Lentokoneessa pienten lasten kanssa kohti Teneriffaa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Lentokoneessa pienten lasten kanssa kohti Teneriffaa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  aurinkojaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.11.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Hei!

  Olen neljän lapsen äiti. Kaksi isompaa ovat jo kouluikäisiä.  Kaksi nuorimmaista vielä kotona. Nuorimmaisin on kohta yksivuotias ja toinen on kohta kolme. Haluaisin varata äkkilähdön Teneriffalle. Mies on työelämässä, isommat lapset koulussa ja minä hoitovapaalla kahden nuorimmaisen kanssa. Harmauden keskeltä olisi mukava päästä Espanjan lämpöön viikoksi näiden pikkuisten kanssa kolmestaan.

  Minua kauhistuttaa ajatus kuuden tunnin lentomatkasta yksin kahden pienen pojan kanssa? Tuhoavatko he koko koneen? En halua aiheuttaa kanssamatkustajille häiriöitä. Vinkkejä lennolle. Kakkavaipan vaihto mietityttää. Miten saan 2-vuotiaan istumaan paikallaan, kun käyn pikkiriikkisessä vessassa vaihtamassa piememmän vaippaa? Sinne vessaan ei oikein mahdu enää kolmatta.

  Uskaltaako varata esim. Finnmatkojen äkkilähdön, jossa määrittelemätön majapaikka?

  Thaimaahan en menisi määrittelemättömän majapaikan kanssa, mutta Teneriffan hotellitaso on varmasti laadukas. Ja se Bamseklubi kuulostaa hyvälle. Saisin toisen lapsen aina hetkeksi hoitoon ja voisin pienemmän päiväunien aikaan ottaa mahdollisesti aurinkoa ja lukea kirjaa.

  Nyt kun olen kotona, niin miksi en matkustele kun se on melko edullista, kiitos äkkilähtöjen. Olemme varanneet perheloman koko joukon kera ensi keväälle eli isommatkin pääsevät aurinkoon.

  Kiitän jo valmiiksi kokemuksista ja kommenteista. En ole varannut vielä lähtöä, kun ensin haluan varmistua, että uskallan lähteä seikkauluun kera lasten.

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Älä lähde ollenkaan, jos kauhistuttaa ja vanhempi kakarasi on niin viiropää että jopa itse kuvittelet sen tuhoavan koko koneen. Ja saattaa taas käydä niin että näet  joulupukin tennareissa, siinä menee sekin loma taaskin ihan ketulleen 😉

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Vaatii varmasti rohkeutta, mutta mahdollisesti raskaankin  lentomatkan jälkeen odottaa mieluisa palkinto = aurinko + meri. Rohkeasti vaan retkelle! Ei lapsesi ainakaan koneesta karkaa. Naposteltavaa ja tekemistä mukaan.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Joooo’o…!!! Kannattaa ehdottomasti kuunnella palstan hullunyllyttäjiä. Rohkeasti ”summissa vaan” niin kuin Karstuset Amerikkaan.

  Ehkä aloittaja vain trollailee, mutta me tyhmimmät orkkilaiset menemme usein siihenkin halpaan, joten laitan tähän pari riviä.

  Finnmatkat kertoo äkkilähdöistään seuraavaa:

  ”Meille Finnmatkoilla on tärkeää, että tiedät, mitä voit äkkilähtömatkalta odottaa:

  Äkkilähtö ei vastaa toteutukseltaan esitteessä tai internetissä esiteltyjä matkoja.

  Äkkilähtömatkan majoitus on usein hyvin vaatimaton. Majoitus voi olla missä tahansa lentokohteen alueella käytettävissä olevassa pensionaatissa, hotellissa, huoneistohotellissa tai lomahuoneistossa, eikä lomakohdetta ja majoitusta välttämättä ole esitelty Finnmatkojen esitteessä tai internetsivuilla. Hotellin nimi ja sijainti selviävät vasta perillä matkakohteessa lentokentällä. Toivomuksia näiden suhteen emme voi huomioida. Lomakohde ja majoitus saattavat vaihtua loman aikana useammankin kerran.

  Mikäli seurueeseen kuuluu lapsia tai liikuntarajoitteisia, emme suosittele äkkilähtömatkaa, koska emme voi huomioida heidän mahdollisia erityistarpeitaan.

  Matkustajia, joilla on laatuvaatimuksia tai toiveita, kehotamme valitsemaan nimeltä mainitun hotellin.  

  Lentokenttäkuljetus on varattavissa vain ennakkoon matkavarauksen yhteydessä. Opaspalvelut voivat olla rajoitettuja ja retkille osallistuminen jopa mahdotonta majoituksen sijainnin vuoksi. Ateriat, siivous, liinavaatteiden ja pyyhkeiden vaihto ja kulutustarvikkeet (esim. pesuaineet) eivät sisälly matkan hintaan. Huoneessa/huoneistossa voi olla parivuode (leveys 120 – 140 cm).Äkkilähdöistä ei myönnetä muita alennuksia.”

  Niinettä tuskinpa noilla Finnhatkojen äkkiväärillä on muksuille mitään Bamse-klubeja tarjota.

  Ja jos se pienempi napero ei ole ikinä ollut lentokoneessa, niin korvien lukkoon lyöminen ilmanpaineen vaihtelun vuoksi voi saada pikkiksen itkeä vollottamaan korvakivun takia viisi tuntia niistä kuudesta. Kanssamatkustajilla taatusti kiva lento.

  Kakkantuoksusta en voi näin etukäteen sanoa tuon taivaallista, ehkä sitä ei ole, mutta jos on, niin taivaallista se ei ainakaan lähettyvillä istuville ole, joten toukan pitäisi paastota ennen matkaa, ja sehän tuskin sopii pikkuherran suunnitelmiin.

  Jos nyt alkuunkaan olet edes tosissasi ja väen vängällä aiot lähteä, niin ehdottomasti joku toinen aikuinen mukaan.

  Jo se, että ylipäätään kyselet tuollaisia, laittaa minulla hälärit soimaan. Noinko se miehesikin vain antaisi rouvan lähteä äkkilähdöllä pikkuaarteiden kanssa kohti tuntematonta? En oikein jaksa uskoa.

   

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 6 kuukautta sitten arnold malaga.
  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Tää on tää sama valopää, ketä lähti fugesta jonnekin rovaniemelle kun joulupukilla oli niken tennarit, ja heidän joulutunnelmat meni ihan vituiksi vuosi- pari sitten.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Tälle saitille vois laittaa pikku osallistumismaksun. Vaikka yksi eurokin voisi pelottaa nämä trollit jonnekin muualle.

  LINKKI

  aurinkojaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.11.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Hei!

  Olen matkustanut äkkilähdöllä jopa Thaimaahan. Silloin tosin oli matkassa mies ja meillä oli vasta yksi lapsi. Kyllähän se silloinkin jännitti. Matkat ovat hyvin kalliita ja ilman äkkilähtöjä tuskin matkustaisin koskaan. Toistaiseksi kaikki äkkilähdöt ovat olleet yllättavän hyviä. Olemme lentäneet viisi kertaa eri maihin äkkilähdöillä.

  Kyllä hiukan pistää miettimään nuo lennot. Voi olla, että matka jää tässä vaiheessa tekemättä.

  LINKKI

  -Tomppa-
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2013
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 41

  Eiköhän lento ole se pienin ongelma tässä tapauksessa? Lentohan on ihan sama vaikka olisi menossa viiden tähden hotelliin kohteessa. Kyllä se lento hyvin menee jos kerran Thaimaahankin asti on lennetty ongelmitta.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä en nyt viitsi ottaa enempää kantaa koko asiaan, mutta äkkilähtöjen hotellit ovat ihan sieltä esitteestä. Huone sattuu sitten tulemaan sieltä missä on jäänyt huoneita kiintiöstä myymättä. Eihän matkatoimistolla ole mitään reserviä ala-arvoisia majoituksia jossain p- reiässä. Enemmänkin kyse on siitä , että saadaan mahdolliset myymättä jääneet lentopaikat rahastettua , ei siitä etteikö aina jonkunnäköistä majoitusta saataisi hoidettua.

  Tulipa mieleen perinnöllisyyteen ja geeneihin liittyvä kysymys. Olisiko nämä huutavat, huonosti käyttäytyvät ja kaikin tavoin paskamaiset kakarat perineet käytöksensä vanhemmiltaan? Tätä osastoa on nimittäin ihan kaikenikäisissä. Geenejäänhän ei voi valita. Sitä saa mitä on tarjolla.

  LINKKI

  aurinkojaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.11.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Hei Santiago! Näin minäkin olen asian ymmärtänyt, että hotellit ovat yhteistyöhotelleja eikä mitään murjuja, jotka matkaopas etsii paikanpäällä halpamatkustajalle.

  Itse olen hyvin huomaavainen lentomatkustaja. Jos lapseni olisivat itkevää sorttia, en lentäisi heidän kanssaan. Minua itseäni vihastuttaa vanhemmat, joiden lapset hyppivät joka paikkaan, tönivät selkänojia ja ovat muutenkin kovaäänisiä. Näiden lasten vanhemmat ovat kaiken lisäksi täysin haltioituneita lastensa ihanuudesta ja odottavat samaa ihastusta takana olevalta matkustajalta, jolle pikkuinen pallero pärisyttelee suutaan ja tarjoaa limaisia lelujaan istuimen yläpuolelta kurkistellen tai repii edessä olevan hiuksia. Nämä vanhemmat vaihtavat vaipan totta kai siinä paikallaan istuessaan. Kanssamatkustajat saavat nauttia sulotuoksuista. Vaippa laitetaan istuimen edessä olevaan taskuun. Avatut pilttipurkit ja käytetyt peppupyyhkeet ym. sullotaan samaan lokeroon.

  Olen itse hienotunteinen ja haluan matkustaa niin, että ihmisten silmien pyöritys ja kauhistus osoittautuvat matkan päätteeksi täysin turhiksi, kun he aluksi katsovat, että eikä, lapsiperhe istuu viereen. Muutoin pärjään varmasti, mutta juuri vaippareissut vessaan ja isomman lapsen vessassa käynnit mietityttävät. Ja totta kai voi sattua jotain yllättävää ja ennakoimatonta. Selviänkö siitä? Voi olla, että selviän tai sitten en.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos lennät jollain muulla yhtiöllä kuin Finnairilla voi hyvin pyytää matkustamohenk.kuntaa auttamaan kyseisten lapsiasioiden kanssa. Finnairin tarjoilijat taas ovat sen verran nokka pystyssä kaiken palvelun suhteen , että turha vaiva. Keittiössä verhon takana istuminen ja juoruilu kollegoiden kanssa  lennon aikana on se juttu , ei asiakaspalvelu. Varmaan työehtosopimuskin kieltää hyvän asiakaslähtöisen  työnteon.

  LINKKI

  aurinkojaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.11.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Lentoemäntien apuun ajattelin alunperin turvautua, kunnes ystäväni vinkkasi oheisen uutisjutun: Lentoemännät eivät ole lastenhoitajia

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No, voihan nenä..!!

  Aloittiko alias ’aurinkojaperhe’ tämän ketjun vain saadakseen tälle verkkaiselle sivustolle edes jotain keskustelua? Jos nimittäin omat näkemykset ja kokemukset ja tietoisuus omasta kykenevyydestä ovat noinkin positiivisia, niin kannattaako tällaisia asioita edes kysellä?

  Siitä vaan laukkuja pakkaamaan, mars mars..! Mutta jos sitten sattuukin homma menemään reisille, niin eipä ainakaan minua voi syyttää yltiöpositiivisesta yllytyksestä.

  Ja santulle sen verran, että ehkäpä sitten tiedät Finnmatkojen tiedotusosastoa paremmin, mistä noissa kyseisen puulaakin äkkilähdöissä on kysymys. Ehkäpä he sitten aivan vain pikku tsoukkina informoivat sivullaan…

  http://www.finnmatkat.fi/akkilahdot/

  …muun muassa tällaista, että:

  ¤ Äkkilähtö ei vastaa toteutukseltaan esitteessä tai internetissä esiteltyjä matkoja.

  ¤ Äkkilähtömatkan majoitus on usein hyvin vaatimaton.

  ¤ Majoitus voi olla missä tahansa lentokohteen alueella käytettävissä olevassa pensionaatissa, hotellissa, huoneistohotellissa tai lomahuoneistossa, eikä lomakohdetta ja majoitusta välttämättä ole esitelty Finnmatkojen esitteessä tai internetsivuilla. Hotellin nimi ja sijainti selviävät vasta perillä matkakohteessa lentokentällä. Toivomuksia näiden suhteen emme voi huomioida.

  ¤ Lomakohde ja majoitus saattavat vaihtua loman aikana useammankin kerran.

  ¤ Mikäli seurueeseen kuuluu lapsia tai liikuntarajoitteisia, emme suosittele äkkilähtömatkaa, koska emme voi huomioida heidän mahdollisia erityistarpeitaan.

  ¤ Matkustajia, joilla on laatuvaatimuksia tai toiveita, kehotamme valitsemaan nimeltä mainitun hotellin.

  Miksi ihmeessä siis Finnmatkat julkaisee sivustollaan tuollaista informaatiota, kun se espanja.org’in  asiantuntijaraadin mukaan onkin silkkaa potaskaa? Ehkä sitä ei kannata edes lukaista? Yritetäänkö sillä kenties vain häätää maksavia, mutta hieman köyhempiä asiakkaita loitommalle?

  Itselläni ei ole kokemusta Finnmatkojen äkkilähdöistä, joten siinä mielessä olen jäävi antamaan asiantuntijalausuntoa. Tosin joskus olen rahtikoneenkin kyydissä matkustanut (mm. Lontooseen ja Manchesteriin) kylläkin jo noin parikymmentä vuotta sitten.

  Blues voisi kertoa, jos nyt sattuu tätä lukaisemaan, että vieläkö tuo matkustustapa natsaa. Oltiin kaverin kanssa siellä ohjaamossa, niillä kapteenin ja perämiehen istuimien takana sijaitsevilla istuimilla. Silloisena lentoyhtiönä oli Atlantic Airways.

  Terveisin, Bamse 🙂

  P.S. Seikkailu on aina hieno juttu, ja seikkailla pitääkin, ettei sitten kuolinvuoteellaan niin kovasti kaduta, mutta avuttomat pikku naperot eivät mielestäni siihen yhtälöön kuulu, vaikka ”seikkailu” olisikin ”turvallisten tahojen” järjestämä.

  P.S.2. Teneriffa on Espanjaa vain geopoliittisesti. Maantieteellisesti se on Afrikan saaristoa.

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  On asioita jotka ei ikinä muutu. Kuten nämä matkatoimistojen selitykset. Samat lorut oli käytössä jo kauan , kauan sitten. Vanhoina hyvinä aikoina kun  näitä seuramatkoja vasta aloiteltiin todenteolla. Oli Spiesiä , Keihäsmatkoja ja monia muita jotka ovat kadonneet matkatoimistojen taivaaseen. Jo silloin oli näitä äkkilähtöjä, samoilla varoituksilla epämääräisistä majoituksista. Mun käsityksen mukaan ehdot ovat nämä, ettei äkkilähtöjen ostajalla ole mitään tsargoa valittaa mistään mitä eteen voi tulla. Todellisuudessa majoitukset ovat olemassa olevissa hotelleissa. Olen ihan itse todistanut sellaistakin , että kun me köyhänä nuorenaparina oltiin ostettu ihan esitteestä halvin tajousmatka , missä majoitus oli suunnilleen kellarissa, ihan esitteen mukaan. Niin samalla lennolla mukana olleet äkkilähtöläiset olivat asuneet neljän tähden majoituksessa. Halvemmalla kuin me. Nykyään , köyhinä eläkeläisinä ei ole tarvinnut näitä seuramatkoja ostella. Booking com ja oma kansanauto vievät sinne minne  halutaan . Majoituksissa voi silti tulla yllätyksiä. Kehut ja kuvat eivät tunnu aina bookingin hotellikuvauksissa täsmäävän todellisuuden kanssa.  Vähiten pettyy kun panee vähän enemmän fyrkkaa likoon eikä varaa alle neljän tähden hotellia. Tämä pätee sitä paremmin mitä eksoottisempi, lue kauempana länsieuroopasta, kohde on.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Uubi duubi..!

  Nyt kun asia alkoi herättää uteliaisuuttani aivan aikuisten oikeasti, niin päätin sitten katsastella, millaisia kokemuksia muiden suomalaisten keskustelusivustojen käyttäjillä on noista äkkilähdöistä.

  Yllättävän hyviä näyttivät olevan kokemukset, jos kyllä oli vaikea löytää mitään keskustelua aiheesta tältä vuosikymmeneltä, kun nuo halpalennot ovat tulleet, mutta ainakin seitsemän vuoden takaiset olivat etupäässä odottamaani parempia. Tosin yhdessäkään niistä ei matkusteltu imeväis- eikä taaperoikäisten kanssa. Puhumattakaan, että kumpienkin samanaikaisesti.

  Kerrottuihin kokemuksiin nähden tuo Finnmatkojen äkkisivu antoi kovasti kriittisen vaikutelman. Mutta kuten santtu sanoikin, lienee infon tarkoitus vesittää kaikki jälkeenpäin tehdyt valitukset, tai siis ”reklamaatiot” kuten nykyään tavataan sanoilla briljeerata.

  Mutta yhäkin taidan olla mieltä, että Bamse-kerhon kohdalle sattuminen lienee niin ja näin. Toki, kun kerran äkkihotellit jaetaan vasta matkakohteessa, saattaa flaksi käydäkin, jos esimerkiksi matkailijan naama miellyttää kenttävastaanottajaa.

  benidorm - Johnny Vegas

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.