Lasten kanssa retkelle Tangeriin??

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Lasten kanssa retkelle Tangeriin??

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  lilian 1709
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.01.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Hei! Olemme lähdössä Toukokuussa lasten(ja mieheni : ) kanssa kukaudeksi lomailemaan Malagaan ja ohjelmaa suunnittelen. Onko teillä kokemuksia esim.päivän retkestä Marokkoon( Tangeriin? ) Mitä mieltä olette siitä? Millaisia kokemuksia teillä on? Kannataako tällaista suunnitella?? Turvallisuus tietenkin lasten kanssa mietityttää vaikka he ovatkin jo melko isoja…. 7 v. ja 15 v…. Ja onko se yleensä käymisen ja maksamisen arvoinen paikka+

  LINKKI

  finnfuerte
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 97

  No siskoni kävi saattamassa kaverimme marokon puolelle muutama vuosi sitten. molemmat nuoria naisen puolia ja heidän mm.syljeksittiin huudeltiin jne. kun he kävelivät päät paljaana siellä.

  Ja lasten ryöstäjät saa noista teidän 7 ja 15v lapsista hyvät rahat. eli jos on pakkko mennä sinne kaatopaikan hajuiseen maahan, niin pitäkää muksuista kiinni.

  Minun neuvo on se että ei todellakaan kannata lasten kanssa mennä sinne. ei ole sen riskin arvoinen maa.

  Mutta varmasti sinne voi mennä joku lapseton ikäloppu eläkeläispari kaikessa rauhassa pyörimään.

  LINKKI

  turistitillvaron
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.05.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 18

  Hyvä ohje!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ei siellä mitään lapsia ryöstellä, eikä ihmisten päälle syljeskellä. Marokkolaiset kadunmiehet ovat hyvin kohteliaita. Ehkä poislukien kaupustelijat. Etenkin Tangerissa. Joka on enemmän turistirysä kuin muu osa maata.
  Liikenne on erittäin vilkasta välillä Espanja – Marokko. Laivavuoroja lienee päivässä kymmenittäin eri satamista.
  Helpoin tapa , eikä mitenkään kalliskaan , on ottaa valmismatka , joita saa halpaan hintaan kaikista matkatoimistoista.Taitaa Aurinkomatkatkin järjestää matkoja sinne. Siinä voi sitten olla suomilisä?
  Helppoa sinne on mennä ominpäinkin ja vielä halvempaa kuin valmismatkalla. Pikalaivalla sinne pääsee alle tunnin ja passi riittää , sen on tosin oltava voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen.
  Marokon matka on erittäin suositeltava kokemus, se avaa silmiä , jos ei siellä ole ennen käynyt. Elintasoero on huikea Marokon ja Espanjan / Euroopan välillä.
  Tangerissa osataan varmaan melkein kaikkia kieliä, ehkä ei kuitenkaan suomea jotain fraaseja enempää, mutta ranskalla, espanjalla ja englannilla pärjää loistavasti.
  Edellisten kommentoijien mielipiteet ovat mun mieletä aika outoja, mä olen käynyt muutamankin kerran Marokossa ja ehkäpä mennään kevätpuolella taas sinne?
  Mutta jokainen kokee asiat oman kokemus-ja käsityskykynsä mukaan, mitäpä siihen sen enempää sanomaan.
  Ainoa mutta mikä tulee mieleen , on se jos kansainvälinen tai arabimaiden oma poliittinen tilanne muuttuu jotankin epävakaaksi, silloin en minä ainakaan lähtisi juuri sinne.

  LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Minulla on ollut vuosikaudet asunto Tangerissa, en tosin kerkeä usein käymään, kerran pari vuodessa. Mene ihmeessä, mitään isompaa riskiä ei ole kunhan muistaa että Marokko on muslimimaa, ei tosin mikään aivan extreme, siellä on totuttu ulkomaalaisiin. Mitään huntuja ei tarvita, monet paikalliset tytöt ja nuoret naiset kulkevat ilman huntuja.
  Paras keino on mennä autolla Tarifaan, sieltä lähtee monta nopeaa laivaa päivässä, matka kestää alle tunnin ja kesällä aikaero on 2 tuntia, eli jos lähtee kello 9 laivalla on perillä jo ennen kahdeksaa..
  Passi pitää olla mukana ja passitarkastus suoritetaan laivalla, eli satamassa ei tarvi odotella passintarkastuksessa.
  Olen mennyt usein FRS yhtiön laivoilla..
  http://www.frs.es
  Tangerissa pätee sama mikä monessa muussakin paikassa, täytyy pitää huolta lompakosta ja muista arvoesineistä, eikä kannata lähteä kenenkään onnenonkijan matkaan, sanoo vain kohteliaasti ei kiitos. Kartta mukaan ja kävelemään, Medina ja rantabulevardi ovat aivan sataman vieressä. Marokkolainen ruoka on todella hyvää. Paikallista valuuttaa saa kaikista pankkiautomaateista Eurooppalaisella kortilla,

  Saludos

  Janne Madrid

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  Kerroppa Janne vähän tuosta Tangerin asunnosta. Ostettu vai vuokralla? Miten maksut sujuvat? Miksi ostit… loma-asunnoksi? Taidat olla niitä harvoja härmäläisiä, joilla on asunto Tangerissa?

  LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Minulla oli Espanjassa useampi asunto, myin kaikki 2006-2007, paitsi yhden Mijaksesta jossa vahenpani viettävät syksyisin ja keväisin aikaansa.
  Myin jopa oman asuntoni ja menin vuokralle, tosin vuosi sitten ostin uudestaan vakituisen asuntoni, hinta oli jo tippunut siihen malliin ettei vuokraaminen enää kannattanut. Sijoitin sitten muutamaan asuntoon ulkomailla, 2006 ostin Tangerin asunnon suoraan rakentajalta. Osto oli tosi helppoa, avasin tilin paikallisessa pankissa http://www.attijariwafabank.com , heillä on toimisto myös Madridissa joten asiointi on helppoa. Rahat siirtyivät nopeasti ja notaarissa tehtiin kaupat.
  Sähköt, vedet ja vuosittainen vakuutus (Zurich) menevät suoraveloitusksella, taloyhtiön vastikkeen, joka tosin on vain 200 Drh, alle 20€, kuukaudessa, maksan kerran vuodessa Western Unionilla, samoin jotain pikkukorjauksia ja asunnon siivouksesta olen lähettänyt Porterolle WU:n kautta rahaa. Mitään ongelmia ei ole koskaan ollut. Marokosta ostin koska maa oli tuttu, työasioissa kävin siellä aiemmin todella usein ja tunnen paikallisia aika paljon, minulla on jopa töissä tällähetkellä 3 Marokkolaista. En ostanut puhtaasti sijoitusmielessä, muutenhan laittaisin sen vuokralle, vaan omaan käyttöön yrittäen samalla turvata omaisuutta ja hajoittaa riskiä. On kivempaa pitää omassa käytössä ja nauttia elämästä, viineiselle isolle matkalle emme saa mitään mukaan..no Madridissa minulla oli aiemmin vuokralaisia. Mielestäni Marokko ei ole enää niin hyvä kohde kuin aiemmin, asuntojen hinnat ovat ainakin tuplaantuneet vuoden 2006 ja hinnat alkavat olla jossain paikoissa Espanjan tasolla. Marokon Dirham on toistaiseksi ollut todella vakaa valuutta ja elintaso on viimeisen 10 vuoden aikana noussut huikeasti.
  Ostin myös Miamista pari vuotta sitten asunnon Euron ollessa aika hyvässä kurssissa, yli 1,4 ja sielläkin näyttää hinnoissa olevan jo hieman nousua, tosin asunnon ylläpitokulut Miamissa ovat aika kallliit, kiinteistövero on siinä 3000USD vuodessa ja vakuutusmaksu on aivan huima. Pari kertaa vuodessa käyn myös siellä…
  Espanjassa alkaa olla mielestäni jo aika hyviä mahdollisuuksia, jos se pahin skenaario, Euron hajoaminen, ei toteudu niin pitkässä pelissä hinnat ovat jo mielenkiintoisia. Esim.tilanteessa jossa asunnon omistajalla on vain kaksi vaihtoehtoa, pankki ottaa asunnon 60% nykyisestä arvosta (tasación=pankin kavereita), kuten laki määrää, tai myydä asunto jäljellä olevan lainan arvolla. Jos esim. Madridin alimpia (en puhu kaupungin ulkopuolella olevista aavelähiöistä) hintoja vertaa kansainvälisesti niin ovat jo aika alhaalla,
  Sao Paulossa, jossa vietän osan vuodesta, asuntojen hinnat ovat jo kalliimpia, ja Brasilia on kuitenkin Banaanvaltio, iso kupla, joka on jo tänävuonna antanut puhkeamisen merkkejä

  Saludos

  Janne Madrid

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Mielenkiintoinen kirjoitus, jpmadrid.

  Valitettavasti euro hajoaa ja korotkin taitavat nousta kahdella kokonaisnumerolla kirjoitettaviksi.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  ostamnen käy Marokosta – miten myyminen; liikkuuko rahat yhtä kepeästi Espanjaan kuin Marokkoon? Onko olemassa kiinteistöveroja tai muita pakollisia Kingille meneviä suojelurahoja? USA on kallis paikka pitää loma-asuntoa. Mutta eläminen onkin sitten eri asia. Kiinteistöveroilla kun katetaan tiettyjä tuloveroasteita ja yhteiskunta vaatii roposensa pyöriäkseen. Vakuutukset arvokkaita jo hurrikaanien vuoksi.

  LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  En osaa tarkemmin sanoa myynnistä tulevia kuluja, sitten kun on aika se nähdään. Lo que es del Rey, es del Rey.
  Samasta asunnosta on jokunen ulkomaalainen myynyt ja valuutan kotiuttaminen ei ole aivan helppoa, tärkeää on myyntivaiheessa löytää luotettava notaari.

  Saludos

  Janne Madrid

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  jpmadrid kirjoitti:

  …. ja Brasilia on kuitenkin Banaanvaltio, iso kupla, joka on jo tänävuonna antanut puhkeamisen merkkejä

  Jaksatkos tuota syventää ja analyseerata ääneen, miksi Brassilandia on iso kupla?

  LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Vastaan pikaisesti, Barajasin kentalla odotan konetta Meksikoon. Kyseessa mutu feeling, kuten aikoinaan Espanjassa. Olen vuosikaudet viettanyt Sao Paulossa osan vuodesta ja pyorittanyt yritysta, en tosin omaani.
  Kun joka puolella nakyy merkkeja ja kaikki puhuvat kuplasta, niin ei savua ilman tulta, varsinkin jos poliitikot sen kieltavat.
  Brasilia on yksi maailman verotetuimmista maista, mutta rahat haipyvat johinkin, Rousseffin hallituksesta on joutunut eroamaan jo parin vuoden aikana 7 ministeria korruptioskandaalien vuoksi. Vuoden sisalla BRL on devalvoitunut USD:n nahden -25%, kasvu on hyytynyt, inflaatio laukkaa, automyynti pilvissa, pelkastaan Sao Paulon kaduilla on 5000 uutta autoa joka paiva.
  Asunnot viedaan (vietiin) kasista vaikka korot olivat kaksilukuisia. Palkat ovat nousseet 10-20% vuodessa.
  Mutta infrastruktuuri ei tule perassa, mitaan isompia investointeja (paitsi urheilukisat) ei ole tehty, Guarulhosin lentokentta on rajahtamispisteessa, liikenne kentalta keskustaan voi vieda helposti 2-3 tuntia.
  Saasteongelma on mieleton, hengittaminen on joskus tuskaa…
  Voit laittaa googleen bolha econômica tai bolha imobiliária, jos Espanja sujuu paremmin voit laittaa Burbuja..
  Esimerkkeja:
  http://brazilianbubble.com/

  http://www.bbc.co.uk/portuguese/noticias/2012/06/120530_brasilmania_ru.shtml

  Uutisia loytyy pilvin pimein…

  Saludos

  Janne Madrid

  LINKKI

  Etzo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2010
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 74

  Tanger on kyllä yksi likaisimmista ja nuhjaisimmista kaupungeista, joissa olen koskaan käynyt…Kerran kävin, toiste ei tarvitse enää tämän vuosikymmenen aikana mennä.

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271
  Etzo kirjoitti:

  Tanger on kyllä yksi likaisimmista ja nuhjaisimmista kaupungeista, joissa olen koskaan käynyt

  Noh, saatat joskus matkustaa jonnekin eksoottisempaankin paikkaan.

  LINKKI

  miku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.03.2011
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 28

  On ilahduttavaa huomata että asialliset ja informaatioarvoltaan hyvät kirjoituksesi eivät ole aiheuttaneet negatiivista kirjoittelua,jippii. Kiva että jaksoit infota,asuntosijoittaminen on aina hyödyllistä luettavaa kun asia kiinnostaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.