La Cocina

Esillä 15 viestiä, 46 - 60 (kaikkiaan 88)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Kirppuli, eräs lempi jälkiruokani on Arroz con leche.
    Onko sinulla kätköissä sen ohjetta ?

    En ole suuri jäätelön ystävä mutta eilen söin jätskin se oli tosi suolasta, yök.
    Siinä oli lakritsaa.
    Pidän kyllä lakritsasta ja salmiakista mutta eilinen meni vähän överiksi.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
    kirppuli79 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    Ei ollut kätköissäni, enkä itse ole kyseistä jälkiruokaa syönyt, mutta netistä löysin tällaisen, en tiedä onko oikea. Resepti oli kuitenkin espanjalaista ruokaa käsittelevästä kirjasta.

    Arroz con leche (maitoriisi)

    2 dl vettä
    1 kanelitanko
    2 dl riisiä
    1 l maitoa
    1/2 dl sokeria
    1 sitruunan kuori
    1 rkl kaneli-sokeriseosta

    Kuumenna vesi, kanelitanko ja riisit kattilassa, sekoita ja keitä, kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito muutamassa erässä, sekoita ja katso, että saat riisipuuromaisen seoksen. Kypsentäminen kestää lähes tunnin.

    Poista kanelitanko, lisää sokeri ja raastettu sitruunankuori. Sekoita ja annostele. Ripottele kaneli-sokeriseos annosten pinnalle. Jäähdytä ja tarjoa haaleana.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vier
    vier Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.07.2006
    Kirjoituksia: 4
    Vastauksia: 119

    Arroz con leche on yksinkertaisimmillaan kylmää, löysää riisipuuroa (riisipuuro keitetään kanelitangon ja arroz con leche kanelitangon ja sitruunankuoren kanssa).

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Mutta ah niin hyvää 🙂

    Äitini teki lapsuudessani kylmästä mannapuurosta jälkiruokaa, jotka olivat keon muotoisia kakkusia hän kutsui niitä ylioppilaiksi.
    Mannapuuro jäähdytettiin kahvikupissa jonne laitettiin muistaakseni sitruunan mehua ja rusinoita.
    Kakkuset syötiin rusinakiisselin tai jonkun muun sopan kanssa.

    Tämä Arroz con leche tuo minulle nuo ajat mieleen, siksi ehkä pidän siitä niin paljon 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Rontti
    Rontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 07.01.2007
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 320

    Hei vääräuskoiset kekkeruusit
    antakee pilpilin resepti siiis kunnolline. 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä ahlqvist
    ahlqvist Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 21.02.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 39

    Gambas al pilpil 2:lle hengelle

    Katkarapuja (pakastettuja)
    3 valkosipulinkynttä (viipaloituna)
    1-2 punapippurin palkoa (guindilla) tai cayenne-pippuria
    2 dl oliiviöljyä
    Lehtipersiljaa silputtuna
    Sitruunan mehua

    Ota paistinpannu ja kaada siihen oliiviöljy, viipaloidut valkosipulinkynnet ja punapippurit. Kun valkosipuli on kullanväristä, niin lisää sulatetut katkaravut. Anna kiehahtaa puoli minuuttia. Lisää silputtu lehtipersilja ja tarjoile. Vasta tarjoiluvaiheessa voit lisätä hieman sitruunanmehua raikastamaan ruoan, muuten ravuista tulee kovia. Tarjoile patongin kanssa.

    Hyvää ruokahalua

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Rontti
    Rontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 07.01.2007
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 320

    Kiitos kaunis nöyrimmin

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä ahlqvist
    ahlqvist Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 21.02.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 39

    Jos pidät tulisesta pilpilistä, niin lisää valkosipulia ja punapippuria, niin minä teen…

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Mitä ihmettä onko KIRPPULILLA jännetupin tulehdus ?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Rontti
    Rontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 07.01.2007
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 320

    onko reseptit loppu

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
    kirppuli79 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    ei ole mitään tulehdusta, käväisin tuossa viettämässä 2 viikon loman cadizissa, eilen palasin takaisin mukanani uusi espanjankielinen ruokakirja. kunhan vähän ensin suomentelen reseptejä niin naputtelen niitä sitten tänne.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Raya
    Raya Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.12.2006
    Kirjoituksia: 24
    Vastauksia: 1011
    bhajee kirjoitti:

    Espanjalaisen keittiön ystäville suosittelen ”Culinaria Espanja”-kirjaa, joka jokin aika sitten ilmestyi suomeksikin

    Älyttömän hyvä kirja, ainakin minulle luo hyvän fiiliksen.
    Toinen suosikkini, kaunis ja houkuttava on Pepita Arisin ruokakirja, jonka nimeä en nyt muista.

    Gazpacho on muuten ihan herkullista ilman leipääkin valmistettuna, (ellen väärin muista gazpacho Andaluz:issa ei leipää ole).
    Espanjassa saapi kaupasta herkullista gazpachoa, ei tarvitse keittiössä lotrata.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
    kirppuli79 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    tästä yksinkertaisesta tapaksesta muodostui suosikkini, erittäin hyvää albondigas con salsa de tomaten kanssa

    Patatas aliñadas

    4 annosta

    400g perunoita
    1 pieni sipuli
    2 rkl sherryetikkaa(myös punaviinietikka käy)
    8 rkl oliiiviöljyä
    tuoretta persiljaa
    suolaa

    Keitä perunat runsaassa suolatussa vedessä lähes kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja pilko suupaloiksi. Laita perunat salaattiastiaan. Hienonna sipuli ja persilja, lisää perunoiden joukkoon. Lisää myös öljy ja etikka ja suolaa maun mukaan. Anna maustua hetken ennen tarjoilua.

    nyt odottelen muiltakin reseptejä, nimenomaan tapas-sellaisia

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Tuomo
    Tuomo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 15.07.2006
    Kirjoituksia: 57
    Vastauksia: 627
    ahlqvist kirjoitti:

    Gambas al pilpil 2:lle hengelle

    Olisi kiva kun tämä(kin) resepti päätyisi tuonne minun reseptipankkiini: http://www.lintulaakso.net/reseptipankki/ . Tsekkasin juuri, ettei siellä ole yhtään gambas al pilpil -formulaa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä ahlqvist
    ahlqvist Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 21.02.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 39

    Vilkaseppas reseptipankkiisi,

    sieltä se löytyy juuri lähetettynä.

    Enpäs päässyt eilen Orkin synttäreille kun palasin vasta myöhään illalla lomalta ja vasta lueskelen mitä tapahtunut poissaollessani.

    T. ahlqvist

Esillä 15 viestiä, 46 - 60 (kaikkiaan 88)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.