La Caixa esittelee pankin hallussa olevia asuntoja tänä viikonloppuna

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit La Caixa esittelee pankin hallussa olevia asuntoja tänä viikonloppuna

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Asuntokaupoista ja pankkien asunnoista kiinnostuneille tiedoksi, että la Caixa (yksi Espanjan suurimpia pankkeja) järjestää tänä viikonloppuna ilmaisen bussikuljetuksen ja kierroksen tutustumaan pankin hallussa oleviin asuntoihin Mijas Costan La Calan alueella.

  La Calan konttori, joka sijaitsee heti vasemmalla kadunkulmassa kun tullaan moottoritieltä kylään, on tapahtuman vuoksi avoinna perjantaina 18.10. kello 17-20 ja lauantaina 19.10. 10-14 ja 17-20. Calaan pääsee Fuengirolasta bussilla, aikataulut tässä. En ole ihan selvillä, miten ja milloin sieltä konttorilta lähtee kuljetus kohteisiin, mutta sitä voinee tiedustella konttorin numerosta 952589950, siinä konttorissa osataan puhua sujuvasti englantia tarvittaessa.

  La Calan alueella on kuulemma useampia kohteita, joita pankki kovasti haluaa saada kaupaksi, joten asunnonetsijöille tämä voi olla ihan mukava viikonloppuretki, onnea matkaan! 🙂

  (Vanhoille tutuille tiedoksi, että en ole enää pankin palveluksessa, kuulin tästä entisiltä kollegoilta ja ajattelin, että tiedosta voisi olla orkin lukijoille iloa ja hyötyä.)

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Näyttää siltä, että Orkkiin on iskenyt joku spammays robotti viime yönä, joten nostan tätä viestiä kommentilla uudempien joukkoon…

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Nythan taitaa olla jo sopiva hetki ostaakin ja hinnat halvat. 🙂

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Nyt on helppo ostaa mutta jos juodut myymään asuntosi niin myyntiaika on tosi pitkä. Ainakin brittien talouslehdet arvioivat kesällä että asunnoissa on vielä 15-20 % ylihintaa. 😉

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Caixa näkyy mainostavan tapahtumaa tämän päivän Fuengirola.fi lehdessä sanoen, että hinnasta päättää ostaja. Toki niissä joku hinta on, mutta avoimesti sanovat, että tinkiä saa. Lehdessä myös jotain tietoa kohteista. Jos olisin asuntoa etsimässä niin kyllä ainakin katsomassa kävisin, saisi käsitystä siitä mitä markkinoilla on ja tiedän, että jostain syystä monet suomalaiset kyselevät nimen omaan pankin omistamia asuntoja. Tällaisista tapahtumista saa sen käsityksen, että pankeilla alkaa olla jo enemmän halua myydä kuin ennen. Eipähän tuo katsomassa käyminen mitään maksa…

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tämän jutun lukijoita näkyy olevan muutama sata, ainakin. Jos joku käy katsomassa tarjontaa, olisi kiva kuulla mielipiteitä.
  Mä näin lehden ilmoituksessa muutaman myytävän kohteen ja mulla on jo niitä itse näkemättä selvä mielikuva mistä on kysymys.
  Noin ympäripyöreästi voisi varmaan sanoa , että tässä on nyt sitä asuntomassaa mitä saa halvalla.
  Eli kaikki Vileenit ja muut joille hinta on tärkeä tai ehkä tärkein tekijä asunnon ostossa saattaisivat löytää näistä omansa.

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Jostain syystä seurasin Suomen pankkikriisin hoitoa läheltä 20 vuotta sitten ja Suomessa perustettiin myös roskapankki jonne pankkien taseista putsattiin sinne kertynyttä massaa. Arsenal myi sitten omissa nimissään näitä omaisuuseriä. Nyt Espanjassa jokaisella pankilla on omia yhtiöitä vaikka myös roskapankki on täälläkin perustettu. Nytkin tämä myynti tapahtuu La Caixan nimissä. Kysyisinkin Krisiltä onko tietoa kuka nämä kohteet juridisesti omistaa? Onko niin että Espanjan roskapankki on asettanut niin alhaiset hinnat että pankit pyrkivät viimeiseen asti myymään kohteitaan itse vai mistä tässä on kyse? 8)

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Ihan varmasti en tiedä, mutta eiköhän omistaja ole kiinteistöyhtiö Servihabitat, joka taas on kuuluu Caixan omistamaan pörssinoteerattuun Criteria Caixa Holding yhtiöön, jonka hallussa on muukin Caixan yritysomaisuus, mm. varsin suuretkin osakkuudet espanjalaisyhtiöissä Repsol, Telefónica ja muissa teollisuusyhtiöissä. Toisin sanoen asunnot on siivottu pois pankin tasetta rumentamasta, mutta yhtiö on saman konsernin omistuksessa eikä sinänsä verrattavissa Suomen taannoiseen roskapankkiin.

  Espanjan roskapankki Sareb taas perustettiin lähinnä valtion syliin ajautuneiden heikkojen pankkien asuntoja varten(mm. Bankia ja useita muita). Sarebin hinnoittelulla lienee merkitystä markkinnoiden kokonaishintoihin jossain määrin, mutta täytyy muistaa, että Espanja on Suomeen verrattuna aika valtavan paljon suurempi markkina. Kun suurilla ja vahvoilla pankeilla kuten Caixa, Santander, BBVA ja monilla pienemmilläkin on omat yhtiönsä niin hintatsoa on muodostamassa useampi toimija markkinoilla. Yhtiöittäminen pankkien omiin yrityksiin on ollut mahdollista niille pankeille, joilla on ollut siihen varaa, roskapankki on vain ”kaatuneille” enkä tiedä olisiko ollut edes laillisesti mahdollista yhtiöittää sinne vahvempien pankkien asuntoja. Vaikka ”espanjalainen pankki” onkin kuulostanut taloudelliselta kirosanalta lehdistössä jo pitkään, niin täytyy muistaa, että pankkeja on täällä paljon ja toiset niistä ovat edelleen vahvoja.

  Ihan vertailun vuoksi: koko Nordean konsernilla on noin 11 miljoonaa asiakasta yhteensä, kaikissa pohjoismaissa, Baltiassa ja Puolassa. Caixalla on vähän vajaa 13 miljoonaa asiakasta, lähes pelkästään Espanjassa. (Lähde: vuosikertomukset 2012) En toki väitä, että asiakasmäärä tekisi pankista vahvan tai suuren, sitä varten tarvii analysoida ihan muita ratioita. Mutta kun vertaa noita lukuja, joissa Suomi on Nordean koko konsernista alle viidesosa, niin saa pientä käsitystä siitä, minkä kokoluokan markkinoista Espanjassa on kyse. Eikä Caixa ole edes suurin pankki täällä, Santander ja BBVA ovat suunnilleen saman kokoisia täällá kotimarkkinoilla ja maailmanlaajuisesti ihan valtavia jättiläisiä, Santander on yksi maailman kymmenestä suurimmasta pankista.

  Joka tapauksessa, Espanjaan mahtuu siis monenlaista toimijaa, hinnanmuodostus ei ole vain roskapankki Sarebista kiinni. Eikä pankkien mahdollisuus pitää niitä asuntoja myymättöminä omissa yhtiöissään ole vain siitä kiinni, miten Espanjassa menee: epäilemättá kansainväliset espanjalaispankit (Santander, BBVA) ovat joutuneet ”tukemaan” Espanjan toimintojaan vaikkapa Brasiliassa ja Mexicossa tehdyllä tuloksella viime vuosina ja siten niillä ei ole ollut tarvetta polkea asuntojen hintoja Espanjassa. (Tämä viimeisin on kyllä ihan oma oletukseni, ei vuosikertomuksista luettu. 🙂 )

  En ole enää yhtä hyvin perillä paikallisesta pankkimaailmasta tai talousuutisista nyt, kun olen siirtynyt täysin toiselle alalle. Mutta oletan, että pankin päätös avata konttori viikonloppuna ja ilmoittaa, että ”ostaja määrää hinnan” sekä kuljettaa asiakkaita asuntoja katsomaan, kertoo siitä, että halukkuutta asuntomassojen myyntiin on nyt enemmän kuin ennen.

  Itse kukin etsii ja arvostaa mitä tahtoo, mutta jos ostoksille aikoo, niin kyllä tuollaisella reissulla ainakin uutta oppii näistä markkinoista. Ja Caixan Los Bolichesin konttorista löytyy edelleen suomenkielistä apua ostoprosessiin niille, jotka suoraan pankilta haluavat asunnon ostaa. Menkää mukaan ja kertokaa, jos kävitte!

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Kiitokset Krisille asioiden selventämisestä. Sanoisin että näille kiinteistöalan hulluille päiville kannattaa jonottaa. Esimerkkinä voin kertoa että kaverini teki Torreviejassa 35.000 euron tarjouksen 2 mh asunnosta. Asunnon hinta oli alunperin ollut 140.000 euroa. Viiden kuukauden kuluttua tarjouksen tekemisestä välittäjä otti yhteyttä ja kysyi oliko tarjous vielä voimassa. Kaverini teki kaupat ja oli tyytyväinen kun jäi vielä rahaa sisustaa asunto mieleisekseen. 8)

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Eipä kesä, Matias31! 🙂

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Lisätietoja vielä Matias31:lle ja muille, joita roskapankin kuviot kiinnostavat:

  Tänään olin Marbellassa tapahtumassa, jossa puhujana oli Fernando Encinar, Espanjan suurimman kiinteistöportaalin idealista.com:in perustaja ja toimistusjohtaja ja siten täkäläisen kiinteistömarkkinan asiantuntija. Yleisöstä joku esitti Encinarille kysymyksen siitä, mikä on hänen näkemyksensä roskapankki Sarebin vaikutuksesta asuntojen hintoihin.

  Vastaus oli, että Sareb ei ole täyttänyt odotettuja toiveita/pelkoja hintojen putoamisesta (riippuen siitä, kenen vinkkelistä katsoo) koska Sarebille on lainsäädännössä annettu niin pitkä aika myymiseen (15v), että heilläkään ei ole mitään kiirettä lähteä roimasti hintoja pudottamaan.

  Toinen syy Sarebin merkityksettömään hinnoitteluvoimaan oli Encinarin mukaan se, että koko roskapankki on vielä ihan hukassa asuntomassojensa kanssa. Yhtiöön on siirretty tuhansia ja taas tuhansia asuntoja, joista siellä hädin tuskin tiedetään, mitä ja missä ne ovat. Myymisen esteenä voi olla niinkin konkreettiset asiat kuin se, että kukaan ei tiedá, missä olisi avaimet, jotta asuntoa voisi lähteä näyttämään. Jos nyt yleensä tiedetään, missä mikäkin roskpankin kirjoissa oleva asunto edes tarkkaan ottaen sijaitsee.

  Kolmantena Encinar kommentoi, että asuntomassoja suurempi juttu Sarebille ja koko Espanjan markkinoille on itse asiassa ongelmalliset maaomaisuudet, joiden arvo ei ole ainoastaan laskenut vaan on reaaliarvoltaan negatiivinen.

  Enpä tiedä itkeäkö vaiko nauraa tuolle vastaukselle… Paras kai pitää yllä elämäniloa ja uskoa, että kaikki kyllä järjestyy, tavalla tai toisella. 😉 Kyllä täällä löytöjä voi tehdä (jos ne avaimet ensin löytyy), joskaan tuota Matiaksen kaverin esimerkkiä tinkimisvarasta ei välttämättä joka asuntoon voi suoralta käsin yleistää. Onnea kaupantekoon kaikille!

  LINKKI

  joined
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 111

  Kävikö joku katsomassa hintoja.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.