Lämminvesipoileri

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Lämminvesipoileri

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  crisse
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.11.2011
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 50

  Nyt kun tämä sivusto jälleen toimii laitan tänne kysymyksen lämpimänveden virtaamasta, mikä ero täällä on näissä lämminvesipoilereissa verrattuna mitä ne ovat Suomessa, vettä saa lorottaa minuutitolkulla ennenkuin se on lämmintä suihkuun menemiseksi, itselläni on kaksi mökkiä toinen lapissa ja toinen keskisuomessa ja molemmissa on vastaavanlainen sähköllä lämmitettävä vesipoileri, hyvä jos menee korkentain puoli minuuttia kun jo tulee vesi lämpöisenä, tämä sama ongelma tuntuu olevan kaikilla tällä tuntemallina henkilöillä, ei edes putkiston pituudella tunnu olevan merkitystä, lämpötilan säätö on n 65 astetta, alle 60 sitä ei saisi laittaa eikä yli 60 saisi putkistoon tulla.

  LINKKI

  ruonalahti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.07.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 11

  Moikka
  Tarkemmin tietämättä taustoja, veikkaisin että kannattaa laittaa boileri vaihtoon.
  Espanjan vesi on niin kalkkista, että boilerit menee sakkaiseksi aika nopeasti ja sen jälkeen ei toimi, kuin sähkönkulutus.
  Jos käytössä on 50 litran varaaja, sen hinta on 130-200 euroa+asennus. Joten hirveästi ei kannata tuskailla, vaan varaaja vaihtoon.

  LINKKI

  crisse
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.11.2011
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 50

  Tuon sakkaisuuden kyllä tiedänkin kun 5 vuotta sitten vaihdoin siihen uuden lämpövastusen, alkoi vikavirtasuoja laukeemaan ja kun mittasin vastuksen oli siinä yli 30 milliampeerin vuoto. Silloin kaivoin poilerin sisältä kilokaupalla kalkkia, mutta tämä ongelma on ollut alusta asti tosin poileri kyllä menee kohta vaihtoon, tämä asunto on otettu käyttöön 2011 ja ongelma on ollut koko ajan myös naapurillamme vaikka etäisyys poilerista suihkuun on noin 2 m ja meilläkin keittiön hanaan n 2 m, tarkistin tuonkin onko tulo- ja lähtöputki väärin päin mutta ovat oikein.

  LINKKI

  RMS
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2018
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 3

  Lämminvesivaraaja ongelma. Niinkuin kaikki näyttävät tietävän on putkessä jäähtynyt vesi tultava ensin ulos, ennenkuin lämmitetty vesi alkaa poilerista tulla ulos (tosin tähänkin ongelmaan on tarjolla ratkaisu: kuuman veden kierrättäminen paluu putken kautta niin, että lämmintä vettä tulee heti kun hanan avaa. Vaatii paluu putken ja pienen pumpun.). Eli lämminvesiputken pituus vaikuttaa !
  Poileri vastus ei pienistä kalkkimääristä hätkähdä, kunhan sähkö vain lämmittää vastusta ei sillä lämmöllä ole muuta paikkaa mennä kuin lämmittää vettä säiliössä.Kalkki tietenkin hidasta lämmön siirtymistä vastuksesta veteen (=eristää). Suomessa on tapana asentaa isompia varaajia (=lämmintä vettä on säiliössä enemmän odottamassa käyttöä) kuin etelänmaissa. Jos varaaja on hyvin pieni niin silloin luotetaan usein siihen, että sähkö lämmittää vettä käyttötilanteen yhteydessä. Silloinhan kalkkeutunut vastus hidastaa veden lämpiämistä. Suomessahan laki vaatii lämpimän veden olevan vähintään 55 asteista. Se lämpötila riittää tappamaan legionella bakteerit.
  Kalkki sinänsä ei aiheuta vikavirtaa, vaan vikavirta tulee jostain sähköviasta.
  Kalkkeutuminen voi hyvin olla syynä ongelmaan !

  LINKKI

  crisse
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.11.2011
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 50

  Ei tuo kalkki sitä vikavirtaa aiheuttanut vaan sen kakin syövyttämä lämpövastus, mökilläni vain on saman kokoinen 80 litran poileri eikä mitään kiertoa ja lähes samantien tulee lämmintä vettä.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.