La Ligan tv-lupaoikeuksista

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat La Ligan tv-lupaoikeuksista

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Totuus Realin ja Barcan positiivisesta taloudellisesta tilanteesta tällä hetkellä on paljolti selitettävissä joukkuiden omistusoikeudesta televisioitavien otteluiden ruutunäyttämiseen. Samaisten joukkueiden mainosmylly ja fanituotteet tuovat klubeille tasaisin väliajoin sievoisen summan rahaa.

  Televisiolähetysmateriaalin omistusoikeudet ovat nimenomaan isojen joukkueiden kuten Real Madridin ja Barcelonan keino ryöstää rahaa pienempien joukkueiden ympäriltä. Joukkueet ovat onnistuneet haalimaan ympärilleen varsinaisen televisiointioikeuskartellin, jota ei pysty rikkomaan edes Espanjan televisiohallinto.

  Diilit tehdään yksityisesti hyvä veli idealla, jolloin super klubit voivat vaatia jopa 50% osuutta itselleen koko La Ligalle suunnitellusta rahoituksesta, sillä Real että Barca tietävät juuri heidän peliensä vetävän eniten yleisöä. Tämän kauden rahoitusarvioksi on veikattu 500 miljooonaa euroa.

  Barcelonan että Realin on huhuttu hankkiutuneet eroon epäsuosituista pelaajistaan kuten Aleksander Hlebista, Martin Caceresista, Royston Drenthenista että Rafael van der Vaart osaksi myös sen takia, etteivät katsojaluvut ja sitä myöten taloudellinen tilanne pääsisi liiaksi tipahtamaan.

  Pelaajista eroon hankkiutuminen että televisiorahan epäoikeudenmukainen haaliminen ovat saaneet La Ligassa aikaan nosteen, jossa haluttaisiin turvautua Valioliigassa hyväksi koetun yhteisen rahoitusneuvottelun kayttöönottoa.

  Ei liene yllättävää etteivät Real Madrid tai Barcelona lämpeä ajatukselle kovinkaan paljon.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.