Lapsellisena Espanjaan asumaan..

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Lapsellisena Espanjaan asumaan..

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rouva Sibirja
  Rouva Sibirja Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.08.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 10

  ..mitäs kaikkea pitää huomioida?

  öh.pitäs varmaan kysyä jotain tarkentavaa.

  -miten neuvolahommelit on siellä järjestetty? (lapset 3,5v ja 1v)
  -onko leikkipuistokulttuuria vai mitä paikalliset lapselliset tekee?
  -onko ravintoloissa huomioitu lapsia, onko syöttiksiä/vauvanhoitohuoneita?

  hmm.

  lapsiperhekokemuksia kaipaillaan..:)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rouva Sibirja
  Rouva Sibirja Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.08.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 10

  niin ja miten saa tehtyä vuokrasopimuksen kun ei oo työssäolotodistusta ??

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Concerta
  Concerta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.02.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 80
  Rouva kirjoitti:

  -miten neuvolahommelit on siellä järjestetty? (lapset 3,5v ja 1v)

  Ei ole vielä ihan kokemusta, mutta sen verran olen ottanut selvää että samanlaista neuvolasysteemiä ei ilmeisesti ole kuin suomessa, vaan lapset käytetään lastenlääkärillä. Rokotusohjelma on ihan sama kuin suomessa.

  Lapset näytti käyvän paljon puistoissa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Me muutimme 70 luvulla lansi Afrikkaan kahden pienen pojan kanssa. Vanhempi oli 2 vuotias ja nuorempi 3 kuukautta ja hyvin kasvoivat. Molemmat yli 180 senttisia… Tuskin ongelmat lasten kanssa ovat sen vaikeammat aurinkoranninkolla. Lapset ovat yllattavan sopeutuvaisia. Suurin ongelma oli aikanaan kun muuttivat takaisin Suomeen. Pojilla oli paljon vaikeampi sopeutua Suomeen ja suomalaiseen koulusysteemiin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
  LakuPekka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Blues: ”Me muutimme 70 luvulla lansi Afrikkaan kahden pienen pojan kanssa. Vanhempi oli 2 vuotias ja nuorempi 3 kuukautta ja hyvin kasvoivat. Molemmat yli 180 senttisia… Tuskin ongelmat lasten kanssa ovat sen vaikeammat aurinkoranninkolla. Lapset ovat yllattavan sopeutuvaisia. Suurin ongelma oli aikanaan kun muuttivat takaisin Suomeen. Pojilla oli paljon vaikeampi sopeutua Suomeen ja suomalaiseen koulusysteemiin.”

  Rouva Sibirja: ”miten neuvolahommelit on siellä järjestetty? (lapset 3,5v ja 1v)
  -onko leikkipuistokulttuuria vai mitä paikalliset lapselliset tekee?
  -onko ravintoloissa huomioitu lapsia, onko syöttiksiä/vauvanhoitohuoneita?”

  Arvostan etenkin Bluesin kommenttia: ”Pojilla oli paljon vaikeampi sopeutua Suomeen ja suomalaiseen koulusysteemiin”. Suomalaiset uskovat yhä maamme rajojen ulkopuolella ei ole sivistynyttä elämää. Maamme on maailman napa ja osaamisen hermokeskus ja täydellisen tiedon tyyssija. Punto!

  Muiden maiden kansalaisten kannattaa tulla Suomeen oppimaan ja sieltä löytyvät vastaukset ja ratkaisut kaikkeen. Olen saanut tällaisen kuvan etenkin kun katson tylsää Suomi TV:tä ja kun roikun paljon netin ääressä. Tässä olisi tarjolla muutamia esimerkkejä;

  – vain Suomessa ruoka on puhdasta ja sitä voi turvallisesti syödä.
  – koululaitoksemme on ylivertainen ja muualla ei osata juuri mitään.
  – Jouluna suomalaiset kinkut ovat parhaita, tanskalaiset ovat vaarallisia.
  – Kotimaiset vihannekset puhtaita, muualla geenimanipuloituja myrkkyjä
  – Suomalaiset naiset ovat kauniita ja virolaiset ja venäläiset ovat huoria.
  – jne

  Minullakin on kokemusta kolmen lapsen kanssa elämästä Aurinkorannikolla ja täytyy sanoa, että onneksi he ovat nähneet muutakin kulttuuria kuin meidän kaikkivoivan ja -tietävän sellaisen.

  Nuorimmainen oli kuusi viikkoa, kun ensimmäistä kertaa lensi vaaralliseen Espanjaan ja nyt hänkin on yli 180 cm nuoren miehen alku ja puhuu viittä eri kieltä kuin äidin kieltään ja aloittaa opiskelun ”erittäin huonotasoisessa” Malagan yliopistossa, etenkin kun sitä vertaa suomalaisiin maakuntien huippuyliopistoihin…

  Minua jaksaa aina huvittaa näiden pikku kotirouviemme hössötykset ja höpötykset, onkohan nyt Espanjassa puistotätejä, syöttötuoleja, neuvoloita, lasten purkkiruokaa, voiko ravintolaan mennä lasten kanssa jne. Tällainen keskustelu kuuluu samaan tärkeään osastoon, että ”paljonko maksaa taksi lentokentältä hotelliin”.

  Voin pitkällä aurinkorannikkokokemuksella sanoa, että älkää te etukäteen huolestuneet pikku perheenäidit tulko missään ihmeessä tänne, koska varmasti tulette syvästi pettymään. Kaikki Espanjassa asuvat lapset ovat jatkuvassa hengenvaarassa ja heillä ei ole mitään tulevaisuutta, semminkin ilman puistotätejä…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä T.K.T.
  T.K.T. Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.04.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 20

  Lapsellisena Espanjaan asumaan muuttava rouva Sibirja tiedustelee tärkeitä asioita, joita olen itsekin tässä aamun varhaisina tunteina mietiskellyt loistohotellini avarassa kattohuoneistossa ollen suruissani siitä, miten kaltoin täällä Espanjassa lapsia kohdellaan ja siksi tartuin nyt pienoistietokoneeni älynäppäimistöön valottaakseni huomioitani niistä lapsiepäystävällisistä ja taantumuksellisista menettelytavoista, joita suomalaiset lapsiperheet täällä tulevat kohtaamaan.

  Rouva kirjoitti:

  -onko leikkipuistokulttuuria vai mitä paikalliset lapselliset tekee?

  Tämä on tärkeä, ja erittäinkin hyvä kysymys, minkä esityksestä kiitän rouva Siberjaa päästessäni vastaamaan, että täällä lapselliset ovat yleensä alle 10-vuotiaita ja varsinkin pienimmät niistä leikkivät kotipihoillaan, elleivät mene aikuisempien seurassa leikkipuistoihin tai seikkaile hieman vanhempina ties missä ilman päivähoitotätien turvaavaa valvontaa. Myöskään puistokäyttöisiä lasten turvakypäröitä ei ole saatavissa ja nekin, joita olen lelukaupoissa nähnyt, ovat pelkkiä heppoisia leluja eivätkä varustettuja turvakypäröissä vaadituin EU-merkinnöin. Niinollen on vaarana, että kimpaantuneet kakarat pääsevät kopauttamaan toistensa paljaita päitä, että sellaista lapsianarkiaa täällä myös on nähty, kun ei ole aina aikuisia lasten kädestä pitelemässä. Ihan vileinä ovat siis, joskin pienimmillä on usein abuela tai joku perheen läheinen, ellei äiti seurassaan. Lausuntaa taikka lauluja kuulee harvemmin. Leikkipuistokulttuuria ei siis ole, leikkipuistoja kylläkin.

  Rouva kirjoitti:

  -onko ravintoloissa huomioitu lapsia, onko syöttiksiä/vauvanhoitohuoneita?

  Nyt heitti rouva pahan. Täällä kun ei lapsia aina huomioida ravintolassa siten, kuin mihin Suomessa on totuttu. Olen monasti havainnut miten lapsi pyrkii ravintolassa keskeyttämään aikuisten puheet mankumalla jotakin ja sen sijaan, että vanhemmat kiinnittäisivät välittömästi kaiken huomionsa lapseensa keskeyttäen muidenkin aikuisten puheet, olen nähnyt heidän jopa komentavan pienokaisiaan pitämään suunsa kiinni, kun aikuiset puhuvat tai, jos lapsi pyrkii saamaan kaipaamaansa huomiota esim. hakkaamalla leluilla taikka käsin muiden kakaroita, ovat vanhemmat saattaneet heittäytyä väkivaltaisiksi antaen peräti tukkapöllyä tai läpsien lastaan! Kauhistus, sillä eikö se ole ihan väärin?

  Jos rouva sitten tarkoittaa syöttiksillä äitiensä hyvää hyvyyttään herkkuja tuputtaen lihottamia lapsia, niin sellaisia syöttötilanteita näkee varsin harvoin. Ja jälleen olemme tosipaikan edessä, sillä ravintolan syöttötuoliin istutetulle lapselle olen nähnyt annettavan käteensä terävän haarukan syödäkseen ruokansa itse (!), jolloin tämä saattaisi jopa puhkaista poskensa, kun ei siis välitetä lasta syöttää. Kyllä on vaan parempi se suomalainen tapa, että lapsi syötetään vanhempiensa toimesta pehmeäkärkisellä muovilusikalla, ellei sitten edelleen pullosta!

  Ystäväni OC:n kotinurkille poiketessani kurkistin samalla paikalliseen ravintolaan tiedustellen, missä heidän vauvanhoitohuoneensa sijaitsee. Tyypillistä. Eivät edes ymmärtäneet kysymystä, tai miten tärkeää on liikeyritykselle pyrkiä saamaan asiakkaikseen suomalaisiin lapsiinsa ja heidän hyvinvointiinsa vakavasti suhtautuvia vanhempia.

  Lähemmin asiaa selvitettyäni lupasivat, että jos pöytiä sattuu olemaan vapaana, voivat yhden sellaisen luovuttaa vaipanvaihtoa varten, mutta heillä ei ole erillistä huonetta semmoiseen käyttöön, joten vanhempien tulisi itse siirtää pöytä siksi aikaa ulos, etteivät muut ravintolan vieraat joutuisi yhden perheen paljastuksista kärsimään.

  Lisäksi kehoittaisin suomalaisia vanhempia tiedustelemaan paikallisista apteekeista sitä rauhoittavaa huulirasvaa, jota espanjalaiset naiset ilmeisesti sivelevät huuliinsa. Olen nimittäin havainnut, sen harvan kerran kun sitä kuulee, että sydäntäsärkevästi itkevät espanjalaislapset rauhoittuvat lähes samantien, kun heidät nopeasti suukotellaan tyytyväisiksi. Kiukkuisen parkumisen ääntä kuullessani sensijaan tiedän jo äänensävyn perusteella, että lapsen vanhemmat puhuvat jotakin pohjoismaista kieltä, eivätkä saa lastaan rauhoittumaan ennenkuin antavat lupauksen.

  Sellaisia ovat havaintoni ja samalla lähetän terveisiä Uoleville, joka on ollut huolissaan hyvinvoinnistani. Heippa!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rouva Sibirja
  Rouva Sibirja Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.08.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 10

  OOOoh!
  Kiitos asiallisista vastauksistanne :))

  (–eikö teillä TOSIAAN oo muuta tekemistä?)

  niin ja kiitos erittäin pitkälle johdetuista analyyseistänne.huimat ajatukset arvomaailmastani parin lauseen perusteella.mykistävää.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Berino
  Berino Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 38

  Älkäähän nyt hyvä Rouva Sibiria suuttuko. Herra Takiainen on entinen isännöitsijä ja erittäin mukava ja harmiton herrasmies. Hänen huumorintäytteisiä kirjoituksiaan ei kannata ottaa aivan täydestä.

  Mukavaa että olette palannut herra Takiainen. Pettikö kämmentietokoneenne akku, vai mistä syystä kirjoituksenne ovat loppuneet?? Olisi mukavaa taas lukea hengentuotteitanne.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Selma
  Selma Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Hyvä Rouva Sibirja!
  Ihmiset harrastaa mitä merkillisimpiä juttuja. Oletko huomannut?

  Kuten postimerkkien keräilyä, kävelyä sauvoilla ja ilman, riippuliitoa, pyöräilyä, golfia, aerobicia, joogaa, uintia, kanavahyppelyä, urheilua, shindoa, kuntosalia, tanssia, marjastusta, mökkeilyä, lukemista, roolipelejä, korttipelejä, lottoa muutamia näin alkuun mainitakseni.

  Lempiharrastukseni joidenkin muiden juttujen lisäksi on tämä Orkki. Niin köyhää on elämäni =:)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
  LakuPekka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Harvoin olen nähnyt noin hauskaa kirjoitusta ”Kaltoin kohdellut lapset”…täytyykin harjoitella vielä, että pääsee ”samalle tasolle”.

  Sauvakävelijöistä koostuva erittäin arvostettu Girasolissa majaileva kirjallisuusraati on yksipuolisesti päättänyt tänään myöntää Tuuno K:lle Pakosin elokuun kirjallisuuspalkinnon.

  Päätöksestä ei ole valitusoikeutta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Rouva Sibirja oli ilmeisesti tuohtunut oikopäätä ja lukenut vain äkkipikaa saamansa vastaukset, jotka sisälsivät ainakin noiden kaltaisteni aikuisten herrain antina runsaasti totuudenmukaista tietoa paikallisista olosuhteista.

  Josko vastaajien innoittajana olikin ollut rouvan itsensä laatima otsikko, joka minuakin viehätti: ”Lapsellisena Espanjaan asumaan”

  Lukekaapa siis vastaukset vielä uudelleen todetaksenne, että ravintoloissa on lasten syöttötuoleja, mutta ei hoitohuoneita. Espanjalaiset perheet hoitavat lapsensa ensisijaisesti itse (isovanhemmat muodostavat usein osan isoa perhettä). Leikkipuistoja on, mutta ei puistotätejä. Lapsille annetaan luunapit ja tukkapöllyt, mutta osoitetaan myös runsaasti rakkautta. Ja niin edelleen. Lisäksi herrat muistuttavat muuttajia (heristelemättä sormeaan kysyjälle, eli yleisellä tasolla) muutoinkin muistakin asioista, joita myös minä pidän varteen otettavina.

  Viihdyin vastausten parissa ja allekirjoitan ne molemmat.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.