Lapsiperheenä Alicante/Torrevieja -alueella

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Lapsiperheenä Alicante/Torrevieja -alueella

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Laitsaaret
  Laitsaaret Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.10.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Perheemme muuttaa vuodenvaihteessa Alicanten alueelle. Ensin menemme muutamaksi viikoksi vuokralle ja etsimme pidempiaikaisen vuokrakodin paikanpäältä. Myöhemmin ehkäpä ostetaankin, jos kaikki menee hienosti ja viihdytään.
  Onko kenelläkään kokemuksia kerhoista/harrastuksista lapsille esim. Torreviejassa? Fuengirolassahan on kirkon kerho, mutta onko Torreviejassa mitään vastaavaa? Lapset ovat 5 ja 4v ja varmasti kaipaisivat välillä muutakin seuraa ja puuhaa kuin oman perheen.
  Meille aikuisille olisi tarpeen espanjan kurssit, jotta kielitaito paranisi. Niistäkin otamme vinkkejä mielellään vastaan 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Susanna Maria
  Susanna Maria Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Meidän perheemme asustaa Alicantessa, mutta joitain vinkkejä voin antaa Torreviejan suunnalle.

  Kannattaa katsoa Torreviejan Suomi Seuran nettisivut, sieltä saa tietoa heidän järjestämästään toiminnasta. Siellä on ainakin ollut jonkinlainen espanjan kielen kurssi tarjolla. http://www.costablancasuomiseura.es

  Lapsista voin sanoa sen verran, että meidän on 5-vuotiaamme on paikallisessa koulussa täällä Alicantessa ja viihtyy mainiosti. Täällähän lapset aloittavat koulun yleensä 3-vuotiaina, varsinainen oppivelvollisuus sitten alkaa 6-vuotiaana. Torreviejassa toimii myös suomalainen peruskoulu, jossa on ala-asteen luokat sekä Suomi koulu, jonne on pienemmätkin kuin kouluikäiset tervetulleita. Suomi koulu kokoontuu kahden tunnin ajan noin joka toinen lauantai. Tarkemmat tiedot saa myös heidän nettisivuiltaan. http://www.torrevieja.fi/suomikoulu/

  Voit ottaa minuun yhteyttä myös sähköpostilla, jos kaipailet jotain tietoa. 🙂 Tervetuloa vain näille seuduille, me ainakin viihdytään hyvin!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Laitsaaret
  Laitsaaret Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.10.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Suurkiitokset pikaisesta vastauksesta. Täällä teemme suunnittelua kovalla kiireellä, kun lopullinen muuttopäivä tulikin yllättävän äkkiä. Nyt otimme pariksi viikoksi asunnon vuokralle 26 joulukuuta alkaen Torreviejan läheltä ja katsotaan sitten mikä paikka vaikuttaisi meille sopivimmalle.

  Menikö teidän 5-vuotiaanne ihan ummikkona espanjalaiseen kouluun? Ja minkä ikäisenä? Me kovasti pohdimme kouluasioitakin, jos sinne pidemmäksi aikaa päädymme jäämään. Ja toivottavasti päädymme 🙂

  Otan varmasti yhteyttä vielä uudestaankin, ihanaa saada ensikäden tietoa sieltä paikan päältä!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Susanna Maria
  Susanna Maria Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Emilia aloitti koulun n. täysin ummikkona. Eli hän siis aloitti koulun viime marraskuussa 4-vuotiaana. Mitään muuta hän ei osannut sanoa kuin Hola, soy Emilia. Que tal? Muy bien. Soy 4 anos. Gracias. Pipi. Kaka. Opettaja pyysi ensimmäisien päivien jälkeen opettamaan Emilialle: Silencio. Mira me. Asienta te. Repitelo.

  Mutta sinne kouluun tyttö meni ja halusi. Alkuun oli muutamia kertoja ongelmia opettajan kanssa yhteisymmärryksen löytymisessä. Eli neiti itki siellä, kun häntä mentiin hakemaan. Mutta syyt olivat sen tasoisia, että opettaja oli laittanut kaikille lapsille käteen tarran, kun oli harjoiteltu vasenta ja oikeaa. Meidän neiti oli sitten saanut päähänsä, että tarra ei lähde ikinä pois kädestä ja itki sitä ja opettaja ei ollut saanut selville, mikä todella oli hätänä. 😉

  Teimme myös alkuun Emilialle kortit juuri noita ongelmatilanteita varten. Kuvissa oli hauskoja eläinhahmoja, esim. yhdellä sattui jalkaan, toinen oli vihainen jne. Ja esim. näyttämällä tuota jalkaan sattuvan koiran kuvaa Emilia pystyi kertomaan, että koskee ja näyttämällä kohtaa, mihin koskee. Näin jäi turhat itkut ja draamat vähemmälle.

  Pari kuukautta Emilialla koulussa meni, että hän alkoi puhumaan espanjaa niin että tuli itse ymmärretyksi ja ymmärsi itse kaiken mahdollisen. Opettaja Emilialla oli aivan loistava ja hän ansaitsee suuren kiitoksen. Nyt Emilia on jatkanut tänä syksynä samassa koulussa ja puhuu erittäin hienosti espanjaa. Yrittää myös sekä lukea ja kirjoittaa sitä samoin kuin suomen kieltä.

  Ensi syksynä on tarkoitus laittaa meidän nuori herrakin sitten samaan kouluun Emilian kanssa. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Laitsaaret
  Laitsaaret Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.10.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Täytyy meidänkin varmaan vielä paikan päällä miettiä kouluasiaa. Meitä on vähän arveluttanut onko vieraalla kielellä koulun aloitus liian pelottavaa, mutta teidän kokemusten perusteella kuulostaa tosi hyvältä. Meidän Emma täyttää ensi syksynä 6v eli pitäisi kevään aikana jo päästä harjoittelemaan kieltä, ettei varsinainen koulunaloitus menisi ummikkona.
  Huomasin, että olit vastaavista asioista kirjoitellutkin, löysin siis ”Haku”-toiminnon :), mutta olisin vielä kysynyt: tiedätkö onko siellä 4-5 -vuotiaille omat luokat vai ovatko samoissa ryhmissä? Entä tiedätkö onko muutos ”esiopetuksesta” varsinaiseen kouluun kovin suuri? Meillä Oona täyttää 4v tammikuussa ja voisi siis myös jo aloittaa koulussa, mutta ilman siskoa ei kyllä taida uskaltaa mennä. Meidän neitoset ovat kovin toisissaan kiinni ja yhdessä uskaltavat aika paljon, mutta erikseen pelottaa..
  Meillä vanhemmilla espanjan taito on vielä melko vähäinen eli opettajien kanssa kommunikointi voi olla melko haastavaa. Tosin tarkoitus on kieltä oppia itsekin mahdollisimman pian lisää.
  Kiitos paljon, kun jaksat vastailla!
  -susanna

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Susanna Maria
  Susanna Maria Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Emilian koulussa on omat luokat jokaiselle iälle (kuulostaapa hassulta) ;). Eli 3-v. ovat omissa ryhmissä, 4-v. omissa jne. Emilia on siis tällä hetkellä luokalla lapset 5B. 5-vuotiaiden luokkia on siis koulussa kaksi A ja B. Luokassa on maksimissaan 25 oppilasta.

  Minun mielipiteeni on, että on parempi, että lapset ovat omissa luokissaan, koska silloin he joutuvat itse selviytymään sillä vieraalla kielellä, ettei käy vahingossa niin, että toinen toimii tulkkina ja toinen ei opi kieltä ollenkaan. Tai toinen ehkä vielä huonompi vaihtoehto on, että he leikkivät vain kahdestaan, eivätkä kumpikaan opi kieltä. Ne kielen oppimisongelmat on sitten vastassa myöhemmin. Nyt molemmat ovat samassa tilanteessa ja molemmat oppivat varmaan aika pitkälle samassa tahdissa, jos ovat luonteeltaan samantyyppisiä. Emilian koulussa on joka päivä puoli tuntia vapaata leikkiaikaa pihalla, joten siellä tyttösi pystyisivät hyvin leikkimään hetken koulupäivän aikana yhdessä.

  Muutos esiopetukseen ei ole suuri, koska esim. Emilian koulussa ovat kaikki luokat ns. lasten luokat 3 – 5 v. ja sitten varsinaiset ala-asteen koululuokat (eli oppivelvollisuus) 6 v. ylöspäin.

  Opettajien kanssa kommunikointi on varmasti haastavaa, jos ei ole yhteistä kieltä. Mutta sanoisin, että ensimmäisillä kerroilla, kun käydään koulun käytännön asioita yms. läpi kannattaa olla tulkki mukana, että yhteisymmärrys kaikissa perusasioissa on kunnossa. Sen jälkeen sanoisin, että pikku asioiden hoitaminen pitäisi kyllä onnistua hyvin, jos opettajalla on yhtään halua yrittää kommunikoida vähän huonommin espanjaa puhuvan kanssa ja vanhemmilla se nyt yleensä on. 🙂 Meillä ei ole ollut ongelmia. Mieheni puhuu hyvin espanjaa ja minäkin koko ajan paremmin. Mutta Emilialla on loistava opettaja ja hän yrittää saada selvää minunkin jutuistani, jotka eivät aina ole niin kaunista espanjaa. 😉

  Meidän oman kokemuksen perusteella voisin suositella espanjalaista koulua lämpimästi. Tosin lapset ovat erilaisia ja kokevat asiat erilailla. Meillä tuonne kouluun sopeutuminen on mennyt tosi helposti. Mutta Emilian on tosin sellainen asenne elämään (neidin omien sanojen mukaan), jos ei juttele, niin ei saa uusia kavereita. 🙂 Ja Emilia hankkii uusia kavereita joka paikassa, bussissa, jopa hississä ehtii solmia ystävyyssuhteita. 😉 Joten ei kun tytöt kouluun hankkimaan uusia kavereita. 🙂

  Kysyä saa, vastailen aina kun ehdin. Tiedän, että monet kysymykset pienten lasten vanhempia. Vaikka hengissähän nuo espanjalaiset lapsetkin ovat, eivätkä sen kummenpia kuin suomalaisetkaan. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä guardamar
  guardamar Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.04.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 42

  Hei vaan Laitsaaret!
  Torreviejaan on avattu uusi suomalaisten palvelutoimisto PALVELUPISTE FI.
  Osoite Caballero de Rodas 38, Torreviejan keskustassa.
  Sieltä saa opastusta ja neuvoja käytännön asioissa.
  Sähköposti palvelupiste@torrevieja.fi
  Tervetuloa!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Laitsaaret
  Laitsaaret Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.10.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Hei!

  Kiitos tiedosta! Tapaninpäivänä saavumme ja neuvot ovat varmasti tarpeen 🙂

  Täällä Suomessa sataa lähes joka päivä ja lähtöä odottaa koko perhe!

  -Susanna

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Heini
  Heini Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.11.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Hei !

  Nyt en osaa vastata mitään kysymyksiisi vaan päinvastoin kyselen itsekkin. Eli olen tässä aika ajoin käynyt näillä sivuilla koska meidän perheessäkin on mietitty ulkomailla asumista ainakin joksikin aikaa.
  Ja olen ollut tosi yllättynyt kun näillä sivuilla on niin monta vastavaa tarinaa aivan kuin omia ajatuksiaan lukisi. Meillä asia ei ole edennyt vielä suunnittelua pidemmälle. Mutta taas heräsi uteliaisuus onko teillä työpaikka jo valmiina Espanjassa vai mitä olette menossa tekemään?
  Olemme kerran käyneet Torreviejassa ( Benidormissa joskus alkukeväästä silloin ainakin oikein lämmin) lomalla tammikuussa jolloin sää ei nyt ollut kovin lämmin, mutta ei satanut! Se alue saattaisi kiinnostaa.Jos tätä lukee joku siellä asuva olisin kiitollinen jos vastaisitte millaisia kouluja löytyy 13 ja 11 v lapsille jos esim.vuoden olisimme. Siinä ajassa toivoisin, että myös espanjaa oppisivat, oppiiko sitä Suomi koulussa vai ottavatko ummikkolapsen paikalliseen kouluun? Tuleeko siitä mitään kun tuon ikäisiltä kuitenkin vaaditaan jo aika paljon.Aurinkorannikko mietityttää suuren suomituristimäärän vuoksi,jääkö siellä kieli oppimatta kokonaan?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Laitsaaret
  Laitsaaret Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.10.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Hei,

  minulta on jäänyt kokonaan tänne kirjoittaminen kun on päästy matkaan. Eli pahoittelut kun en aiemmin vastannut. Tässä nyt ajatuksia meidän elosta, jos satut vielä lukemaan.
  Meillä ei ollut mitään kovin valmiita suunnitelmia töistä tai muustakaan vaan päätettiin lähteä enemmänkin seikkailumielellä ennen lasten koulun alkamista. Toki jotain työsuunnitelmiakin on ollut, pientä maahantuontia jne
  Ajatukset ovat meillä muuttuneet aika paljon. Alicante ei tuntunut meidän paikalta ainakaan heti alkuun ja oltiin tässä välissä jo Teneriffallakin aika pitkään. Nyt muutaman mutkan kautta ollaan Aurinkorannikolla vuokralla ja etsitään kotia jostain enemmän sisämaasta. Rannikon (erityisesti Fuengirolan ja Marbeillan) seutu on meille tuttua, mutta ei ole meille houkutteleva vaihtoehto asumiseen pysyvästi. Meille täällä on liikaa ”lomalaisia” ja oikeampi elämä ja Espanja ei oikein pääse esiin. Ei ole kiva selittää lapsille, miksi punakat sedät laulavat niin kovaa rantabaarissa ja miksi naapurissa on kova meteli joka ilta:) Tämä kärjistys tietenkin, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.

  Olemme myös lasten koulun suhteen muuttaneet mieltä ja lapset aloittavat syksyllä espanjalaisessa koulussa. Kunhan siis ensin löydetään koti. Opetuksen tasosta olen kuullut paljon mielipiteitä, mutta niinhän se Suomessakin vaihtelee kouluittain. Ja toisaalta täällä ei kouluissa kuuleman mukaan ole kiusaamista vaan kaikki pääsee mukaan ja opettajiakin arvostetaan ja totellaan..

  Teidän lapsenne ovat vanhempia ja ummikkona kouluun meneminen vaatii melko paljon. Suomalainen koulu fuengirolassa on kuuleman mukaan hyvä. Haittapuolena on, ettei kieltä opi, ellei tosiaan yritä. Koulussa puhutaan suomea, kaverit ovat suomalaisia ja koulun alueellakin kaikki asiointi sujuu suomeksi. Eli helposti asuu Espanjassa usemmankin vuoden, muttei kielessä ole päässyt alkeita pidemmälle. Toki eläminen voi silloinkin olla täällä nautittavaa, riippuu tietenkin siitä mitä on hakemassa.
  Toivottavasti tästä on jotain apua teille! Tervetuloa, jos tänne pääsytte!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
  Lumenluoja Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  Moi,

  perheelläni lienee hyvin samanlainen tilanne kuin Sinulla ja tässä ketjussa mutenkin mukana olleille. Kertokaapa tuntojanne ja kuulumisianne – ne kiinnostavat erityisesti juuri nyt. Mihin päädyitte asumaan ja millaiseen asumismuotoon, miten lasten koulu on alkanut, oletteko tyytyväisiä espanjalaiseen kouluun, oletteko löytäneet töitä jne.

  Terveisin,

  Lumenluoja Lohjalta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Susanna Maria
  Susanna Maria Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Moi Lumenluoja!

  Edellisessä viestissä ei näkynyt sähköpostiosoitettasi, kun se on automaattiviesti Espanja.org-sivustolta. En onnistunut Orgin kautta sinulle lähettämään viestiä. Laitahan minulle tulemaan sähköpostiosoitteesi, niin voin kirjoitella.Vastailen kyllä mielelläni kaikkiin kysymyksiisi, sen minkä osaan.

  =) Susanna

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.