LAPSIREUMA

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  anastasia pekkarinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 3

  Minulla on kohta 6-vuotta täyttävä tyttö joka on 1-vuotiaasta asti sairastanut reumaa,minkälaisia kokemuksia teillä on siellä espanjassa reuman hoidoista?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  reumasta on kysymys?

  Tietoja minulla on pááasiallisesti aikuisten reumasairauksista mutta jos kysyt jotain konkreettista voin yrittaa vastata.

  Meilla taalla Las Palmasissa on hyva hoito reuma potilaille oli se reuma mita tahansa tyyppia reumatologiassa.

  http://aepap.org/congresos/pdf_reunion_2010/reuma.pdf

  SER on Espanjan reumatologinen yhdistys.

  http://www.ser.es/

  LINKKI

  chica finlandesa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.05.2007
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 141

  Kokemuksia laidasta laitaan. Ensin luulin homman toimivan ok, mutta nyt olen päinvastaista mieltä. Uusi yritys saada lääkitys sun muut kuntoon ensi kuussa. Reumatologille vähintään 9 kk jono kunnallisella puolella, yksityisiä löytyy muutamia ja Xanitissa 113,30 €/kerta, mutta siellä ilmeisesti aikamoinen kilpailu reumatologien kesken, sillä vahingossa menin kahdelle eri reumatologille ja kolmannella kerralla ensiksi minut nähnyt otti siitä porot nokkaan ja häntä ei mun kysymykset enää kiinnostanut.

  Reumatologilta kunnallisella puolella ei vastauksia saanut, lääkitys on aloitettu ja sillä sipuli. Heitä ei kiinnostanut mun vointi ja siirrettiin ”jatkohoitoon” sisätautilääkärille, jota en ole vielä koskaan tavannut. Mulla oli kans 2-vuotiaasta asti lastenreuma, nykyään ”aikuisten” versio, ikää reilut 30. Kuulin myös terveysaseman työntekijältä, ettei näin nuoria reumaa sairastavia oteta oikein tosissaan tässä maassa, vaikka silloinhan se stoppi pitäisi sairaudelle saada. Uskoisin kyllä, että lapset menevät etusijalle ja saavat hyvää hoitoa. Olen kuullut vanhempien tuttujen olevan tyytyväisiä hoitoonsa.

  Semmoset kokemukset meikäläisellä 🙂

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  reumalaakari toimii nain;

  omalaakari lahettaa sairaalan consultas externas jossa sinut nakee reumalaakari joka ;
  -ilman diagnoosia tutkii ja pyytaa kokeita jos nakee etta siihen on aihetta, jos aihetta ja tulokset antavat reuma diagnoosin jaat hanelle potilaaksi ja tietyin aika valein teet kokeita, (noin 6kk valein)voit saada laakitysta jota saa vain sairaalan apteekista ja jatkossa reumaasi hoidetaan hanen ja hanen ryhmansa johdolla.
  Omalta laakarilta et enaa pyyda reumalaakarille aikaa eika lahetetta.

  jos reumalaakarille kertoo jostain uudesta vaivasta vaikkei se liittyisi reumaan on hanella mahdollisuus pyytaa interconsulta sairaalan sisaisesti toiselle erikoislaakarille ilman taas sita oman laakari lahetetta.

  Toimii tosi hyvin. Reumatologille kuulu valtava maara erityyppisia reumatolosia sairauksia.

  Taas jos diagnoosin tuo jo valmiina tullessaan mennaan samaan systeemiin vahemmilla tutkimuksilla.

  Lasten ,alle 14 vuotiaat, hoidetaan lasten sairaalassa.

  Reumasairaudet ovat yleisia Espanjassa.Naissa luvuissa tietysti mukana kaikki reumat, pehmytkudos ym. Kihtikin on reumasairaus.

  Las enfermedades reumáticas

  Hoy en día, en España, hay 6 millones de personas con enfermedades reumáticas, y se prevé que habrá 6,5 millones en 2.015 y 7 millones en 2.025. En muchos de los casos, los afectados no identifican con claridad ni los síntomas de las enfermedades ni el especialista adecuado para tratarlas.

  Se calcula que el 80% de la población sufre o sufrirá dolor lumbar, más de un 10% padece artrosis y 700.000 personas padecen fibromialgia.

  LINKKI

  esperanza
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.08.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 80

  moikka
  kirjoittelepas niin voin vastailla hieman sun kysymyksiin,itellani on reuma. esperanza80@yahoo.com

  LINKKI

  anastasia pekkarinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 3

  moikka moi ja kiitos kaikille palautteista! Eli siis 1-vuotiaana tyttärelläni todettiin lasten nivelreuma,menin normaalisti kaupunginsairaalan päivystykseen ,siel vartoiltiin 2.5-3 h ennen kun lääkäri otti meidät sisään,näytimme lääkärille tytön polvea ja sanoi että se on vain kaatunut ja ihan normaalia,menee ohi ajan kans,juu juu, sanoin lääkärille et meinaatko oikeesti et mää tulin turhaan tänne tätä polvee näyttää?sanoin lääkärille että kirjoittaa vaan lähetteen PHKS:laan,ette te mitään semmoista tarvitse,sanoi lääkäri,sanoin siihen et se on semmoi homma et en lähde täältä huoneesta minnekkään ennen kun minulla on se lähete,et rupee nyt kirjoittaa vaan,lääkäri sano et nyt hänellä on muitakin potilaita kun me joten näkemiin,sanoin et se lähete tänne,tarvitaanko vartioita,sanoin että ei tarvita kun pistät nyt kirjoittaen sen lähetteen niin päästään helvettiin täältä sun huoneest,okei sain sit sen lähetteen ja onneksi sain,päästyämme PHKS:aan ,Pepiltä otettiin ensimmäisenä tulehdus arvot ja ne oli niin korkeet et hoitajat vaan tokas et on se hyvä kun tulitte tänne koska tyttö täytyy saada tiputukseen heti,että kiitos taas kerran LAHDEN KAUPUNGINSAIRAALAN ARVAUSKESKUKSEN,OKEI ,PÄÄSTIIN ASETTUMAAN LASTENOSASTOLLE PÄKSIIN ,laitettiin nenämahaletkut kun tyttö lopetti syömisen,tiputukses oli,ja joka aamu aina uudet verikokeet ,päksis vietimme 2 vko ,kunnes meidät passitettiin käymään HEINOLAN REUMASAIRAALASSA,SEN ETTÄ ME PÄÄSTIIN OVISTA SINNE SISÄÄN NIIN NE SANOIVAT SAMANTIEN ETTÄ TYTÖLLÄ ON REUMA,NO SIELLÄ OLIMME n.1 vkn ja sanoivat että nyt alkaa sit vähän ajan välein kontrolli käynnit,tehtiin paikallishoitoja,kortisoonii vaan nivelii joka puolelle roppaa,se oli kauheeta aikaa….nyt tyttö on kohta 6 -vuotias ja nyt on viimeiset 2v menty ilman yhtäkään niveltulehdusta,tosin onhan tytöllä kauheat myrkyt mitä joka viikko pistoksena laitetaan (methorexante ja 6 vkn välein remicade infusio tiputuksena sairaalassa,ai niin ja oli tossa IRIITTIKIN vasemmassa silmässä,sitä ei ollut tullut HEINOLAN REUMASAIRAALAN jälkeen,mut nyt sitten iski,kontrolleissa silmistä ollaan käyty tampereen yliopistollisessa silmäklinikalla 3vkn välein,nyt olis ens viikolla taas tiputus ja silmäklinikka seuraavalla viikolla,reuma kontrolleissa käydään 2kk välein! Minkälaisia remakokemuksia muilta löytyy? ( huom.tän kaiken lisäksi minulla on vielä 2 muuta lasta Anton 11 ja Alexandra 9 ,olen siis 3 lapsen YH-ÄITI !!!!!

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.