Liikenneraivokohtaus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Liikenneraivokohtaus

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Pete72
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.06.2009
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 8

  Espanjassa autoillaan aika hyvin yleensä mutta ainakin tässä Barcelonan kyljessä missä asun on pikkuhiljaa alkanut *harmittaa* kun nyt aika monella tapana pysähtyä keskelle tietä/katua ja ottaa kyytiin jonkun tai alkaa ihan kaikessa rauhassa alkaa jutella jonkun kanssa. Niinkuin ihan keskellä päivää.

  Siis TODELLA veemäinen tapa kun sitä tilaa on yllinkyllin jotta voi ajaa sivuun ja siellä jättää sen kyytiläisen tms asian sitten hoitaa.
  Todella vaarallinen tapa kotiutunut espanjaan ehkä ei kaikkialla.

  Tulee nyt varmaa stereotypistettyä täkäläisiä mutta monella on liikenteessä semmoinen meno joka muistuttaa lähinnä pätemisen tarvetta.

  pari kertaa mennyt hermot ja ei muuta kun meikä huudattaa torvea niin kauan kun et se hemmo tai lyyli siit’ lähtee jatkaa matkaa. ja Sitten katsotaa sen näkösenä että ollaan niin loukkaantuneita.

  En viitsi tai viitisn nyt sittenkin ammentaa mopopojista vielä sitä että onko tarpeellista se autojen vierestä ohittaminen (meinaan OIKEALTA) jos ei ole edes jonoa, ihan paikasta riippumatta tai liikennevaloissa. Tekisitkö saman jos säästäisit sillä pari minuttia? Eri asia ruuhkassa jolloin autojen seisoessa itsekkin huitasen autojen välistä jos olen mp:llä liikenteessä.

  Nyt helpottaa kun olen tämän saanut kirjotettua niin että jätän kirveen kotiin kun lähen käymään keskustassa.. vitsi 🙂

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  Pete72 kirjoitti:

  aika monella tapana pysähtyä keskelle tietä/katua ja ottaa kyytiin jonkun tai alkaa ihan kaikessa rauhassa alkaa jutella jonkun kanssa.

  Todella vaarallinen tapa kotiutunut espanjaan ehkä ei kaikkialla.

  En viitsi tai viitisn nyt sittenkin ammentaa mopopojista vielä sitä että onko tarpeellista se autojen vierestä ohittaminen (meinaan OIKEALTA) jos ei ole edes jonoa, ihan paikasta riippumatta tai liikennevaloissa. Tekisitkö saman jos säästäisit sillä pari minuttia? Eri asia ruuhkävassa jolloin autojen seisoessa itsekkin huitasen autojen välistä jos olen mp:llä liikenteessä.

  Onpas todella vaarallista ja ärsyttävää!
  Muutaman kerran olen törmännyt Valencian pikkukylillä sellaiseen, että kapealla pikkukadulla joku ottaa/jättää jonkun kyydistä hiljaisena aikana luultuaan, etten ole tulossa takaa. Mutta että oikeassa liikenteessä, huh!

  Henk.koht. inhosin Barcelonassa ajaessani yli kaiken motoja!
  Niitä oli törkeän paljon ja niitä tuli kaikista suunnista, eikä kaistan vaihtoa voinut edes ajatella kun oli motojen piirittämä, murrrrr. Ja kaikki ajoivat ainakin ylinopeutta.

  Valenciassa motoilu on mielestäni jotenkin kuosissa (lue motoja ei ole niin paljoa liikenteessä) enkä ole vielä motoista siellä ahdistunut.
  No minua lukuunottamatta kaikki tuntemani ja tietämäni suomalaiset pitävät Valencian liikennettä hirveänä.
  Toisaalta olen ehkä jäävi arvioimaan minä rakastan Valencian liikennettä, missään ei ole niin ihana ajaa kuin siellä. 😉

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mulla taas hermo (yleensä)lepää Espanjan liikenteessä.Stadissa autoilijoille vittuilu on viety sille tasolle,viralliselta taholta,ja lisää tulee koko ajan,että tää on kuin paratiisi.Uusin parannus ,tietysti juuri nousseiden ajoneuvoverojen lisäksi ,on Stadiin suunniteltu tietullisysteemi.Pikkukaupunkiin ,missä ei ole kuin liikennesuunnittelulla aiheutettuja tekemällä tehtyjä satunnaisia työmatkaliikenne piikkejä.
  Ne jotka onnekseen asuvat tai ovat asuneet muualla Suomessa ,eivät ehkä tiedä koko asiasta mitään,kuten sanottu onneksi,mutta mulla on ikävä kyllä 45v:n kokemus sieltä ,ammatin puolesta ja tietenkin asukkaana ja yksi aivan oikea ja vakavasti otettava syy Espanjaan muuttoon ja Suomen dumppaamiseen oli tässä.
  Ja jos joskus elämä heittäisi takaisin Suomeen,niin varmaa on ,vaikka olen kolmannen polven Stadilainen,että niinkuin suomenkielessä niin ytimekkäästi sanotaan,en kusekaan Stadiin päin.Siis asuinpaikkana.
  Ja sen verran koville otti henkisesti,palata edes mentaalitasolla Suomen liikenneasioihin,että vaikka täällä aurinko paistaa ja kukat kukkii ja perhoset lentelee,niin taisi verenpaine nousta vaarallisiin lukemiin ja taas taisi muutama vuosi tippua eliniästä pois.

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Minä ajan niin vähän Stadissa, etten ota kantaa liikenteeseen siellä, MUTTA…
  Tampereella (ja ylipäätään Suomessa) hermo kärähtää liikenteessä alta momentin!!!!!

  Sen enempää sappea valuttamatta, MURRRRRRRR.

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Joitakin kertoja… noin – unos- tai oikeestaan monesti pölmästyneenä Malagan ja Barcelonan jumeihin… siis ei kannata mennä Fugesta Nerjaan, tai muuallekkaan Malagaan päin ja koettaa yrittää paluuta valoisaan aikaan. Ihan toista kuin stadin Itä- tai Länsiväylällä… (Muu suomalaisille; kyseessä on suomalainen ruuhka Helsingissä.) toisaalta eihän noilla Stadin väylillä ole ruuhkaa kuin aamulla ja illalla. Santiago del Helsinki – tietullia ei olla oikeastaan toteuttamassa, vaikka kannatankin sitä – itse käytän stadilaista tapaa liikkua – sporaa tai dösää, metrookin, ja vielä kun saavat stadikan kuivaksi. Fugessa kantsii ajaa Bussilla, ja jos haluaa ulos, niin Renfellä Malagaan ja siellä pirssillä minne huvittaa, vuokra-autoilu on huokeaa, mutta parkkimaksut eivät. Malagan turistibussi on aika kökkö – vältä sitä.

  Jussi

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä en nyt oikein tiennyt itkeäkö vai nauraako,siis sille jutulle että kantsii käyttää bussia Fugessa.Tänäänkin mä roudasin varmaan 50 kg hyllylevyjä ja muuta lautatavaraa ja mulla on niin köyhä mielikuvitus,että mä en mitenkään pysty näkemään itseäni dösässä tommoisten matkatavaroiden kanssa.Ja olisi tosta pysäkiltä ollut vielä muutama sata metriä aika jyrkkää ylämäkeä ihan kantomatkaakin.Ja eihän ne dösät taida koukata rautakauppojen ja puutavaraliikkeiden kautta?En mä kyllä ole ihan varma kun en tiedä reiteistä enkä aikatauluista ihan tarkkaan.Ei ainakaan stadissa metro eikä sporatkaan paljon koukkaile ihmisten oikeiden tarpeiden mukaan.
  Mähän olen aikaisemminkin maininnut että mä edustan alempia ,siis köyhempiä yhteiskuntaluokkia ja mun tarttee itse tehdä kaikenlaista ja näihin aktiviteetteihin kuuluu myös esimerkiksi remonttitavaroiden kuljetus.
  Varakkaammat yksilöt voivat ulkoistaa nämä ikävät toimet ja ostaa rahalla puhtaan ja vihreän omantunnon kulkemalla julkisilla.Ja remonttireiska maksaa parkkimaksut ja tietullit ja autoverot,mutta varmaan loppupeleissä maailma pelastuu.

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Joo, yleensä stadissa jengi kulkee hyllylevyt kainalossa, oikeestaan parin parakin verran kamaa kuskataan, eikä lippuhemmot hokaa mitään!

  No höpö höpö. Mun kysehän oli lähinnä tyypeistä jotka rundaa Espanjassa pienen matkakassin kanssa. Eihän kaikki asu siellä hela tiden. Sitä mä vaan tarkotin.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Aurinkorannikon itäosien asukkaana on oppinut hurraattammaa Fuengirolaa konetietä pitkin, silloin kun tarvetta ollut eli Kaardemummaan kahville 76 km matkan n 50 minuutissa… ja toinen tunti tärväätyy, kun Kaardemummasta, jos sattuu Sohailin kulumille piipahtamaan kylän halki ellei sitten ota N-340 avuksi…

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Joop.

  Eipä se renfe paljoa Fugen läntisiä asiakkaita palvele, onnikoita, elikkä linjapiilejä, tarkoitan siis nyssejä eli busseja kulkee, mutta miten kulkee… Ei helpota bussikortit, taksilla voi suhailla edestakaisin. Se helpottaa EI residenssiä, satunniasta turistia. Residenssihän pääsee paikasta toiseen helposti kysymällä kaveriltaan 🙂

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  jhatinen kirjoitti:

  (Muu suomalaisille; kyseessä on suomalainen ruuhka Helsingissä.)

  Muutaman kerran Espanjassa (lue Valenciassa) ruuhkassa ajaneena sanon suoraan, ettei Suomessa ole ruuhkista kuultukaan. Tosin minusta Valenciassakaan ei oikeastaan ole ruuhkia, vain A7:lla ja kesäviikonloppuisin CV-500:lla…huh!

  Ajelin eräänä vuonna Valenciasta Malagaan 5.12 joka oli muistaakseni torstai, A7 oli lievästi sanottuna tuppeessa, tunnissa edettiin n. 20 cm.
  Mutta ei se hermoja koetellut ennen kuin … :O Sitten ajettiinkin maassa maan tavalla, hätävilkut päällä piennarta lähimpään kaupunkiin. Näin tekivät lisäkseni vain ne joilla oli myös ”hätä”.

  En ole autolla Madridissa ajanut…joten en taida ruuhkista edes mitään tietää.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Santiago kirjoitti”
  ”Uusin parannus ,tietysti juuri nousseiden ajoneuvoverojen lisäksi ,on Stadiin suunniteltu tietullisysteemi.”

  Vielä pikkupiikki verenpaineeseesi: nykyään parkkipirkot kirjoittavat rikesakkoja myös liian pitkästä tyhjäkäynnistä.

  LINKKI

  Tomas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 48

  Työpaikan lääkäri kyseli aikoinaan jossain kuntotarkastuksessa, että kuljenko työmatkat siten, että pulssi nousee.. Vastasin että kanssa-autoilijat pitävät kyllä huolen siitä päivittäin..

  Täällä Kataloniassa taasen tuntuu, että liikenne sujuu ja joustoa löytyy, mutta kyllä noita ..tanan tunareita aina tuntuu löytyvän.. Pelottaa tosin jo etukäteen Joululomailu Suomessa, ja siellä autoilu..

  -t-

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Nykyään saavat mun puolesta parkkipirkot tehdä minkälaisia virkaliikkeitä hyvänsä.Mä olen onnellisesti pakolaisena Espanjassa.Toivottavasti tässä verenpaineet pikkuhiljaa asettuu,kun dementia vie ikävät muistot stadin liikennefasisteista.

  LINKKI

  .
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.01.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 42

  mulla on pelkkiä positiivisia kuvastuksia espanjan liikenteestä, älkää viekö sinne huomaamattanne suomalaista tyyliä, joka on ihan perseestä….minä pelkästään rentouduin siellä kun mm. pari kyttäautoa tukki tien keskustassa kun halusivat vähän jutella…ilma oli kaunis ja meillä oli vaimon kanssa aikaa viettää laatuaikaa….ja antaa niitten mopojen mennä vasemmalta ja oikealta..mistä vaan sopii..se on siistii..:D

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  . kirjoitti:

  ….ja antaa niitten mopojen mennä vasemmalta ja oikealta..mistä vaan sopii..se on siistii..:D

  Tottakai antaa mennä ihan mistä vaan…minua vaan vähän harmitti Barcelonassa etten itse voinut rikkoa kaikkia mahdollisia liikennesääntöjä. 😛

  . kirjoitti:

  rentouduin siellä kun pari kyttäautoa tukki tien

  Joo mäkin rentoudun aina kun näen Valenciassa poliiseita ja poliisiautoja ja etenkin kun poliisi istuu kyydissäni ja kehuu minua loistavaksi kuskiksi.

  Perussuomalainen autokuski ei muuten Valenciassa kovin kauas pääse.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.