Lahkolaiset ja suomalainen koulu

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Satuin juttusille nuoren perheenisän kanssa, oli muuttanut tänne alkukesästä. Poika oli saatu suomalaiseen kouluun, asuntokin löytyi jostain koulun lähitienoilta Pacosista. Kaikki näytti hyvältä, varma työpaikka suomalaisyrityksessä, vaimo lopetteli opintojaan etänä.

  Vaan ei. Nyt, kun pojan koulunkäynti on lähtenyt mukavasti käyntiin, ollaan siellä törmätty melkoisiin ongelmiin – poika on joutunut syrjinnän kohteeksi. Ei mitään klassista koulukiusaamista, pelkästään sitä, etteivät ”ne muut” leiki hänen kanssaan.

  En halunnut kysyä isältä, olivatko Pacosin lahkolaiset kosiskelleet perhettä mukaan rientoihinsa, mutta kaikesta kävi ilmi tässä keskustelussa, ettei hänellä tai vaimollaan ollut minkäänlaista kiinnostusta hengellisiin asioihin. Kaveri sanoi suoraan, että ne Pacosissa asuvat lapset, joiden vanhemmat eivät osallistu lahkolaisten kokouksiin, on luokiteltu lähinnä toisen luokan kansalaisiksi, samoin kuin nekin, jotka matkustavat kouluunsa esimerkiksi Calahondasta.

  Tällä palstalla vilahti jossain sivulauseessa maininta lahkolaisten vallasta koulussa. Tietääkö joku teistä tästä lisää?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  En nyt tiedä kuinka monta hallitusta ja rehtoria sitten koulu oli täysin lahkolaisten käsissä. Ylhäältä alas asti. Siis kannatusyhdistys, hallitus, rehtori ja siivooja olivat kaikki  uskonveljiä. Kaikki meni sisäpiirissä, niin raha-asiat kuin siivoojan palkkaaminenkin. Siihen vielä päälle hyvät veljet eli täkäläiset bisnismiehet jotka olivat uskonveljiä tai sitten ei ja mukana pätemässä koulun asioissa Mm koulun miljoonaremontti, josta tuli sutta ja sekundaa hoidettiin kavereiden kesken.. Mutta pikku piirissä touhuttiin ja saatiin aikaan miljoonavelat ja melkein konkurssi.  Tässäpä tätä lyhyesti. Kouluhan on ollut tapetilla taloudellisten epäselvyyksien  ja riitojen takia varmaan viimeiset parikymmentä vuotta. Tahti kiihtyi tässä pari vuotta sitten kun saatiin lukea joka viikko jotain uutta koulusta. Tietenkin täkäläisistä lehdistä jotka vielä olivat eri puolilla rintamalinjoja, ehkä jotkut henkilöt jopa asianosaisina. Sekä myöskin nykyisestä maalaisliiton pää-äänenkannattajasta  Hesarista. Ainakin , voi olla että asia oli esillä muissakin suomen lehdissä? Luultavasti opetushallintoa myöten oli näitä uskonveljiä, niin hyvin asiat oli pimitetty ja hoidettu vuosikausia suomen päässä.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Onko tuo putiikki siis niin läpimätä, ettei kannata edes huolehtia ”yleisen edun” nimissä?

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Santi – eihän tuossa koulun remontissa muuta sekundaa tullut, kuin se, että espanjalainen urakoitsija veti laminaatin liian kostean lattiavalun päälle ja saatiin hometta. Joka sitten korjattiin kuntoon. Vai oliko muuta?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Oli muuta. Ja tämä laminaattijuttu meni lyhyesti niin , että urakoitsija , paikallisena kertoi , että työ  ei onnistu vaaditulla tavalla, eli märän valun päälle. Siinä ja muistaakseni enemmän tai vähemmän koko remontoidussa osassa oli vakavia homeongelmia  ja rakennusvirheitä joita yritettiin salata  ja kieltää. Eli ihan normihommaa Suomessa .  Ja koska kyseessä oli suomikoulu , rahastettiin suomityyliin. Eli viallisesta työstä maksettiin ylihintaa. Loppujen lopuksi viat oli pakko korjata,  suomenna ,maksaa sama työ kahteen kertaan.  Mä en nyt ala purkamaan näitä ihmeellisä kiemuroita sen enempää. Niistä kirjoitettiin aikoinaan paljon, sieltä munkin tiedot ovat peräisin.    Varmaan netistä löytyy kaikenlaista. Tunsin vaan määrättyä mielenkiintoa asiaa kohtaan seurattuani koulun tarinaa jo jostain kahdeksan- yhdeksänkymmenluvulta asti. Aikoinaan meidänkin poika kävi koulua täällä ja suomikoulu oli yksi vaihtoehto. Mikä hylättiin. Maailma pyörii muillakin kielillä kuin suomella.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Mikäs juttu tämä seuraava raina sitten on? Kolmen minuutin kohdalla ilmestyy ruutuun puhekupla ”Kiitos Jukka Karppiselle ja Aurinkorannikon Suomalaiselle koululle. ESPANJA ORG.”

  Yhteislaulu sujuu mitenkuten, mutta ihan kiva joukkosuggestion tunnelma tuossa on 🙂

  Ladattu 31.10.2009

   

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Puhekuplasta: vuonna 2009 taisi espanja.org’in puikoissa olla eri kädet kuin nyt.

  Ihan suoraan sanottuna mua pelottaa se mahdollisuus, että tämä hihhuliporukka aivopesee noi ipanat.

  LINKKI

  galdotieva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.03.2012
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 5

  Voisko joku tarkentaa, mita tarkoitetaan ”lahkolaisilla” ja ”uskonveljilla”? Jutustelussa satelee melkoista loskaa em. paalle, joten on reilua puhua oikeilla nimilla.

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Tässä on nyt kyse jostain vanhoista jakautumisista eri ryhmiin.
  Mitä sitten taas uskonnollisuuteen tulee on espanjalainen koulu siinä aivan omaa luokkaansa.
  En halua siihen puuttua, jokainen eläköön tavallaan ja annetaanhan meidänkin elää omalla tavallamme tässä hieman erilaisessa kulttuurissa.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Käsittääkseni ovat porukkaa, jota yleisesti nimitetään helluntaiseurakunnan jäseniksi. Jos pidät tämän tason jutustelua loskan heittelyksi, on varmaan parasta, ettet lue sitä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kuviota voinee verrata  Suomen  lessuihin. Suljettu yhteisö , jossa määräykset tulevat ylhäältä. Rivistä ei poiketa. Ulkopuolisille ei ole tilaa paikallisessa liike-eikä paljon muussakaan elämässä. Kaikki menee ”uskon”suhteilla. Naiset on synnytyskoneita ja usko on sen verran vahvaa  että koko elämä vedetään läpi laput silmillä. Telkkariantennit puuttuvat talojen katoilta, ne uskonpetturit jotka salaa telkkaria katsovat tekevät sen salaa. Pesukoneissa ei saa olla luukkua etupuolella ettei isännälle tule syntisiä ajatuksia kun mamman flanellipöksyt pyörivät valkopesussa. Ja tätä rataa . Tässä vaan muutama pikku detalji tavasta millä taivaspaikka on satavarma. Ja mistä näistä salaseuroista ulkopuolinen tietää. Siellä tuntuu olevan kovin erilaiset moraalikäsitykset  kuin maallisessa maailmassa. Aina joskus tulee julkisuuteen jotain pientä, kuten lasten hyväksikäyttöä , etenkin saarnamiesten toimesta. Tässähän on kyllä yhteistä vaikka katolisten kollegoiden kanssa, ehkä yläkerta on antanut luvan näille Herran valituille toteuttaa perversioitaan vapaasti? Jotain semmoistakin sanotaan että uskovaisten tavara on yhteistä. Lapset tuli jo käsiteltyä. Mutta hyvin tuntuu muiden rahatkin välillä kelpaavan . Maallisemmat ihmiset puhuvat varastamisesta. Lupa lienee tähänkin yläkerrasta. Ja mikä parasta teltalla saa kaiken anteeksi , ehkä?

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  santiago: ”Mutta hyvin tuntuu muiden rahatkin välillä kelpaavan…”

  Moni sitä onkin ihmetellyt, että miten kummassa sellaisella hepulla, jolla on ollut valtaa luoda maat ja taivaat ja ihmiset, on jatkuvasti niin hemmetin kova rahapula, että lesken ropokin kelpaa.

   

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.