Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › Linkkejä Vilperin keitoksiin kuvien kera!
- Tämä aihe sisältää 168 vastaukset, 34 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 11 vuotta, 4 kuukautta sitten Vilperi toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Kiitos Vilperi, parasta noissa jutuissasi lienee se, että kuvaat ja selität asiat selkeästi. Helppo noudattaa tuommoisia ohjeita ja samalla sovittaa omiaan joukkoon, kun näkee miten toinen tekee. Ja uuttakin oppii – en todella tiennyt tuota rasvakikkaa maidon keittoon! … Toinen parasta on sitten se, että kuvista tulee nälkä ja mieli tehdä itse. Siis toinenkin kiitos.
Mutta: Heh-heh, oliko tuo vuoka muovia, kun formaatti pyöristyi uunissa ..?
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467Marde: Se oli kyllä peuranlihamureke ja se taas että näyttävät samalta on taas eräänlainen taso kokin kyvyistä ottaa ruoka oikeaan aikaan uunista ulos! 🙂 Mä olen tunnetusti laiska immeinen ja sen takia teen paljon uuniruokia ja myös nauttien siitä aromista mikä huoneistoon leviää hitaan kypsymisen seurauksena. Jokainen melkein osaa sen pihvin paistaa ja perunat keittää ja ottaa sekaan esim. silliä, mutta harvemmalla nykyimmeisellä on taitoa tehdä näitä perinteisiä ruokia ja sitä tarkoitusta varten olen näitä väsäillyt, että nuoremmallakin polvella olisi mahdollista tehdä maittavaa hyvää sapuskaa edullisesti.
arska402: uskallan väittää peuran tai kauriin voittavan maultaan niin jäniksen kuin riekonkin, mutta se on vaan minun henkilökohtainen mielipiteeni! 🙂
Ps. Arvatkaas kuka on saanut monet kommentit naapureiltaan ja jopa omalta emännältäkin kun ajoitus on ollut oikea ja kerrostalon rappukäytävässä on ruuan tuoksu levinnyt kaikkiin kerroksiin!? 🙂 (meillä on pientä vikaa ilmastoinnissa ja sen takia myös rappukäytävästä löytyy tuoksuja eri asukkaiden tekemistä ruokalajeista)
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467no oli mitä mureketta tahansa…..
mutta jos kaikki ruoka näyttää samanlaiselta, niin minusta se on kokin mielikuvituksen puutetta, ei taitavuutta.
toisaalta, kun kaikki näyttä samalta, niin onhan siinä jännitystä, että mitähän se vuoka nyt on täynnä.
itse kuitenkin pidän siitä, että tiedän etukäteen mitä uunista tulla putkahtaa.ei se pelkkä kullankeltainen väri tee kenestäkään huippukokkia ja taitavaa.
värinhän saa aikaan erilaisilla mausteilla esimerkiksi.visuaalisesti paistoksesi ovat latteita, mutta ehkä kun laitat ne lautaselle lisukkeineen niin silloin niistä voi tulla herkullisennäköisiä.
makua en kommentoi.luulempa, että nuoremmalla polvella ei ole rahaa ostaa peuran-, kauriin tahi saatika riekonlihaa ja tehdä siitä ruokaa.
se on metsämiesten etuoikeus syödä tuollaisia kotosalla.mutta jatka kokkailuja vaan.
tuo oli vain minun mielipiteeni asiasta.osaan minäkin vettä keittää ja se ei ole vielä kertaakaan palanut pohjaan, tosin aina sekin kyllä on näyttänyt samalta, mielikuvistusta siis puuttuu minulla tuossa vedenkeitossa. 🙁
vietähän nyt sitä laatuaikaa vaimosi kanssa ja väsää reseptejä sitten taas ensi viikolla, vaimokin voi tykätä kun vähän kutittelet 😉
ps. ensin pyydät kommentteja ja kun niitä saat, niin olet ehkäpä hiukan pettynyt kun ne eivät olekkaan kaikki ylistäviä.
ps2. odotan mielenkiinnolla kalaruokakuvia, ovatko nekin samanvärisiä 😉
kurkuma on mukava mauste, jolla saa mukavaa sävyä ruokiin.
Mä vaan ihmettelen näin vaatimattomasti, miten uunista
otettu ruoka voi näyttää erilaiselta ja erilaiselta.
Eiköhän se kuorrutettu uuniruoka vuoassa ole aina suht saman näköistä. 😉Pointtihan on tietää, mitä se on ja mitä se sisältää ja tuoksu
ja maku on kuviteltava itse, kun ei ole vielä keksitty
hajuläppäriä – eikä makunäytteitäkään saa, ellei itse tee.Se, mitä kelläkin on varaa tehdä, tuskin kuuluu ruokaohjekatekoriaan. 😉
Vilperissä on hienoa se, että hän kuvaa kaikki tekovaiheet.
Niin pystyy urvelompikin tekemään ohjeen mukaan. 😀
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467Otsikossa jo sanotaan että sovella oman tapasi mukaan! Ja luulisi sinunkin tietävän että latteasta ulkonäöstä huolimatta kyse on eri maustamisella, erilaisilla valmistusmetodeilla, erilaisilla lisäkkeillä tehtyä normi kotiruokaa. Se minkä vuoksi en koskaan esittele näitä annoksia lautasella; jos olen koiran kanssa mökillä, niin joko suoraan astiasta tai heitän annoksen pahvilautaselle tai jos olen kotona tehnyt sapuskaa, niin porukka syö eri aikaisesti harrastusaktiviteetistä johtuen ja uuniruoka on tähän tarkoitukseen onnen omiaan. Mä en noista rehuista sinällään paljon perusta, mutta ruuanlaitossa niitä kyllä käytän. (syököön jänis ne rehut, niin mä syön sen jäniksen! 🙂 )
Kyllä niin vaimo kuin lapsetkin syövät tekemääni ruokaa hyvällä mielihalulla, mutta pettämätön makutuomari on Mörri; jos mä epäonnistun jossain sapuskassa, niin koiruus jättää sen väliin!! 🙂
Ja tuskin nämä ruokavieraatkaan ihan aiheettomasti ovat kehuneet makuja ja niiden yhdistelmiä.
Katotaan löytyykö ensi viikolle joku uusi resepti, mutta tällä hetkellä ei ole mitään mielessä.uuniruoat ovat hyvin usein samannakoisia,mutta tatahan Marde ei ymmarra,jos vain vetta keittaa,ja sapuskalautanen lisukkeineen kannetaan valmiiksi eteen.
Ma kannustan ainakin ”veikkoja”kokkaamaan,ja Vilperi jatka vaan reseptejasi!
Oletan Vilperin toivoneen kommentteja ystävälliseen sävyyn.
Semmoisia, joita päivällisen kokannut ansaitseekin.Minä ainakin kehun 🙂
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467kyl mä keittelen ja paistelen muutaki ku vettä.
just äsken kauralimat keitin ja huiviin heitin, eikä ees pohjaan palanut, käytin teflonkattilaa.
keltainenväri siitä jäi pois.
ai niin, mut sehän olikin kattilaruokaa, ei uuniruokaa 🙂ei mulle kukaan valmista annosta pöytään kanna, kyllä sen ite keittiöstä kannan.
jos oisit lähempänä, voisin tulla teille syömään ja passattavaksi 😉 :-):-)kyllä mun uunipaistokseni ovat kaikki erinäköisiä kun ne uunista otan ulos.
toiset on tummenpii ja toiset taas vaaleempii, sillä kaikkee en halua uunista ulos tummana.
ja jos kaikki uitetaan munamaidossa tai vastaavassa, niin kyllä se lopputulos tahtoo olla samannäköinen aina.ensi viikolla minulla on tarkoitus tehdä karjalanpaistia ja jonain päivänä herkuttelen sitten hummerilla ja ostereilla.
partaveitsisimpukkaa ois huomenissa.kylläpäs pieni kommentti sai aikaan kovan ryöpyn tännekkin osiolle.
mutta nyt lähden katsomaan töllöä ja aamulla sitten luen kuka on vetänyt ja mitä nenäänsä.
heippa vaan, kritisoidaan tulevaisuudessakin 😉
Mikä sua nyppii, mikä Vilperissä vikana kun eivät teko-ohjeet maistu?
Suoratukka sen sanoi, valmiit saattavat todella näyttää samalta.
Riista – Ferrari vs. tarjousjauheliha – keskivertoauto.
Moni kuitenkin mielellään lukee kalliimpien ja saavuttamattomien testit.
Makuja voi nautiskella myös arviokaupalla, haaveillen.Ruokakuvat (annokset) – tiedätkös ollenkaan miten paljon meitä huijataan niitä kuvattaessa. Olen itse ollut mukana tekemässä semmoisia ja tuskin kaikkea söisit. Kun vaikkapa ollaan ensin korjailtu virheitä tusseilla, spreijattu annoksen päälle glyseriiniä kiiltojen ja pisaroinnin komistamiseksi, vaihdettu oliiviöljyn korvaajaksi huoltoasemalta haettua jäykempää öljyä ja juomia sekoiteltu vaikka mistä litkuista, kastikkeita tehty vaikka mistä jne.
Anna Vilperin kokata omiaan syötäväksi ja selaa nettiä, jos kuvat kiinnostavat enemmän kuin ruoka.
Sorry mutta harmitti. Ja nyt helpotti.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467Noista kommenteista tuolla sivustoilla joihin olen näitä julkaissut tulee mielestäni aika hyvin esille tämän normaalin huulenheiton lisäksi, että ne ovat tervetulleita niin nuoremman kuin vanhemmankin polven urospuoleisille metsästäjille ja onpa joku nainenkin äitynyt niitä kehumaan; kaiken skeidan suodattamisen jälkeen mielestäni yleiskommentti on ollut, että näitä ohjeita käyttäen onnistuu vähän tumpelompi kokki kitoksina hyvä kuvatarjonta! Pitää myös tämän palstan lukijoiden ymmärtää, että näitä ruokaohjeita julkaistaan metsästäjien omilla erikoisivuilla joten sapuska on tietenkin riistapainotteista, koska sieltäkin on vastaavasti tullut kommentteja, että miten perinteiset jouluruuat liittyy metsästykseen!?
No, pienellä päähän potkimisella saatiin keskusteluakin aikaiseksi, joten kiitokset koko poppoolle ja sitä kautta tämäkään sivusto ei pääse häviämään bittiavaruuteen!! 🙂
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467niin mutta kun niitä kommentteja ja mielipiteitä on monenlaisia.
on positiivisia ja negatiivisia.
ja annoinhan hänelle kehuja siitä, että hän miehenä tekee yllättävän paljon ruokaa, mutta negatiivista palautetta siitä, että hänen ruokansa näyttävät kuvissa aivan samanlaisilta.
ei kaikki voi olla ystävällistä ja ylistävää, jos haluaa kommentteja, niitä on oltava valmis ottamaan vastaan, niin positiivisia kuin negatiivisiakin.mutta nyt päätän tämän keskustelun osaltani tähän.
callejeros kutsuu kohta telkusta ja sitä ennen pitäs syödä vielä jälkkäri.
Pistä vaan tulemaan lisää herkullisia juttuja, pääasiassa niistä kyllä täällä tykätään.
Melkein voin aistia uunistasi tulevan makuhermoja kutkuttelevan tuoksun … saman kylän miehiä, kun ollaan… näin olen käsittänyt 🙂
tervetuloa vaan sapuskapoydan aareen,saat kylla valmiin annoksen eteesi,
mutta valitettavasti nyt innostuin laittaamaan makaroonilaatikkoa(maistuis varmaan sullekin) enka tieda josko tulee ”oikeanvarisena” uunista ulos.Yksi hiukan negatiivinen arvostelu poiki vallan mainiot puolustuspuheenvuorot, joihin itsekin tosi mielelläni yhdyn. Ruoanlaittajana en tunnusta tähän ikään kahta samanlaista, -makuista ruokaa onnistuneeni valmistamaan, ulkonäöstä riippumatta. Kaikki on tullut syötyä, joskus jopa kehujen kanssa. 😛
Mieheni joskus innostuessa tekemään ’mössöruokia’ kehun niitä estottomasti! Esim. tuoreita, valmiita silakkafileitä paistetaan milloin minkinlaisten mausteiden kera, voissa tietenkin, ja nautitaan. NAM!
Pitkäaikainen, sanoisinko 45 vuoden kokemus, on osoittanut sen , että omasta päästä ne parhaat sapuskat syntyy. Siitäpä vaan kokeilemaan ja maistelemaan.
Yks hyvä konsti on se juttu, jota omissa ohjelmissaan toistaa ja toistaa se britikokki, vannoutunut viinin ystävä, Espanjassakin osittain asuva, no tiedättehän te sen, Keith Floyd, tai sinne päin.
Eli otetaan iso pata tai kasari tai vastaava. Pannaan reilusti oliiviöljyä ja kuumennetaan se. Pannaan sitten öljyyn carlikkia , onionia, pepperia ja sen sorttisia mausteita. Mausteet liukenevat kuumaan öljyyn.
Pannaan sitten kanan, lampaan tai muun elukan lihankappaleet tai hätätilassa kalanpalaset tai palotellut HK:n siniset kuutiot siihen maustuneeseen öljyyn ruskistumaan ja sitten kypsymään. Nesteeksi pullollinen valko- tai punaviiniä maun mukaan. Keitetään kasaan ja annetaan hautua. Loppuvaiheessa lisätään 3 – 5 desilitraa kermaa ja keitetään kokoon hiljaisella tulella, tarkistetaan suola. Tarjoillaan sopivien lisäkkeiden kanssa. Mielen mukaan puna- tai valkoviinin kanssa.
Kyytipojaksi suositellaan pakasteesta otettua koskenkorvaa tai vastaava. Kannattaa kokeilla. Lisäohjeita annetaan kysyville.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.