kysymys ruuasta

Esillä 8 viestiä, 16 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    mañana mañana
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 04.06.2013
    Kirjoituksia: 30
    Vastauksia: 188

    Kikherneet, jotkut kutsuvat mumpavuiksikin ovat kyllä herkullisia. Ne valmiiksi keitetyt purkeissa ovat usein todella pehmeitä.

    Parhaimman maun saa kun liottaaa kuivattuja kikherneitä ensin yö yli. Sitten huuhtelee ne ja keittää raikkaassa vedessä noin 30 minuuttia. Muista lisätä tähän keitinveteen sopivasti suolaa.Todellla terveellinen ja herkullinen lisä ruokaan kuin ruokaan, vielä kun hoksaa ostaa ne luomuna! 🙂

    LINKKI

    Tarmo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 25.06.2014
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 298

    Tuoreita vihreitä kikherneitä ei täällä liene myynnissä. Meksiko taitaa olla lähin ostopaikka.

    Tekis kyllä mieli maistaa.

    LINKKI

    Vinatero
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 154

    Meikäläisen ensimmäinen tutustuminen kikherneeseen oli vuosia vuosia sitten, voisiko sanoa, kirjallinen. Vivian Sjögrenin mainiossa kirjassa ”Andalucian karkea suola” on paljon hyviä ja arkipäiväisiä reseptejä. Siinä oli myös kikhernemuhennoksen resepti ja kaikenlaisten herneiden ja papujen ystävänä piti sitä heti aikanan kokeilla. Nyt siitä muhennoksesta on tullut tehtyä mitä erilaisimpia variaatioita, mm. bataatti sopii varsin hyvin.

    Nykyisin kikherneitä tulee käytettyä melkein mihin ruokaan vain, keittoihin, patoihin, salaatteihin ihan sellaisenaan lisukkeena eri mausteisina ja sitten tietysti tehdään hummusta! Hummuksesta on tullut tehtyä myös erilaisia variaatioita, tuossa keväällä käytettiin yhtä versiota aamupalalla levitteenä paahtoleivän päällä, oli ja on edelleen, hyvää. On tosi monipuolisesti käytettävä ja terveellinen!

    LINKKI

    pintora53
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.01.2012
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 85

    Hei Vinatero!
    Mulla ei enää ole tuota Vivianin mainiota kirjaa, joten voisitko laittaa sen kikhernemuhennoksen reseptin?

    LINKKI

    Vinatero
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 154

    Suora lainaus kirjasta:

    ”Kikhernemuhennos – Cocido

    on ollut espanjalaisen keittiön tukipilareita. Tätä nykyä se on ”uhanalainen” ruokalaji – mitä enemmän naiset menevät ansiotyöhön, sitä vähemmän heille jää aikaa laittaa pitkän keittoajan ruokia. Joskus turvaudutaan valmiiksi keitettyihin purkitettuihin kikherneisiin. Cocidon voi valmistaa monenlaisesta lihasta tai makkaroista tai ilman lihaa, kuten tämän:

    Liota 1/4 kg kikherneitä isossa astiassa kevyesti suolatussa vedessä yli yön. Kaada vesi pois, pane herneet pataan 2 litraan kuumaa vettä, jossa muutama kuorimaton valkosipulinkynsi, 2 laakerinlehteä, 1 kokonainen sipuli ja suolaa. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 1-2 tuntia, kunnes herneet ovat pehmeitä – kiehuminen ei saa keskeytyä. Lisää tarvittaessa kiehuvaa vettä, kylmä vesi jättää herneiden sisuksen lopullisesti kivikoviksi.

    Silppua ja hauduta öljyssä 1 sipuli ja pari tomaattia sekä persiljaa ja valkosipulia, mausta suolalla ja pippurilla, hämmennä sekaan vähän vehnäjauhoja ja padasta otettua lientä paksuksi kastikkeeksi. Sekoita kikherneisiin, kun ne ovat valmiita, ja keitä vielä muutama minuutti.

    Muhennokseen voi loppuvaiheessa lisätä myös pilkottuja perunoita ja/tai joitain vihanneksia: porkkanaa, mangoldia, varsiselleriä, pinaattia, kaalia. Kuten niin monet muhennokset, tämäkin maistuu parhaalta vasta seuraavana päivänä.”

    • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 11 kuukautta sitten Vinatero.
    • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 11 kuukautta sitten Vinatero.
    • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 11 kuukautta sitten Vinatero.
    LINKKI

    pintora53
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.01.2012
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 85

    Kiitos 🙂

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Ma kaytan kurkkuihin tata Ikeasta loytamaani etikkaa… ja hyvat kurkut tulikin ,jopa Venezuelalais naapurinkin tykkas.

    Garbanzot ostan taas esikeitettyina,en ma ainakaan saa niita ”raakoja,liotettuja” puolessa tunnisssa kypsymaan tavallisella kattilalla…painekattilassa voi onnistua ja se etta siihen liotusveteen on lisatty vahan ”bicarbonatoa”,anoppini neuvo. Pistin myos  pari fotoa miten meilla nautitaan garbanzoja…eilen viimex salaattina

    ETIKKA VALMIS

    [caption id="attachment_395041" align="alignnone" width="300"]kikhernesalaatti kikhernesalaatti[/caption]

    [caption id="attachment_395042" align="alignnone" width="300"]kikhernekeitos kikhernekeitos[/caption]

    LINKKI

    pintora53
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.01.2012
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 85

    Herkullisen ja sangen espanjalaisen näköiset annokset Tuiskulla.

    Mulla on niitä kuivia pussillinen kaapissa ja meinaan kokeilla tuota Vinateron/Viviannen ohjetta tässä joku kerta.

    Jos yön yli liottaa ja 2 tuntia keittää, niin sais luvan onnistua! 🙂
    Jos ei, niin pysyttelen minäkin sitten vaan esikeitetyissä…

Esillä 8 viestiä, 16 - 23 (kaikkiaan 23)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.