Las Hijas De La Espuma -työstäminen

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Las Hijas De La Espuma -työstäminen

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  LAS HIJAS DE LA ESPUMA

  Kuten monet ovat saattaneet huomata jo tuolla purkautumisostaston puolella, olen työstämässä oopperanäytelmää Las hijas de la espuma.

  Kaksi tytärtä ilman hiuksia (maaliskuu 2007)

  Ajattelin kirjoittaa harjoitusten etenemisestä siihen saakka, että saadaan teatteriin asti yleisön eteen. Ensin mietin josko kirjoittaisin blogin puolelle, mutta halusin pitää työstämisen tekstit sama otsikon alla, joten päädyin kirjoittamaan keskusteluiden puolelle.

  Ensimmäiset harjoitukset meillä oli 1.8. Las Gabiassa siaitsevassa Navessa. Viisi tuntia kävelimme Geisha kävelyä jonka jälkeen uni maittoi. Yöllä kuitenkin tuli viesti, että huomenna ei ole harjoituksia, mutta ei syytä. Aamulla ohjaaja soitti ja kertoi kuinka uusi ”hija” joutuu nenäleikkaukseen joten jouduimme perumaan harjoitukset ja aloittamaan uuden tyttären etsimisen.

  Vihdoin 11.8. pääsimme aloittamaan uudellen harjoitukset uuden tyttären kanssa. Kaikkein hauskinta oli tässä että 10.8. kello 23.16 tuli sähköpostiini uusi teksti joka piti osata seuraavaksi aamuksi. Jostain syystä olin ainut jolla oli uusi teksti printattuna ja opeteltuna, kun harjoitukset alkoivat seuraavana päivänä. Tunnollisesti kuuntelin ohjeita ja kaikkea mitä piti tehdä.

  Nyt viisi päivää harjoiteltuamme, olemme pääseet jo melko hyvin sisälle omiin roolihahmoihin. Nuorin tyttäristä on silmäpuoli ja muutenkin ontuva/toispuoleinen (Amaya esittää muuten todella hyvin tätä), keskimmäinen tytär on eteenpäin työntyvä ja suunapäänä kaikessa (Laura joka on myös tuossa kuvassa ylhäällä) ja itse olen vanhin tytär, joka on suututtanut äitinsä, ja tästä syystä pelkää äitään. Omasta hahmostani vielä se, että olen laskelmoiva joka yrittää saada ideat menemään siskojen kautta, sillä en voi riskeerata omaa elämääni uhmatakseni suoraan äitiämme uudelleen. Jos uhmaisin seurauksena olisi kuolema minulle.

  Jokaisella meillä on 2 päämäärää joita käytämme koko ajan esityksen aikana. Itselläni ensimmäinen päämäärä on päästä saarelta pois yksinään ilman siskoja. 2 päämäärä, joka on siinä tapauksessa jos 1 päämäärä ei onnistu. Tämä on minulla ”espumaksi espuman paikalle” eli siis suunittelen äitini murhaamista.

  Näiden 2 päämäärän sisällä on viellä 2 karakteeriä joita pitää käyttää tilanteen mukaan. Jokaisella meillä on myös omat ”tik”. Lauralla se on pään pieni ja nopea ”vispaaminen” kuten vanhoilla ihmisillä voi tulla. Amayalla ”tik” on käsi selän taakse ja sen pyörittäminen ja itselläni se on käden tuominen rinnalle ja sen pyörittäminen hermostuneesti. ”Tik” tulee silloin käyttöön aina kun on pelko tai epävarmuus.

  Nyt kun on roolihahmoista kerrottu voin sulkea koneeni jälleen ja mennä miettimään että miten piti sanoa tekstit ja missä. Ohjaajamme on siis Nacho, joka on todella taitava. Kaikki harjoitukset käydään espanjaksi joten pää on aina harjoitusten jälkeen hieman väsynyt. Ajan kanssa tuo espanja varmasti tulee automaattiseksi ja ei vie niin paljon energiaa kun mietii mitä pitää sanoa ja miten että tulee kaikki aikamuodo oikein.

  ilmapiiri harjoituksissa on todella hyvä ja tuntuu todellakin että puhallamme yhteen hiileen. Nyt Granada vaikenee, sillä aamulla pitää ehtiä käydä pankissa ennen harjoituksia kun kone nappasi teknillisestä ongelmasta Visan tänä aamuna.

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Tänään oli superpitkät harjoitukset. Pääsin kotiin tuossa vajaa tunti sitten ja nyt on taas melkein puhtaat jalat. Jostain syystä en tunnu saavani tuota tummaa kokonaan pois jalkapohjista joka sinne tulee harjoitukset. Pitää vissiin ostaa juuriharja.

  Mutta takaisin harjoituksiin.

  Tänään tuli meidän merimiespoika mukaan. Jose Antonio on meidän merimiehenä. Siinä on sitten heppu 🙂 On niin taitava luonostaan näyttelemisessä että auttaa todella paljon meitä muitakin. Harjoittelimme yhteistä loppukohtausta ensin, jossa päädymme yhdessä lähtemään saarelta pois. Kun vain luimme ensin tekstit, meni se hieman huutamisen puolelle joissakin kohdissa, sillä tunteet kävivät kuumana kohtauksessa. Ihminen ei halunut olla tyttärien kanssa ja tyttäret taas olivat rakastuneet ihmiseen. Lopulta ihminen tajusi että hän rakasti jokaista kolmea tytärtä.

  Tämän jälkeen siiryimme hahmojemme sisälle. Ensin kävellen, kuten hahmomme kävelee ja sen jälkeen aloimme ”tutkimaan” Jose Antoniota. Jokainen meistä kolmesta kosketteli Joseta ympäri kehoa, haisteli kokeili. Välillä yhtä aikaa välillä vuorotellen. Lopulta tuli meidän jokaisen vuoro ”kahdestaan” Josen kanssa.

  Amaia mitä pystyin toisella silmällä seuraamaan, sillä lavalla ollessani olen kuitenkin oman roolihahmoni sisällä enkä pysty niin paljoa seuraamaan mitä muut tekevät kuin haluaisin. Olisi kiva nähdä vaikka edes kerran harjoitukset nauhalta, jolloin pystyisi analysoimaan myös omaa tekemistä. Mutta siis takaisin Amaiaan. Se oli todella liikuttavaa katsottavaa. Kuinka Jose luki Amaialle, kosketti sidettä Amaian päässä ja silmän päällä. Oli todella kaunista katsottavaa. (Josen piti siis olla auttavainen Amaialle)

  Lauran kanssa jälleen pystyin vain toisella silmällä seuraamaan. Josen piti antaa Lauralle rohkeutta ja itseluottamusta. Tuosta näin vain osan sillä olin osan ajasta selkä heihin. Tuon ajan mitä näin oli myös todella vaikuttava. Kuinka toinen voi luoda lähes ilmassa kosketeltavan tunteen toisen rohkaisemisesta.

  Omalla vuorollani ohjaajan komentti ensimmäiset kaksi kertaa oli ”Anni, vähemmän seksiä” ja vähän ajan päästä ”Jose, vähemmän seksi”. No saatiin me meidän osuus hoidettua hyvin kun vänhensimme seksiä pois meidän kosketuksesta. Meillä tuppaa Josen kanssa olemaan äärettömän hauskaa aina kun ollaan yhdessä, sillä meillä on äärettömän suuri luottamus toisiimme jolloin voimme heittää välillä överiksi kun tilaisuus sallii.

  Lopulta rupesimme menemään koko 2-6 kohtausta läpi ja läpi ja läpi. Raskasta homaa olla jalkojen päällä koko ajan ilman pidempiä istuma hetkiä. Teos alkaa istuuntuumaan.

  Eilen kasasimme Amaian aarian kasaan. Hän laulaa aariansa kun ”äiti” on tuonut Josen meidän saarelle. Arvostan todella paljon Amaian kanssa työskentelyä koska hän on niin taitava. Amaian hahmo ihastuu ihmiseen välittömästi. Tämän aarian ajaksi Amaiasta pomo ja meistä hänen palvelijoitansa. Autamme häntä pukemaan, tanssimme hänen kanssaan, teemme hänestä jälleen kauniin.

  Lauran aaria antaa minulle ja Amaialle hengähdystauon. Laura tekee aariansa operetti tyylisesti ja aariansa lopussa hän liukuu tankoa pitkin alas kun on ensin kiivennyt ylös. Tänään illalla kasasimme myös minun aarian kasaan näyttämöllisesti. Parisen kertaan tuli hervottomat naurukohtaukset sillä teemme kohtauksen Josen kanssa kahdestaan.

  Minä puolestani leikin köyden kanssa. Aarian alussa heitän hameen pois, jonka jälkeen lähestyn Josea köyden kanssa. Jätän köyden tangolle (pystytanko) ja menen ottamaan partaveitsen Josen kädestä ja ajan hänen partaansa. Seuraavassa hetkessä nappaan hänet tangon ääreen ja köytän Josen tankoon kiinni. Jotta homma ei menisi liian seksuaalliseksi haluan että Jose ulvoo kuin susi, mutta en ole tyytyväinen siihen vaan isken ruoskalla/narun toisella päällä lattiian. Eipäs nyt kuiteskaan kerrota kaikkea mitä teen aarian aikana niin jää jotain yllätykseksekin esitykseen.

  Huomenna jatkuu jälleen harjoitukset ja pitänee olla varovainen ettei Jose päässe taas yllättämään takaapäin ja iskemään käsiänsä taas jälleen kerran liian ylös 😉

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Jotta ei homma menisi pelkäksi tekstiksi niin tänään sain iltaharjoituksissa kuvia käsiin harjoituksista. Tässä parisen kipaletta 🙂


  Jose


  Meikäläinen harjoittelmassa Carmenia


  Laura harjoittelee omaa aariaa


  Amaia harjoittelee omaa aariaansa


  the poppoo. Laura, Amaia, Nacho ja minä

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Huomenna vapaa päivä tai siis melkein. Illalla olisi musiikkiharjoitukset, mutta sain luvan lusmuta niistä sillä pitää tulla käymään Malagassa laulutunnilla 🙂

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Mielenkiintoista kurkata esiripun taakse oikein opastetusti. Kaikki upeat asiat edellyttävät kovaa taustaduunia, aivan kuten tämäkin!

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792
  johan kirjoitti:

  – mitä tehdään autiolla saarella sikarikaupalla kun vain yksi kundi polttaa ja kolme gimmaa keskittyy sen kundin jahtaamiseen… Ei kuulostanut kovin hyvältä businesidealta, mutta tarina saanee jatkoa… 😉

  Lapsi teki työtä käskettyä ja selvitti mitä tekee baari jossa myydään sikaireita autiolla saarella. Selitys oli vallan hauska. ”Katsos, kun te olette jumalattaria niin te pystytte luomaan viihdykepaikkoja itsellenne, mutta ihmismiestä ei, sillä se on niin monimutkainen ja hankala otus.” Tuon viimeisen kommentin kohdalla oli hieman naurussa pidättelemistä mutta mikäs siinä.

  Tänään läpimenossa sain täydet pisteet aariastani 🙂 Nacho hekotteli juuri oikeissa kohdissa joten homma meni putkeen 🙂 nyt voi mennä taas nukkumaan kun musiikkiharjoitukset jatkuvat illalla tuossa 8 aikaa ja sitä ennen olisi ihan kiva tietysti vielä harjoitella kotosallakin omat osuudet.

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Nyt oli kyllä niin paha vastaus, että minäkin mykistyn suorasta ihailusta! 8)

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Tänään vedettiin harjoitusten päälle sitten läpimeno taas vaihteeksi. Anna (meidän äiti) on kehittynyt hyvin äidin roolissa. Nyt jo rupesi peloittamaan oikeissa kohdissa. Kuitenkin vielä hällä on lisää työstämistä roolinsa kanssa, mutta hyvin se on mennyt tähän mennessä. Kunhan saan kuvia taas vaihteeksi niin laitan Angelista ja Annasta myös kuvat.

  Meidän toista tenoria, Angel, kyllä käy välillä sääliksi. Ressukka kun osaa hommansa hyvin niin joutuu seisoskelemaan osan harjoituksista vaan kun meidän pitää raataa 😉 Mutta huumori lentää edelleen 🙂

  Läpimenoja pitää kyllä tehdä vielä liuta ennenkuin kaikki liikkeet ja muutokset menevät selkäytimeen ja sen jälkeen näyttäysi normaalilta liikkeeltä ilman että olisi ”nyt minun täytyy mennä tuonne ja se oli 3 askelta”.

  Tänään olin sitten niin sanottuna potilaspuolena harjoituksissa. Tulin kuumeeseen tuossa 3 päivää sitten ja eilen kuume lähti laskemaan ja tänään olin sitten vielä puolikuntoinen. On se vaan huvittavaa, kun pelkkä puhuminenkin pukkaa hien pintaan. Sain kuumeen itseeni onnistuneesti ensin voimakkaan spray-maalin ansiosta ja sen jälkeen tulleen voimakkaan palaneen kumin hajusta. Jostain syystä tuli taas mieleen että kenes auto palaa tällä erää, sillä tuoksui aivan samalle.

  Hajuista saadaan taas aasinsilta puhdistusaineisiin…. Täällä Espanjassa käytetään joskus aina jotain saman tyylistä puhdistus/desifiointiainetta jota käytettiin Auschwitzissa… Tuo haju on jäänyt hyvin voimakkaasti mieleen vaikka paikanpäällä kävin kun olin 6-vuotias. Samoin tuosta paikasta on jäänyt muutakin mieleen mutta tuo haju… siihen kun aina josksus törmää täällä niin tulee tuo keskitysleiri mieleen niin voimakkaasti…

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Jos joku sattuu olemaan perjantaina tuossa illalla täällä Granadan suunnassa ja ei ole mitään erikoista tekemistä, niin tervetuloa katsomaan ensimmäistä yleisölle avointa läpimeno-harjoitusta. Läpimeno alkaa kello 22 navessa, joten jos joku on kiinnostunut, niin ystävällisesti voi heittää sähköpostia, niin kerron tarkemmin paikan.

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Lupasin ilmoittaa heti kun tietoon tulee konserttien päivämääriä. Tällä erään voin vain ilmoittaa yhden päivämäärän josta tällänäkymin aloitamme Espanjan valloituksen oopperanäytelmällä.

  2.11.2007 (tällä hetkellä ellei tule aikasempia esityksiä) Espanjan ensi-ilta oopperanäytelmästä Las Hijas de la espuma Almeriassa.

  Tarkalleen ottaen Auditorio Maestro Padilla (Plaza de Alfredo Kraus) Almeriassa kello 21 alkaa näytös.

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Eilen oli sitten ensi-ilta ja tässä on virallinen arvostelu kyseisetä teoksesta 🙂

  arvostelu

  LINKKI

  bochorno
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  Heippa Willi,

  Olen todella onnellinen puolestasi. En vaan uskaltanut nimeäsi mainita, jos olisit vaikka loukkaantunut tai halunnut sen pitää salassa.
  Arvostelut ovat tosi upeita, minulle viesti konsertista tuli vaan hiukka myöhään. En siis olisi ehtinyt paikalle.

  Onnea ja tiedän, että sinulla on upea tulevaisuus!

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  teit sen, siis kunnon ensi illan – tosin uskoimme kaikki myös siihen! Mä olen susta ylpeä – kakara… 🙂

  Sylin täydeltä halauksia ja onnea sinne – pus pus! 🙂

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Puristus ja halaus Willi! 🙂
  Ja kukkia ja pusu poskelle!!!

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  A.. Willi… estrella finlandesa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.