Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › Kysymys kotileipureille
- Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 14 vuotta, 7 kuukautta sitten la luz toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Hei,
Mitä te käytätte kermaviilin korvikkeena? Harvemmin tulee innostuttua leipomaan, mutta nyt iski into tehdä raparperipiirakka, kun Icelandista löytyi purkkiraparperia.
Mutta mitä ihmettä voi laittaa kermaviilin tilalle? Pelkkä kerma ei tuo toivottua makua; smetana-kermaseos ei sekään ole ihan sama juttu ja jugurtti-kermaseoksen paistokestävyydestä en ole ihan varma. Vinkkejä?
Quark -queso fresco? Itse kaytan sita kun teen ”rahkapiirakkaa”.
Kananmunaa lisaamalla saan siinta kiinteampaa.
Quarkia myy meilla ainakin Mercadona,Lidl,El Corte Inglesin ruokakauppa.
Samaa mieltä tämä queso fresco sopii maultaan parhaiten kermaviilin tilalle, itse tykkään vaniljan mausta ja lisään aina vanilliinisokeria noihin paistoksiin rahkan sekaan. Lidissä oli viimeksi n. 1€ kasa kerta-annos vanilliinisokeripusseja.
Itse käytän myös joko quarkia tai mercadonan/danonen kreikkalaista jogurttia, joka on paksua ja hapanta (nimenomaan siis se maustamaton versio). Esim. dippikastikkeissa tuo jogurtti korvaa täysin kermaviilin ja tulee ehkä jopa parempaa kuin kermaviilillä.
Kiitos vinkistä! Sitä täytyy kokeilla seuraavalla kerralla. Sunnuntaina en sitä onnistunut löytämään avoimina olleista kaupoista, joten oli pakko laittaa sitä kermaa, kun en ollut varma, miten maustamaton jogurtti kestää paistamisen…
Purkkiraparperi muuten osoittautui pieneksi pettymykseksi. Palat oli säilötty kutakuinkin vahvaan sokeriliemeen, joten se raparpereille tuttu kirpeys oli valitettavasti poissa. Mutta yritys hyvä kymmenen joka tapauksessa;-)
Raparperin viljelyyn?
Mahtaisiko raparperi viihtyä ja kasvaa Espanjassa, jos sen vaikka istuttaisi aina varjoisaan paikkaan?
… lieneekö tässä kysymyksessä mitään tolkkua? 😉
Jussi
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467Tolkkua tai ei, mutta jos joku haluaa kokeilla ja raijata juurakon täältä suomesta etelän maille, niin mä voin lahjoittaa sen koekappaleen. 🙂
Tuossa puskassa on varaa pienentää ja kyseessä on joku vanhempi isokasvuinen laji joka viihtyy auringossa savi/multamaassa ihan rehellisesti sanottuna p—-n voimalla ja kastelua sitten sitten runsaasti! Melkein ranteenvahvuista vartta työntää ja pituuttakin toista metriä varrella parhaimmillaan. Uusien varsien työntäminen loppuu heinäkuussa, joten se voi muodostua sitten ongelmaksi etelässä, että miten sille saadaan se yli puolen vuoden lepoaika taattua, vai onko kyseessä kasvi joka vain reagoi lämpöön/valoon ja ottaa itelleen sen lepoajan tarvittaessa.
Kangasalalla kasvaa ja kun itte Espoossa asustan, niin voin tuoda juurakon Espooseenkin.Mitä sitä Sierra Nevadaa edemmäs fisuun….odottele hankien sulamista ja hae sieltä villinä kasvavaa raparperia (ruibarbo de los pobres) – maku voi olla suomalaista vahvempaa. Poimi samalla nippu villinä kasvavaa parsaa – sekin on puutarhakamaa maukkaampaa; tosin usein myös sitkeämpää….
Espanjassa ravintolassa tarjottu raparperipiirakka maistui samalta kuin suomalainen – väri vain oli reilusti punaisempi.
Mercadonan Nata Fresca (smetana) toimii uunipiirakoissa hyvin. Ainut vaan, että rasvapitoisiis on 33% eli kermaviiliä huomattavasti korkeampi. Itse käytän tuota dippeihin ja leivontaan. …Kun muutakaan ei ole lähistöllä tarjolla.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.