laaturuokaa suomesta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto laaturuokaa suomesta

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014111018823756_uu.shtml

  Mitä sanoisi espanjalainen satunnainen matkailija tästä kulinaarisesta ihmeestä? Tosin hinta on erityisen halpa, ottaen huomioon että käntty tulee suomalaisen maailman parhaan junakahvin,pahvimukissa arvaan, kanssa vain 7,50€.

  Eli mitä tästä opimme? Kuka mitäkin , mutta yksi opetus voisi olla pysyminen tiukasti Espanjassa.

  LINKKI

  jokainenxw
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

   

  Laaturuokaa riittävästi ja edullisesti.

  Nyt nakkikoko on korjattu. Olemme ohjeistaneet henkilökuntaa laittamaan hodarin väliin kahden pienemmän nakin lisäksi yhden täysmittaisen nakin. Nyt pitäisi tulla maha täyteen, Riistama kertoo.

  Seuraava muutos tulee kun ostat syötävää, saat suurennuslasin mukaan (vain lainaksi) .

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Noh just…..meetwurstileipa tai nakkisampyla olis mun ”matkaevasta”….tosin pihina Akkana en kyl varmasti maksais  7e kaffista ja ”pullasta”….Taidankin funtsia jos seuraavalle Suomen reissulle  vien omat ”lomot” taalta mukana ettei nalka paase yllattaa…..

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ostakaapa seuraavan kerran evaat Nurmeksesta Pielispakarista. Keskiviikko on kukkopaiva ja heidan kala ja lanttukukot on sellaista evasta ettei paremmasta valia…. noista junien sampyloista ja lentokenttien voileivista pitaisi jo osata aikuisten pysya erossa.

  Kukot maksaa 10e ja riittaa useammaksi paivaksi. Rautavaaralta just sopivasti 50km sinne etta ehtii nalka tulla menomatkalla ja tulomatkalla sitten kiva mutustella sultsinoita ja vatruskoita kunnes paasee kukon kimppuun 🙂

  http://www.pielispakari.fi/tuotteet/piirakat-kukot-ja-muut-einestuotteet

  Se joka sanoo etta Suomessa on huonot sapuskat ei ehka ole kaynyt oikeissa paikoissa tai ei muuten ymmarra hyvan paalle !

  PS. Kannattaa myos joskus kokeilla heidan muitakin tuotteita…muun muassa maailman parhaita lihapiirakoita 😉

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten blues.
  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Kaikki suomalaiset eväät on noita rasvahiilaripommeja. Hyvältä maistuvat, mutta menevät valitettavan lujaa vauhtia vyötärölle.

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Siinä ehtii tulla isompikin nälkä jos lähtee hakemaan Nurmeksen lihiksiä. Google maps antoi ajoajaksi 52 h. ja matkaa tulee rapiat 4600km. Täältä meiltä Mijasista. Autolla.  Junallakin tietysti pääsee. Suomessa vaan pitäisi junailla omin eväin. Tyyliin vanhat suomifilmit.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Eikös se tuplaprinssinnakkihodari ollut joku nenäpäivätuote? Siis sellainen, jolla kerätään gebardi-hatuille lisää rahaa aseisiin.

  Kaitpa siinä tosin taas ja jälleen kerran käytettiin ravunsyöttinä kuvia nälkiintyneistä lapsista.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

  Jotkut nuukailet 3 centin takia, jotkut eivät välitä 3 euron ylimääräisestä ”menetyksestä.” Elämässä kaikki on suhteellista. Eikö ole aivan sama kun raha riittää elämiseen? Tosin pääsääntöisesti  suomalaiset taitavat olla joka paikassa tinkimässä kun kyse rahallisesta menetyksestä. Paita johon meidät puetaan viimeiselle matkalle, ei siinä ole taskuja. Ja jos olisi, taskut  ja siinä olevat talletukset palaisivat myös. Palaamme siis alkulähteelle:))

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä supersämpylän tapauksessa pihistys kolmen sentin takia on alkanut sämpylän tekijästä. Olisiko sämpylätehdas jossain laihialla päin? Toisaalta se kuvaa tekijän maailmaa erinomaisesti. Kotona ei varmaan raaskita panna sitä huonoa metwurstiakaan leivän väliin. Voista puhumattakaan. Käsite hinta-laatusuhde on tässä niinsanotusti perseellään.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Santiago,  onhan siina matkalla muutama mukava ruokapaikkakin. Seuraavan kerran kun ajelet poispain Espanjasta niin kokeile esim. Biarritz’in lentokentan ravintolaa. Sehan on siina melkein motarin vieressa. Heidan kalakeittonsa on vaikka pikku mutkankin arvoinen.

  Ma olen antanut jo vuosia sitten periksi etta missaan kulkuvalineessa, poislukien ehka ”First Class” lentomatkat ei kylla kannata mieltaan pahoittaa ruualla. Sama patee kaikille muille kuin Porton  ja Biarritzin lentokentille. Eli kuivat leivanpalaset jotka maksavat melkein kullan hinnan painoltaan saavat mun puolesta olla tiskillaan. Samoin kaikki muutkin hinnat ko. paikoilla ovat karanneet koyhan lentajan ulottumattumiin. Ei voi kuin ihmetella miksi tama maailma on muuttunut nain.

  On kait siina vikaa asiakkaissakin. Jos ei kukaan valita laadusta eika hinnasta niin siina se on tulos. Turha se on taalla urputtaa ettei sampylassa ole kuin pikku siivu metvurstia ja hintaa koko lounaan edesta.  Mieluummin kirje VR’lle etta nyt meni liian pitkalle.Kylla siellakin taso paranis jos jais nekin leivat kuivumaan. Ja jos ei niin sitten vaan omat evaat mukaan.

  Ma olen joutunut kulkemaan Malaga-Lontoo valia puolen ikaani ja siita viimeiset vuodet ottanut omat evaat mukaan. Ma en enaa viitsi itseani harnata heidan ”sapuskoilla” enka toisekseen maksaa moisia hintoja.

  Ma mieluummin ajan vaikka vahan pitemmankin matkan saadakseni kunnon tavaraa hintaan johon munkin rahat riittavat.  Eli mun mittani on tullut tayteen moisesta  ”business” mallista.  Ei musta suinkaan ”nuukaa” ole tullut, edelleen ostan Seutulasta lahtiessa ison palan poroa ja muita herkkuja mukaan mutten pirulauta maksa kymppia jostain korpunpalasta ja kupista teeta!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tästä saisikin hauskan teeman ensi kesän pikku automatkalle. Keittomatka Eurooppaan. Biarritzissa  kalasoppa. Saksassa saa hyvää mutta halpaa gulassikeittoa jokaiselta motarin pysähdyspaikalta. Sitten hieman keittoteemasta lipsahtaen Nurmeksen eväitä ja sitten se huippu. Kilpisjärven matkailuhotellin porokeitto.  Sieltä sitten tavanomaisempien ruokien pariin. Alas jostain Norjan ja Ruotsin kautta. Tanskassa  loistavia smörrebrödejä ja sitten Saksan Überschnitselit ja wurstit. Ranskassa saa taas melko varmasti jotain mieleenjäävää, ainakin jos viitsii ajaa vanhojen takuupaikkojen kautta. Espanjassa sitten on ennen himaa muutama varma tienvarsiventa missä saa kunnon mättöä.   Pitääkin kaivaa Euroopan kartta esiin ja alkaa esisuunnittelu. Sehän on melkein yhtä hauskaa kuin itse ruokamatkailu.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Tuo on loisto idea!  Jaa taatusti mieleen paremmin kuin pelkka motarin muistelu. Ma olen viimevuodet ollut taalla itaisilla mailla ja kylla Siperiassakin on mukavia ravintoloita. Kiinan sapuskat voivat pitaa… paitsi Dalian’in kalaruuat. Muutaman viime kerran Kiinassa olenkin elellyt taytekaakulla ja evaana olleella kylmasavuporolla 🙂

  Kylla venalainen kanaliemeen keitetty hapankaalikeitto Shi taitaa sittenkin olla mun suosikki ja kakkosena tietty Golubtsi eli kaalikaaryleet. Parhaat Moskovassa kirjailijaklubilla. Taitaa paasyvaatimuksena olla edes jonkun maan kirjailija status. Lupasin etta kirjoitan vaikka Venajan historian kunhan tuovat ruokaa ja vodkaa painikkeeksi.  Nykyisin toivottaavat kohteliaasti tervetulleeksi tammipaneleilla paallystettyyn saliinsa vaikkei kirja viela valmis olekkaan 🙂

  Tosiaan Santiago, suunnitteleppa seuraava matka muilla kuin jarkiperusteilla. Lupaan etta kannattaa 😉

   

   

   

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No mutta, sitten vain videokamera mukaan ja ohjelmaa kaupaksi RTVE:lle, tutulla formaatilla ”Los países de Europa para comérselo”.

  Ja totta toinen puoli, ja välillä kummatkin tuossa bluesin viittauksessa, että lähes kaikissa liikennevälineissä, joissa on tarjolla pikkupurtavaa, on hinta/laatu-suhde korkeintaan välttävä.

  Vaan kyllä Málaga-Madrid AVE:ssa on toisinaan aivan hyviäkin bocadilloja, kun sattuu, mutta harvemminpa alle kolmen tunnin matkalla ehtii alkaa edes hiukomaan. No, tokihan sen oluen tai viinin kanssa näyttää hieman sivistyneemmältä, kun syö tai on edes syövinään jotain.

  Ja ja… Kyllähän tuossa Turun sämpyläjupakassakin reklamaatiota tehtiin, oikein lehdistön kanssa. Monen mielestä ehkä tahattoman huvittavastikin, mutta vielä enemmän ne siellä VR:llä olisivat yksittäiselle valituskirjeelle nauraneet.

  Laughter Meditation

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.