Laitesukellus

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Harrastukset Laitesukellus

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Atte
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.08.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Tervehdys!

  Olemme avovaimon kanssa muuttamassa töiden perässä pysyvästi espanjaan (mijasiin) ensi vuoden tammikuussa. Olen googlettanut ja googlettanut ja lisäksi kysellyt facebookin foorumeilta, mutta en ole saanut vastausta..
  Eli siis laitesukellus on suuri intohimoni ja tahtoisinkin tietää että onko täälä mahdollisesti muita laitesukeltajia jotka asustelee espanjassa ja haluaisi sukelluskavereita?
  Toinen kysymykseni koskee ilma + nitroxtäyttöjä, googlettamalla löysin fuengirolasta muutaman sukelluspuljun ja heitin sähköpostiin kyselyitä paljonko ilmatäytöt ja nitroxtäytöt kustantaa, mutta hinnat oli aivan järkyttäviä..
  Suurimmassa osassa vastaus oli ilmatäyttö 7€ ja nitrox 15€ laaki? aika hullua koska espanjassa sukelletaan paljon enemmän kuin suomessa ja maksan tällähetkellä suomessa ilmasta 2€ /täyttö ja nitroxista 3€ täyttö, mieleeni tuli että nuo on varmasti jotain turistihintoja, kukaan vakituiseen sielä asustava henkilö ei taatusti maksa tuollaisia hintoja, joten tahtoisinkin lisäksi tietää missäpäin fuengirolaa kannattaa täytellä pullot ja kysellä järkevämmän hintaisia reissuja missä käy paikalliset eikä turistit? Tulee pikkasen kallis harrastus jos joudun turistihintoja makseleen (mitkä ovat kalliimmat kuin suomessa) tulevaisuudessa

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Laitesukellus on kieltämättä hienoa. Itsellä on NAUI-kortti stadin urheilusukeltajilta muutaman vuoden takaa, ei nitroxia tosin, ja käytännössä pulikointia Suomen vesiä lämpimimmissä vesissä sen jälkeen. Itse en ole sukellusta Espanjassa edes kokeillut, lähinnä koska näitä Aurinkorannikon vesiä nyt ei sinänsä kait pidetä erityisen hienoina sukelluskohteina. Kerro jos olen väärässä. Vanhoja kolumbuksenaikaisia hylkyjä tms luulisi kyllä löytyvän.

  Sen vuoksi en myöskään valitettavasti osaa suoraan vastata hintakyseilyysi. Pakkohan on löytyä muitakin paikkoja kuin turistirysiä jossa täyttää pullot. Innostuin kuitenkin googlaamaan ja tästä linkistä löytyisi kymmenkunta sukellusseuraa pitkin poikin Aurinkorannikkoa, ks alla. Ehkä löysit sen itsekin. Se on vain raakaa työtä pistää viestiä niihin. Ja jos osaa espanjaa niin pääsee varmaan sukelluspiireihin helpommin sisään josta ne halvimmat hinnat kuitenkin aina löytyy.

  http://www.scubadubadivers.com/malaga.htm

  Jahka nyt törmään pariin tuttuun paikalliseen pintavesiurheiluharrastajaan taas jossain vaiheessa niin pitää kysellä asiaa. He voivat antaa jotain lisävinkkejä. Sen verran rupesi myös itseä kiinnostamaan. Laittelen infoa tänne jos ja kun sitä löytyy.

  Ja kun tulet tammikuussa eikä ole vielä sukelluskaveria, niin täältä varmaan voi jostain lähettä yksityisviestiä niin ainakin minä voisin olla potentiaalinen sukelluskaveri kun ei nitroxista ole kyse. Asustelen perheineni Marbellan suunnassa. Katsellaan sitten lähempänä ensi vuotta.

   

   

   

   

  LINKKI

  Atte
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.08.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Kiitoksia oikein paljon vastauksesta! Itseasiassa aurinkorannoilla on kyllä todella hienot vedet sukeltaa ja paljon ihmeteltävää, käsitys on itsellekin tuttu että vesiä pidetään huonona, mutta ilmeisesti se johtuu puhtaasti siitä että varsinkin suomalaiset kun poistuvat täältä kylmistä nollanäkyvyysvesistä jonnekkin muualle puljaamaan, kohde yleisesti on tasoa thaimaan vedet, missä on koralliriuttaa ja näkyvyyttä uskomattomat määrät, aurinkorantojen vedenalainen maailma on kyllä todella hieno, kiehtova ja sielä on paljon ihmeteltävää ja näkemistä, espanjan aurinkorannoille ei varsinaisesti tehdä sukelluspainotteisia lomamatkoja, koska se ei lukeudu maailman parhaisiin kohteisiin, mutta pesee kyllä mennentullen lähes kaikki muut euroopan vedet, suosittelen sukeltamaan espanjan aurinkorannoilla, tulee yllättymään positiivisesti 🙂

  Noilla hinnoilla en minäkään nitroxilla meinaa sukeltaa 😀 sen hyödythän rajoittuu pelkästään pidempiin pohja-aikoihin ja lyhyempiin pinta-aikoihin, paineilmalla sukellan itsekin 90% sukelluksista, sukellusreissuilla missä tehdään 2-4 sukellusta/8h on syvemmillä sukelluksilla pakko käyttää nitroxia jos aikoo joka sukellukseen osallistua, jos meinaa pysyä turvataulukoiden sisällä.

  Kiitoksia linkistä! tuota kyseistä sivua en löytänyt vaikkakin sen sisältämistä linkeistä osa jo tuttuja.

  Taatusti sukelluskaveita tarvitsen tammikuussa! Joten laittelen yksityisviestiä!
  Sukellusharrastukseni ei rajoitu pelkästään laitesukellukseen, harrastan myös vapaasukellusta, harppuunakalastusta ja tietysti snorklausta, joten kaikki käy!

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 9 kuukautta sitten Atte. Syy: virhe tekstissä
  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 9 kuukautta sitten Atte. Syy: tekstivirhe
  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Tältä kaverilta saat lisää tietoa: Ilkka Brax 647 749 891

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.