Linkkejä Vilperin keitoksiin kuvien kera!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Linkkejä Vilperin keitoksiin kuvien kera!

Esillä 15 viestiä, 46 - 60 (kaikkiaan 169)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Pitää vielä näin lauantakiehtoon kunniaksi kiusata Suorista:

    LINKKI

    Suoratukka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Vai muka Mörrin avustuksella. Hah!
    Kyllä minä tiedän, kuka ton herkun on ”vetänyt napaansa” –
    ylenmäärin herkutellen.

    GGGRRrrrrrrr 8)

    LINKKI

    Mummeli
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.04.2007
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 127

    Mielipannarini on sellainen, jossa on hera päällä. Muistaakseni se syntyy, kun munia ei kovasti vatkata ja lopuksi lisätään reilusti voisulaa. Tarkempaa ohjetta en enää muista.

    LINKKI

    Schooner101
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.10.2006
    Kirjoituksia: 13
    Vastauksia: 229

    Melko omituista tuo ylenpalttinen vatkaaminen. mutta sopii tyyliin kun toisaalla espanja-aiheisella sivustolla savustetaan kalanperkeitä 😉

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Schooner101: Jos immeinen on sen verran tyhmä, että ei tiedä joihinkin, varsinkin jälkiruokiin liittyvän voimakkaan vatkaamisen kuohkeuden saamiseksi, niin en mahda mitään! Samoin kuin tuon luetun ymmärtämisen taitokin näyttää olevan vähän hakusesssa; Eihän ne savustettavat kalat mitään isoja olleet, mutta eivätpä nekään mahtuneet ehjänä siihen savupönttöön missä ne valmistettiin!! Ja sekin asia valkeni kuvateksteissä, joten harjoittele vähän lisää lukutaitoa ja tutustu vaikka muutamaan kirjaan jossa käsitellään jälkiruokien valmistamista! 🙂

    LINKKI

    Schooner101
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.10.2006
    Kirjoituksia: 13
    Vastauksia: 229

    No se kuohkeus ei ainakaan näy lopputuloksessa joka on ehkä sentin paksuinen. Omana käsityksenäni kalan päät ja ruodot ovat perkuujätteitä.

    Hauestakin olisi voinut pestä veret pois peratessa, ja ei sitten juolahtanut mieleen laittaa perunoita toiselle uunipellille aiemmin kypsymään.

    Varsinainen peräkammarin aikamiespoikakokki 😉

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Schooner101: Jospa nyt tutustuisit muutamiin kalaruokia käsittelevään kirjaan Esim. Vanamon ja Kolmosen kirjoittamiin: Kalaa ei koskaan pestä!! Mikäli puhdistusvaihe on tehty asiallisesti. Toi mitä väitit vereksi oli munuaisten jäänteitä, joten vielä lievää tutustumista kalan anatomiaankin suosittelen!! 🙂 Vannoutuneiden kalamiesten mielestä savukala valmistetaan ehjänä ja nä parhaimmat niistä väittävät sen pään perkaamisen ja syömisen olevan parasta koko savukalasta!! 🙂
    Taas kun olis skrollannut muutaman kierroksen ylöspäin, niin olisi se puolisokeakin Schooner101 nähnyt missä vaiheessa on tärkeää pannarin kohoaminen; samoin kuin pannukakun nimikin hiukan luetun ymmärtävälle kertoo että minkälainen on lopputulos.
    Mutta kyllä tänne palstalle mahtuu Schooner101:n kaltaisten huippukokkien reseptit, joten laitapa sinäkin jotain malliksi, niin kyllä mä osaan sitten tuotoksiasi arvostella vähintään yhtä hyvin kuin sinäkin mun sieltä peräkamarista kotoisin olevia!!

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Tuli tuossa viikko sitten käytyä metsästyskaverin luona ja tuloksena oli parin kaveruksen kokkausyritys ravuista! 🙂
    Tarina luettavissa tuolta:
    http://p2.foorumi.info/suomikerho/viewtopic.php?t=28

    LINKKI

    Old Chap
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 13.07.2006
    Kirjoituksia: 106
    Vastauksia: 2386

    Glups! Kerropa vielä, mikä oli lämpötila kun rapuja pyykkikoneessa saippuan voimalla pesitte?

    Josko ensi vuonna jätätte saippuan sikseen ja heitäte sipulit koneeseen rapujen kera, sitten valkopyykkiohjelma 90° C, tillit huuhteluaineen sijasta ja ravut linkouksen lopuksi narulle jäähtymään ja kuivumaan?

    Nauratti ihan aidosti, poikien puuhat … 🙂 🙂 🙂

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    No kun me kaks hiukan kieroontuneen huumorintajun omaavaa kaivettiin netistä esille tuo keitto-ohje ja todettiin se aika pliisuksi, niin pitihän meidän tähän tarinaan saada hiukan erilainen näkemys kuin miten normaalisti tehdään!!:)
    PS: Se lämpötila on kokin salaisuus; todeta voi että puhtaat oli ravut käsittelyn jälkeen!!

    LINKKI

    Suave 1
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 26.07.2008
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 10

    Voih-hyvä Vilperi, eivät ole ravut kiireisen miehen ruokaa, ne ovat parhaimmillaan 6-12 tunnin kuluttua keittämisestä.

    Rapuja on myös tavattu pitää alkuruokana, mutta haitanneeko tuo että söitte keitot ensin.

    Varatkaa myös seuraavan kerran paahtoleipää kyytipojaksi ravunpyrstöille.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Niinhän siinä ohjeessa luki, että pitäisi antaa rauhassa jäähtyä, mutta kun niitä ohjeita alettiin lukea vasta iltakuudelta, niin jouduttiin toteamaan että homma olisi pitänyt tehdä yhtäaikaa keiton valmistuksen yhteydessä jolloin se olisi mennyt samalla vaivallakin oheistuotteena! 🙂

    ”Rapuja on myös tavattu pitää alkuruokana, mutta haitanneeko tuo että söitte keitot ensin.”

    Nälkäänhän noiden kanssa olis kuollut ellei sitä tukevaa keittoa olisi pohjustukseksi syöty!! 🙁

    ”Varatkaa myös seuraavan kerran paahtoleipää kyytipojaksi ravunpyrstöille.”

    Tuosta kysyin Pk:lta koska itsekin olen jostain lukenut että paahtoleipä on oiva lisuke rapujen kanssa, mutta Pk ei ollut tietoinen asiasta! 🙂

    LINKKI

    Raija
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.07.2006
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 152

    Et ole tosissasi: ei eläviä rapuja voi pyykkikoneessa pestä, mutta hyvä jippo;)

    Kun arvostat kotiruokaa, niin varmaan teet myös lihamureketta (en ihan kaikkia linkkejä ole avannut, ehkä siellä oli). Testasin ihan äsken hyvän täytteen murekkeelle – siis ei kuvia eikä edes reseptejä – ja ennen kuin unohdan niin tässä: kesäkurpitsakuutioita (hukun kesäkurpitsoihin), pillisipulia (voi vaihtaa purjoon, kevätsipuliin tai jättää pois), ananasta ja sinihomejuustoa (paljon).

    Muhi uunissa n. tunnin leivinpaperi/foliokääreessä (ensin 200 astetta, sitten 150). Ei kaivannut edes kastiketta, nautittiin nuudelien kera – perunat ehkä sopivat paremmin, mutten jaksanut enää keittää.

    Alla kun oli jo muutaman kurkkukilon vääntäminen maustekurkuiksi, eka satsi tänä vuonna. Sato on tähän asti onnistuttu syömään, mutta nyt tulee jo liikaa…

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Nostetaas tätä vähän ylöspäin kun toi joulukin lähestyy ja ainakin jotkut haluavat tehdä noita perinteisiä joulusapuskoita.

    Tuolta helposti katsottavissa ainakin mun tekeleet:
    http://p2.foorumi.info/suomikerho/viewtopic.php?p=45#45

    LINKKI

    NääSNääS
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.12.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 153
    Vilperi kirjoitti:

    joulukin lähestyy

    http://www.tuoreverkko.fi/suvituore-lanttusose/

    Helpotusta ”kiireisille” .
    Pakkauksessa myös ohje mukana.
    Kiehumassa olevien lanttujen tuoksumeri jää tosin puuttumaan…

    Tietty Espanjasta tuota tuotetta ei saa,
    mutta voipihan joku ”suomikauppiaalle” ehdottaa, että ottaisi tuon valikoimiin. Säilyvyyskin on noin reilun kuukauden mittainen ja pakkaseenhan aina voi laittaa joko ”raakana” tai valmiina laatikoina.

    Löytyy myös tämä:
    http://www.tuoreverkko.fi/suvituore-porkkanasose/

Esillä 15 viestiä, 46 - 60 (kaikkiaan 169)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.