Lapsiperheitä?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Lapsiperheitä?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä viipukka
  viipukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2008
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 325

  Heipähei!

  Tässä kovasti on miehen kanssa alettu pähkäilemään että jospa karattaisiin espanjan lämpöön sillain aika pysyvästi. Meillä on 3 v. tyttö ja maaliskuussa odotetaan syntyväksi vauvaa, ja mietinkin että missäpäin espanjaa meitä suomalaisia nuoria perheitä olisi, että voisi senkin ottaa huomioon kun sitä paikkaa mietitään. Eli ilmoitelkaahan missä olisi sellainen optimaalinen paikka elellä..

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Eniten suomalaisia asustaa Costa del Solin alueella ja lapsiperheitä erityisesti Fuengirolassa. Syötä hakuun sana ”lapsiperhe” niin löydät paljon lisätietoja. Lue samalla keskusteluista erilaisia kommentteja toimeentulosta ja elämisestä Espanjassa yleensä – harkittavaa riittää.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä viipukka
  viipukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2008
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 325

  Jossain mainittiin että Fuengirolassa on kallista asua, ja työtä vaikea saada. Malaga olisi kiinnostava..

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Neña
  Neña Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2007
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 285

  Täällä on ainakin yksi lapsiperhe täällä Sabadellissa, eli Barcelonan provinssissa! Eikä olla edes ainoita! Kyllä täällä kelpaa lasten kanssa asustella ja elellä 😉 Kyllähän täällä toki kallista on, ettei tänne rahan perässä kannata missään tapauksessa lähteä! Jos kuitenkin arvostaa lämmintä ilmapiiriä (sekä ihmisten kesken että ilmaston suhteen) niin sitten tervetuloa! 🙂

  Töitähän löytyy aivan varmasti jos niitä todella ja tosissaan hakee. Äitiysloma täällä ei ole neljää kuukautta pidempi, joten jos haluat kotona viettää aikaa lasten kanssa niin sitten toisen olisi tehtävä todella hyvätuloista työtä. Olen koittanut kirjoitella vähän blogia miten täällä on sujunut, mutta on niin paljon muutakin kivaa, että se on vähän jäänyt vähemmälle 😉

  Kannattaa tosiaan lueskella täältä orkista kaikkia vanhoja keskusteluja ja huomioida myös se että muutto on iso rasite koko perheelle. Meillä on arki jo lähtenyt hyvin rullaamaan, mutta muistaisin tännekin joskus kirjoittaneeni, ettei se alku ihan pelkkää ruusuilla tanssimista ollut. 🙁 Jos kielitaito on hallussa niin silloin ei varmasti muutolle ole pienintäkään estettä. Mutta ilmankin kyllä pärjää… 😉

  Kannattaa täsmentää kysymyksiä sitten jos muuttosuunnitelmista alkaa tulla totta, varmasti täältä apua löytyy ihan kaikkiin kysymyksiin! Tervetuloa Orkkiin 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mim86
  Mim86 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.08.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 8

  Heippa Viipukka 🙂

  Jos en aivan väärin hoksaa, niin me varmaankin palstaillaan toisaallakin samalla palstalla..?
  Mehän siis ollaan nuori perhe jossa vanhemmat ja kolme lasta. Ja muuttamassa Espanjaan Granadan lähistölle ensi lauantaina. Ensiksi ainakin helmikuun 16. päivään saakka, eli puoleksi vuodeksi. Siitä sitten jatkot katotaan sen mukaan miten siellä on mennyt..
  Ihan lomaillen ollaan tuo puolivuotta ensiksi 🙂

  Malagan seudut on mulle jokseenkin tuttuja työharjoittelun ajoilta, ja minusta esim. Benalmadena oli paikkana tosi mukava ja rauhallinen. En törmännyt yhteenkään Suomalaiseen turistiin talvella, ja hintataso oli Suomea edullisempi. Malagaan pyyhkäs metrolla pikkuhetkessä.

  Tulkaahan tekin perässä Espanjaan!8-)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jeanette
  Jeanette Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Täällä kans ollaan vakavasti harkitsemassa espanjaan karkaamista.Olen itse 23v ja isäntä 26v meillä on tytöt 1v3kk ja 2kk.
  Töitä pitäisi vain ensiks löytää,kokkeja molemmat.Alalta vissiin suht helpohko löytää,vai oonko ihan väärässä?

  Mikähän olisi sellainen suht edullinen paikka,kuitenkin lapsille sopiva.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Mim86 kirjoitti:
  ”Benalmadena oli paikkana tosi mukava ja rauhallinen. En törmännyt yhteenkään Suomalaiseen turistiin talvella”

  Onko tuo mahdollista? Olen käsittänyt, että tasaisesti pitkin Aurinkorannikkoa viettää talveaan pilvin pimein suomalaisia. Miksi he Benalmadenaa karttaisivat?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä viipukka
  viipukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2008
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 325

  Ei kai mekään ihan joka paikkaan olla ehditty! 😉

  Hei anteeksi nyt laiskuuteni ja hölmöyteni mutta miten tuo metro ja juna verkko siinä kulkee? Olen ymmärtänyt että koko Malagan alueella on naurettavan helppo liikkua, näinkö on?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mim86
  Mim86 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.08.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 8
  kojo kirjoitti:

  Mim86 kirjoitti:
  ”Benalmadena oli paikkana tosi mukava ja rauhallinen. En törmännyt yhteenkään Suomalaiseen turistiin talvella”

  Onko tuo mahdollista? Olen käsittänyt, että tasaisesti pitkin Aurinkorannikkoa viettää talveaan pilvin pimein suomalaisia. Miksi he Benalmadenaa karttaisivat?

  Tuskin sita Benalmadenaa kartettiinkaan, mutta mina en tormannyt:)
  Olin tosin monesti 12 tuntisia paivia keittiolla, etta eipa siella nakynyt juuri muunkaan maalaisia:P
  Enka myoskaan asunut minkaan hotellin valittomassa laheisyydessa, joten sekin voi vaikuttaa asiaan.

  (mutta talleen pikkusen ohi tan vanhan aiheen, sanottava on etta ei se Benalmadena niin kivalta paikalta enaa tunnutkaan sen jalkeen kun on taalla sisamaassa asustellut..)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä suomichiquita
  suomichiquita Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Heippa!
  Meilläkin oli puhetta Espanjaan muutosta. Suuremmaksi osaksi sen takia että tämä nyt 1,5 v poika tuntuu olevan kipeänä aina puoli vuotta putkeen, lokakuun puolesta välistä huhtikuun puoleen väliin. Eikä edes päivähoidossa vielä ollut.
  Olisin kovin kiitollinen jos joku kertoisi rehellisesti, sairastavatko pienet lapset Espanjan talvessa vähemmän kuin Suomessa!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Susanna Maria
  Susanna Maria Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Hola suomichiquita!

  Enpä osaa sanoa sairastavat enemmän tai vähemmän. Minulla on kaksi lasta neiti nyt 5 v. ja pikku herra 2 v. Meidän tilanteesta voin sanoa sen, että Emilialla on todettu lievä astma ja Valtterilla atooppinen iho ja meille molempiin on tullut helpotusta. Flunssia meillä on ollut täälläkin, molemmilla yksi korvatulehdus. (Olemme asustelleet täällä nyt noin vuoden päivät.)

  Emilialla flunssat menivät Suomessa usein niin pahaksi, että ne jatkuivat ja jatkuivat yskänä ja hän tarvitsi astmapiippuansa, että saatiin yskä loppumaan. Täällä emme ole juurikaan tarvinneet piippua. Valtterin iho ei taas täällä kaipaa normaalia rasvausta kummenpaa, eli Suomessa iho oli usein rikki, mutta täällä voi hyvin. Mutta on täälläkin meillä aina silloin tällöin flunssia, ne taitavat vain kuulua pikkuisten elämään… =) Nyt on tainnut olla pari viikkoa, niin ettei kummankaan nenä juokse, mutta Valtteri taitaa tuossa olla nuhaa aloittelemassa. 🙁

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä la luz
  la luz Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277
  suomichiquita kirjoitti:

  sairastavatko pienet lapset Espanjan talvessa vähemmän kuin Suomessa!

  Päiväkotilaiset ja esikoululaiset ovat ainakin jatkuvasti kipeänä (pl. kesälomalla). Et tiedä mihin yksi flunssa päättyy kun jo alkaa uusi. Räkää riittää jatkuvasti 🙁

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mim86
  Mim86 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.08.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 8

  Mun lapset on 3v. 2v. ja 10kk. Me ollaan oltu vasta kolme kuukautta taalla, ja niista kylmaa aikaa nyt ehtinyt olla n. 1kk. Lapset ollut nuhassa kukin 2-4 kertaa!:(
  Johtuen tosi kylmista kivilattioista, joissa vauva tietysti viettaa suuren osan aikaa.Toisekseen kun nyt on satanut aika paljon, niin vaistamatta lapset joskus paasee kastuun ja jaahdyttaan itsensa pihalla.. Sitten sielta suoraan koleaan taloon.
  Meilla oli edellisessa talossa sisalampotila valissa vain 10 astetta marraskuun alussa!! Nyt onneksi ollaan muutettu takalliseen taloon, ja lampoa riittaa. Myoskin se siis kannattaa ottaa huomioon etta ihan yleisesti taalla on talot kylmempia kuin Suomessa. Lammitys on kallista! Me saatiin vasta isohko puupino takkaa varten, mutta hintaa silla oli kokonaisuudessaan 520€..

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä la luz
  la luz Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Kuriositeettina lisäys Mim86:n kirjoitukseen espanjalaisten lasten talvesta.

  -Espanjalaiset eivät pidä vauvoja oikeastaan koskaan lattialla, ennenkuin oppivat kävelemään. Meidän lasten lattiallapitoa on joskus kauhisteltu. Muutenkin lasten lattiankoskettelu ei ole hyväksyttävää. Ymmärrän ajatuksen, ollaanhan taloissa koko ajan (ulko)kengät jalassa.

  -Ainakin täällä Málagassa on tapana sanoa lapsille talvella ulkona ollessa ”la boquita cerrada!” Eli pyydetään pitämään suu kiinni ja hengittämään nenän kautta. Mummot sitten tunkee lasten suiden eteen jos jonkinlaista kaulaliinaa ja muuta. Täällä tämän kostean talvi-ilmaston uskotaan aiheuttavan paljon kurkkuvaivoja.

  -Takit ovat paksuja, mutta alaosa on sitten toinen juttu! Paljon näkee tyttöjä talvellakin vain sukkahousut jalassa. Myös klassisemmin puettuja pikkupoika näkee…eli paksu pomppa päällä, suorat sortsit ja polvisukat sekä pikkukengät jalassa lähdetään sunnuntaikävelyille. Takit pidetään ylensä auki…

  -Kaulaliinoja pidetään paljon, mutta enpä ole montaa espanjalaislasta nähnyt talvella hattu päässä.

  😉 Jokainen toimikoon oman mieltymyksenstä ja maalaisjärkensä mukaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mim86
  Mim86 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.08.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 8

  Omituista tosiaan ettei vauvoja pidettas lattialla. Miten ihmeessa nuo pysyis jossain sitterissa kaikki paivat!?:D Ei mun muksut ainakaan oo niin rauhallisia ollut..
  Mut ehka tosiaan eri juttu siksikin kun kuljetaan kengat jalassa. Tasta syysta saikin muuten luututa lattioita sen 15 kertaa ennenkuin niista irtos se ikipaska. Meinaan kun aina on oltu kengilla, niin siihen oli pinttynyt sellanen likakerros etta luutuvesi oli aina vaan mustaa. Se piti saada pois, silla
  jos ei jo tekstista ilmennyt, niin me ite siis ei kuljeta kengissa.

  Ja mina kans oon tosi paljon nahnyt pikkutyttoja lyhyissa hameissa kylmallakin. Ja tosiaan, takit auki!
  Meilla lapsilla reimatecin tuularit ja pipot samalla kun taalla neidit kippasee hameissa ja juhlakengissa..
  Tyylinsa ja tapansa tosiaan kullakin, mutta meitin naperot ainakin siina vaiheessa itsekin ilmaisis olevansa kylmissaan.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.