Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › La Cocina
- Tämä aihe sisältää 87 vastaukset, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 13 vuotta, 6 kuukautta sitten
Ritacasanueva toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Kirppuli, eräs lempi jälkiruokani on Arroz con leche.
Onko sinulla kätköissä sen ohjetta ?En ole suuri jäätelön ystävä mutta eilen söin jätskin se oli tosi suolasta, yök.
Siinä oli lakritsaa.
Pidän kyllä lakritsasta ja salmiakista mutta eilinen meni vähän överiksi.Ei ollut kätköissäni, enkä itse ole kyseistä jälkiruokaa syönyt, mutta netistä löysin tällaisen, en tiedä onko oikea. Resepti oli kuitenkin espanjalaista ruokaa käsittelevästä kirjasta.
Arroz con leche (maitoriisi)
2 dl vettä
1 kanelitanko
2 dl riisiä
1 l maitoa
1/2 dl sokeria
1 sitruunan kuori
1 rkl kaneli-sokeriseostaKuumenna vesi, kanelitanko ja riisit kattilassa, sekoita ja keitä, kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito muutamassa erässä, sekoita ja katso, että saat riisipuuromaisen seoksen. Kypsentäminen kestää lähes tunnin.
Poista kanelitanko, lisää sokeri ja raastettu sitruunankuori. Sekoita ja annostele. Ripottele kaneli-sokeriseos annosten pinnalle. Jäähdytä ja tarjoa haaleana.
Arroz con leche on yksinkertaisimmillaan kylmää, löysää riisipuuroa (riisipuuro keitetään kanelitangon ja arroz con leche kanelitangon ja sitruunankuoren kanssa).
Mutta ah niin hyvää 🙂
Äitini teki lapsuudessani kylmästä mannapuurosta jälkiruokaa, jotka olivat keon muotoisia kakkusia hän kutsui niitä ylioppilaiksi.
Mannapuuro jäähdytettiin kahvikupissa jonne laitettiin muistaakseni sitruunan mehua ja rusinoita.
Kakkuset syötiin rusinakiisselin tai jonkun muun sopan kanssa.Tämä Arroz con leche tuo minulle nuo ajat mieleen, siksi ehkä pidän siitä niin paljon 🙂
Hei vääräuskoiset kekkeruusit
antakee pilpilin resepti siiis kunnolline. 😉Gambas al pilpil 2:lle hengelle
Katkarapuja (pakastettuja)
3 valkosipulinkynttä (viipaloituna)
1-2 punapippurin palkoa (guindilla) tai cayenne-pippuria
2 dl oliiviöljyä
Lehtipersiljaa silputtuna
Sitruunan mehuaOta paistinpannu ja kaada siihen oliiviöljy, viipaloidut valkosipulinkynnet ja punapippurit. Kun valkosipuli on kullanväristä, niin lisää sulatetut katkaravut. Anna kiehahtaa puoli minuuttia. Lisää silputtu lehtipersilja ja tarjoile. Vasta tarjoiluvaiheessa voit lisätä hieman sitruunanmehua raikastamaan ruoan, muuten ravuista tulee kovia. Tarjoile patongin kanssa.
Hyvää ruokahalua
Kiitos kaunis nöyrimmin
Jos pidät tulisesta pilpilistä, niin lisää valkosipulia ja punapippuria, niin minä teen…
Mitä ihmettä onko KIRPPULILLA jännetupin tulehdus ?
onko reseptit loppu
ei ole mitään tulehdusta, käväisin tuossa viettämässä 2 viikon loman cadizissa, eilen palasin takaisin mukanani uusi espanjankielinen ruokakirja. kunhan vähän ensin suomentelen reseptejä niin naputtelen niitä sitten tänne.
bhajee kirjoitti:Espanjalaisen keittiön ystäville suosittelen ”Culinaria Espanja”-kirjaa, joka jokin aika sitten ilmestyi suomeksikin
Älyttömän hyvä kirja, ainakin minulle luo hyvän fiiliksen.
Toinen suosikkini, kaunis ja houkuttava on Pepita Arisin ruokakirja, jonka nimeä en nyt muista.Gazpacho on muuten ihan herkullista ilman leipääkin valmistettuna, (ellen väärin muista gazpacho Andaluz:issa ei leipää ole).
Espanjassa saapi kaupasta herkullista gazpachoa, ei tarvitse keittiössä lotrata.tästä yksinkertaisesta tapaksesta muodostui suosikkini, erittäin hyvää albondigas con salsa de tomaten kanssa
Patatas aliñadas
4 annosta
400g perunoita
1 pieni sipuli
2 rkl sherryetikkaa(myös punaviinietikka käy)
8 rkl oliiiviöljyä
tuoretta persiljaa
suolaaKeitä perunat runsaassa suolatussa vedessä lähes kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja pilko suupaloiksi. Laita perunat salaattiastiaan. Hienonna sipuli ja persilja, lisää perunoiden joukkoon. Lisää myös öljy ja etikka ja suolaa maun mukaan. Anna maustua hetken ennen tarjoilua.
nyt odottelen muiltakin reseptejä, nimenomaan tapas-sellaisia
ahlqvist kirjoitti:Gambas al pilpil 2:lle hengelle
Olisi kiva kun tämä(kin) resepti päätyisi tuonne minun reseptipankkiini: http://www.lintulaakso.net/reseptipankki/ . Tsekkasin juuri, ettei siellä ole yhtään gambas al pilpil -formulaa.
Vilkaseppas reseptipankkiisi,
sieltä se löytyy juuri lähetettynä.
Enpäs päässyt eilen Orkin synttäreille kun palasin vasta myöhään illalla lomalta ja vasta lueskelen mitä tapahtunut poissaollessani.
T. ahlqvist
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.