La Cocina

Esillä 15 viestiä, 16 - 30 (kaikkiaan 88)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
    kirppuli79 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    ja lisää espanjalaisia ja espanja-aiheisia reseptejä tulossa heti kun sormeni lakkaavat kramppaamasta

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928

    Loistavia resepteja. Kaikkia tulen kokeilemaan Kiitos!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kirppuli79
    kirppuli79 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    Tortilla española

    4 annosta

    2 1/2 dl oliiviöljyä
    4 perunaa(noin 500g) 1cm:n kuutioina
    1 sipuli ohuina viipaleina
    6 kananmunaa
    karkeaa suolaa ja vastarouhittua mustapippuria

    Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää perunat ja sipuli , kääntele , jotta öljy sekoittuu niihin tasaisesti. Vähennä lämpöä. Paista koko ajan käännellen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Älä anna niiden ruskistua. Siirrä ainekset reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kaada pannuun jäänyt öljy pieneen kulhoon.
    Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, suola pippuri. Lisää joukkoon perunat ja sipuli, sekoita varovasti ja laita seos syrjään 10 minuutiksi.
    Lisää paistinpannuun 2 rkl kulhoon laittamaasi öljyä ja kuumenna höyryäväksi. Kaada peruna-kananmunaseos pannuun niin, että perunat levittyvät tasaisesti. Anna paistua 1 minuutti. Vähennä sitten lämpöä ja ravistele pannua usein, ettei munakas tartu kiinni. Kun munakkaan alapinta on ruskea ja yläpinta melko kiinteä, aseta pannun päälle samankokoinen lautanen ja käännä munakas lautaselle. Lisää paistinpannuun 4 rkl ylijäänyttä öljyä ja liu’uta munakas lautaselta takaisin pannulle. Paista toinen puoli vastaavalla tavalla ruskeaksi. Säädä levy alimmalle lämmölle. Käännä munakasta vielä 3 kertaa ja anna sen joka kerta paistua 1 minuutin ajan, jotta siitä tulee kiinteä.
    Siirrä munakas lautaselle, voitele pinta öljyllä ja anna jäähtyä. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja tarjoile

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Rakas Kirppuli,

    Harvoin on joku laittanut kirjaimellisesti JAUHOT suuhuni, kuten sinä nyt teit.
    Aivan mahtavia ohjeita ja niistä on varmasti monelle iloa.
    Voitaisin ehkä suunitella ORKKI KEITTOKIRJA.
    Sinä kirjoitat ja minä kuvitan ja onhan täällä oikeasti useita todella loistavia valokuvaajia.

    Kirjaksi asti kun lähdetään reseptejäsi valmistamaan tarkoittaa sitä, että sinä valmistat joka safkan omin pikku kätösin ja esim: JANNE (jota salaa ihailen) kuvaisi.

    Kai sinulla on nyt jännetuppitulehdus kun olet näin ansiokkaasti naputellut ???

    Hienoa myöskin, että ohjeet ovat espanjalaisia.
    Minua ilahduttaisi erityisesti jälkiruokaohjeet olen ollut aina perso makean perään.
    Ibiza kesinä nautin myös paljon pinaattia jossa oli runsaasti valkosipulia ja rusinoita, löytyykö arkistostasi siihen ohjetta ?

    Tänne voi myös ruokien lisäksi laittaa vaikka drinksu ohjeita.
    Vai avataanko niille oma osio ?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854
    bhajee kirjoitti:

    Aloitetaan sitten ruokajärjestyksen mukaan tapalla (lempparini – jostain kummasta syystä kovin moni kuppila ei tätä tarjoa): habas con jamón.

    En nyt viits cut&pasteta reseptiä tähän, guugeloimalla löytyy ziljoona versiota, tässä yksi:

    http://www.seviquorum.com/hosteleria/recetas/habasconjamon.htm

    Kiitän hienosta aloituksesta ja seuraavan kerran kun tulen sinne FUENGIROLAAN, toivon että voin sinun opastuksellasi nauttia oikeaoppisen ”Habas con Jamónin”.
    Ja härkäpapuhan se …tarkastin sanakirjasta.

    Hauskaa pyhäpäivää sinulle 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    Ivanka kirjoitti:

    seuraavan kerran kun tulen sinne FUENGIROLAAN, toivon että voin sinun opastuksellasi nauttia oikeaoppisen ”Habas con Jamónin”.

    No sitten mun täytyy tehdä se ruoka itse.. ei ne täällä Espanjassa osaa.. 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Sehän on vielä hienompaa.
    Kiini veti.
    Laitoin tähän sinulle ruokakuvan viime juhlistamme.
    Älä edes kysy mikä ruoka tuolla kaalinlehtien alla on !

    Minä olen sellainen kokki kolmonen, että Barbinuket täytekakussa ja kumirotat kattauksessa on ihan tavallista huvia.
    Minulla on myös loistava kuvasarja ruokavieraistani, jotka kaikki poseraa valmistettavan ruuan kanssa mutta
    ei kai sellaista voi julkaista, eihän 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    Ivanka kirjoitti:

    Älä edes kysy mikä ruoka tuolla kaalinlehtien alla on !

    No ei sitten kysytä..

    Mitä siinä muuten on? 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    No ok. kun noin kauniisti kysyit 😉
    Siellä on sisällä ihan tavallista perunamuussia, joka on maustettu kaalilla ja pekonilla yms. käteen sopivilla mausteilla.
    Eikö muussi tuollaisessa paketissa maistu ehdottomasti paremalle kuin se onkaan ?

    Minusta kattaus kaikilla elämän alueilla on puoliruokaa. 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä ronkeli
    ronkeli Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.01.2007
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 809

    Vuosien varrella keittokirjoja on karttunut monta metriä, ja joskus luen niitä kaukokaipuussa kuin romaaneja.
    Siippakin (hei, hän EI ole mikään ihmemies, vaikka hehkutuksestani voi saada sellaisen käsityksen) kokkasi monta vuotta sitten vieraillemme ja illallisista tuli oikea happening.

    Mutta nyt olen palannut perusruokiin tai sellaisiin, joiden ainesten perässä ei tarvitse juosta koko lauantaipäivää. Ja vot, tältä ketjulta löytyy tosiaan espanjalaista perusruokaa. Ainakin meidän lähikaupastamme saa kaikki tarvittavat aineet. Ekaksi kylläkin täytyi katsoa ihan sanakirjasta, mitä nuo härkäpavut ovat saksaksi. Suomessa en ikinä ollut moisia edes nähnyt. Mutta tavallisa paksuja papujahan ne.

    Arvuuttelen kaalinlehden alta löytyvän jotain pateeta.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    ronkeli kirjoitti:

    Ekaksi kylläkin täytyi katsoa ihan sanakirjasta, mitä nuo härkäpavut ovat saksaksi. Suomessa en ikinä ollut moisia edes nähnyt. Mutta tavallisa paksuja papujahan ne.

    Aivan, dicke Bohnen – pakastettuna niitä saa sieltäkin (tosin ei ohan joka kaupasta). Serrano-kinkkua ja muita tarvittavia aineita saa sitten kyllä mistä vaan.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854
    ronkeli kirjoitti:

    Arvuuttelen kaalinlehden alta löytyvän jotain pateeta.

    No 🙂 ehdin jo vastata mutta toistossa on voimaa.
    Perunamuussiahan siellä ihan arkisesti oli ? Noin parillekymmenelle ruokailijalle !

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Espanjalaisen keittiön ystäville suosittelen ”Culinaria Espanja”-kirjaa, joka jokin aika sitten ilmestyi suomeksikin (en kylläkään ole sitä suomenkielistä painosta nähnyt, minulla on saksalainen).

    Ei pelkkä keittokirja (vaikka reseptejäkin on paljon) – siinä selostetaan hieman taustojakin.. ote kirjan selosteesta:

    Tämä Culinaria-sarjan teos houkuttelee lukijan tutustumaan Espanjaan kaikilla aisteillaan. Kirjan sivuilla ja yli 1200 kuvassa kerrotaan, miten maisema, ilmasto ja erilaiset kulttuurit ovat lyöneet leimansa maan monimuotoiseen keittiöön – Levantessa sijaitsevasta Alborayasta pohjoiseen Zaragozaan, jokapaikan alioli-valkosipulikastikkeeseesta zampuriña-simpukkaan. Reportaasit ja ruoka-aineiden esittely, aistikkaat kuvaukset ja erikoiset tarinat avaavat laajan näkymän Espanjan kulttuuri- ja ruokaperinteisiin. Maan eri osissta kootut 2002 reseptiä kutsuvat lukijan muuttamaan innostavan lukukokemuksen makunautinnoksi. Teosta täydentää katsaus maan tärkeimpiin viinialueisiin.

    Maksaa Suomessa vain ~25 €, 488 sivua.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Tuollaiset kirjat ovat mukavaa luettavaa, koska ne toimii myös eräänlaisina matkaoppaina.
    Kuka tämä laitoksen on toimittanut ?

    Monet lukevat keittokirjoja huvikseen vaikka eivät mitään virtuooseja keittiössä olisikaan.
    Kuten ystäväni Ronkeli tuolla aiemmin mainitsi 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    Ivanka kirjoitti:

    Kuka tämä laitoksen on toimittanut ?

    Kyseessä on alunperin saksalaisen Könemann-kustantamon julkaisema kirja – useampia tekijöitä. Kirja on käännetty aika monelle kielelle (suomen lisäksi ainakin englanniksi ja espanjaksi). Amazon.de:n sivuilla jokainen lukija (13 kpl) on antanut sille täydet viisi tähteä..

    http://www.amazon.de/Culinaria-Espana-Marion-Trutter/dp/3833110503/ref=pd_bbs_sr_2/303-2511446-4270623?ie=UTF8&s=books&qid=1182071704&sr=8-2

    Samassa sarjassa on muuten paljon muidenkin maiden keittiöitä käsitteleviä opuksia.

    Ai niin, toinen suosikkikirjani on Susanna Teen ”Tapas” – en tiedä onko sitä käännetty suomeksi (alunperin englantilainen kirja): http://www.amazon.de/Tapas-Susanna-Tee/dp/1405441135/ref=sr_1_5/303-2511446-4270623?ie=UTF8&s=books&qid=1182072186&sr=8-5

Esillä 15 viestiä, 16 - 30 (kaikkiaan 88)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.