Linkkejä Vilperin keitoksiin kuvien kera!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Linkkejä Vilperin keitoksiin kuvien kera!

Esillä 15 viestiä, 106 - 120 (kaikkiaan 169)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    Jorgeco
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.09.2009
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 32
    Arnold kirjoitti:

    Tuumailija kirjoitti:

    Ainoa terveellinen asia perunoissa on c-vitamiini, jota on pelkastaan varhaisperunoissa ja perunoiden kuorissa.

    Näinkö on? Voipihan tietysti olla, että tutkija Jari Valkonen raportoi ”Iltapösilölle” aivan vastoin parempaa tietoa, eikä myöskään mitään linkkejä minkäänlaisiin tutkimusabstrakteihin ollut esittää, mutta tällaista sinne nyt kuitenkin oli präntättynä:

    http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010062911957018_ru.shtml%5B/quote%5D

    Mahtaskohan Valkonen olla MTK:n palkkaama. Kenen lippua kannat sen lauluja laulat.
    Perunassa ei todellakaan ole mitään arvokasta, mikä puolustas niiden syöntiä.

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    Jorgeco kirjoitti:

    Arnold kirjoitti:

    [quote=Tuumailija]Ainoa terveellinen asia perunoissa on c-vitamiini, jota on pelkastaan varhaisperunoissa ja perunoiden kuorissa.

    Näinkö on? Voipihan tietysti olla, että tutkija Jari Valkonen raportoi ”Iltapösilölle” aivan vastoin parempaa tietoa, eikä myöskään mitään linkkejä minkäänlaisiin tutkimusabstrakteihin ollut esittää, mutta tällaista sinne nyt kuitenkin oli präntättynä:

    http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010062911957018_ru.shtml%5B/quote%5D

    Mahtaskohan Valkonen olla MTK:n palkkaama. Kenen lippua kannat sen lauluja laulat.
    Perunassa ei todellakaan ole mitään arvokasta, mikä puolustas niiden syöntiä.[/quote]Saattaapa ollakin MTK:n palkkalistoilla, mutta eipä sinullakaan siitä taida mitään erityistä näyttöä olla.

    Perunassa on arvokasta se, että se on edullista, mutta hyvän makuista ruokaa, jota voi käyttää monella tavoin.

    Kyllä minä tiedän varsin hyvin, että perunalla on melko korkea glygeeminen indeksi, mutta aivan tavallisten keitettyjen perunoiden glykeeminen kuorma (joka lasketaan tuotteen glykeemisen indeksin ja nopeiden hiilareiden suhteesta) ei puolestaan ole niin kovinkaan mittava. Kaksi kiloa salaattia ja 700 grammaa perunoita tuottaa saman glykeemisen kuorman. Niin että ajattelin kyllä jatkossakin popsia perunoita.

    Vaikka suomalaiset näyttävätkin olevan hyvää vauhtia siirtymässä ulkonäön ja 2-tyypin diabeteksen suhteen kohti virtahepojenkkejä, niin en silti oikein jaksa syyttää siitä perunaa sellaisenaan. Aivan toinen juttu sitten on, jos ne perunat on aina saatava öljyssä uppopaistettuina tikkuina, tai sipseistä nyt puhumattakaan, kun 200 grammaa perunalastuja vastaa glykeemiseltä kuormaltaan 700 grammaa keitettyjä perunoita.

    Jos ihminen noin muuten syö terveellisesti, niin tuskinpa kukaan saa itseään lihotettua jokinorsuksi pelkällä perunalla. Olut onkin jo sitten aivan toinen juttu, mutta kukas nyt sitä lähtisi vastustamaan samalla meiningillä kuin perunaa vastustetaan? 🙂

    LINKKI

    Pekka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 26.12.2007
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 61

    Best Potatoes To Eat on a Healthy GI Diet Program

    Potatoes with a lower glycemic response, include:

    Boiled new potatoes.

    Types of Potato To Avoid on a GI Diet Program

    Potato foods which raise blood glucose levels more rapidly, or are otherwise unsuitable, include:

    Baked potato, fried potatoes, mashed potato, french fries.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    lisää; geenit on selvitetty:

    http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkijat+selvittiv%C3%A4t+perunan+geenit/1135267757023

    Joten hamassa tulevaisuudessa on sitten tarjolla entistä ”terveellisempiä” perunalajikkeita!! 😉

    Mä tyydyn näihin tavallisiin, mutta tässä yksi poikkeus; emäntä toi kanarianreissultaan yhden isokokoisen ”kanarianpotun” mukanaan ja se kasvaa nyt tuolla pellossa syksyyn asti jolloin katsotaan satomäärä ja säästetäänkö se jatkoistukkaaksi!? 🙂

    Tuossa porukalle sitten tietokilpailukysymys; mikä kasvi ”kukkii” tuossa.
    Vihjeenä sen verran että erittäin suosittu kaikenlaisessa ruuanlaitossa missä kaivataan vähän ”potkua”. 🙂

    LINKKI

    Ritacasanueva
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    on saatavilla parikymmenta eri perunalajiketta, osa on tuontitavaraa. Mikas peruna teilla on?

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    kukkaa valkosipuliksi….??

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Niin perunan -kuin minkä tahansa muunkin ruuan syömisen ja lihomisen ja diabeteksen omaehtoisen hankinnan suhteen pätee äärimmäisen yksinkertainen sääntö.
    ÄLÄ SYÖ ENEMPÄÄ KUIN KULUTAT. Se on siinä.
    Oikeata ruumiillista työtä tekevä iso mies voi (täytyy) syödä aivan erilailla kuin kynäniska nörtti joka väsää tietokonepelejä työkseen, eikä nosta hanuriaan tuolista koko päivänä.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467
    Ritacasanueva kirjoitti:

    on saatavilla parikymmenta eri perunalajiketta, osa on tuontitavaraa. Mikas peruna teilla on?

    Ei mitään hajua; oletettavasti tämä melkein läpikuultava lajike joita on kaupasta ostettu reissuilla ja kooltaan reilusti aikuisen miehen nyrkin kokoinen, ehkä aavistuksen verran punakuorinen. 🙂
    Hyvä peruna keittoon tai muussiin kun sitä on saarella tullut kokeiltua; jauhoinen, herkästi muussautuva.

    Jos nämä tiedot riittävät lajikkeen tunnistamiseksi, niin kiitän etukäteen lajikkeen nimestä; syksyllä vasta voin luvata valokuvia itse perunasta. 🙁

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467
    tuisku kirjoitti:

    kukkaa valkosipuliksi….??

    Löytyi heti!! 😛
    Valkkari ”kukkii” erittäin harvoin ja joku kanta taas tekee noita ”ilmasipuleita”, joista saa niitä yksikyntisiä aikaiseksi seuraavana vuonna. 🙂
    Tänä vuonna niitäkin tulee runsaasti ja kyllä tuon ”kukankin” siemenenalut maahan päätyvät ens kevään viherrehuksi! 🙂

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    vuosia sitten mantereelta itselleni muutamat kuivatut valkosipulin kukat joita pidin sit jonkin aikaa ”koristeena”…siksi arvaus osui oikeaan 🙂

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Siinä sen taas näkee; kun hajanaista tietoa saa eri alueilta, niin sinne onttoon aivokoteloon ne jää muhimaan ja joskus niistä tiedon/muistin muruista on jotain hyötyäkin!! 🙂 🙂

    Kymmenen pojoa ja papukaijamerkki!! 😛

    LINKKI

    Ritacasanueva
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    Laitan sulle tassa yhden linkin, loppupuolella on naita ”papas coloradas, rosadas”. Se voi olla joku naista.

    http://www.rinconesdelatlantico.com/num4/35_papas.html

    Vilperi, mene taman sivun ihan loppuun niin loydat sielta tosi mielenkiintoisia linkkeja liittyen Kanariaan.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467
    Ritacasanueva kirjoitti:

    Laitan sulle tassa yhden linkin, loppupuolella on naita ”papas coloradas, rosadas”. Se voi olla joku naista.

    http://www.rinconesdelatlantico.com/num4/35_papas.html

    Lämpimät kiitokset!
    Tekstistä en mitään ymmärtänyt, mutta silmät on vielä tallella! 🙂

    Neljä mahdollista kandidaattia tuosta löytyi, joten voidaanko yrittää tunnistusta uudelleen syksyllä kun potut maasta nostan!?? 😉

    Vaihtoehdot mitkä tuon kuvasarjan perusteella tulisivat kyseeseen ovat:
    blanca
    llaqada
    ojo de perdiz (ehkä eniten)
    colorada de baga

    Alkaa kohta kukkimaan, niin voin ottaa kuvan myös kukinnasta!
    Ei kyllä ollut niin ”kuoppainen” kuin ehdokkaat, mutta siinä on voinut ostaja tehdä valinnan. 🙂

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Tässä viime maanantain tuotos. Yksinkertaista mutta hyvää! 🙂
    Etelässä on niitä choritsoja tai jotain sinnepäin, niin varmaan korvaavat ryynärin!? 😉

    http://p2.foorumi.info/suomikerho/viewtopic.php?p=966#966

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Hyvä ryynärin vastine on Morcilla, täkäläinen verimakkara. Niitä on picanttina ja vähemmän picanttina. Chorizo on suositeltava makkara, se sopii muuten kivasti lisäkkeeksi esim. pataruokiin lihan kaveriksi. Ja Lidlistä saatavat saksalaiset Bratwurstit ja täkäläinen kaali takaavat hyvän kaalisopan.

Esillä 15 viestiä, 106 - 120 (kaikkiaan 169)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.