Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Uutiskulma › Liikenteen turvallisuusviraston Trafin vaihde- ja neuvontapalvelujen siirtyminen Sodankylästä Espanjaan tuli yllätyksenä myös li
- Tämä aihe sisältää 74 vastaukset, 20 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 11 vuotta, 6 kuukautta sitten joined toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
STT
21.2.2013 18:07 (Päivitetty 21.2.2013 18:39) Liikenteen turvallisuusviraston Trafin vaihde- ja neuvontapalvelujen siirtyminen Sodankylästä Espanjaan tuli yllätyksenä myös liikenneministeri Merja Kyllöselle (vas.).
– Valitettavasti emme ministeriössä, emmekä myöskään Trafissa olleet hereillä, että olisimme osanneet varautua tällaiseen ratkaisumalliin, hän pahoitteli eduskunnan kyselytunnilla torstaina.
Lopputulosta ei osattu epäillä, koska kilpailutuksen voittanut yritys on suomalainen ja ehtona oli palvelun antaminen suomen kielellä. Yritys teettää työn halvemmalla Espanjassa ja työntekijät ovat Aurinkorannikon suomalaisia.
Kyllönen korosti, että asiassa on toimittu kilpailuttamista säätelevän hankintalain mukaan.
Kilpailussa hävinnyt sodankyläläinen yritys oli hoitanut tehtäviä viisi vuotta. Nyt se joutuu irtisanomaan puolet henkilöstöstään.
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/toiden-siirto-espanjaan-yllatti-liikenneministerin/1300834
tama ettei ministeri tietanyt asiasta, ottaen huomioon etta jopa ulkomailla asuvat tiesivat asiasta kuukausia sitten.
http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288496520136.html
Suomalaisautoilijoiden henkilötietoja käsitellään vastedes Espanjassa, jos markkinaoikeus ei päätä toisin, kertoo Turun Sanomat.Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kilpailutti puhelinpalvelujensa hoitamisen keväällä.
Kilpailutuksen voitti suomalaisyritys Argenta Oy, joka aikoo tuottaa palvelunsa Espanjassa ja palkata työntekijöikseen Aurinkorannikolla asuvia suomalaisia. Yhtiön hoidettavaksi ovat tulossa muun muassa autoilijoiden neuvontapalvelut.
Lappi 5.4.2012 klo 15:39 | päivitetty 21.4.2012 klo 3:14
Astropolistieto arvostelee Trafin tarjouskilpailua
http://yle.fi/uutiset/astropolistieto_arvostelee_trafin_tarjouskilpailua/5311299Nyt tuntuu kylla uskomattomalta Kyllosen selitys eduskunnan eilisella (21.1.2013) kyselytunnilla 😕
kirjoitti asiasta viime syyskuusta ja kylla taallakin joku kommentti oli;
http://www.epaper.fi/reader/?issue=32101;339838b5b8bb2fc893ccf1a568569a48;10
sivu 10.
Kotimaa | Turun Sanomat 04:55
Liikenneministeri Merja Kyllösen (vas) näkemys Liikenteen turvallisuusviraston Trafin puhelinpalvelun ulkoistamisesta Suomesta Espanjaan ei saa tukea Trafista.Kyllönen totesi eduskunnan kyselytunnilla torstaina, että ministeriössä tai Trafissa ei oltu asian suhteen hereillä, eikä ratkaisumalliin osattu varautua.
Trafin ylijohtajan Olli Lindroosin mukaan jo tarjouspyyntövaiheessa oli tiedossa, että palveluja voidaan tuottaa myös ulkomailla.
Kilpailutuksen voitti suomalainen Argenta Oy, jonka suomalaiset työntekijät hoitavat puhelinpalvelun Espanjan aurinkorannikolla. Argentalla on toimintaa myös Helsingissä.
–?Argenta Oy:n tarjouksessa kerrottiin, että palvelu järjestettäisiin Espanjassa, Lindroos korostaa.
Lopullista sopimusta puhelinpalveluista ei vielä ole. Markkinaoikeus ei ole antanut päätöstään kilpailussa hävinneen Astropolistiedon tekemän valituksen suhteen.
Astropolistiedon epäilysten mukaan Trafin henkilörekisterien tietoturva on vaarassa, kun käsittelyyn osallistuu maita erilaisin lainsäädännöin. Yrityksen mukaan myös henkilökunnan määrä puhelinpalvelussa jää liian pieneksi.
Astropolistieto ehti hoitaa Trafin puhelinpalveluja viisi vuotta. Viime syksynä yritys irtisanoi noin 30 henkilöä. Syynä oli puhelinpalvelujen siirtyminen Argentalle.
Turun Sanomat uutisoi palvelujen siirtymisestä Espanjaan ensimmäisenä viime syyskuussa.
Ministeri Kyllönen ei halunnut tarkentaa lausuntoaan Turun Sanomille perjantaina. Yle puolestaan kertoi, että Kyllösen mukaan päätökseen ei olisi voitu vaikuttaa edes olemalla hereillä, ja että viranomaisilla ei ole mahdollisuutta estää töiden siirtymistä ulkomaille palvelujen kilpailutusten yhteydessä.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/454603/Trafi+kiistaa+nukkumisen+puhelinpalvelun+kilpailutuksessa
esimerkki suomalaisesta EU-politiikasta ja jäsenyydestä. Mitä lupailtiin ennen kansanäänestystä ja mikä on todellisuus???? Mahtavaa kun Antti Alkuasukas pääsee Tenefiffalle ja ei tarvitse vaihtaa rahaa!
Palvelut eivät kuitenkaan saa liikkua vapaasti maiden välillä. Alkoholi ei saa liikkua, Suomessa varsinkin autoja ja autoilua kytätään erityisen tarkasti. Vain oikeanmuotoiset kurkut saa liikkua – ja tämänkin sopiminen & valvonta maksaa aivan järjettömästi.
Jos markkinaoikeus kumoaa Argentan voiton, niin silloin nostetaan tietysti kanne Trafia vastaan kilpailutuksen vääristelystä. Kalliiksi tulee kaikille. Parempi olisi vain tyytyä ratkaisuun ja todeta mitä EU tarkoittaa Suomelle käytännössä ja todellisuudessa.
Suomi on Euroopan Unionin DDR – ei siitä mihinkään pääse. Ja EU tuhoaa oman kilpailukykyään kovaa vauhtia; noh – kinuskit ostavat kaiken oleellisen sitten itselleen kun pääomaa ei Euroopassa ole eikä tule.
BeeKeeper kirjoitti:Nyt tuntuu kylla uskomattomalta Kyllosen selitys eduskunnan eilisella (21.1.2013) kyselytunnilla 😕
Et kai tosissasi luota (usko) ammattipoliitikkojen puheisiin ja/tai lupauksiin?
Ministeri Kyllönen on ennenkin kunnostautunut lausunnoissaan. Ei kovin raskaan sarjan poliitikko, saattapa olla yhden kauden ministeri. Jos ihan sitäkään kokonaan?
Trafin päätös on liiketalouden periaatteiden mukainen ja täysin ymmärrettävä. Lapin kansa-sanomalehden mukaan Argenta tuottaa saman palvelun 42% edullisempaan hintaan!
Ihmettelen kovasti, mistä tuo hintaero johtuu. Argenta tietenkin maksaa palkat espanjalaisen palkkatason mukaisesti, mutta sosiaalikulut ovat kuitenkin melkein Suomen luokkaa, joten palkka ei eroa selitä. Ja Espanjan palkka ei ole kovin paljon Suomen palkkoja pienempi, jos Palkkavertailu.comin tietoihin on vähänkään uskomista. Sen mukaan call center-työntekijän keskipalkka on noin 1.400 euroa kuukaudessa. Joten jostakin muualta se ero tulee.
Wanhoina hyvinä aikoina, kun maalaisliitto hallitsi Suomea, ei tällainen toimintojen järkiperäistäminen olisi ollut mahdollista. Silloin rahaa pumpattiin pusikkoon ja jänkhälle kun haluttiin pitää koko Suomi asuttuna vaikka väkisin. Nyt eletään EU-aikaa ja Suomessakin on pakko myöntää, että on olemassa alueita, jotka tyhjenevät asukkaista vaikka kuinka tekohengitystä annettaisiin ja verorahoja tuhlattaisiin. Se on kehitystä ja se menee eteenpäin omalla urallaan. Tämän Trafin asian vieminen markkinatuomioistuimeen kielii kyllä Suomen DDR-taustasta tai sanottaisiinko Soviet Finlandian ajoista…
Uskon, että tämä Trafin palvelun siirtäminen Espanjaan ja etenkin, jos Argenta pystyy hoitamaan sen moitteettomasti, tulee poikimaan lisää työtä suomalaisille auringon alla. Ja miksipä ei, työympäristönä ja asuinpaikkana Costa del Sol on kyllä varmasti miellyttävämpi kuin Sodankylä kaamoksineen ja pitkine talvineen.
Ja täällä , vaikkapa tonnilla eli mileuristina, vähempää ei kai täälläkään suomalaisille kehdata maksaa, elää paljon paremmin kuin Suomessa 1500:lla.
Ellei Suomessa kyseisellä paskapalkalla Kela tai Fatta pane anteliaita sormiaan peliin ja maksa jotain tukia.
Tuli heti mieleen vaikka asumistuki. Ja mitä näitä lieneekään. Varmaan ainakin arktisten olojen Lapin tuki?selvästi raskaansarjan poliitikko. Ja rewitty Siwan kassalta hommiin. Mitä tulee Sodankylän toimintaan EPÄILEN että hintataso tarjouksessa oli lypsyhinta ja kun tuo palvelu heitettiin sinne tulipalopakkasten ja sääskien valtakutaan, niin syynä oli (työvoima)poliittinen valtionhallinnon etäsiirto, jonka taas junailivat silloiset ministerit ja paikallispoliitikot. Tietysti se maksoi veronmaksajille tukina sun muina työvoimapoliittisina toimina vähintään tuon 700.000€ vuosi.
yrityksistä, päättäjistä ja heidän koukeroistaan http://www.finder.fi/
Argona on Argentan Fuengirolassa toimivat tytäryritys, noista kumpikaan ei ole ilmeisesti rekisteröity Espanjaan, Suomeen kyllä.
Lumenluoja kirjoitti:selvästi raskaansarjan poliitikko. Ja rewitty Siwan kassalta hommiin. Mitä tulee Sodankylän toimintaan EPÄILEN että hintataso tarjouksessa oli lypsyhinta ja kun tuo palvelu heitettiin sinne tulipalopakkasten ja sääskien valtakutaan, niin syynä oli (työvoima)poliittinen valtionhallinnon etäsiirto, jonka taas junailivat silloiset ministerit ja paikallispoliitikot. Tietysti se maksoi veronmaksajille tukina sun muina työvoimapoliittisina toimina vähintään tuon 700.000€ vuosi.
Samaa mieltä Lumenluojan kanssa siinä, että kaiketi on ollut tarkoituksena saada edes joitakin korvaavia työpaikkoja tuonne pohjoiseen. Jos yritys ei pärjännyt tarjouskilpailussa, voi-voi. Minusta Kyllönen ei ole kovin huono poliitikko, ei vain kokemattomuuttaan osannut oikein hoitaa yllättäen eteen tullutta kysymystä. Palvelujen vapaa liikkuminen EU -alueella pitäisi olla jo arkipäivää ja ministereillä tietysti näihibn asioihin sen mukaiset vastaukset myöskin.
Olin pitkään töissä isossa yrityksessä, joka siirsi jo 90-luvulla puhelintoimintoja pois Suomesta Irlantiin. Tekniikka ei asettanut silloinkaan mitään erityisiä haasteita, saati sitten että nykyisin olisi enää mitään rajoituksia sille, missä päin maailmaa puhelinpalvelu tuotetaan. Meikäläinenkin on tehnyt etätöitä jo vuosia osan vuodesta Espanjassa ja osan vuodesta Suomessa ja asiakkaiden näkökulmasta ei ole mitään väliä, mistä kolkasta maailmaa kytkeydyn heidän järjestelmiinsä. Etäkokoussoftat, kuten Lync, jaettuine työpöytineen ja VOIP -yhteyksineen mahdollistavat monipuolisen palaveroinnin, kunhan vain tietsikalta on kohtuu nopea yhteys nettiin.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.