Las Palmas ja langaton verkko

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Pedro K
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.09.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 4

  Moi,

  Suunnitelmissa ensi talvena viettää aikaa palmasissa viitisen viikkoa, ja mietin miten ratkaista välttämätön paha, työnteko osina päivistä. Ja työntekoon tarvitsisin luotetettavan, pätkimättömän verkon.

  Innostuin uutisesta:
  http://www.muniwireless.com/2011/05/11/las-palmas-gran-canaria-muni-wifi-network/

  mutta toimiikohan tuo oikeasti? Tai onko jollakin vinkata muuta ratkaisua tuohon, paikallista sim- korttia tjms? Aiemmin noissa ainakin oli kanarialla niitä pitkiä sopimuskausia jne ettei raaskinut ostaa.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  uutisessa on kerrottu vain osa asiaa.

  A partir del 1 de junio el acceso a la red con una velocidad de un megabite tendrá un coste mensual de once euros, cuantía que se elevará a 14 euros para una velocidad de tres megabites, 17 para seis megas y 20 euros para 12 megabites. La navegación seguirá siendo gratuita a una velocidad de 256 kilobites por segundo, agrega la nota.
  Me gusta · Comentar · Compartir

  Jos se tyoskentely ei ole mahdotonta esim. ravintolassa niin useimmissa kahviloissa, ravintoloissa,paikoissa voi menna verkkoon pyytamalla koodin. Tata tarjotaan asiakaspalveluna.

  Mákkárissá ja jopa Ankkurissa, tulis nyt heti mieleen. Ranta-alueella on useita paikkoja missa voit ”menna” kanssa nettiin mutta penkit voi olla epamukavia tyoskennella. Myos kaikkien isojen hotellien alueella toimii.

  5 viikon takia en kylla menisi mukaan puhelinlaitosten kanssa.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  En lähtisi ensimmäiseksi luottamaan wifi-verkkoihin; toimii kyllä hyvin joissain hotlissa ja kahviloissa kuten palvelutoimisto kertoi, mutta nk. yleinen verkko on nykyään aika tarkkaan kadoksissa ilmaiseksi. Vapaita langattomia verkkoja kyllä löytyy, toimivuus vain on vähän kyseenalainen ja jos tietoturvasta haluaa huolehtia, niin kannattaa harkita prepaid liittymää omalla mokkulalla tai jos konheessa on jo valmiina korttipaikka, niin esim. Vodafonen prepaid toimii kuin junan vessa ja siirtonopeus on jopa parempi kuin suomessa millään mokkulalla. Arvokas tuo on: kuukausi n. 60 ekee ”rajoittamattomalla” tiedonsiirrolla silloin kun sen viimeksi otin, joten lievää päivitystä on varmasti tapahtunut tuon jälkeen; heillä on kyllä kohtuullisen hyvät nettisivut, joten tarkista sieltä uusimmat ehdot ja hinnat. Se hyvä puoli on, että voit valita ajanjaksot itsellesi sopivaksi joko tiedonsiirron määrällä tai ajalla viikosta neljään viikkoon ja ehkä valinnanvaraa on tullut lisääkin mun viimeisen käytön jälkeen.
  Ankkuri on ihan hyvä paikka mikäli ei tiedonsiirtoa tarvitse jatkuvasti, vaan esim. kerta päivässä riittää, suomikerhollakin oli monta vuotta wifi, mutta menivät sen perskeleen muuttamaan niin ettei edes jäsenet voi käyttää omaa konettaan enää! }:) Nettipäätteet kyllä löytyy pientä korvausta vastaan, mutta eihän se ole kiva naputella vieraalla systeemillä.
  Sen verran on kokemusta Granin yhteyksistä, että jos en kaikkea nyt osannut kertoa, niin utele lisää. 🙂

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  junanvessa. Kanarialla ei ole junaa eika junassa vessaa.
  Nama Vodafonen mokkulat, prepaidit tai laskutuksella, toimiivat joillakin alueilla hyvin ja hitaasti ja toisilla ei ollenkaan.

  Prepaid Vodafone.

  http://www.vodafone.es/particulares/es/internet-y-tv/internet-movil/internet-movil-prepago/

  Canterasin alueella on paikkoja missa eivat toimi kuin lahella ikkunaa, parvekkeella tai erikoisissa asennoissa. >Lue taan; roikut puoliruumista ulos ikkunasta.

  Henkilokohtainen kokemus. Vaikka kerrot toimistossa osoitteesi niin vaikka he tietavat etta talossasi on ”varjo” paalla eivat he sita asiakkaalle kerro.

  Tietysti mokkulan kanssa voit vaeltaa paikasta toiseen mutta olisi sita kiva kayttaa sisalla ja poydan aaressa.

  Isletalla esim. yleensa ei toimi mutta Movistarin mokkula kylla. Toinen mahdollisuus on etta menee lokutoorioon ja kayttaa heidan linjaansa omalla koneella.

  Prepaid Movistar.

  http://www.tarifas.movistar.es/web/movistar/detalle-tarifas-datos-particulares?vista=detalle&name=Bono%20Mensual%20Internet%20en%20el%20M%C3%B3vil%20Prepago&tipo=tarifas&idContenido=b3c408f2-6ec5-47bc-9908-4fe9b9c071cf

  Hinnat molemmissa listoissa on mantereen hintoja IVAn(18%) kanssa, meilla IGIC joka on 5%.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Koskaan en ole törmännyt toimimattomuusongelmaan Vodafonen kanssa ja se on ollut käytössä Palmasissa, Inglesissä ja Puerto Ricossa ja nimenomaan prepaidina!
  Kaikissa paikoissa missä olen sitä käyttänyt, niin yhteysongelmia ei ole ollut; päinvastoin suomessa mokkulan nopeus on ollut parhaimmillaankin jotain 800 kbit/s luokkaa ja Granilla helposti yli 2:n megan.
  Mulla on vanha Optionin mokkula jota ei ole rajoitettu maakohtaisesti ja olen todella nauttinut nopeasta tiedonsiirrosta kun saarella olen ”joutunut” turvautumaan Vodafonen korttiin!! 😉
  Esim. tää mun mökin tiedonsiirtonopeus on 751 kbit/s vaikka maksan 1 megan siirrosta!! 😉

  LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Yritin kesällä muutaman kerran käyttää Canterasin rannan wifiä, mutta jostain syystä en päässyt sisään verkkoon. Näkyi kyllä hyvällä signaalilla sekä läppärissä että kännykässä, mutta sisäänkirjautuminen ei vaan jostain syystä onnistunut. En tullut pähkäilleeksi sen enempää, oliko kyse verkon ongelmista vai omasta osaamattomuudestani.

  Joudut varmaan hoitamaan myös työpuheluita. Kerro ihmeessä, jos keksit jonkin edullisen ratkaisun puheluiden soittamiseen ja vastaanottamiseen. Aiheesta on pitkä keskustelu toisen otsikon alla ja tällä hetkellä parhaalta ratkaisulta meidän tilanteessamme (3kk) tuntuu Tarjeta Azul, mutta kaikki ratkaisuehdotukset ovat tervetulleita:
  – pitää pystyä vastaanottamaan sekä puheluita että tekstareita omaan suomalaiseen numeroon
  – ulospäin soittaessa pitäisi näkyä suomalainen numero
  – pitää pystyä hoitamaan puhelimella (ei tietokoneella), jottei ole sidottu aikaan ja paikkaan
  – ja kaikki tämä edullisesti jne 🙂

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  rannan wifia 1.6. jalkeen niin ei se ollut enaa yleisessa kaytossa kuin tietylla kb joka tuossa ylhaalle laittamassani tekstissa on mainittu.

  Tassa sinun kirjoituksessasi on jotain mita en ymmarra;soitat minun espanjalaiseen numeroon suomenpuhelimesta Suomesta tai taalta niin minahan naen etta se olet juuri sina joka soittaa jos olen tallentanut sinun numerosi sinun nimella minun puhelimeeni ja painvastoin?

  Prepaid kortit

  http://www.lastarjetas.com/consultaTarifas.jsp

  huomaa tuossa maininta ”desde teléfono fijo”

  http://www.lastarjetas.com/tarjeta.jsp?ID=32

  LINKKI

  ari54
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.06.2011
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 43

  Lueskelen tässä jo ennakkoon tietoja mokkulaliittymistä, kun olen tulossa sinne talveksi. Joku kertoo olevansa asunnossaan katveessa tai varjossa, että yhteyttä mokkulalla on hankala saada.
  Tällaisessa tapauksessa saattaisi auttaa mokkulaan liitettävä antenni. Jos joku tietää, missä sellaisia Kanarialla myydään, varmaan moni olisi tyytyväinen tiedosta.

  Millaisia antenneja on olemassa ja mitä kannattaa kysellä, voi katsoa esim. http://www.3-antennit.fi sivustolta mallia.

  LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263
  Ritacasanueva kirjoitti:

  Tassa sinun kirjoituksessasi on jotain mita en ymmarra;soitat minun espanjalaiseen numeroon suomenpuhelimesta Suomesta tai taalta niin minahan naen etta se olet juuri sina joka soittaa jos olen tallentanut sinun numerosi sinun nimella minun puhelimeeni ja painvastoin?

  Eli kyseessä tilanne, jossa vieras ihminen soittaa esim nettisivuilta löytämäänsä suomalaisen yrityksen suomalaiseen kännykkänumeroon (jonka olettaa olevan Suomessa) samaan tapaan kuin itse voisi Suomessa soittaa paikalliseen kauppaan kyselläkseen vaikkapa aukioloaikoja. Ilman mitään erityisjärjestelyjä toimittaessa on puhelun vastaanottajalle halvinta vastata puheluun, jolloin menee vain vastaanottomaksu. Jos kuitenkin sattuu olemaan paikassa, jossa on paljon hälyä tms, joutuu hylkäämään puhelun ja soittamaan perään. Tällöin alkuperäinen soittaja ei ehkä vastaakaan, jos näkee puhelun tulevan jostakin tavalla tai toisella kummallisesta numerosta. Edes tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin eivät monet ollenkaan vastaa. Sen sijaan, jos alkuperäinen soittaja näkee puhelun tulevan numerosta, johon on itse juuri aikaisemmin yrittänyt soittaa, hän todennäköisesti vastaa.

  Joillain numeronsiirtosysteemeillä saadaan puhelinnumerot käsittääkseni näkymään toivotulla tavalla, mutta ongelmaksi jää vielä tekstiviestit. Ainakaan HotSpot ei välitä tekstiviestejä. Jos siis alkuperäinen soittaja päätyykin kysymään vaikkapa niitä aukioloaikoja tekstiviestillä (on huomannut, että yrityksen numero on matkapuhelinnumero), viesti ei tule siirtopalvelua käytettäessä lainkaan perille. Jos oikeasti kyseessä olisikin vain aukiolotiedustelu, ei suurta vahinkoa syntyisi muulle kuin yrityksen palvelukuvalle, mutta meillä kyse on Suomessa tarjottavien palveluiden myynnistä ja merkittävä osa asiakkaista asioi puhelimen ja sähköpostin ohella tekstiviestein. Eli myynti tapahtuu ”etätyönä” asiakkaasta riippuen puhelimitse/tekstiviestein/sähköpostilla ja yrityksen muut toiminnot toimivat Suomessa normaalisti.

  Pitäisi varmaan piirtää ihan perinteinen vuokaavio ja käydä läpi kaikki eri vaihtoehdot ja ratkaisumallit 🙂

  LINKKI

  Heikki-Sakari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.01.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 12

  Katselin noita Vodafonen ja Movistar´in sivuja. Minulle ei selvinnyt sellainen asia, että onko koko kustannus nykyisin noissa ilmoitettu? Joissakin muissa yhteyksissä on ollut siten, että pitää lunastaa erikseen Data-kortti. Onko se vanhaa tietoa, vai esitetty jossakin muussa kohtaa hinnastoa? Käytän kääntäjäkonetta, joten käännökset eivät välttämättä ole täysin oikeita. 🙂 8)

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  tama , vai enko mina nyt ymmarra?, ole ihan yksinkertainen juttu?
  Sina soitat sinun suomen kannykasta (jos et ole yhtioltasi pyytanyt salaista numeroa)minun Espanjan kannykkaan, jos olen tallettanut numerosi niin naen etta sina juuri soitat. Jos en ole sita tallettanut niin naen pelkan numeron.

  Lost call-minulla on numero tallessa -voin soittaa sinulle?

  Mampu lost call tai +3581111111 lost call.

  Soitan nyt ystavalleni (espanjan kannykka)666 666 666 en tieda missa han on? Vastaa puhelimeen josta nakee etta mina soitan ja kertoo olevan Lontoossa.
  Soitan ja tai lahetan viestin samalla tavalla nyt Suomessa olevaan espanjalaiseen kannykkaan 656 555 555 ja tulos on sama.

  Las Palmasissa asuvat Suomalaiskaverit soittavat toisilleen Suomen kannykasta ja nakevat kuka soittaa.
  Suomen kannykka taalla mielestani tekee vain yhden asian, hyppaa automaattisesti espanjalaisen yhtion linjoille (Movistar, Vodafone etc) mutta muut toiminnat pysyy samana.

  Jos Espanjaisessa kannykassani nakyy vain ”llamada” tuli se soitto mista tahansa tiedan etta henkilolla on salainen numero.
  Jos yritan soittaa siihen ”llamada” ”call” ei se onnistu koska se on salainen numero.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Mä olen ostanut nimenomaan Data-version, eli samanlainen sim-kortti kuin puhelimessakin, mutta tarkoitettu datan siirtoon; sillä ei voi soittaa tai vastaanottaa puheluita.
  Mokkulaa ne yrittää aina kaupitella; väittävät ettei suomen mokkula toimi, mutta ainakin mulla on toiminut. Korttihan maksaa n.15 ekee ja on 10 kk voimassa, ellei sitä käytetä tai ladata välillä eli viimeisestä latauksesta on sen 10kk voimassa.

  LINKKI

  Heikki-Sakari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.01.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 12

  Tuota minä juuri kyselin. Onko kortilla vielä tuo erillinen 15 Eken hinta? Kun en löytänyt sellaista kohtaa noista linkkien hinnastoista. Osaako joku ”paikkakunalainen” valaista asiasta tällähetkellä? 🙂 8)

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  valaista asiaa millaan tapaa vaikka paikkakuntalainen olenkin. Ei ole kokemusta itsella eika lahipiirissa.

  Katso loytyyko taalta mitaan apua.

  http://www.telefonicainenglish.com/

  LINKKI

  Heikki-Sakari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.01.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 12

  Olen edelleen kiinnostunut ”suomenkielinenpalvelutoimisto” osiossa 3 esittämistä PrePaid-liittymistä datan siirtoon. Jos tulen viikoksi tai kahdeksi lomamatkalle on Vilperin kertoma 15 eken maksu kortista + käyttömaksu aika paljon. Suomessahan ei ko korteista mene mitään erillistä maksua. En osannut hakea noista kahdesta linkistä tällaista erillistä ”korttimaksua”. En epäile Vilperin tietoa. Mutta onko hinnoittelu muuttunut? Jos joku kieltä osaava viitsisi lukea sivustot läpi, niin eiköhän asia selviä. 🙂 🙂 8)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.