Lihapullat Malagan Ikeassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Lihapullat Malagan Ikeassa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 64)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Malagaan avattiin hiljakkoin IKEA ja vähintään siitä asti on ollut mielessä, että ainakin niitä ”kuuluisia lihapullia” pitää käydä maistamassa. Tänään koitti se päivä, kun Malagasta mopoilla tultaessa iski huiko juuri Ikean kohdalla päälle, valinta oli selvä.

  Tervetuloa Ikeaan
  Tervetuloa Ikeaan

  Varsinaiset shoppailut jäivät tekemättä, nyt käynnin tarkoitus oli tarkasti tiedossa; muutamalla Eurolla lautasellinen hyviä lihapullia. Niitä löytyikin, oli kymmenen, viidentoista ja kahdenkymmenen valintamahdollisuus. Lisäksi löytyi upeita salaatteja, lohilautasia ja vaikka mitä.

  Ikean lihapullatiski
  Ikean lihapullatiski

  Yhteinen tekijä hinnoille näytti olevan silmiinpistävä halpuus, myös laatu ja maku oli huippuluokkaa.

  Ikeassa halpaa
  Ikeassa halpaa

  Ravintolan organisointi ja erityisesti kassojen tehokkuus oli huippuluokkaa ja henkilöstö ystävällistä. Henkilöstöä oli myös riittävästi, eli senkin puoleen hommat toimivat mallikkaasti.

  Ikean ystävällinen henkilöstö
  Ikean ystävällinen henkilöstö

  Salaattejakin olisi ollut vaikka millaisia, mutta joillekin saattaa maistua aivan perusannoksetkin. Ikean hintoja ei voinut moittia millään muotoa kalliiksi, päinvastoin, edullisia olivat. Kaksi annosta lihapullia, toinen kaiken lisäksi suurannos, lohi- ja salaattilautanen, kalja, tuoremehu ja pari pulloa vettä olivat kaikki yhteensä suuruusluokkaa 14 Euroa. Siinä hieman vertailupohjaa rantakatujen kuppiloille.

  Ikean annokset
  Ikean annokset

  Ehkä olimme hieman tottumattomia tällaisten ”shoppailuparatiisien” suhteen, koska poislähtiessä ajauduimme ulospääsyn sijaan kuin taikasauvan ohjaamina läpi loputtomien tuotehyllystöjen ja toinen toistaan houkuttelevimpien tarjousten.

  Ikea - kyllä taas jaksaa
  Ikea – kyllä taas jaksaa

  Kokonaisuutena oli mielenkiintoinen lounaskokemus, uskon että sama tulee testattua uudestaankin… tai sitten seuraavaksi on vuorossa Ikean kuuluisan aamiaisen testaaminen. Muilla Orkkilaisilla saattaa olla enemmän kokemusta Espanjan Ikeoiden herkkupöydistä?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ikean aamiainen on kova juttu,ja huom.ravintola aukeaa jo ennen itse myymälää,muistaakseni jo klo.9.
  Bonuksena lentokone aficionadoille ,koneet laskeutuvat aivan kahvilan ikkunoiden edestä.

  LINKKI

  Novelle
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.07.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 12

  Onkos tuolla Ikeassa muutakin siideriä myynnissä kuin vain tuota yhtä laatua Kopparbergiä? Olemme kaveriporukalla muuttamassa syksyllä Torreen ja miettineet, että siideriä meillä saattaa tulla vähän ikävä, heh. 🙂

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Ikeassa en ole tosiaankaan huomannut kuin tuota mainitsemaasi Kopparbergin esanssilitkua jota sielläkin myydään siiderinä. Ollos kuitenkin huoleton ! Oikeaa asturialaista siideriä voitte hankki mistä tahansa supermercadosta.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Saatiin raportistasi kimmoke ja mentiin tänään syömään Ikeaan. Lihapullat olivat hiukan kuivahtaneen tuntuisia, kun olivat satsin viimeiset. Muutoin kyllä kaikki maistui.

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Kas, Lihapullahinnat näyttävät IKEAssa hieman vaihtelevan, ja nehän ovat jopa hieman edullisempia Malagassa kuin Suomessa!

  Hinnat……….Espoo&Vantaa…Malaga…Haparanda (1 skr=0,11 €)

  Pieni……(10 kpl)…4,50……….3,95……….4,95
  Normaali.(15 kpl)…5,40……….4,95……….6,05
  Iso……..(20 kpl)…6,10……….5,95……….7,15

  Jännää kun lihapullien kotimaassa(?) ne ovat kaikkein kalleimmat.

  Suomessa ja Ruotsissa noita ruskeita herkkuja saa IKEAsta myös kilonpakasteina – lieneekö Malagassa mahdollisuutta hetkelliseen koti-ikävän karkoitukseen pakastelihapullien muodossa?
  _____________________________________________________
  Espanjassakin on käyty… jos vaikka joskus toisenkin kerran… 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Malagasta löytyy lihapullat,puolukkahillot,näkkärit ym. tilpehöörit,varmaan ihan samat tuotteet kuin suomesta .Samoin alakerrassa on pystis mistä saa hodareita,kahvia,kaakaota softista ym.kuten suomessakin,hinnat kuitenkin n.puolet suomen hinnoista.

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Heh.

  Jos mentäis ulos IKEAsta…

  Ennen oli ennen, nyt on nyt. Ennen oli meikäläiselläkin tukka päässä ja siks päkki näkyvillä, sillon Torressa ja Fugessa sain safkat puoleen Suomen hinnoista. Nyt on tukka lähtenyt ja kiitos EU:n suomalaisten ostovoima heikentynyt myös Espanjassa. Mun nurkkabaareissa Kalliossa maksaa iso tuoppi 2 euroa, safkat 4-6 egee, buffee 7 egee.

  Olen matkaillut ennen ja jälkeen EU:n, monissa Välimeren maissa, ja myös Suomen naapurivaltioissa Ruotsi/Servicessa, Norjassa, Virossa ja Venäjällä (ent Neuvostoliitto).

  Valitettavasti minulle ei kannata uskotella enää puolet Suomen hinnoista juttua, missään – paitsi Pärnussa.

  Kämpät maksaa nykyään Fugessa saman kuin Stadissa, safkat on 20 % halvempia, mutta silloin et saa liinaa pöydälle. Vinkut on halvempia, mutta niitä ei kannata kauheesti juoda. Kledjut on saman hintaisia tai kalliimpia, huonekalut on tuplasti kallimpia kuin Suomessa.

  Ainoa etu Aurinkorannikolla verrattuna Suomeen on nykyään enää ilmasto – se on lempeämpi 🙂
  ____
  Espanjassakin on käyty… jos vaikka joskus toisenkin kerran… 🙂

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  mille kirjoitti:

  Ikeassa en ole tosiaankaan huomannut kuin tuota mainitsemaasi Kopparbergin esanssilitkua jota sielläkin myydään siiderinä. Ollos kuitenkin huoleton ! Oikeaa asturialaista siideriä voitte hankki mistä tahansa supermercadosta.

  Ja Asturialaisen ylimakean mutta aidon ja kuohuvan sekä erinomaisen poreilemattoman sidran lisäksi rannikolta löytyy pilvin pimein kunnollisia englantilaisia siidereitä.

  Noihin aspartaamilla maustettuihin liemiin, joita tosiaan joku kutsuu siideriksi, en sekaantuisi.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Eihän nää hinnat missään maassa niin vakioita ole,aika paljon se on omista valinnoista kiinni.Mäkin olen syntyisin Nelikseltä, mutta siitä huolimatta olen ihan vapaaehtoisesti asunut Röbassa jo kymmeniä vuosia.Täällä ei pahimmissakaan räkälöissä ,joita täältäkin vielä etsivä löytää ,päästä ihan Kallion alehintoihin,mutta valinta on oma.Sama homma kämppien kanssa,onhan ne kalliimpia täällä kuin Kalliossa.Sama homma ruokakauppojen kanssa,jos käyt alepassa joka on nurkalla,maksat 20-30% enemmän kuin s-marketissa jonne tarttee dallata 5 minsaa.Ja jos omaa vielä exklusiivisemman luonteen ,niin Cittarissa saa maksaa vielä enemmän ,Stockan herkusta puhumattakaan,ei ole pitkällä sekään.
  Tällä alkuvuodatuksella päästään siihen ,että sama kuvio pätee joka puolella,myös espanjassa.
  Aurinkorannikko on maailmanlaajuisesti tunnettu paikka ja turistipesäke,hinnat ei tietenkään ole verrattavissa yleiseen espanjan hintatasoon,jossa siinäkin on suuria eroja.Mutta Costalle,jos haluaa maksaa idioottilisää niin hyvä mahdollisuus siihen on esimerkiksi La Calassa ,vertaan tätä nyt vaikka Mijas Costan yleiseen tasoon ,tai vaikka Fugeen,paikka on englantilaispesäke ja kaikki ainakin 30% kalliimpaa kuin ympärillä.Sama juttu Mijas Pueblossa,siellä saat maksaa turistilisää,mutta koska siellä on kumminkin huomattava paikallisväestö ,ihan tavallisen hintaisiakin mestoja löytyy.Ja kun tulet jhatinen seuraavan kerran costalle ,tee excursio malagan tavallisiin työläisbarrioihin,hyvänä ja siistimmästä päästä esim.La Paz,siellä silmät avautuu ja tajunta laajenee ja huomaat miten oikeasti esim.vaatteet ,kengät ,ruoka ja baarihinnat ovat aivan toista kuin vaikkapa Fugessa,Kalliosta puhumattakaan.Ei varmaan tarvitse kertoa ,että Puerto Banuksessa ei taida hinnoille kattoa löytyä,mutta ei koko Stadista,ja vielä vähemmän koko suomesta ,löydy niitä liikkkeitä ja sen tason kuppiloita mitä siellä pesii.Toisaalta kyllä sielläkin on ihan tavallisia mestoja tavallisille kuolevaisille.Senverran vielä pökköä pesään,että kun vaivautuu esim 20km sisämaahan päin ,sieltä löytyy kaikenlaista mielenkiintoista,mm.eri hintataso,oikeita paikallisia espanjalaisia,mun kokemuksen mukaan oikeasti mukavaa porukkaa,siellä on yhä siestasysteemi oikeasti voimissaan ja sen semmoista.Ja jos matkailumieltä riittää,sitä ei oikeasti edes ihan hirveästi tarvita siihen että roudaa itsensä esim.Antequeraan,Coiniin,Aloraan tai mihin nyt sattuu päätymään ,pikku kyliä ja kaupunkeja on sadoittain hyvin lähellä ja helposti saavutettavissa.
  Mulla on se etu että mulla on paikallisia siteitä espanjaan ja onhan mulla tietenkin omaakin kokemusta melkoisesti ja pikkaisen osaan kieltäkin,joten voi olla että mä osaan katsoa systeemeitä hieman eri silmin kuin satunnainen vierailija,ja tietenkin mulla on kyky asioida sellaisissa kaupoissa ja käyttää sellaisia palveluja jotka mä tiedän edullisiksi.Sama juttu jos mä menen esim.suomessa johonkin vieraaseen paikkaan ,mähän olen siellä ihan boltsi hukasssa,ja mun ratkaisu on ollut se ,että mä kysyn joltain paikalliselta esim.hyvää ruokamestaa.Ja tästä mä voinkin viikata taas alkuperäiseen aiheeseen ,Ikeaan ,olkoon siitä jokainen mitä mieltä haluaa ,mutta ainakin siellä tiedät hintatason ,joka on aika alhainen,laadun, joka vaihtelee tavaroista riippuen,mutta on aika hyvä hintoihin nähden,tuotevastuut toimii,kielitaitoakin löytyy,ja kun kerran olet sisäistänyt systeemin osaat toimia missä Ikeassa tahansa,siis homma on tehty helpoksi.Ja vielä kerran ,Ikean aamiainen pekoneineen ja makkaroineen on ainakin mulle kova juttu,ja ainakin viimeksi kun vedin sen ,hinta oli kokonaisen euron=1€.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Se oli siinä – Santiago bamlas asiaa. 🙂

  Mä muuten budjaan Fuengirolan sisäkupeessa kuin Röbassa (El Boquetillo) missä on sekä paikallinen Stockan Herkku (Hipercor), S-market (Dani) ja snadit puodit ympärillä. Raflat ja baarit ovat tunnelmiltaankin ihan toista luokkaa kuin rantsun äärellä, jten eikuin silmät auki ja sivummalle veljet. Kyllä hotellialueiden lähituntumistakin elämyksiä löytyy myös hintojen suhteen. Mutta ei yhden euron brekkiksiä.

  LINKKI

  dreamer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 58

  Hyvää tekstiä santiago!
  Jengillä aika usein tuppaa toi hintamielikuva perustuvan just turistialueiden mukaan. Itse elelen Tallinnassa ja kallistahan täällä on, jos vanhakaupunki on ainoa alue missä syömässä käy… No ei aleta toisteleen asioita sen enempää.

  Minusta on tullut Ikea kannattaja vaikka aluksi sitä kovasti halveksin. Miksi?

  Ensimmäisen kerran hankin ”väli-aikaisia” kalusteita talooni, joskus 8v. sitten. Hyllyt ja senkit ym. seuras mua monen muuton ajan, kun en niitä sitten rikki saanutkaan. Laatu yllätti mut täysin. Nyt viime muutossa sain ne myydyksi kämpän mukana. Sain siis vihdoinkin ostaa tilalle ”lopulliset” kalusteet. Pari vkoa sitten pakullisen IKEA-laatua roudasin himaan ja päivän innokkaana kokosin niitä. Ilokseni vielä huomasi tuotekehityksen toimineen ja jotkut puutteet on vuosien saatossa korjattukin! Ja ajanmukaiset hidastimet etc. on lisätty. Heja Sverige!

  Tottahan toki jotkut täyspuu kalusteet on laadukkaampia, mutta mistä niitä nykyään saa? Itse ostin joku vuosi sitten ”arvokkaan” Boknäs kirjoituspöydän. No onhan se aitoa ”täyspuu” viilua. Laatikoiden reunat jne repsottaa jo, kun muksu tipautti laatikon kerran lattialle…

  Askot, Iskut, Sotkat, Maskut jne. ovatkin ihan samaa melam. tai mdf-levyä kuin Ikealla. Jossain reunalista paksuuksissa saattaa hieman eroa olla ja hinnassa.

  Siis näin suomessa, espanjan kalustehintoihin en ole perehtynyt. Veikkaan siellä olevan suht. sama hintataso jos jaksaa Fugen tms. keskuksen ulkopuolelle raahautua.

  Kaikkien suurten ketjujen kalusteethan valmistetaan nykyään, joko jossain balttian tai itäeuroopan halpis maassa tai sitten kiinassa. Ikean kalusteitakin täältä virosta pikku alihankinta pajoista olen bongannut.

  Ikeasta on täällä foorumissa muuten aika paljon keskusteltu aikaisemminkin ja ihmisillä tuntuu olevan kovasti puutteellista tietoa siitä eikä pelkästään lihapullista.

  Epäillään onko samat tuotteet jne. Eikös tuo ole jo sellainen megabrändi, että samaa tavaraa samanlaisesta myymälästä saat niin Vantaalta kuin Singaporestakin… Sielläkin sai aitoa sveamamman lihapullaa puolukkahillolla! Ja maistui, maksaakin sai Visalla!

  Saakohan muuten Espanjasta Nokia kännyköitä? Takuu ei kyllä ainakaan voi siellä asti toimia;)

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tiedoksi espanjalaisista huonekaluista,siis ,ESPANJALAISISTA huonekaluista kiinnostuneille.Tää tulee nyt lonkalta ,faktoja en viitti lähteä tarkistamman,mutta n.+ – 100km malagasta sisämaahan on muutamakin ikiaikainen kaupunki ,missä on ns.aina valmistettu huonekaluja ,sieltä paikalliset usein hakee ne,tyyliin kuuluu ,että sä saat kalut puuvalmiina ja voit pintakäsitellä ne itse,siis jos haluat,saa ne valmiinakin,siellä on oikeeta puutakin ,madera madera,niinkuin siellä sanotaan.Hinta lienee ostajan oma mielikuva,mutta ovat kai halpojakin.
  Toinen juttu yleisestä hintatasosta eu:ssa,mä näin valon jo aikoja sitten ja tulin siihen tulokseen että on vain ajan kysymys kun kaikissa eu- maissa on enemmän tai vähemmän sama hintataso,noin yleisesti.Eroja tulee olemaan joissakin hinnoissa ,kulttuurieroista johtuvista tekijöistä johtuen,esim.alkoholin hinnat suomessa /espanjassa.Tää oli kristallin kirkkaasti nähtävissä kun ajeli euroopan läpi alas espanjaan,joka vuosi ja joka reissulla hinnat lähestyi toisiaan.Mielenkiintoinen juttu on ostovoima .Palkat ja hinnat osittain vielä hyvinkin eri tasolla eri maissa ,mutta lähestyvät kovaa vauhtia toisiaan ,esim.suomi-viro.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Santiagon mainitsemat Antequeira, Coin jne. ovat valitettavasti melko kalliita ja brittien asuttamia.

  Se kuitenkin pätee, että ihan rannan tuntumaan ei kannata jäädä, vaikka itseasiassa koko fuengirolan halvin bisse löytyykin rantakadulta ja se on aito PINT Amstelia, hintaan 1.50€ ja tuo tekee siis tubolliselle hintaa 75c! Eipä taida Malagan barrioistakaan enää tuohon hintaan löytyä. Superkalliista keskustasta puhumattakaan!

  Suomessa nuo 2€:n tuopit tuppaavat nykyään olemaan 0.4 ”Eurokokoa”, jota ei tunneta missään muualla Euroopassa ja kaikenlisäksi vanhakantaista veroluokkaa III. Viime kesänä 6 vuoden tauon jälkeen suomessa hyvin lyhyesti piipahdettuani, oli kallein 0.5:n 6.50€!

  Safkojen suhteen tilanne on sekavampi. Rannalla saa halpaa ja kallista (ja tosikallista), hyvää ja huonoa (sekä tosi huonoa) aivan samoin kuin sisämaassakin. Täytyy tietää missä syö.
  Kaupoissa pätevät sitten eri ketjujen hinnoittelulait olitpa missä tahansa.

  LINKKI

  Suave 1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 10

  Terve, tämä saattaa vaikuttaa pilkun viilaukselta, mutta brittipint on tietääkseni 0,568261 litraa.

  Jos se maksaa 1,50 euroa, tulee silloin 0,5 l tuopilliselle hintaa 1,32 €,

  0,4 (vajaalle) tuopilliselle 1,06€.

  ja 0,33 pullolliselle 0,86€.

  Edullistahan tuo on, mutta 75 centtiin en pääse millään, ellei sitten mainitsemasi ”aito” AmstelPINT ole litran mittainen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 64)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.