La Hoja de Reclamación

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki La Hoja de Reclamación

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Espanjan kuluttajansuoja on ihan kohtuullisella tasolla. Jos joudut tilanteeseen, jossa katsot saaneesi viallisen tuotteen tai huonoa palvelua eikä valitus toimittajalle auta, keinot eivät lopu tähän. Voit tehdä virallisen kuluttajasuojavalituksen. Jokaisen kaupan pitää lain mukaan antaa pyydettäessä la Hoja de Reclamación, mikä on valituslomake. Täytätte lomakkeen yhdessä ja toimittajalla on kymmenen päivää aikaa vastata. Jos homma ei etene tai miellytä muuten, vie Hoja suoraan kaupunkisi kulutusvirastoon (Información al Consumidor) ja he varmistavat, että saat vastauksen.

  Itse olen kerran joutunut turvautumaan ko. menettelyyn, kun toimitus oli puutteellinen ja korjausta ei kuulunut. Toimittaja ei myöskään suostunut antamaan Hoja de Reclamación lomaketta, mistä saanevat pienet sakot. Hankin ja täytin lomakkeen itse ja vein sen suoraan kaupungin kuluttajavirastoon ja vaativat vastauksen 10 päivässä toimittajalta ja jostain syystä toimittaja tuli häntä koipien välissä korjaamaan toimituksen.

  Usein pelkkä Hoja de Reclamacionin maininta saa toimittajat varpailleen. Kun kuluttajavirasto selvitteli asiaa, he havaitsivat, että toimittaja oli pannut maksamani tuotteen ohi kirjanpitonsa ja siitä ei verottaja pitänyt…… eli koko firma joutui verotarkastukseen ja epäilen, että huono toimitus kävi kalliiksi.

  Netistä löytyy useita paikkoja, joissa asia on selvitetty kunnolla; tässä on yksi.

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Kuluttajasuoja on Espanjassa kohtuu hyvin hanskassa 🙂

  Jos liike ei suostu antamaan valituslomaketta, joka heillä lain mukaan on oltava, niin lähin poliisi, vaikka liikennepoliisi on velvollinen heti auttamaan. Eiköhän lomake ala löytyä 8)

  Kiitos HOT erinomaisesta neuvosta!

  LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  Meillä ei ole vakuutusyhtiö vieläkään suostunut autovarkaudessa mihinkään. on ehdotettu että pyytäisimme apua palokunnalta ja poliisilta, että auto saataisiin rotkosta ylös. Aikamoinen vitsi. Asia jäi junnaamaan, koska niin isoa gruan nosturia ei ole, että saisivat auton hilattua ihmisten ilmoille. Eivätkä suostu sitä korvaamaan, koska se on siellä rotkossa. Olen lähetellyt viestejä vaikka kuinka ja kaksi viikkoa sitten tuli tieto, että vanhaa autonrämää on tulossa joku erikoistarkastaja katsomaan. Saas nähdä, kukkiiko lipputanko ennen sitä. Jos ei ala kohta korvauksia kuulumaan, niin täyttelenpä joutessani valituslomakkeita.
  Lueskelin juuri kirjaa You and the law in Spain ja onhan siinä asiaa. On paljon parempi painos kuin suomalainen hiukan vastaava. Siitä myös löysin tietoja erittäin paljon kuluttajasuojasta. Kirja löytyi lentokentän lehtimyymälästä ja varmaan sitä on kirjakaupoissakin.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.