Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Uutiskulma › Lihaa säástämáttä ja laadusta tinkimättä
- Tämä aihe sisältää 42 vastaukset, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 13 vuotta, 2 kuukautta sitten santiago toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Elämä on, vaarallista. Heti Suomen rajojen ulkopuolella , menipä itään tai länteen, pohjoiseen tai etelään, alkaa ei suomalainen alue. Siellä ei voi kukaan olla varma mistään. Salmonellakin riehuu ja vaanii asialliseen hygieniaan ja maailman puhtaimpaan ja terveellisimpään ruokaan tottunutta suomalaista matkailijaa.
Espanjassa on sikäli asiat kunnossa, että ratkaisu löytyy, ei tietenkään kaikkialla, mutta onneksi sentään vaikkapa Costa del Solilla, minne ruoka-ja terveystietoinen suomalainen suuntaakin. Ei sielläkään ihan minne vaan, sillä vaara vaanii. Mutta onhan siellä Fuengirola ja Los Boliches turvallisina keitaina erämaassa. Sieltä löytyy suomalaisten ravintoloiden keskittymä ja se jos mikä takaa kunnon ruuan.
Ei riehu salmonella , sitä en tiedä miten se tehdään, koska raaka-aineet ovat espanjalaisia, mutta kyllähän suomalainen osaa.
Lentäen matkustavilla ei ole ongelmaa. Jos lentää suomalaisin siivin, suomalaiset lentoyhtiöthän ovat maailman parhaita, kotimaisen ruokaketjun voi pitää katkeamattomana koko Suomi-Espanja -Suomi matkan.
Ne henkensä uhalla autolla matkustavat jotka joutuvat ajamaan vihamielisen euroopan läpi, joutuvat tietenkin ryhtymään erikoisjärjestelyihin. Onhan matkalla sellaisia huonosta ja vaarallisesta ruuasta tunnettuja maita kuten Ruotsi, Tanska, Saksa ja vielä erikseen huomioitavana huonosta ja melkein myrkyllisestä ruuasta erikoisen tunnettu RANSKA.
Mutta löytyyhän tähänkin ratkaisu. Kyllähän suomalainen sissi, talvisodan hengessä osaa tämänkin ratkaista. Autoon eväät mukaan. Sikanautaa, kanannahkapyöryköitä purkissa , näkkileipää mukaan ja campingazin keittimellä pyöräyttää äkkiä juhlamokat p-paikalla. Sehän on siinä. Ja pian ollaan jo suomibaarissa ja tilanne jälleen hallinnassa.
Mitä tästä opimme? Tällä kertaa sen , että eihän se niin vaikeata olekaan. Pienellä mielikuvituksen käytöllä on tällaiset , ensin hyvinkin vaikeilta näyttävät ongelmat helposti ratkaistavissa.
Ei ole mikään ihme , että Suomi on maailman paras maa. Asuuhan siellä maailman paras kansa joka syö maailman parasta ja puhtainta ruokaa.santiago kirjoitti:Muistanpahan vaan kun tässä pari vuotta sitten kun vielä asuttiin Suomessa
Tämän teksin vuoksi saat paljon anteeksi … jos olet vasta pari vuotta sitten sinne muuttanut, ymmärrän jotenkin meuhkaamisesi tällä forumilla.
Mä ajoin Espanjan läpi ekan kerran vuonna -67. Voit panna paremmaksi.
Ja vielä en ole kyllästynyt.santiago kirjoitti:Voit panna paremmaksi.
Miksi?
guanche kirjoitti:santiago kirjoitti:Muistanpahan vaan kun tässä pari vuotta sitten kun vielä asuttiin Suomessa
Tämän teksin vuoksi saat paljon anteeksi … jos olet vasta pari vuotta sitten sinne muuttanut, ymmärrän jotenkin meuhkaamisesi tällä forumilla.[/quote]
Koetaan ymmärtää Santiagoa, mehán ollaan maailman suvaitsevin kansa, eikö ollakin 😉
Ja tuosta Santiagon repliikistä jatkan hieman; tänne orkkiin on tullut tasaisesti kyselyjä siitä, millainen suomalaisyritys tänne Costalle kannattaisi perustaa.Ehdotan ruokakauppaa – täáltä puuttuu sellainen suomalainen marketti, josta saisi ostaa hyväá tuoretta suomalaista ruokaa. Sáilykkeitá, eineksiä, leipää, jauhoja, juustoa ja makkaraa kyllä löytyy jo nyt ihan kiitettävästi, mutta tuoretta lihaa, kalaa, kananmunia tai vihanneksia ja maitoa ei saa mistäán ja se on iso puute.
Meille suomalaisille olisi tárkeáá, jos voisimme ostaa kunnollista tuoretta lihaa. Tuo espanjalainen on epäilyttáváá, eláimet, lehmát ja siat kulkevat tuolla ulkona vuorilla vapaina ja syövát mitá sattuu, joten ei siitá lihastakaan tiedä, mikä flamenco-tauti siitá tulee. Lampaitakin siellä on, mutta ei niiden lihaa suuhunsa ilkiá pistäá kun se maistuu ihan villalle. Suomessa elukat pysyy navetassa ja sikalassa valvonnan alla ja syövát valvottua tehdásruokaa, johon on lisátty tarvittavat mineraalit ja vitamiinit, joista kehittyy kunnollinen liha. Ja saavathan ne säánnöllisesti myös antibiootteja, joten ei ole pelkoa piilevistá tulehduksista, jotka sitten voisivat siirtyä ihmisiin. Ja sitápaitsi kun eläimet ovat navetassa, pysyy niiden liha pehmeänä eikä siitá tule sellaista urheilijan lihaa kuin täállá, jossa lehmát kávelevát páiväkaudet pitkin vuoria.
Ja tuon valvonnan ansioista maitokin on sitten kunnollista. Ei niinkuin täállä, olen nähnyt televisiosta, miten Asturiaksessa lehmát on ihan vapaina aina pitkin vuorenrinteitá ja syövát kaikenlaisia rikkaruohoja ihan ilman kontrollia. Laadukasta suomalaista Valion maitoa kaipaaan kovasti. Ja muitakin maitotuotteita.
Kala on myös ongelma. Näistä tákáláisistä rumista kaloista ei tule kunnon kalasoppaa. Onneksi táállä saa sentäán norjalaista lohta. Mutta kyllä meille suomalaisille pitáisi olla haukea ja silakkaa, ei nuo Válimeren kalat näytä eikä maistu oikealta kalalle. Eiká niistá tule kunnon silakkarullia. Ja äyriäsiáhán kalatiskit pursuu, oikeita kaloja on váhemmän ja ei se nilviäinen suomalaiseen makuun istu, hyi olkoon limaniljuskat!
Vihanneksista kaipailen porkkanoita ja kunnollista perunaa. Ja kurkkua ja tomaattia. ja sipulia ja kaalia. Meillá vihannekset kasvaa yöttömässä yössä maukkaiksi ja ovat turvallisia, ei niissá mitáán myrkkyjá ole eiká tauteja. Säilyvät kellarissakin ihan koko vuoden tuoreina. Näistá paikallisista ei tiedá, missá ne on kasvatettu ja mitä aineita niihin on laitettu. Niin monta satoakin tulee vuodessa, että eivát varmasti ilman myrkkyjä kasva. On parempi varoa syömástá kun on aina se EHEC-bakteerin vaarakin. Ja olisihan mukava saada kotimaisia omenia ja joulun alla sitten lanttuja. Nyt on pakko aika lailla suomalaisella makaronilla párjáillá ja mummon muusi-jauheella kun ei noita ulkomaan eváitá uskalla suuhun laittaa.
Ja kananmunat on myös tárkeá asia, vaikka ei niitä paljon voikaan syödá kun se kolesteroli nousee korkealle. Mutta joskus olisi mukava tehdá vaikka kakku jos olisi kunnon kanamunat.Suomalaiset vehnájauhot ja sokerihan löytyykin tuolta kaupan hyllyltä. Näitá munia ei voi káyttáá, kun niissá voi olla salmonellaa ja kakut jáá tekemáttá. Tosin saahan niitá valmiita suomalaisa kakkupohjia kaupasta.
Juomapuolellakin olisi pari toivomusta; hyváá suomalaista tilaviiniá, joka on tehty puhtaista suomalaisista mustikoista, puolukoista ja kotimaisista omenista kaipaillaan. Námá tákáláiset pistáá viininsá kuukausiksi, jotkut ihan vuosiksi, happanemaan semmosiin vanhoihin puutynnyreihin, ei taida olla varaa kunnollisia astioita hankkia. Ei tiedá sitákáán, minkä homeen niistá viineistá saa, joten on ollut pakko juoda vain koskenkorvaa kun kunnon viinit on toistaiseksi puuttuneet. Niitä sitten saisi siellä puodissa olla. Ja lisäksi hyváá suomalaista pohjavettá, näistá ei tiedá kun tulevat jostakin vuorilta ja ovat lumensulamisvesiä ja ei tiedä mitä niissäkin sitten on. Niin on janojuomaksi haettava Lapin kultaa Fuengirolan kaupasta, se on sentáán taattua ja tutkittua tavaraa.
Jospa joku reipas ihminen rupeaisi puuhaamaan kunnon kauppaa, niin saataisiin mekin suomalaisia tuoretuotteita. Siellá suomessa on kuulemma ihan paljon entisiá k-kauppiaita, joilla on mennyt suomalaiset sukset ristiin tukkurin kanssa. Tulkaa tánne yrittámáán, táállá on helppo aloittaa kun ei ole semmosia lakejaa ja valvontaa kuin suomessa, melkein villiä on. Riittáá kun hankkii huoneiston ja tilaa tavarat. Olisi hyvä palvelu, jos meille kauempanan asuville voisi járjestáá vaikka kerran viikossa kuljetuksen. 🙂
vanhatytölle papukaijamerkin vallan mainiosta parodiasta. Ja kiitoskin vielä perään.
Lumenluoja kirjoitti:vaikka siksi, jotta turhalle huutelullesi löytyisi edes kerran jotakin tukevaa maata alta….
Väärä vastaus, väärältä ihmiseltä!
guanche kirjoitti:Lumenluoja kirjoitti:vaikka siksi, jotta turhalle huutelullesi löytyisi edes kerran jotakin tukevaa maata alta….
Väärä vastaus, väärältä ihmiseltä![/quote]
että ymmärsit heti kättelyssä vastanneesi väärin väärälle ihmiselle. Oppia ikä kaikki! Parannathan tapasi?riippuis valamiiksi viikon kylymärekan kattotangoessa 8) Es fundamental respetar un período mínimo de maduración de siete días en cámara frigorífica, desde la fecha de sacrificio de la res. Este proceso le garantiza que la carne esté tierna y jugosa.
tassa kyydissa voisi tuoda kaikenlaista purtavaa. Se on hyva etta lehdetkin painetaan Suomessa taallahan ei ole paperia…….
http://www.fuengirola.fi/article.php?id=1072
Esto ya es el colmo…..
Lumenluoja kirjoitti:Parannathan tapasi?
Miksi ihmeessä parantaisin?… Tällainen kirjoitustyylihän on täällä nykyään vallalla, opettelen vasta tavoillenne!
Vai onko se ainoastaan sinun ja muutaman muun yksinoikeus?Onko kukaan muuten maistanut täällä sitä härskiintynyttä HK:n sinistä? Takaan että maku on ikimuistoinen kun se pannaan vielä pakkaseen sen jälkeen kun kylmäketju on katkennut Euroopan halki ajetun rekkamatkan aikana!
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.