Lastenrattaiden kanssa liikkuminen Costa Del Solin kapeilla kaduilla!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Lastenrattaiden kanssa liikkuminen Costa Del Solin kapeilla kaduilla!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  KostiJouko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.08.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Tervehdys!

  Ollaan perheen kanssa matkaamassa Costa Del Soliin Marbellan ja Fuengirolan välimaastoon. Tässä kovasti oon katellut noita linja-auto aikoja yms. Ja kattelin samalla, että nuo linja-autot ilmeisesti ovat sellaisia, että niihin ei rattaiden kanssa mennä ilman, että ne laitetaan kasaan? Onko nämä paikallisjunat samanlaisia kuin Suomessa, että onko toivoakaan sopia isojen kärryjen kanssa?

  Entä miten muutoin liikkuminen rattaiden kanssa kaduilla? Netissä surffaillessa on tullut sellainen kuva, että liikenne on melko vauhdikasta ja näyttäisi google mapsin avulla, kun kaduilla on pyörähdellyt, että jalkakäytävät ovat melko kapeat jos niitä on ollenkaan.. Toivoisin vähän saavan vinkkejä, että miten kannatta kuljeskella. Tulee kuitenkin sinne Fuengirolan suunnalle mentyä tivolit, eläintarhat yms kiertelemään.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Kirjoituksestasi jäi melkolailla epäselväksi, että mitä tarkoitat ”isoilla kärryillä” ja minkä ikäinen pikkis on kyseessä tai onko heitä useampikin?

  Rattaiden kannattaa, kuten arvelitkin, olla kokoontaitettavaa mallia ja mieluummin isopyöräiset, joita saa liikuteltua silloinkin, kun päällystetty jalkakäytävä loppuu.

  Matkustatte Fuengirolan ja Marbellan välimaastoon, joten en tiedä, paljonko junasta on teille hyötyä. Se kun kulkee Málagan ja Fuengirolan väliä, mutta ei siitä edemmäs. Jos kuitenkin matkustatte junalla, esimerkiksi Málagaan, niin varautukaa siihen, että juna on toisinaan melko kansoitettu ja lastenvaunuille sopiva tila on täynnä matkalaukkuja, matkalla lentokentälle tai sieltä pois.

  LINKKI

  Pauli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.08.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 9

  Suosittelen vuokraaman auton. Jos asutte tosiaan Fugesta Marbellaa päin, niin voi siinä pikkusten ja vanhempien hermot palaa monasti, kun seikkaillaan busseilla ja rattailla.

  LINKKI

  KostiJouko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.08.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Tosiaan kaksosten rattaat kysymyksessä ja ilmakumirenkailla varustettu, että pääsee kyllä hyvin melkein missä vain. Ja 2 vuotias ja 8 kk ikäiset muksut on mukana.. Mietin tuon junan suhteen vain sitä onko toivoakaan millään tapaa sitä hyödyntää. Se selvisi, että haastavaa on 😕
  Täytynee koittaa kantoliinan ja kantarepun voimin ahtautua jos junalla tulee tarvetta matkustella. Kiitoksia.

  Lähinnä askarruttaa tosiaan noissa busseissa se, että minkälainen tapa Espanjassa on rattaiden suhteen, kun bussit näytti olevan sitä ”tavallista” mallia johon ei suoraan kärryjen kanssa pääse. Mikä siis siellä on käytäntönä, että odotetaanko sitä, että ne kärryt sinne alas säilöön nakkaa vai onko kuskeilla hirmu kiire? Huh tuleepas urpo olo tässä kysellessä tälläisiä :O Tuntuu vaan helpommalta lähteä reissuun näin ekaa kertaa perheen voimin, kun on perillä ”tarpeellisista” jutuista ja maan tavoista.

  Onko noissa autonvuokraus paikoissa tarjolla lastenistuimia myös? Auton vuokraaminen on kyllä ollut tässä mietinnän alla, mutta juuri tuo istuin asia tässä mietityttää.. Täytyypä perehtyä tuohon asiaan tarkemmin..

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Busathan ei taida edes ota lastenvaunuja kyytiin. Autovuokraamoista, TIETYSTI, on saatavilla lastenistuimia, kattotelineitä ja navigaattoreita.

  Ihan vaan henk. koht. mielipiteenä, jos ei ole ihan viimeiset rahat menossa , kannattaa ehdottomasti vuokrata auto.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No, paikallisbussithan eivät ota rattaita, mutta kyllä ns. pitkän matkan busseihin niitä otetaan sinne tavaratilaan, aivan kuten matkalaukkujakin.

  Eri asia sitten on, löytyykö Fugen ja Marben välisestä paikasta Äx intercity-bussien pysäkkiä, jos pyrkii vaikkapa Málagaan ja takaisin.

  Auton vuokraaminen on omalla tavallaan käytännöllinen konsti, mutta jos on ensimmäistä kertaa Epsanjassa auton ratissa, voi tulla enemmän hiki kuin osasi odottaakaan. Liikennekulttuuri kun ei ole kovinkaan skandinaavista; joskin jo pikkuisen sivistyneempää kuin vielä vaikkapa kymmenisen vuotta sitten. Parkkipaikat kuitenkin ovat aivan yhtä kiven alla kuin ennenkin.

  Ja jos vuokraa auton, niin ennen kuin päästää vuokra-äijän (tai muijan) näkyvistään, ei ole pahitteeksi vilkaista itse (esim. taskupeilin avulla) kaikki naarmut, jotka sijaitsevat helmapeltien reunoissa sekä alla ja merkityttää ne raporttiin. Niistä kun voi joutua maksamaan, kenties jo viidentenä asiakkaana peräjälkeen.

  Kannattaa varautua siihen, että moni asia selviää vasta paikan päällä. Eikä pidä pilata reissuaan hermoilemalla, vaikka kaikki suunnitelmat eivät menisikään aivan nappiin. Kyllä Espanja on samalla paikalla vielä jatkossakin ja sitten onkin jo mukavampaa, kun on edellisellä matkalla saanut hieman opetella maan meininkiä.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Arnold kirjoitti:

  No, paikallisbussithan eivät ota rattaita

  Kyllä ainakin Fugen bussit ottaa.

  Kalustoakin on uusittu, kaikki matalalattiabusseja (vieläpä niiausmallia). Rattaat vaan eskiovesta sisään.

  No marbellan seudun busseista en kyllä tiedä…

  LINKKI

  mikko mokoma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.06.2011
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 26

  Lomailin lyhyesti Fuengirolassa ja katselin paikkoja viikon verran. Minun mielestäni se oli mainettaan parempi paikka. Siisti ja helppo kulkuinen. Ihmisetkin olivat ihan ystävällisiä. Ihmettelenkin että miksi sitä on viime aikoina suorastaan paneteltu.

  Sinnehän voisi vaikka muuttaa, jos vain saisi Suomen asunnon myytyä kohtuu hinnalla.

  LINKKI

  Tasse
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.07.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 4

  Tervehdys!
  Asuimme viime talvena sekä Torremolinoksessa että Fuengirolassa ja liikuimme todella paljon kaksostenrattaiden kanssa. Torremolinoksessa oli melko paljon ongelmia ahtaiden jalkakäytävien kanssa, mutta junassa ei ollut mitään ongelmia matkustaa niillä. Toisinaan siellä kyllä oli paljon porukkaa menossa tai tulossa lentokentältä, jolloin oli ahtaampaa matkustaa, mutta ihmiset siellä suhtautuvat erittäin mukavasti lapsiin ja huomioivat / antavat tilaa lastenrattaille. Jokaisessa junassa on ”invavaunu”, jonne pääsee hyvin rattaiden kanssa. Fuengirolassa on mielestäni huomioitu melko hyvin lapsiperheet ja rattailla liikkuminen, jos vertaa muihin lähikaupunkeihin. Ainostaan ongelmana ovat erilaiset pikkukaupat, joihin ei välillä ole mitään mahdollisuuksia mennä tuplarattaiden kanssa. Kuitenkin suuremmat kaupat, marketit, ravintolat ovat helppokulkuisia. Varmaan suurinpiirtein puoleen Fuengirolan paikallisbusseista pääsi kaksostenrattaiden kanssa ilman, että niitä täytyi laittaa kasaan. Jos matkustatte eri kaupunkien väliä, esimerkiksi Fuengirolasta Marbellaan, ei ole mitään ongelmia tuplarattaiden kanssa, sillä niissä on aina bussin keskiovesta mentäessä hyvät tilat rattaille. Ei kannata jännittää, että miten menee…ongelmat rattaiden kanssa ei ole suurempia kuin Suomessakaan!

  LINKKI

  KostiJouko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.08.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kiitoksia kaikesta informaatiosta!!

  Huomattavasti helpompaa nyt lähteä matkaan, kun on tietoa enempi.
  Sen vielä tässä ohi mennen kysäisen, ei liity tähän aiheeseen, että onko kenelläkään tietoa mitenkä helposti La Liga peleihin saa Malagassa lipun portilta?

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  bhajee kirjoitti:

  Arnold kirjoitti:

  No, paikallisbussithan eivät ota rattaita

  Kyllä ainakin Fugen bussit ottaa.

  Kalustoakin on uusittu, kaikki matalalattiabusseja (vieläpä niiausmallia).[/quote]Pahus. Kehitys kehittyy. Täytyypä tulla joku päivä vilkaisemaan Fugen nykymeininkiä, kun sitä näemmä täälläkin nyt kehutaan, aikaisemman mollaamisen sijaan. 8)

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  KostiJouko kirjoitti:

  …mitenkä helposti La Liga peleihin saa Malagassa lipun portilta?

  Riippuu tietysti matsista, mutta noin yleisesti ottaen melko huonosti tai ei ollenkaan.

  Lippuja netissä Málaga CF matseihin:

  http://www.sportsevents365.com/events/?q=cq,2338,0,365&t=24

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Arnold kirjoitti:

  Täytyypä tulla joku päivä vilkaisemaan Fugen nykymeininkiä, kun sitä näemmä täälläkin nyt kehutaan, aikaisemman mollaamisen sijaan. 8)

  No itse en ainakaan kauheasti ole mollannut… vaikka ainahan parantamisen varaa on.

  Ne vanhat bussit on (onneksi) ilm. jossain bussien taivaassa. Välillä oli (ja osittain vieläkin) aika vanhoja romuja liikenteessä, mutta matalalattiaisia nekin. Keväällä firma osti muutaman tuliterän matalalattiabussin, jotka on oikein siistejä. Kunhan vielä pysyisivät edes suurinpiirtein aikataulussa… 😕

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  bhajee kirjoitti:

  …Keväällä firma osti muutaman tuliterän matalalattiabussin, jotka on oikein siistejä. Kunhan vielä pysyisivät edes suurinpiirtein aikataulussa… 😕

  Jos bussi on aikataulussa, tarkista maa. Todennäköisesti olet jostain syystä joutunut Portugalin puolelle. 🙂

  LINKKI

  MR
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.09.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Jatkan tästä samasta otsikosta, kun olen itsekin kohtapuolin rattaiden kanssa selviytymässä renfe- ja paikallisbussikyydeistä. Täällä tuntuu olevan paljon paikallistuntemusta, joten varmaankin joku osaa sanoa, onko Fuengirolan kaupunkilinja 1:n pysäkkiä Renfe-aseman lähellä (siis kun on menossa etelään ja linnalle päin)? Olen nähnyt linjakaavion pysäkkeineen kyllä, mutta en saa siitä niin paljon tolkkua, että olisin ymmärtänyt täsmällisesti lähimmän pysäkin sijaintia…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.