Laajakaistapuhelin

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Laajakaistapuhelin

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 35)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Enpä ole nähnyt tästä juttua, joten lienee syytä raottaa verhoa.

  Espanjassa olevalle suomalaiselle hyvän ratkaisun 3 kirjainta ovat SIP. Maanläheisesti tästä puhutaan laajakaista- tai nettipuhelimen nimellä. SIP-serveri on nettiliittymällä varustettu operaattorin puhelinvaihde Suomessa. Jos sinulla on läppärissä ko. palvelun osaava ohjelmisto tai sitä käyttävä erillinen puhelin niin netin yli (mistä tahansa koko maailmassa) voit soitella paikallispuheluita Suomeen, ja Suomesta sinulle. Tämä ei ole Skype, vaan parempi. Laita Googleen ”saunalahti nettipuhelin”.

  Kaikki on todella halpaa ellei jopa ilmaista, mutta tarvitset tietokoneen ja nettiliittymän (tuskin tätä kukaan muuten lukeekaan).

  Kuka tahansa voi ruveta Saunalahden asiakkaaksi ilmaiseksi. Asiakkaana voit ottaa käyttöön nettipuhelinliittymän ja valita itsellesi helsinkiläisen puhelinnumeron vapaana olevien joukosta. Samalla voit ladata ja asentaa koneellesi nettipuhelin-ohjelman. Tämä saattaa edellyttää palomuuriasetusten muuttamista. Koska osa palvelusta on maksullista en tiedä miten käytännössä asiakkuuden avaaminen tapahtuu (minulla on Saunalahden liittyä muutenkin). Sitten jälkeen voit soitella kuin olisit Suomessa, tai sinulle voi soittaa kuka tahansa rekisteröimääsi numeroon (kännykästä tai tavallisesta lankapuhelimesta) paikalispuhelun hinnalla.

  Äänenlaatu on hämmästyttävän hyvä. Hinnoittelu on seuraava:

  Liittymän kuukausimaksu 0,00 €
  Avausmaksu 0,00 €
  Puhelut Saunalahti Nettipuhelin -liittymiin 0,00 €/min
  Puhelut Saunalahden GSM-liittymiin (ei Prepaid) 0,00 €/min
  …(3000 min/kk, yli menevät 0,048 €/min + 0,10 €/puhelu)
  Puhelut normaalihintaisiin kotimaisiin lankapuhelinliittymiin 0,01 €/min + 0,10 €/puhelu
  Puhelut muihin kotimaisiin GSM-liittymiin 0,07 €/min + 0,10 €/puhelu
  Soitonsiirrot sama kuin puheluhinta siirron kohteena olevaan liittymään
  Paikallisverkkomaksu (pvm) 0,01 €/min + 0,10 €/puhelu
  Ulkomaanpuhelut pvm + 991-ulkomaanpuhelumaksu
  Puhelut palvelunumeroihin pvm + palvelunumeromaksu
  Puhelut valtakunnallisiin yritysnumeroihin palveluntarjoajan määrittelemä puheluhinta

  Sitten vaan soittelemaan. Puhelut vajaalle miljoonalle Saunalahden asiakkaalle ovat ilmaisia kuten myös kaikki sinulle tulevat puhelut (jotka ovat siis paikallispuhelun hintaisia Suomesta).

  Jos sinulla on ADSL-liittymässä oikea SIP-puhelin (esim. Planet VIP-321) niin kaikki näyttää siltä kuin olisit tavallisen langattoman lankapuhelimen 🙂 päässä Suomessa, vaikka oletkin Espanjassa, tai muualla.

  Jos SIP-puhelimesi tulee WLAN/WiFiä (esim. ZyXEL) olet kiinni Suomen puhelinverkossa missä tahansa jossa on langaton laajakaistaverkko (avoin), ostarit, firmat, kaverit, hotellit, ravintolat jne. Missä tahansa koko maailmassa.

  Itselläni on SIP-ohjelmisto puhelimessa. Näin suomalainen paikallisnumero kulkee gprs:n varassa taskussani espanjalaisen liittymän kautta. Laskin joskus, että näin Suomeen puhuminen kännykästä netin yli suomalaiseen Saunalahden kännykkään maksaa 1-2c/minuutti. Tämä oman kännykkäliittymäni datamaksun takia. Kun suomalainen soittaa minulle paikallispuhelun hinnalla se maksaa minulle tuon saman kuin soittaminenkin.

  LINKKI

  Rookeri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.01.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 213

  Tere

  Tuota hinnastoa kun katselee niin pitää olla Saunalahden asiakas että saa homman ilmaiseksi. Asiakkaaksi liittyminen ei varmaankaan maksa mitään mutta palvelut maksaa jos et omista Saunalahden liittymää. On totta että tulee varmasti halvemmaksi kuin normaalin kännykän käyttö, siitä olen smaa mieltä.

  SKYPE sellaisenaan on täysin ilmainen tosin en ole kokeillut miten siirto tapahtuu tavalliseen gsm-puhelimeen, mutta esim. Nokia E71 puhelimella pääsee WLAN-verkkoon ja sitä kautta pystyy käyttämään SKYPE:ä. WLAN on sitten joko maksullinen tai maksuton mutta se eri asia.
  Siis nykyisillä älypuhelimilla SKYPE on paras vaihtoehto

  SKYPE:een saa myös maksullisena mahdollisuuden soittaa mihin tahansa numeroon minne tahansa maailmassa.

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Käytännössä Skype-In (numero, johon sinulle voi soittaa puhelimella Suomesta) on maksullinen, kuten myös Skype-Out, jossa itse voit soittaa ulos + puhelumaksut päälle.

  Saunalahden asiakkaaksi pääsee 60c kuukausimaksulla. Loppu on edullisempaa.

  Skypen liikennöintiä on operaattoreiden toimesta rajoitettu ja itsekin sitä käyttävänä tiedän, että se jää äänenlaadultaan ja luotettavuudeltaan oikealle SIP-palvelulle.

  Mutta kuten vihjaiset, maailma on täynnä vaihtoehtoja. Esittämäni oli vain yksi niistä.

  LINKKI

  Rookeri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.01.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 213

  Vielä jatkoa edelliseen. Ovesta tipahti juuri Gigantin mainos jossa mainostetaan
  Saunalahden Eliitti+ liittymää. Se ilmainen soittaminen enintään 3000 min/kk
  ja ilman kk-maksua koskee VAIN Saunalahden, Elisan ja Kolumbuksen liittymiin
  (ei prepaid) soittamista. Muihin liittymiin hinta on 0,069 / min.

  Käsittääkseni nuo liittymät pitävät sisällään myös lankaliittymä ao. operaattoreille,
  kyseisessä mainoksessa ei mainita ulkomaanpuheluita ollenkaan. Ihan hyvä liittymä
  ja ihan hyvä hinta, mutta pitää olla laaja ystäväpiiri joka käyttää po. operaattoreita.

  Samassa mainoksessa oli tuo tupla-SIM puhelin 159 €, ihan kohtuuhinta.

  LINKKI

  Rookeri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.01.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 213

  Ja vielä jatkoa 🙂

  SKYPE:n toimivuuteen vaikuttaa hyvin oleellisesti liittymän ominaisuudet ja valitettavasti MS-Vistan huono toimivuus kyseisen ohjelman kanssa. SKYPE toimii suhteellisen hyvin kun asetuksissa ei lähde tavoittelemaan Hi-Fi-laatua eikä ota kuvaa mukaan jolloin rajoitetummallakin laajakaistalla sen saa toimimaan paremmin. Netin kautta siirrettävään dataan, on se millaista hyvänsä vaikutta aina sen ketjun huonoin lenkki joka pistää homman tökkimään, itselläni on 40 Megan liittymä 64 bittinen tietokone, näytönohjaimessakin 512 M muistia ja siitä huolimatta meinaa tökkiä Käyttiksen Win7 ja Ubuntu-Linux joista viimeksimainittu on vielä kuitenkin luotettavampi kun W7 🙂

  SKYPE sellaisenaan on varmasti edullisin tapa soittaa ulkomaille tai melkein minne vaan, se on osittain maksullinen mutta erittäin halpa sellainen.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  vieläkö käytät tätä puhelinsysteemiä? Kuullostaa niin hyvältä, että jos lisäilet suosituksia, niin otan yhteytä Saunavihtaan. Jotkin operaattorit kuten Norton Torreviejassa tarjoavat rajoittamantonta ”ilmasita” puheaikaa esimerkiksi Skandinaviaan kun ottaa heiltä linjan, joka on samassa syssyssä ADSL:n kanssa, joka taas maksaa noin 20€/kk, +10 -5€ ja päälle sitten 15€:n puhelinmaksu. En ole kyllä haastatellut heitä, mutta aika oudolta kuullostaa ja näyttää kun niiden sivuja tiirailee. Espanjalainen numero tuosta tulee käyttöön, muutta Saunalla suomalainen?

  http://www.broadbandcostablanca.com/packages/

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255
  Lumenluoja kirjoitti:

  vieläkö käytät tätä puhelinsysteemiä?

  Kyllä, ja 100% suositukset. Suomalainen numero eli mukava soitella Suomestakin tänne.

  Vuodesta 1972 olen ollut mukana datasiirtojutuissa, joista sitten tuli myös ammattini. Ensimmäinen chat tuli otettua joskus 1974 (sori ”tieto”kirjailija Petteri Järvinen). Sen jälkeen olen nähnyt monta kummallista asiaa internetin tulemiseen ja kasvamiseen saakka ja varsinkin sen jälkeen. IP-puhelimiakin olen Costalta käyttänyt jo kauan sitten, kuten Skypeäkin, mutta nämä kokonaisuus on yksi kaikkein ihmeellisimmistä jutuista. Lähinnä teknisesti. Tähän verrattuna Skype on pelkkä vitsi. Olen nyt jutellut sen kautta tunteja (eilinkin tunnin puhelun) ja yhteys on 100% puhdas ja virheetön. Täysin kuin puhuisin helsinkiläisesti lankaliittymästä. Ei kohinaa, kaikua, virheitä tai viiveitä. Muutaman kerran puhelin on mennyt omia aikojaan mykäksi, mutta johtunee jostain muusta tekemästäni lähiverkon säätelystä.

  LINKKI

  Rookeri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.01.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 213

  Tervehdystä

  clip –>
  Kirjoittanut Frank Pe, 18/06/2010 – 09:37.

  Lumenluoja kirjoitti:
  vieläkö käytät tätä puhelinsysteemiä?

  Kyllä, ja 100% suositukset. Suomalainen numero eli mukava soitella Suomestakin tänne.
  <– clip

  Yx kysymys. Onko sinulla "Frank", suomessa oleva nettiyhteys jonka kautta olet homman hoitanut eli tavallaan käytät siis etäyhteyttä suomessa olevaan koneeseen.

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255
  Rookeri kirjoitti:

  Onko sinulla ”Frank”, suomessa oleva nettiyhteys jonka kautta olet homman hoitanut eli tavallaan käytät siis etäyhteyttä suomessa olevaan koneeseen.

  Homma toimii siis niin, että puhelin täällä Espanjassa (tai mistä tahansa maailmassa, voihan sitä pitää reissulla mukanansakin!) on internet-yhteydessä Saunalahden ns. SIP-serveriin, joka käytännössä on puhelinvaihde nettiyhteyksin. Eli täällä tarvitaan nettiyhteys, Suomessa ei mitään. Kun soitat puhelu menee nettiä pitkin serveriin joka soittaa ulos Saunalahden vaihteesta. Ja sama toisinpäin, kun kaverisi soittaa (Saunalahden) suominumeroosi vaihde kääntää ja muuntaa puhelusi nettiä pitkin Espanjaan.

  LINKKI

  Rookeri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.01.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 213

  Tervehdys

  clip –>
  Kirjoittanut Frank Pe, 18/06/2010 – 12:12.

  Homma toimii siis niin, että puhelin täällä Espanjassa (tai mistä tahansa maailmassa, voihan sitä pitää reissulla mukanansakin!) on internet-yhteydessä Saunalahden ns. SIP-serveriin, joka käytännössä on puhelinvaihde nettiyhteyksin.

  Eli täällä tarvitaan nettiyhteys, Suomessa ei mitään. Kun soitat puhelu menee nettiä pitkin serveriin joka soittaa ulos Saunalahden vaihteesta. Ja sama toisinpäin, kun kaverisi soittaa (Saunalahden) suominumeroosi vaihde kääntää ja muuntaa puhelusi nettiä pitkin Espanjaan.
  <– clip

  Minua vain ihmetyttää että onko Saunalahdesta tullut hyväntekijä joka sahaa omaa oksaa tarjoamalla ilmaiseksi puhelinyhteyksiä, ja miksi sitten kaikki eivät sitä käyttäisi.

  Olen kyllä sitä mieltä että ilmaista palvelua ei ole eikä tule, tavalla tai toisella se homma kuitenkin maksaa.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  kohdassa

  http://saunalahti.fi/nettipuhelin/

  kerrotaan, että ulkomaanpuhelut maksavat: Ulkomaanpuhelut pvm + 991-ulkomaanpuhelumaksu kuten Frank jo kirjoittikin.

  Ihan rautalankaa käyttäen tämä siis tarkoittaa sitä, että jos soitan nettipuhelimella ulkomaiseen numeroon eli +1 tai vaikka +34 alkuisiin niin hinta on ulkomaanpuheluihin verrattava. Jos majailee vaikka Espanjassa on nettipuhelimen numero on tottakai +358 alkuinen, joten hinta on tuo sentin minuutilta ja 10 senttiä aloituksessa kun rimpauttelee suomalaisiin (lankaverkon) numeroihin.

  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=22631 tässä tuotteessa ei ole SIP-mainintaa. Toimiiko?

  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=23495 Tässä SIP-maininta… toimiiko?

  Vai kannattaako puhelin ostaa Espanjasta? Ovatko oleellisesti edullisempia?

  Planet VIP-321 VoIP DECT-phone 2x voice 124.90e maksoi/saa Frankin suosittelema puhelin verkkokauppa.com :issa

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  Käytätkö Planetin VIP-321 -puhelinta? Jos niin, niin et viitsisi jeesata hieman asetusten konffaamisessa. Minulla on myös Saunalahden Nettipuhelin, mutta hieman on haasteita tuon puhelimen konffaamisen kanssa. Eli mitä olet konffannut LAN/WAN asetuksiin vai menikö tehdasasetuksilla verkkoon? Mitkä ovat SIP-konffauksen sisällöt noihin kenttiin, jotka tyhjänä – eli esim. domain settingssit … Jossain on haastetta kun ei mene verkkoon… seuraavaksi kokeilen ilman Wippies-boxia.

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Valitettavasti seuraava reissu kutsuu ja aika loppuu, mutta pikainen vastaus:

  Tarvitaan nettiyhteys, ei mitään väliä kenen. Sitä kautta syntyy yhteys Saunalahden SIP-serveriin kuten mihin tahansa muuhunkin nettipalveluun. Sitä saako miten palvelun saa Saunalahdelta en tiedä. Minulla on heiltä GSM-liittymiä ja silloin saa. Sellainenhan voi olla 0e/kk.

  Sinänsä soittaminen Espanjasta suomalaiseen Saunalahden liittymään on ilmainen. Mutta a) sinä maksat nettiyhteydestä Espanjassa ja Saunalahdelle taas puhelun ohjaaminen oman verkon puhelimeen on ”ilmaista”. Eli, 800.000 liittymää on tavoitettavissa ilmaiseksi. Kaikki loputkin ovat kyllä puoli-ilmaisia. Miksi, sitä minäkään en ymmärrä. Ottaisin joka puhelusta ainakin sen 6.9c/min.

  Lähtökohtaisesti tämän idea on siinä, että voit Espanjassa soittaa ja vastaanottaa puheluita kuin olisit Suomessa. Soitat siis suoraa esim. 040-1234567 ja kaverisi soittavat sinun numeroosi 09-1234567. Hinnat ilmaiset tai tosi halvat suunnasta riippumatta. Ulkomaille soitettaessa se on kuin soittaisit Suomesta ulkomaille. Eli ei kannata soitella Espanjaan. Sitä varten on kännykkä (+34…).

  En tiedä mikä toimii ja mikä ei. Jos lukee SIP-tuki niin pitäisi toimia. Suomessa hinnat ovat Espanjan tasolla.

  Juu, minulla on juuri tuo Planet VIP-321. Voin jeesata sen konffaamisessa, mutta nyt en kerkiä. Palataan viikon päästä kun olen taas takaisin koneen ääressä (eräretki Norjan vuonoilla). Ei tietenkään toimi tehdasasetuksilla, koska tarvitaan login tunnukset ja salasanat, jne. Lisäksi värkki toimi mielestäni hieman epäloogisesti välillä ja se mihin reikään (LAN/WAN) piuha lopulta piti laittaa vaihteli tarpeen mukaan (=NAT pois päältä puhelimesta ja Bridge päälle).

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489
  Frank kirjoitti:

  Juu, minulla on juuri tuo Planet VIP-321. Voin jeesata sen konffaamisessa, mutta nyt en kerkiä. Palataan viikon päästä kun olen taas takaisin koneen ääressä (eräretki Norjan vuonoilla). Ei tietenkään toimi tehdasasetuksilla, koska tarvitaan login tunnukset ja salasanat, jne. Lisäksi värkki toimi mielestäni hieman epäloogisesti välillä ja se mihin reikään (LAN/WAN) piuha lopulta piti laittaa vaihteli tarpeen mukaan (=NAT pois päältä puhelimesta ja Bridge päälle).

  eli nyt pystyy Planetista kyllä soittamaan, mutta siihen ei 🙂 Kummallinen ”vika”.

  Allaolevalla kofiguraatiolla mennään…:

  WAN settings:
  LAN mode: Bridge
  IP-type: DHCP
  DNS server1: 168.95.192.1
  DNS server2: 168.95.1.1
  Host Name: VIP-321

  SIP-asetuksia …:
  SIP Relam1
  Active: on
  Display name: 09… (puhelinnumero)
  Register name: 09… (puhelinnumero)
  Register Password: oma salasana
  Domain Server: voip.saunalahti.fi
  Proxy Server: voip.saunalahti.fi
  Outbound proxy: tyhjänä
  MWI: off
  PSTN: off

  Ja mielenkiintoista on se, että ensin pitää asettaa SIP-konfiguraatio ja sitten vasta LAN-settings, koska muuten ei enää pääse SIPiä konfiguroimaan. Konffaus Planetin LAN-portissa ja sitten vaihto WAN-porttiin. Ilmeisesti tuosta LAN-portista voisi jatkaa ihan normaalia sisäverkkoa, jonka päähän voisi laittaa vaikka tietokoneen. Planet on siis nyt kytkettynä tuollaiseen A-linkin WLAN-tukiasemaan, jossa on kiinni Operaattorin 3G-mokkula, josta liikenne sitten internetiin. Jatkan taistelua … mukavaa eräretkeä.

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Laita STUN päälle ja serveriksi stun.saunalahti.fi
  Väittävät, ettei se ole käytössä, mutta onpa vaan.
  Se auttaa pääsemään palomuurista läpi suuntaan ja toiseen.

  Tuosta muuta en tiedä, minulla ei ole ollut vastaavaa ongelmaa.
  Mutta kun se kerran on saatu toimimaan niin sehän on sitten siinä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 35)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.