La Cocina

Esillä 15 viestiä, 31 - 45 (kaikkiaan 88)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Tinttura
    Tinttura Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.02.2007
    Kirjoituksia: 23
    Vastauksia: 142

    Kyseinen kirja löytyy minunkin muuttokuormasta. Suosittelen lämpimästi. Reseptejä on kokeiltu ja muuten luettu kaukokaipuun iskiessä. Kirja on mukava ja mielenkiintoinen ”kurkistus” Espanjaan.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
    kirppuli79 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    Espinacas con piñones y pasas (pinaattia, pinjansiemeniä ja rusinoita)

    4 annosta

    50g rusinoita
    2 rkl oliiviöljyä
    25g pinjansiemeniä
    2 valkosipulinkynttä viipaloituna
    3 rkl kuivaa sherryä
    200g pinaattia
    ripaus espanjalaista makeaa paprikajauhetta
    merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria

    Liota rusinoita lämpimässä vedessä kolmen minuutin ajan. Valuta. Paahda pinjansiemeniä kevyesti kuivassa paistinpannussa.
    Kuumenna öljy toisessa paistinpannussa, lisää paahdetut pinjansiemenet ja valkosipuli ja kuullota 1 minuutti. Lisää joukkoon sherry ja anna kypsyä vielä minuutin ajan.
    Lisää sitten pinaatti ja paprikajauhe. Sekoita hyvin, jotta ainekset peittyvät tasaisesti nesteeseen. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon valutetut rusinat sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Tarjoile.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
    kirppuli79 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    kirjat joista lunttailen reseptejä ovat ”espanjalainen keittiö” ja ”tapas”.

    ivanka, mielenkiintoinen idea, mutta laitetaan hautumaan..

    jälkiruokareseptejä on tulossa, täytyy välillä pakkailla espanjan-matkaa varten.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä finnfuerte
    finnfuerte Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.10.2006
    Kirjoituksia: 2
    Vastauksia: 97

    tuo tortilla on minun lempi ruokaa johonka lisään kaikkee mahdollista esim
    herkkusienet on lemppari lisä ja teen sen yleensä tuuman vahvuiseksi ja
    käännän lautasella ympäri pannulla

    ja kun siihen tekee magran lisäksi niin hyvää on chapatan ja oluen kera

    en tiedä miten magra tehdään, mutta olen yrittänyt jäljitellä makua kokeilemalla
    eli se jossa on porsaan lihaa paloina ja tomaattimurskaa valkosipulia yms

    jos joku muistaa miten tehdään murcian salaatti niin olisi huippu saada resepti

    siihen tulee rutkasti oliivi öljyä missä muut aineet kelluu esim
    keitettyjä kanamunan lohkoja,punasipulia,tonnikalaa,suolaa,pippuria ja ja ja jotain
    mutta kun mä apina en muista millään
    se on loistavan makuinen kylmä alku salaatti joka syödään leivän ja oluen kera tietty

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä mujer
    mujer Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 128

    Ensalada Murciana

    – tomaattia
    – sipulia
    – keitettyjä kananmunia
    – tonnikalaa öljyineen
    – mustia oliiveja

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä mujer
    mujer Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 128

    Pipirrana

    1 punainen paprika
    1 vihreä paprika
    2 tomaattia
    1 sipuli
    1-2 valkosipulin kynttä
    1 rkl sokeria
    1 tl suolaa
    1 rkl viinietikkaa
    3 rkl oliiviöljyä
    (tonnikalaa, katkarapuja tms.)

    Pilko kaikki ainekset hyvin pieniksi kuutioiksi.
    Sekoita kaikki ainekset keskenään.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Rontti
    Rontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 07.01.2007
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 320

    Vau ja tupla vau ja vielä vihellys perään
    upeita repsuja.
    IVANKA sulla oli kuva jossa oli kaalinlehtipiiras. Muta mu kiinnostaa se upea pöytä siin alla se on FIKSU

    Sitte näin jyväjemmarina itsekkin Härkä papua viljelleenä lehmien rehuksi. sitä on myös syötävää lajia mutt onko mahdollista että sekoitetaan salkopapu ja härkäpapu vaikka noita sananmuunnoksia kirjasta katsotaan. Koska härkä papu on melko karvas maultaan, joskus sitä syötiin kun eio ollu muutakaan mutta karvahkoa on. Oletettavasti olen väärässä mutta kuitenkin, kyllä lajikkeet kehittyy.Mutta härkäpapu on satoisa silloin kun se korjataan varsineen.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Rontti on tarkka mies, pöydän virkaa tekee vanha puinen kaapelikela 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    Rontti kirjoitti:

    Sitte näin jyväjemmarina itsekkin Härkä papua viljelleenä lehmien rehuksi. sitä on myös syötävää lajia mutt onko mahdollista että sekoitetaan salkopapu ja härkäpapu vaikka noita sananmuunnoksia kirjasta katsotaan.

    Kyllä se on Vicia Faba eli härkäpapu, se ”tavallinen” papu on Phaseolus vulgaris (eli ei siis edes aivan lähisukulainen).

    Tässä on (Wikipravdasta) kuva minkä näköisiä ovat: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Broad-beans-after-cooking.jpg

    Englanniksi niiden nimi on siis broad beans, saksaksi dicke Bohnen, italiaksi fave, espanjaksi siis habas.

    Onhan niitä kai useampia versioita, myös pelkkään rehukäyttöön.

    Se siementen kuori (siis ei palko, sitä ei kyllä ruokaan laiteta) saattaa olla hieman kitkerä ja sitkeä, mutta halutessaan ne voi vielä kuoriakin (aikamoinen homma).

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Rontti
    Rontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 07.01.2007
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 320

    Ivanka ja pyöreän kaapelikelan ritarit tai rinsessat 🙂 🙂 toi on hyvä idea.
    on niitä nurkissa, vaan ei ole tullut mieleen pöytää tehdä VIELÄ
    siistiiiii

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Kelan halkaisija on 160 cm joten siihen mahtuu paljon jengiä ympärille.
    Jos teet siitä puutarhaan pöydän niin voit laittaa keskiosaan vaikka kukkia 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Rontti
    Rontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 07.01.2007
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 320

    jep niin on. sopii rantalaiturille. ei tuuli vie on sen verran raskas.keskelle TIETTY TAPPI niin saapi pyörittää. Erilaisia ruokia kulhoon haarukka rinsessoille pyöritä ja syö.
    Jos kaikki ruokailijat on IVANKAN kokoisia nii voi vaikka pallin kiinnittää pöytään kestää kyllä.
    JOOOOO semmone rautanen tuoli joka on esim vanhassa hevosvetoises heinäharavas ja niittokonees.
    Ei mikkään setori ravinteli vaan kela ravintola 🙂

    ai niin antakee pilpilin resepti KIRPPULIIIIIIIIIIIIIIIIII ei sinne epsaniaan niin kiiru ooo

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Tässä näet Rontti vähän tarkemmin minkälainen pöytä on vaikka kuva onkin aika pieni 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Minä kun luulin, että tässä on kyse Kansaneläkelaitoksesta.. (eräs yleisimpiä puheenaiheita ulkosuomalaisfoorumeilla).. 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
    kirppuli79 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    Helado con ron y pasas (rommi-rusinajäätelö)

    4-6 annosta

    150g isoja muskatellirusinoita
    2 rkl tummaa rommia
    4 munankeltuaista
    1 dl vaaleaa fariinisokeria
    1 rkl maissitärkkelystä
    3 dl täysmaitoa
    3 dl vispikermaa
    vohveleita, keksejä tai pikkuleipiä tarjoiluun

    Pane rusinat kulhoon, lisää rommi ja sekoita hyvin. Peitä ja anna maustua 3-4 tuntia tai yön yli.
    Vatkaa munankeltuaiset, sokeri ja maissijauhot isossa kulhossa sakeaksi ja kuohkeaksi. Kuumenna maito paksupohjaisessa kasarissa juuri ja juuri kiehuvaksi.
    Vatkaa maito munaseoksen kanssa ja kaada seos kasariin. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes seos on sakeaa ja sileää. Sekoita välillä puukauhalla. Anna jäähtyä.
    Vatkaa kerma, mutta älä vatkaa liian sakeaksi(kerman pitää valua lusikasta). Sekoita kerma seokseen. Sähkökäyttöisissä jäätelökoneissa on pakastimessa jäähdytettävä kylmäakku, joka jäädyttää seoksen koneen käydessä. Jos vatkaat seoksen käsin, jäähdytä sitä pakastimessa 4 tuntia. Jos käytät jäätelökonetta, siirrä jäähdytyksen puolivälissä seos monitoimikoneeseen ja käytä konetta jonkin aikaa, samoin jäähdyttämisen jälkeen.
    Sekoita rommissa liotetut rusinat jäätelön joukkoon, peitä ja jäähdytä 2-3 tuntia, kunnes jäätelö on tarpeeksi kiinteää. Tarjoa annoskulhoissa tai korkeissa laseissa vohveleiden, keksien tai pikkuleipien kanssa.

Esillä 15 viestiä, 31 - 45 (kaikkiaan 88)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.