Lasten maailma?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Lasten maailma?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  lumiperhonen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.11.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  Halauaisin tietää miten muiten lapsiperheiten arki on lähtenyt rullaamaan epanjassa.Miten lapset ovat pääset muiden lasten mukaan koulussa ja mitä he ovat kokeneet kun ovat mennyt vanhempien mukana espanjaan.

  LINKKI

  lumiperhonen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.11.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  huhuuu,aika hiljasta,missä lasten vanhemmat?

  LINKKI

  Elina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.12.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 10

  Hei!
  Minuakin kiinnostaisi lasten sopeutuminen uuteen asuinympäristöön siellä Espanjassa. Erityisesti kiinnostaisivat kokemukset Fuengirolan suomalaiskoulusta. Yhteishenki, opetuksen laatu, viihtyisyys yleensä..ym? Ilmeisesti koulussa opetetaan myös espanjaa – alkaako lasten kielitaito karttua yleensä nopeasti? Miten nopeasti kouluikäiset lapset alkavat pitää uutta vieraskielistä asuinaluetta omanaan? Jne. Kaikki lasten kokemukset olisivat mielenkiintoista luettavaa. Meillä on 8- ja 2-vuotiaat lapset, joiden kanssa suunnittelemme alustavasti sinne Espanjaan rantautumista.

  Täytyy tässä välissä kiittää tätä sivustoa – ihan loistava tiedonlähde monessa asiassa, ja ihan tuntuvat ihmiset pyyteettömästi toisiansa neuvovan, aivan toisin kuin jossakin viestissä sanottiin, että suomalaispiireistä ei apua saa tai jos saa niin kalliilla. Kenties joku suomalainen matkanjärjestäjä olisi halukas sponsoroimaan sivustoa nettibannerilla?

  t. Elina

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Hyvinhn täällä Espanjassa nuo taniaisetkin tuntuvat pärjäävän… itselläni on kokemusta reilun kymmenen vuoden ajalta, jona aikana kolme lastamme ovat saaneet opetuksellista ohjausta nimenomaan Fuengirolassa olevan Suomalaisen Koulun järjestämänä.

  Alkuvuosina koululla oli hieman tiukat ajat, kun oppilaiden kokonaismäärä oli huonoimpaan aikaan vain kolmisenkymmentä… luokat olivat sekaluokkia ja monenlaista järjestelyä jouduttiin junailemaan.

  Niin se vaan sopu kuitenkin sijaa antoi ja aivan upeiden rehtoreiden ja muun henkilökunnan sitkeällä asioiden eteenpäin viemisellä pienestä vaatimattomasta kyläkoulusta kasvoi oikein kunnon koulu, nykyään jopa lukioluvan saanut sellainen!

  Sopeutumista voisi ehkä parhaiten kysyä lapsilta itseltään, mutta näin vanhemman näkökulmasta katsottuna ei ainakaan mitään suurempaa ongelmaa ole koko aikana ilmennyt.

  Kielitaitokin näkyi karttuvan kohtuullisesti, mutta silmnnähden huomattavissa oleva ero Suomen kouluihin näytti olevan mahtava yhteishenki oppilaiden kesken… kavereista pidettiin hyvää huolta, eikä eri luokilla olokaan aiheuttanut mitään ihmeellisiä karsinointia.

  Yhteishenki ja porukan yhdessäolo on jatkunut myös ”yli rajojen” eli on ollut upeaa seurata, kuinka nuoret ovat pitäneet yhteyttä toinen toisiinsa myös jälkeenkin päin; esimerkiksi aina suomessa käydessä ainakin meidän jälkikasvulla on ollut tapana kiertää kaveriporukka läpi – ja vastaavasti kavereiden tullessa Espanjaan, on ollut kiva saada kaverit vieraiksi, usein jopa viikoiksi.

  Omien kokemusteni perusteella olen kokonaisuutena ollut oikein tyytyväinen Suomalaisen Koulun apuun lasteni kouluttamisessa.

  Väheksyä ei sovi myöskään kansainvälistymistä, mikä näkyy erimaalaisten kavereiden ja muutenkin avoimen kansainvälisen ajattelun ja asioihin suhtautumisen myötä.

  Kiva kun kysyitte tätä tärkeää asiaa, toivottavasti näistä mietteistä saa jotain ajatuksia…

  Tervetuloa Espanjaan!

  LINKKI

  illuusia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2006
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 124

  Muutin Espanjaan ihan pikkusena kakarana ja voisin sanoa kasvaneeni täällä. Koulun olen oikeastaan käynyt kokonaan suomalaisessa koulussa.
  en sanoisi, että suomalainen koulu olisi paras tai mikään mahtavan hyvä, mutta verrattuna Suomen julkisiin kouluihin se on paljon parempi lapselle/nuorelle. Täällä ryhmät ovat ”kohtuu pieniä”, opettaja jopa muistaa jokaisen oppilaan nimen parin kerran jälkeen toisin kuin Suomessa.
  Parasta tuossa kyseisessä koulussa on luokkahenki. Samanlaista ei löydä muualta. Täällä jokainen pitää huolta toisistaan. Ei ole monia eri porukoita joihin jonkun tietynlaista ihmistä ei voisi ottaa. Kaikki ovat tervetulleita juuri sellaisina kuin ovat. Olen nähnyt monta kertaa kuin joku uusi hiljainen ihminen on muuttunu paljon iloisemmaksi ja sosiaalisemmaksi tänne tultuaan.
  Ja yksi täysin korvaamaton asia minkä täällä oppii on toisten hyväksyminen. Vaikka toisin väitetään niin sitä taitoa ei Suomessa niin hyvin opitakkaan.

  Mutta siinä nyt jotain.. Lopuksi pieni heitto… Fuengirola opettaa.

  LINKKI

  LakuPekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa Illuusia,

  Oli kiva kuulla, että oppilaana ajattelet noin positiivisesti suomalaisesta koulusta. Minäkin olen ollut alusta saakka koulun vankkumaton kannattaja. Hienoa!

  LINKKI

  emppa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.01.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 20

  olen 13 v. tyttö kotkasta . ollaan perheen kanssa muuttamassa espanjaa . luinko oikein että siellä espanjassa ON suomalianen koulu ? oikeasti ? minun englantini on 7 tai 8 joten sillä en oikeen pärjäisi koulussa ja espanjaa osaan vain 3 sanaa. missä kaupungissa koulu sijaitsee ? ja onko siellä mahdollista käydä 8lk ? olisi kiva jos vastailisitte ja auttaisitte !

  LINKKI

  LakuPekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Kuulehan sie, siun pitää sanoo sun iskälle ja äiskällesi, että muuttavat Fuengirolaan Los Pacosin alueelle, niin sieltähän hyvä suomalainen koulu löytyy.

  LINKKI

  emppa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.01.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 20

  onko marbellassa suomalaista koulua ?? 🙂
  onko omia kotisivuja tai jotain infoa noista kouluista (suomeksi)

  LINKKI

  LakuPekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Marbellasta ei löydy suomalaista koulua.
  Katohan tämä http://www.suomalainenkoulu.net/

  Marbellassa on useita englannikielisiä ja lähellä Marbellaa on myös saksankielinen koulu. Ruotsalaisen koulun ala-aste toimii Marbella Sueco Forestal -nimisessä paikassa.

  Yksi vaihtoehto on se, että menet espanjaiseen kouluun, jos olette pidempään Espanjassa.

  LINKKI

  elly
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.12.2006
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 14

  Moi Emppa,
  ja myös muutkin jotka koulusta kyselivät. Minulla on kaksi lasta täällä Fuengirolan suomalaisessa koulussa eli jotain osaan tähän varmaan kommentoida. Koulussa tuntuu yhteishenki olevan tosi hyvä, en tiedä löytyykö Suomesta tästä näkökulmasta katsottuna verrattavaa. Tai no ehkäpä joku pieni koulu jossakin pikku paikkakunnalla, siitäkun ei meidän perheessä ole kokemusta. Ja tuo yhteishenki on musta ihan niitä tärkeimpiä juttuja, vaikuttaa viihtymiseen mikä taas puolestaan vaikuttaa siihen oppimiseen. Kumpikin lapsista paransi jo ennestään ihan kohtuu hyvää todistusta kun ensimmäinen lukukausi on päätetty. Luokkakoot on pienempiä mitä ainakin meillä Suomessa oli. Opettajissakaan ei tunnu löytyvän niin paljon ”vikoja” kuin Suomessa oli, itseasiassa enempi ovat ihan tykättyjä. En nyt tässä halua hirveesti hehkutella kuinka kivaa täällä on, koulua ja läksyjä se täälläkin on, mutta meille tämä tuntuu sopivan. Espanjaa aletaan heti opiskelemaan, vaan eipä tuota lapsetkaan vielä niin hirveesti rohkene käyttää, jäätelöt osataan tilata jne. Pikkasen luulisin että oppi menee nopeammin kuin esim. englanti kun sitä kuitenkin kuulee ja pääsee käyttämään ihan koko ajan. Koulussa on sekä ala- että yläaste eli sinä, Emppa, voit käydä siinä koko peruskoulun ja vielä lukionkin jos tänne jäätte. Lasten kanssa noin muuten arki on melko samaa kuin Suomessa. Tosin turvallisuudesta on täällä pidettävä enempi huoli ja ala-asteikäiset viedään ja haetaan koulusta + vapaa-aikanakin ei täällä ihan yhtä vapaasti voi mennä, ainakaan pimeällä ja etenkään yksin. Pienen purnauksen jälkeen on meillä tämäkin asia ymmärretty ja hyväksytty. Ja onneksi on se kaveripiiri jolloin yläastelaiset pääsevät vähän vapaammin kulkemaan kun tietää että ovat yhdessä ja huolehtivat toisistaan.

  Siitä kissasta, mitä Emppa kyselit tuolla toisaalla; käytä se eläinlääkärissä ja kerro että kissa on muuttamassa perheen kanssa Espanjaan. Lääkäri kyllä tietää tarvittavat rokotukset. Samoin kissalla pitää olla passi (saat sen eläinlääkäristä) sekä mikrosiru. Koneessa se menee oikein hyvin ihan käsimatkatavarana (varaa ajoissa paikka koneesta). Itsekkin toin kissan viime syksynä, eikä se juuri edes huomannutkaan että oltiin ilmassa. Hieman vain levoton nousun ja laskun yhteydessä mutta siinähän on oma perhe rauhoittamassa sitä.

  Tervetuloa tänne aurinkoon, olen varma että viihdytte. Tosin kaveri-ikävä sinne Suomeen varmasti yllättää mutta onneksi on meset ja skypet ja lentokoneet millä pääsee puolin ja toisin kyläilemään.

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Aivan varmasti tulet viihtymään Espanjassa ja kielitaitokin kehittyy huomaamatta 🙂

  Elly kirjoitti: ”Tosin turvallisuudesta on täällä pidettävä enempi huoli ja ala-asteikäiset viedään ja haetaan koulusta”

  Tuosta olen kyllä hiukan eri mieltä 8) Kyse ei ole niinkään turvallisuuden puutteesta, vaan paikallisesta, espanjalaisesta tavasta huolehtia lapsistaan. Samalla tapa on vanhemmille eräänlaista sosiaalista kanssakäymistä toisten vanhempien kanssa, odotellessa jutellaan ja setvitään maailman asioita ja omiakin…

  Koulukyytiäkin olisi kyllä kohtuullisesti tarjolla, mutta vanhemmat vievät ja tuovat lapsensa, koska niin on aina tehty :D, eikä se rajoitu alakoululaisiin, tiedän useampia, jotka vievät ja hakevat lapsensa vielä 17-vuotiainakin, eikä siinäkään ole kyseessä sen seikan varmistaminen, että nuori varmasti menee kouluun 😉

  Koulujen loputtua tulet huomaamaan, että Policia Local turvaa lasten koulutietä hyvinkin näkyvästi. Risteyksissä he ohjaavat liikennettä ja pysäyttävät autot, kun kävellen liikkellä olevat vanhemmat pesueineen häiriöttä ja pysähtelemättä ylittävät ajoradan sen enempää sivuilleen vilkuilematta. – Tästä kyllä sitten seuraa se, että nuoren vartuttua ajokortti-ikään sama asenne ”minulla on oikeus…” on iskostunut aika tiukkaan. Tosin auton ratissa myös he antavat suojatietä ylittävälle rauhan, riippumatta liikennevalojen väristä 😀

  LINKKI

  emppa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.01.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 20

  kiitti noista oli apua !tuleeko kissani minun viereeni istumaan letokoneeseen ? entä mitkä ovat skootterilla ajoikärajat ?
  paljonko mijas:ista on fuengirolan koululle ? kulkeeko bussit sinne ??
  pystävätkö 13 vuotiaat olla töissä ?? illallakin ??
  paljonko maksaa auton vuokraaminen entä voiko skoottereita vuokrata ?? minkä hintaisia ??
  🙂 onko suomen telkkaria katsoa espanjassa ?? esim . mtv3 ??
  kuinka iso on ”aikaväli” suomen ja espanjan välillä ??
  ei kai rannoilla (millä vain) ole rapuja tai merisiilejä !!???
  pystyykö lentokoneessa kuljettamaan pienen huonekalun ?? esim . tietokoneen ??
  sattuuko sen mikrosirun ottaminen kissaan ??
  onko espanjassa elektroniikka liikkeitä ?? onko siellä paljonkin halvempaa / kalliimpaa kuin suomessa ??
  (muissakin kaupoissa) ??
  onko espanjassa bussikortti mahdollisuutta ???

  LINKKI

  illuusia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2006
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 124

  Yritän joihinkin noista kysymyksistä vastata.. 😀

  Eli kissa tulee lentokoneessa kuljetusboksissa/kassissa penkin alle (boksin tulee olla tietyn kokoinen, että mahtuu penkin alle, tarkat mitat lentoyhtiön nettisivulta).
  Skootterilla saa ajaa kun on kortti. Täällä ainakin ennen oli kortin hankkimiseen ikärajana 14, mutta en ole varma onko jo muuttunut 16.
  Mijasista suomalaiselle koululle on matkaa ehkä noin 7km, riippuen tarkoittaako Mijasilla Mijas Costaa vai kylää, jne..
  Mijaksen läheltä lähin suora bussi Los Pacosiin lähtee Fuengirolan bussiasemalta. Linja1 menee Pacosiin ihan koulun viereen.
  13-vuotiaalle ei kyllä oikeen löydy töitä täältä. Jotain pientä kuten lasten/eläinten vahtimista saattaa löytyä, mutta siihen se oikeastaan jääkin.
  Auton vuokraaminen on suurinpiirtein 100-300€ väliltä/vk, riippuen vuokraus paikasta ja auton koosta.
  Skoottereitakin voi vuokrata ainakin Moto Mercadosta. Hinnoista en tiedä, mutta ei se hirveän paljoa voi olla.
  TV Finlandilla näkyy joitakin mtv3:n ohjelmia, mutta on YLEn kanava, siksi siis pääsääntöisesti heidän ohjelmiaan. Suomi TV:n katseluun tarvitsee satelliitin ja SuomiTV -kortin. Monet Suomessa tulevat sarjat kyllä näkyvät paikallisessa TV:ssä.
  kello on täällä tunnin vähemmän kuin Suomessa.
  Ja kyllä, rannoilla on rapuja, merisiilejä ja monia muitakin mereneläviä.
  Elektroniikkaliikkeiden hintataso on ilmeisesti suurinpiirtein samaa tasoa kuin Suomessakin. Muissa kaupoissa on kyllä halvempaa.
  Täällä saa ainakin paikallisbusseihin matkakortin. Eli siis kymmenen matkan läpyskä, mikä annetaan kuskille ja kuski rei’ittää sen per matka. Hinta on ilmeisesti 7,5€.

  Noh siin on jotain… Hirveän tarkasti ei ole, mutta toivon, että jotain apua on tästä. 🙂

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  illuusia kirjoitti:

  Täällä saa ainakin paikallisbusseihin matkakortin. Eli siis kymmenen matkan läpyskä, mikä annetaan kuskille ja kuski rei’ittää sen per matka. Hinta on ilmeisesti 7,5€.

  Siis se kymmenen matkan bonobus on 7,20 €.. säästöä tuli taas 30 senttiä.. 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.