Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Uutiskulma › Lihaa säástämáttä ja laadusta tinkimättä
- Tämä aihe sisältää 42 vastaukset, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 13 vuotta, 3 kuukautta sitten santiago toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Oikein oikein OIKEIN mielenkiintoinen taulukko suomalaisista grillimakkaroista:
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011070313998167_ru.shtml
Ja tässä makkaratehtaiden selitys: Moni pitää vähemmän lihaa sisältävistä makkaroista, koska niiden pureskelu on helpompaa.
Ai ai ai, on LOTTOVOITTO grillata suomessa!! Nam nam 8)
Eiköhän nämä kamaramakkarat ja broilerinnahkapullat mene ihan kivasti alas kun vetäisee päälle pari tuubillista (turun)sinappia.
Olen useita kertoja syonyt kebabin ulkona ollessa ja maku on ollut ihan ok. Ihan kivaa purtavaa.
Sitten mun kaveri lahetti mulle vahan kaupunginelainlaakareiden tekemaa tutkimusta. 100% kolesterooli pitoista.En loyda sita raporttia mutta laitan taman videon kanssa. En muuten syo enaa kuin omassa kotona itse ostetusta kokolihasta valmistettuna.
http://www.taringa.net/posts/info/5285571/La-verdadera-composicion-de-la-carne-del-Kebab.html
Kylläpä jaksatte olla aina iloisia, kun saatte luettavaksenne jotain ”negatiivista” Suomesta… ilmiö on melko orkkilainen, sillä missään muualla porukka ei mustamaalaa kotimaataan samanlaisella innolla, kuin täällä … mutta ”so what” … Olette kenties pelanneet korttinne huonosti, kaikki eivät voi olla ”pelimiehiä” …
Teistä ei varmaan kukaan ole työskennellyt espanjalaisen ravintolan keittiössä??? Siellä, jos jossain pitäisi ehdottomasti suosia lyhytkätisiä kokkeja… ja sen verran lyhyt kätisiä, etteivät ylety kaivelemaan ruoanlaiton yhteydessä henkilökohtaisia alueitaan … tämän todistaa jo korkea salmonellatartuntaprosentti, joka lienee Euroopan huippua! Shit 🙂 Buen provecho!
Taisit vetäistä tuohihatusta tiedon Espanjan salmonellatilanteesta. Mun sombreron alla muhii semmoinen tieto , että Espanja on täysin ongelmatonta aluetta siinä suhteessa.
Ja onhan se totuus ja paha sitä on muuksi vääntää , että suomalaiset bulkkimakkarat ovat luokatonta tavaraa.guanche kirjoitti:Kylläpä jaksatte olla aina iloisia, kun saatte luettavaksenne jotain ”negatiivista” Suomesta… ilmiö on melko orkkilainen, sillä missään muualla porukka ei mustamaalaa kotimaataan samanlaisella innolla, kuin täällä … mutta ”so what” … Olette kenties pelanneet korttinne huonosti, kaikki eivät voi olla ”pelimiehiä” …
Teistä ei varmaan kukaan ole työskennellyt espanjalaisen ravintolan keittiössä??? Siellä, jos jossain pitäisi ehdottomasti suosia lyhytkätisiä kokkeja… ja sen verran lyhyt kätisiä, etteivät ylety kaivelemaan ruoanlaiton yhteydessä henkilökohtaisia alueitaan … tämän todistaa jo korkea salmonellatartuntaprosentti, joka lienee Euroopan huippua! Shit 🙂 Buen provecho!
Ei tuo makkarauutinen ole negatiivinen, se on vain UUTINEN. Ja siná ihan itse tulkitset sen negatiiviseksi. On ihan makuasia pitáäkö lihatonta lihatuotetta hyváná vai huonona ja onhan vertailussa semmosiakin makkaroita, joissa on yli 80% lihaa. Tuo on siis vertailu, raportti.
Ja tuo viittauksesi espanjalaisen ravintolan keittiön ja keittiöhenkilökunnan siivottomuuteen on ihan turhaa leimaamista ja yleistámistä. Ja voinpa kertoa káyneeni yhden SUOMALAISEN paikallisen ravintolan keittiössá ja rehellisesti sanoen, en voi mitenkáán kiitellá sen hygienia-tasoa tai siellä ahertavan kokin omaa siisteyttá. }:)
Tuo kotimaasta puhuminen on tietenkin muuttunut niiden vuosien aikana kun on ollut sieltá pois. Tiedáthán, jos pistaa nenänsá ihan kiinni siihen mitä katsoo ja sitten vetáytyy kauemmaksi ja katsoo uudelleen, niin ihan erilaiselta se samakin kohde nayttaa. Kokeile sinákin… 😉
toi tuliaisix lauantaina Porosalamia seka meetwurstia,niitten ”pakollisten” nakkien lisaksi.Ja kylla ma olen sita mielta etta noi salami/ meetwurstit Suomessa ovat paaaaaaaaljon parempia kuin taalla Espanjassa.”Jefenikin ” kehuu niita!
Taalla en juuri muita leikkeleita syo kun lomo/serrano/cecina…eli kaikki ”taysliha· valmisteita.
Hygienia tasosta olen myos sita mielta etta kylla se vaan taalla Espanjassa on aika paljon paskasempaa puuhaa Suomeen verrattuna….tarkoitan nyt noita normaali baari /”kansankuppiloita…..luxusravinteleissa meikalaisella ei niin usein ole varaa kayda.
Kohta on taas Suomimatka edessa ja takasin tullessa kasipakaasi tulee olemaan taynna Suomimakkaraa 😀
Äläpäs vanhatyttö nyt höpise… tyyli millä uutisen meille kerroit, puhuu omaa kieltään … mutta se on nyky-orkkilainen tyyli, joten ehkäpä olisin yllättynyt jos se olisi ollut asiallinen… no eipä siitä sen enempää.
vanhatyttö kirjoitti:Tiedáthán, jos pistaa nenänsá ihan kiinni siihen mitä katsoo ja sitten vetáytyy kauemmaksi ja katsoo uudelleen, niin ihan erilaiselta se samakin kohde nayttaa. Kokeile sinákin… 😉
Tämä menetelmä on minulle varsin tuttu, olen sitä kokeillut ja olen samaa mieltä kanssasi … erilaiselta näyttää, siitä syystä nykyään otankin Espanjasta vain ne parhaat palat ja nautin Suomesta 🙂
santiago kirjoitti:Mun sombreron alla muhii semmoinen tieto , että Espanja on täysin ongelmatonta aluetta siinä suhteessa.
Päässäsi on huono sombrero, sen alla muhii väärä tieto
santiago kirjoitti:onhan se totuus ja paha sitä on muuksi vääntää , että suomalaiset bulkkimakkarat ovat luokatonta tavaraa.
No onhan se totuus ja juuri sen vuoksi kukaan ei ole muuta väittänytkään!
tuisku kirjoitti:toi tuliaisix lauantaina Porosalamia seka meetwurstia,niitten ”pakollisten” nakkien lisaksi.Ja kylla ma olen sita mielta etta noi salami/ meetwurstit Suomessa ovat paaaaaaaaljon parempia kuin taalla Espanjassa.”Jefenikin ” kehuu niita!
Taalla en juuri muita leikkeleita syo kun lomo/serrano/cecina…eli kaikki ”taysliha· valmisteita.
Hygienia tasosta olen myos sita mielta etta kylla se vaan taalla Espanjassa on aika paljon paskasempaa puuhaa Suomeen verrattuna….tarkoitan nyt noita normaali baari /”kansankuppiloita…..luxusravinteleissa meikalaisella ei niin usein ole varaa kayda.
Kohta on taas Suomimatka edessa ja takasin tullessa kasipakaasi tulee olemaan taynna Suomimakkaraa 😀
Minäkin tykkáán suomalaisista metwursteista enemmän kuin täkäläisistá. Mutta eihän ne täállä olekaan metwursteja, sitá paitsi. Ja jamón serranon voittanutta ei ole.
Noista ravintoloiden siisteysjutuista ei kannata kinata, joka maassa on puhtaita ja váhemmán puhtaita kuppiloita. Ja suomessa on nyt támmönen kiva seurantasivu:
http://www.oivahymy.fi/portal/fi/hae_myymalaa_tai_ravintolaa/
Tuosta voi katsoa mimmosia naamoja oma láhikauppa tai kuppila on tarkastuksessa saanut.
Ja vaikka hirveesti arvostellaan ravintoloiden siisteyttá niin kyllá sen pöpön voi omastakin kyökistá saada. Näin kesállá etenkin kun on lámmintá ja kaikki muhii iloisesti. Onneksi grillimakkarat on niin hyvin nitriitillä myrkytetty, että niissá ei elá mikäán. Jos ei olisi, niin saattaisi olla ruokamyrkytysepidemioita paljon enemmán kun kesällá niitá makkaroita sáilytelläán lámpimissákin tiloissa tuntikausia. Siispá nauttikaamme kesástá ja makkaroista, siellá ja táállá ja vaikkapa siellätáállá 🙂 🙂
vanhatyttö kirjoitti:Siispá nauttikaamme kesástá ja makkaroista, siellá ja táállá ja vaikkapa siellätáállá 🙂 🙂
No siellätäällä on aika hyvä 🙂
santiago:
”Taisit vetäistä tuohihatusta tiedon Espanjan salmonellatilanteesta. Mun sombreron alla muhii semmoinen tieto , että Espanja on täysin ongelmatonta aluetta siinä suhteessa.”Paas lukien uudestaan vaikkapa Espanjaan matkustavan turistin ohjeet, vaikka niin kanta-asukasta oletkin.
Espanjalaisissa kananmunissa tavataan salmonellaa, ja siksi kananmuna suositellaan kypsennettäväksi täysin.
Toinen helteiden salmonellapesä on vähänkin seisonut majoneesi, esim. aioli.Se, mikä teidän sombrerojen alla muhii, ei ole salmonellaa vaan hilsettä.
Muistanpahan vaan kun tässä pari vuotta sitten kun vielä asuttiin Suomessa, oli munatiloilla maansuru kun puolet Suomen kanoista oli saanut salmonellan , varmaankin rehusta. Taisi olla sama juttu jonkun naudanrehun kanssa. Että semmoista.
Mitäs mä teidän viisaampien kanssa rupean vääntämään, mutta kannattaa vähän miettiä miten tärkeä tulonlähde turismi on ja kuinka paljon turisteja täällä vuosittain pyörii. Luulisi mananajenginkin huolehtivan hygieniasta kun elatus on siitä kiinni. Ja vielä kerran , en mä ainakaan ole kuullut mistään epidemioista täällä.
Ja mä taidan pitäytyä tässä lapsenuskossani kunnes oma pakki menee sekaisin.Santiago: ” salmonella on iloinen asia ”
Santiago lienee aika aika yksin mielipiteensä kanssa.
No, kysymykseni kuuluu: onko espanjalaisilla ravintolatyöntekijöilä määrävälein toistuvaa salmonellakoetta kuten suomalaisilla? Entä hygieniapassi? Ainakin arnold osaa varmasti vastata.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.