Lapset espanjankieliseen kouluun?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Lapset espanjankieliseen kouluun?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Piia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 3

  Hei,

  Olen epätoivoisesti yrittänyt etsiä tietoa kouluista Valenciassa. Tyttäreni ovat 10 ja 12 vuotiaita ja olen tulossa vaihto-opiskeljaksi Valenciaan syyskuussa aina kesäkuuhun asti, eli 9kk. En opiskelijana voi mitenkään maksaa 4500-5000 €:n lukukausimaksuja joita näyttää olevan suomen, ruotsin ja englanninkielisissä kouluissa joihin tytöt voisivat kielitaitonsa puolesta mennä. Ruotsi kun on äidinkieli ja suomi yhtä vahva kakkonen. Mitä tekisin? Ymmärsin, että paikallisissa kouluissa ei olisi lukukausimaksuja, mutta onko kunnallisia kansainvälisiä kouluja?Mihin otan yhteuyttä kun ei suomiseurastakaan tule vastauksia sähköposteihin? Lapset olisivat innolla kyllä menossa espanjankieliseen kouluun, vaikka tietävät sen olevan ensimmäisen puoli vuotta vaikeaa. Olisiko kenelläkään tietoa asiasta?

  LINKKI

  Elina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.12.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 10

  Hei,

  Ehkä kaupungin omilla nettisivuilla olisi tietoja kouluista? (hämmästyttävän hyvin saattaa espanjaa ymmärtää englannin kielen taidolla, ei tietenkään kaikkea, mutta sinnepäin..). Pääkaupunkiseudulla, kenties myös siis Oulussakin, on tarjolla kielten intensiivikursseja myös lapsille. Jos eivät osoittaudu hirvittävän kalliiksi, ehkä voisit antaa lasten kerätä vähän kielipohjaa jo Suomessa? Sitten he pääsisivät ainakin nopeasti vauhtiin espanjalaisessakin koulussa. Tai sitten ihan varmasti Oulun seudulla asuu joitakin espanjaa puhuvia – ehkä myös joku, joka voisi antaa vähän edullisemmin espanjan keskustelutunteja lapsille ennen Valenciaan menoa?

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Olen hieman selaillut gva.es sivuilta noita Valencian kouluja, pääasiassa tuosta ”kotokulmilta”, enkä ole vielä löytänyt sellaista järkiratkaisua, no paitsi esikoiselle ”jatko-opintoihin”
  -Melkein naapurissamme sijaitsee ESCOLA D’ART I SUPERIOR DE DISSENY ja sen opiskelijoita notkuu kulmilla, mikä ihana tilaisuus tiirailla espanjalaisten opiskelijoiden maailmaan.

  Houkuttelevin olisi yksityinen koulu, Godellassa, jossa lapsilla olisi kavereita. Mahdollisina ”Aula de Educación Musical” sekä Instalaciones deportivas (fútbol) kuin myös kuvis, joten Suomessa aloitetut erikoisopinnotkin voisivat hoitua.
  Koululla on kuljetukset, joita ainakin tuttavaperheet joilla on lapsia ko koulussa käyttävät.

  Hinta? Jajaja, siitä ei sitten edes keskuskustella.
  Ajatellaanko taloudellista riippumattomuutta? Ei tällä kohdin passaa, tosin siitä luopuminen on enemmän kuin vaikeaa.

  Näiden asioiden edessä en voi allekirjoittaa lausetta ”on lottovoitto syntyä Suomessa”.
  ARGH!

  Vanhemman polku on ohdakkeinen, etenkin kun pitäisi osata valita oikea koulu.
  Yksityisiä kouluja on järjettömän paljon, hinnoista on osittain erittäin hankala saada selko. ”Julkiset”koulut voivat olla erittäin hyviä, mutta mistä löydät sen oikean?
  Kielet, erityisosaaminen siinä ne seikat joita meillä on painotettu Suomessakin, molemmat lapset ovat musiikkiluokalla, opiskelevat kahta A-kieltä, osallistuvat kuvataiteen perusopetukseen, harrastavat urheilua.
  Koulun valinta on kuitenkin se jossa en halua tehdä kompromissejä ja jonka vuoksi voin vaikka muuttaa kaupungista (hmmm, millaisiahan kouluja siellä Riba-Roja deTúriassa sitten lienee?) jonnekin toisaalle.
  Onneksi parhaimmillaan aikaa on tämä lukukausi sekä seuraava, katsastellaan tilannetta kun esikoinen on suorittanut ysin, ellei jollei…hätiköiden en tahdo lähteä koulun vaihtoon, netissä kun voi suorittaa oppivelvollisuusopinnot Suomeen.

  LINKKI

  Piia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 3

  Tuosta netissä oppivelvollisuuden suorittamisesta vanhempi tytärkin puhui mutta se on kuulemma vain yläasteikäisille, eli nuorempi jäisi sen ulkopuolelle. Suomalaisessa koulussa käyttävät sitä yläasteella , jossakin päin espanjaa, mistä tyttären nykyisessä koulussa oleva tyttö oli puhunut.Sattuisiko joku tietämään mitään siitä? Lasten koulun rehtori sanoi, että netistä löytyisi hakusanalla ”koululaki” tietoa siitä mihin pitää tehdä hakemus kotiopetuksesta ja sen toteutuksesta suunnitelma. Tuskaista kun kaikki tuntuvat tietävän vain ”jotain sinne-päin” ja keneltäkään ei saa vastausta mistä tuo tieto sitten on oikeastaan peräisin ja mihin konkreettisesti ottaisi yhteyttä…Mutta ehkäpä tässä jo nyt punnitaan sitä selviämistä siellä kun heti on ratkottava kinkkisiä pulmia ja yritettävä ottaa asioista selvää.

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  Piia kirjoitti:

  Tuosta netissä oppivelvollisuuden suorittamisesta vanhempi tytärkin puhui mutta se on kuulemma vain yläasteikäisille

  Meillä on tarjottu ”nettikoulu” mahdollisuutta jo tokaluokkalaiselle, en silti tiedä onko se ”normaalisti” mahdollista. Opettaja olisi käynyt kotona toisinaan, ei välttämätöntä.
  Oppivelvollisuuttahan ei Suomessa ole pakko suorittaa koulussa, meillä on ollut Suomessakin harkinnassa ”kotioppiminen”, joten sen toteuttaminen Espanjasta käsinkin olisi mahdollisuus muiden joukossa.

  HUOM! En suosittele kotioppimista, kenellekään!

  Mahdollisuuksien ja oppilaitosten runsaus paitsi sekoittaa pään myös kiehtoo, suunnattomasti. Uskomme lasten kanssa ”sen oikean” koulun löytyvän kunhan olemme läpikäyneet jo sovitut tutustumiskäynnit muutamiin kouluihin.
  Miten sujuu nuorisolta kastellaanin opiskelu? Jajaja, siinä missä muidenkin kielten, intensiivikurssi olisi poikaa ja tyttöö.

  Höh, tämä taisi osittain livetä off topikin puolelle.

  LINKKI

  Concerta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.02.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 80

  http://www.kotiperuskoulu.fi/

  Jos vain aikaa ja hermoja löytyy…

  LINKKI

  Piia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 3

  Kiitos muuten vinkistä. Otin onkeeni ja nyt tytöt käy ainakin osittain kotiperuskoulua. Nettikoulu on kai vielä suht kokeiluasteella eikä opiskeluaineita ole montaa.

  LINKKI

  Concerta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.02.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 80

  Kerrohan sitten miten lapset suhtautuu kotona koulunkäyntiin! Entäs itse, miten toimii?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.