienian suhteen. Kun been jälkeen ei pyyhkäistä hygieniapyyhkeellä vaan huljautellaan pikkasen kauhalla vettä ruoansulatuselimistön alimpaan aukkoon niin selväähän se on että heliko ja muut bakteerit pääsee kynsien alla paikalliseen pöperöön. Ei ne tietysti suomalaisetkaan aina niin puhtaita ole tai muista pestä käsiään kun on pyyhkäisty aukko puhtaaksi tai kosketeltu kikkeliä urinointihommissa tai muuten.

  Mercadonassa emme ole koskaan asioineet lohipuolella koska lihatiskit on Espanjassa hyvin epämiellyttäviä kun siellä on elävien olentojen kokonaisia jalkoja sun muuta tuotetta myytävänä. Pysyttelemme mieluummin meloni ja mangopuolella mercadonassa. Emme myöskään pidä härkätaistelusta tai härkätaistelussa kuolleen härän lihasta.

  Totta on muuten sekin että vatsa ja suolisto tottuu pitkällä olemisella paikalliseen hygieniatasoon eli vaikka pikkasen olisikin kakkaa kokilla kynnen alla niin ei kaikille jalla jalla iske. Ehkä se on myönnettävä että jalla jalla taitaa olla turistien tauti tai ainakin sellaisten joita ei lueta ekspatriaateiksi.

  LINKKI

  Yrjö-setä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Espanjassa on oikein miellyttävät liha- ja kalatiskit. Valikoimaa on runsaasti ja se on hyvää.

  En minäkään taitaisi pitää corridassa tapetun härän lihasta. On varmasti melkoista ”tervalihaa” sellaisen adrenaliiniryöpytyksen jälkeen. Mutta ne vapaan sonnin lihat. Ai ai mitä herkkua. Sille ei pärjää suomalaisen navettakarjan liha.

  Pikkuisen tässä noin muuten ihmetyttää matkailijaperheen kiintymys noihin alapään juttuihin. Mutta kun niistä nyt kerran pitää haastella niin sanottakoon, että kyllähän se perseen peseminen on paljon hygienisempi konsti kuin pelkällä kuivalla paperilla rassaaminen. Käsiäänkin espanjalainen pesee useammin kuin tavan pohjoismaalainen jullikka.

  Mutta jatka sinä matkailijaperhe vain piehtaroimista siellä katkeruudessasi sillä aikaa kun me muut nautimme, tai ainakin minä nautin tästä elämästä. Ja Espanjasta. Hasta la vista.

   

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.