Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Asuinalueet ja asumisvinkit › Levantti?
- Tämä aihe sisältää 38 vastaukset, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 14 vuotta, 6 kuukautta sitten Pintor toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Tervehdys,
Suomalaiset tuntuvat kerääntyvän Fuengirolan ja/tai Torreviejan alueille. Senkö takia, että siellä on muitakin härmäläisiä, vai onko niissä joku muu vetovoima? Siis hieman varttuneemmille, joilla juhliminen ja rannalla makoilu ei ole päällimmäinen asia.
Itse olen ajatellut Almerian itärannikkoa eli Levantin rannikkoa. Euroopan aurinkoisin, lämpimin ja kuivin alue (sateen määrä <150mm/vuosi). Vähemmän turisteja, humppaa jne. Edullisempi asua?
Suunnitelmissa olisi muuttaa syksyllä 2010 ja asua lokakuusta huhtikuuhun. Pitkänkin päälle. Olisiko arvon Espanjantuntijoilla näkemyksiä? Garrucha? Mojacar? Villa Ricos?
Yst. terv.
JanneEi muita näkemyksiä kuin se, että siellä missä on ihmiset on myös:
-palvelut
-työpaikat
-kulkuyhteydet
-……..Siksi siis ”poniente”.
Varoitan, Mojacar on talvella Espanjan toiseksi tylsin paikka (sanon toiseksi, koska en ole kaikkialla vielä ollut). Mutta odotan mielenkiinnolla muiden vastauksia, sillä en lainkaan ymmärrä, miksi niin monet suomalaiset haluavat asua köyhän miehen Benidormissa eli Torreveijassa. Se on 100 000 hengen entinen kalastajakylä, jonka asukkaista puolet on ulkomaalaisia ja puolet muualta tulleita espanjalaisia eläkeläisiä (Miami ei ku Madrid Beach). Toisaalta sen hyväksi puoleksi voidaan laskea se, että aidot elävät espanjalaiset kaupungit, kuten Elx, Alicante, Murcia, Cartegena, Orihuela pienemmistä puhumattakaan, ovat päivämatkan päässä.
verrata omppuja ja päärynöitä? Jos sattuu edes poikkeamaan molemissa paikoissa, niin nehän ovat atmosfääriltään, rakentamiskulttuuriltaan ja asumis/lomailukulttuuriltaan täysin vastakkaisia … riippumatta asiakkaiden varallisuustasosta – tai juuri siksi. Tai no tietysti Bendormissa käyvät ne britit ja Keski-Eurooppalaiset, jotka tekevät niitä viikon tajuttomuustilamatkoja. Kuten mainitsit, saattaa olla niin että Torreviejassa on vielä jäljellä vivahdus rauhallisesta kalastajakylästä? Ibiza taitaisi olla eniten säpinää sisältävä paikka?
Riippuu varmaankin siitä mitä etsii. Pitkä työura ja ”vähemmän tylsät” kokemukset vaimoni kanssa alkavat olla jo takanapäin, joten liikoja suhinoita ei välttämättä meikäläiset tarvitse. Pärjäämme ilman diskoja tmv. aika hyvin 🙂
Avauksessani taisin jo luetellakin muutamia perusjuttuja lähinnä ilmaston suhteen. Jos nyt ajattelisi sellaista hypotettista tilannetta, että aikoisi asua alueella lopun elämäänsä, eli vuodet 60 – 90, niin mitäpä sitten? Kulttuuria, ratsastusta, matkustelemista, valokuvausta, purjehdusta jne.
Kokonaisuus ratkaisee. Onko seutukunta sympaattinen?
Kiitos tähän astisista.
t. Janne
jlindroos kirjoitti:Avauksessani taisin jo luetellakin muutamia perusjuttuja lähinnä ilmaston suhteen.
No jos ilmasto on tärkeä ja aiot viettää talvikaudet poissa suomesta, niin sinuna unohtaisin espanjan ja suuntaisin talvisaikaan noin 5000km etelämpään. Jonnekin päiväntasaajan seuduille tai etelämmäksi.
Espanjassa (Kanariallakin!) on kylmä talvella!
kylmyys alkaa +10 asteesta ja sitä voi sentään sietää muutamia viikkoja jos muut asiat ovat kohdillaan. Eli kyllä sitä voi pitkähiaisella hyvin liikkua kunhan ei räntää tarvitse kärsiä. Viileydessä on se hyvä puoli, etä se saattaa tuoda mukanaan vehreyttä ja vettä. Olennaista Espanjassa on myös valoisuus talvellakin toisin kuin Suomessa tai Ruotsissa. Valoa toki muuallakin.
Kukin tekee omat analyysinsä… ja päätöksensä
Ilmastokin on toki tärkeä, mutta riittää, kun ei tarvitse laittaa nastarenkaita alle ja aurinko paistaa. Saunassakin hiki irtoaa.
Muitakin syitä asumisalueeseen on, kuten esim. Suomi-Espanjan verosopimus, EU jne. Espanja on siis valintani. Päiväntasaajan molemmin puolin voin sitten seilailla, kun kierrän pallon.
Keskityn nyt siis haarukoimaan Espanjan (mantereen) vaihtoehtoja. Kiitos kuitenkin.
t. Janne
jlindroos kirjoitti:Tervehdys,
Suomalaiset tuntuvat kerääntyvän Fuengirolan ja/tai Torreviejan alueille. Senkö takia, että siellä on muitakin härmäläisiä, vai onko niissä joku muu vetovoima? Siis hieman varttuneemmille, joilla juhliminen ja rannalla makoilu ei ole päällimmäinen asia.
Itse olen ajatellut Almerian itärannikkoa eli Levantin rannikkoa. Euroopan aurinkoisin, lämpimin ja kuivin alue (sateen määrä <150mm/vuosi). Vähemmän turisteja, humppaa jne. Edullisempi asua?
Suunnitelmissa olisi muuttaa syksyllä 2010 ja asua lokakuusta huhtikuuhun. Pitkänkin päälle. Olisiko arvon Espanjantuntijoilla näkemyksiä? Garrucha? Mojacar? Villa Ricos?
Yst. terv.
JanneSuomalaiset haluavat asua láhellä suomalaisia ihan kuten muutkin kansallisuudet náyttávát haluavan omiensa láhelle. Ja jos päádytte Costa del Solille niin eiväthän toki Fuengirola tai Marbella tai Torremolinos ole ainoat vaihtoehdot. Costa del Solilla on vaikka kuinka monta pientä ja sievää aito-andalusialaista kylää, joihin voi asettua asumaan ja silti olla láhellá suomalaisia ja kansainválisiá palveluja. Ja vaikkapa Malagaan, se on hieno ja vanha espanjalainen kaupunki, josta löytyy ihan kaikki mitä normaali ihminen voi haluta tai tarvita. Myös upeat rannat ja kelvollinen ilmasto valtaosan vuotta. Siis on mahdollista saada kaikki edut ja válttyä kaikilta haitoilta, joita mahdollisesti omista maanmiehistä, tai muista turisteista, voi aiheutua. Näin minäkin olen tehnyt ja olen oikein tyytyváinen valintaani. Uskon, että kokeilemalla asumista eri paikoissa lopulta löytyy se oikea. Meillä kaikilla on oma etsikkoaikamme ja vieraassa maassa lienee viisainta kokeilla useita vaihtoehtoja ennen kuin kiinnittyy minnekäán esimerkiksi ostamalla oman asunnon. Onnea matkaan!! Ja hyvää juhannusta, me vietämme sitá ensi yönä ja huomenna táällä Espanjan auringon alla.
Vanhatyttö kirjoitti:
”Suomalaiset haluavat asua láhellä suomalaisia ihan kuten muutkin kansallisuudet náyttávát haluavan omiensa láhelle.”En niinkään usko erottamattomaan rakkauteen suomalaisten välillä, vaan kylki kyljessä kyhnääminen johtuu kielitaidottomuudesta. Ellei hallitse kuin suomee ja savvoo, hiljoo ja kovvoo, vaihtoehdot ovat vähissä.
Jos tulija osaa auttavasti espanjaa, että osaa hoitaa käytännöt asiat espanjaksi sekä muita eurooppalaisia kieliliä, jotta voi seurustella myös muiden kuin suomalaisten kanssa, elämä Espanjassakin on paljon antoisampaa. Esimerkiksi pohjoismaalaisilla ja englantilaisilla pysyväisasukkailla on monenlaista harrastustoimintaa ja verkostoja, johon voi mennä mukaan.
Kyllä minä kehoittaisin vähän kokeilemaan eri paikkoja, kun se ei ole vaikeaa. On ikävää jos junttaa jonkin kannan kiinni jostain paikasta ja sitten se ei olekaan niin. Pääperiaate Espanjassa on, että jokainen paikka käy jollekin
..rakentavista näkemyksistä.
Tarkoitus olisi mennä (tulla) Almerian-seudulle syyskuussa viikoksi ja sitten valita sopiva asunto talveksi vuokralle. Sinä aikana sitten hieman ympäristöoppia ja päätökset hieman pysyvämmästä ratkaisusta tehdään sitten vasta sen jälkeen.
Kiitos.
t. Janne
kuten otsikkoni kysyy, kaipaatteko ulkomaalaisia naapureita vaiko paikallista porukkaa? suosittelisin pientä matkaa costa de la luzille, joka ainakin meillä suomalaisilla tuppaa unohtumaan kerta toisensa jälkeen. Siellä jos missä löytyy nuita aitoja kyliä, esimerkiksi Huelva ja Conil ovat oikein viehättäviä. Ilmasto on leppoisaa ja todella lämmintä, aktiviteetteja on etenkin luonnonpuiston seutuvilla. Itsellä aina silmä lepää kun menemme tuon luonnonpuiston läheiselle rannalle ja villihevoset ovat jalkojaan myöten meressä. Tällä alueella voi olla hyvinkin viilentävä tuuli, kun sattuu puhaltamaan lännestä. Olen tutustunut paikkaan paikallisten avulla. Monet Andalucian sisämaassa asuvat suuntaavatkin juuri tuonne kesällä ja viettävät myös eläkepäiviään siellä. Palvelut ovat ihan samat kuin muuallakin (joskin jos kaipaat skandinavisia tuotteita ja suomeksi palvelua, mene tuonne Fuengirolaan), kielitaito on pääosin heikkoa mutta kyllä sielläkin enkulla pärjää. Cadiziin ja Jereziin tehdään muuten Suomestakin matkoja.
tästä tuli nyt tällainen mainos, mutta ajattelin antaa uuden näkökulman. Meidän perhe on majaillut useasti juuri costa del solilla ja siksi en sitä henk. koht suosittele. Ellei hae sitä Suomea välimeren ilmastolla 🙂
saludos desde Sevilla
Kiitos näkökulmasta. Atlantin reunalla on varmasti fantastista keväästä sysksyyn, mutta miten talvella? Minulla kun on muodostunut sellainen käsitys, että Cadizin nurkilla on silloin tuulisempaa ja sateisempaa.
Maisemat yms. ovat varmaan vähintäänkin yhtä ”hienot”, mutta miten pidemmän päälle? Jos oikeasti asuisi syksystä kevääseen.
jlindroos kirjoitti:Kiitos näkökulmasta. Atlantin reunalla on varmasti fantastista keväästä sysksyyn, mutta miten talvella? Minulla kun on muodostunut sellainen käsitys, että Cadizin nurkilla on silloin tuulisempaa ja sateisempaa.
Maisemat yms. ovat varmaan vähintäänkin yhtä ”hienot”, mutta miten pidemmän päälle? Jos oikeasti asuisi syksystä kevääseen.
Vastasit tuohon ihan itse hieman aiemmin:
>Ilmastokin on toki tärkeä, mutta riittää, kun ei tarvitse laittaa nastarenkaita alle ja aurinko paistaa. Saunassakin hiki irtoaa.
Eli siinä se. …jos nyt joku tietentahtoen haluaa nimenomaan hytistä pelkät talvet missään päin espanjassa ja sitten kesät hytistään suomessa. Outoa.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.