Lasten reuma hoidot ja kustannukset Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut Lasten reuma hoidot ja kustannukset Espanjassa

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tmi White Oyster
  Tmi White Oyster Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.11.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Olemme pitkään miettineet muuttoa Espanjaan, ongelmana on ollut tyttären joka nyt jo toki 18v sairastama lastenreumaa joka ollut kovinkin aktiivinen. Suomessa säännöllisesti ( vähintään 1x kk ) lääkäri käyntejä, kortisoni pistoksia niveliin ja erilaisten lääke kombinaatioiden testaamista, välillä vaikuttaa että jokin lääke yhdistelmä toimii, kunnes taas tulee vastaan että pitää vaihtaa lääkettä joko sivu oireiden tai muun takia, nyt testattu kaikki markkinoilla olevat lääkkeet ja lähdetty uusinta kierrokselle. Lisäksi tähän kuuluu Iriitti silmissä ja sen takia silmälääkäri käyntejä tasaisesti 1-3kk välein, reuma-lääkkeiden soveltamista jotta solut pysyvät aisoissa silmissä. Olen kuullut että kyseinen ilmasto saattaisi helpottaa reuman oireita?

  Mitenköhän Espanjassa nämä reuma hoidot, lääkkeet, kustannukset ym?

  Olisi hienoa ja olisin kiitollinen jos kuulisin jollain vain olisi vastaavia kokemuksia ja kertoisi miten asiat hoituneet Espanjassa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Espanjassa on 17 Autonomista aluetta ja kaksi Autonomista kaupunkia Ceuta ja Melilla joissa kaikissa on Autonomía jarjestama ja johtama terveydenhoito.

  Kaikki palvelut eivat toimi samalla tavalla. Mita aluetta olette ajatelleet?

  Puhutaanko vakituisesta muutosta vai pitkäaikaisesta oleskelusta?

  Espanjassa terveydenhoito perustuu maksajaan ei maassa asumiseen kuten Suomessa.

  Espanjasta loytya kaikki mahdolliset ilmastotyypit. Espanjassa on myos paljon reumaa sairastavia ihmisia.

  Yli 14 vuotiasta hoidetaan aikuisten puolella.

  Taalta loytya samat laakkeet kuin mista tahansa muuta euroopan maasta. Kustannukset riippuu siita vakuutuksesta mika henkilolla on.

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä SaPer
  SaPer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.12.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  Hei Tmi White Oyster,

  vanhempi tyttömme sairastui n. 3-vuotiaana (v. 2007) lastenreumaan (oligoartriitti) ja häntä hoidettiin alkuun HUS Lastenklinikalla. Yhtä jos toista myrkkyä kokeiltiin, paikallishoidot ml. ja iriitin hoitoon 2-4 eri tippaa. Myös kahta eri biologista lääkettä testattiin. Aika yhtä helvettiä tuo aika..

  Kunnes vaimoni (Merja) keksi kokeilla tuota antioksidanttiklinikkaa Hgissä. Varsin pian saimme peruutusajan Rauli Mäkelälle, ja aloitimme eliminaatiodieetin. Maissi, soija, maitotuotteet, kotimaiset viljat jätettiin pois hänen määräyksestä. Oireet helpottivat jo muutamassa viikossa. Tueksi tuli n. 6-7 eri vitamiinit (mm. D-vit., sinkki, seleeni, kalkki)+probiootit.

  Rauli ei tietääksemme ole enään tuolla klinikalla, onko jäänyt nyt eläkkeelle, kannattaa varmistaa tuolta.

  Tuosta on nyt aikaa jo jokunen vuosi, ja KAIKKI nuo edellä mainitut lääkkeet +paikallishoidot ml. ovat historiaa. Päivä kerrallaan toki mennään. Ilman Raulia tyttömme tila olisi aivan varmasti jokin toinen mitä nykyisin. Hän harrastaa liikuntaa, ja syö hyvin. Aivan toinen tyttö mitä siihen aikaan.

  Sanallakaan ei koko aikana ole tuo HUSn porukka ehdottanut kokeilemaan ruokavalion muutosta tms. Vaan lääkkeitä tuputettu alusta saakka.

  Merja oli kertomassa tästä gluteenittomasta ruokavaliosta jokunen aika sitten MTV Studio55 -ohjelmassa, tässä linkki.

  http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/merja-syo-gluteenittomasti-vaikkei-sairasta-keliakiaa-nain-vointi-muuttui/6123732#.WBnPpi76oHE.facebook

  Hänellä on tästä parhain tieto, ja osaa kertoa teille tarvittaessa. Tsemppiä tytöllesi!

  Laita privaviesti niin annan hänen s-postin. Petri

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tmi White Oyster
  Tmi White Oyster Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.11.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Kiitos Petri

  Olemme kuulleet että ruokavaliosta saattaisi olla hyötyä ja sainkin jokin aika sitten yhteystiedot radiosta tutulle Paula Heinoselle ( Radio Iskelmä – terveyden tukipilarit ). Tämä kertomasi antioksidanttiklinikkaa Hgissä ei ole meille tuttu, mutta luulen että kokeilemme kyllä sitä sillä kaikki muut perineteisen länsimaisen lääkettieteen konstit ( droppia, droppia, droppia ) on jo kokeiltu tuloksetta, luulenkin että lääke firmat maksavat provikoita lääkäreille, sen verran hanakasti tarjoavat eri lääkkeitä ja kun yrittää kysyä vaihtoehtoisista hoidoista kimmastuvat suorastaan. Kun ottaa vielä huomioon näiden biologisten lääkkeiden hinnat, jopa 2000€ / 2vk, (onneksi on Suomen lääkekatto, miten Espanjassa? ) ei tarvitse maksaa kuin tuo omavastuu reilu 600€ / vuosi joka tulee täyteen aina Tammikuussa kun käy ensimmäisen kerran apteekissa.

  Mutta ilman muuta haluamme tehdä kaiken mitä vain on tehtävissä ja olen kiitollinen näistä vinkeistä, juttelemme asiasta illalla kuinka edetä.

  Mitenköhän Espanjassa Reumahoidot, jos ei ole vakuutusta joka maksaa hoidot sekä lääkkeet? Suomenkielinen palvelutoimisto puhui jotain autonomisista alueista ja vakuutuksista, eli ilmeisesti hoitoa saa mutta menee vakuutuksesta jos sellainen on?

  Laitan Petri sinulle privana sähköpostini, jos viitsit laittaa Merjan yhteystiedot.

  ISO KIITOS ETUKÄTEEN NÄISTÄ VINKEISTÄ

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä SaPer
  SaPer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.12.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  Tavoitteemme on nyt Espanjaan (Torrevieja) muuton kynnyksellä (tammikuu 2017) kaivaa esiin nuo tytön epikriisit tuolta ajalta ja kertoa kokemuksemme sekä hoidot ym. kaikkineen julkisesti. Tiedot tulevat nyt johonkin blogialustalle tms., en vielä tiedä sen tarkemmin. Laitan tästä foorumille myöh. tietoa.

  Toivomme että kokemuksista joita me olemme käyneet yhdessä perheenä läpi olisi hyötyä monelle muulle reumaperheelle.

  Ehdotuksia blogialustasta tms. otetaan mielellään vastaan.

   

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta sitten Profiilikuva käyttäjästä SaPer SaPer.
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä SaPer
  SaPer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.12.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Jos henkilolla on Espanjan sairasvakuutus ei hanelle kerry kustannuksia sairaalahoidosta,paivasairaalasta, labrasta ym. Suurin osa reumalaakkeista tulee sairaalan apteekista joista myoskaan tulee kustannuksia. Apteekista saanut laakkeet maksetaan sen mukaan onko ne luokiteltu kroonisiksi ym. Yksityislaakarivakuutusta han tuskin saisi.

  Jos ei loydy yllamainittua sairasvakuutusta tulee hoito erittain kalliiksi. Ainut mahdollisuus paasta kiinni tahan vakuutukseen on yrittajana, tyontekijana tai elakelaisena.Ja taysi-ikaisen lapsen liittaminen omaan vakuutukseen. Onko lapsi elakelainen?<span style=”line-height: 1.5em;”>
  </span>

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.