Kysymyksiä yliopistoista Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Kysymyksiä yliopistoista Espanjassa

  • Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 8 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta sitten Nimetön toimesta.
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    soleado
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.01.2007
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 1

    Hola hola!
    Olen ajatellut lähteä espanjaan opiskelemaan yhteiskuntatieteitä ja tarvisin nyt rakentavia vinkkejä. Tässä liuta kysymyksiä, joihin toivoisin jonkun viisaan espanjakonkarin vastaavan:

    -Onko espanjalainen yliopistotutkinto arvostettu maailmalla? Kannattaako siitä maksaa? Kannattaako matkakuumeisen lukiossa menestyneen opiskelijan lähteä espanjaan, vaikka uskoo pääsevänsä yliopistoon suomessakin?
    -Minkälainen on yliopiston pääsykoe? Miten siihen voi valmentautua?
    -Ovatko oppilaat fiksuja ja motivoituneita, vai menevätkö he vain yliopistoon bilettämään?
    -Mitä kaupunkia suosittelisitte? (vaatimuksina väh. 100 000 asukasta, ranta, tekemistä ja paljon opiskelijoita)

    Kiitos todella paljon vastauksista !

    onko kukaan muu hakemassa espanjalaiseen yliopistoon syksyksi 2007?

    LINKKI

    Willi
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.01.2007
    Kirjoituksia: 28
    Vastauksia: 792

    Itse opiskelen parasta aikaa Granadassa ja täällä ainakin opiskelijoiden motivaatio on korkealla ja henki koulussa on äärettömän hyvä. Vaihto-opiskelijat tuntuvat olevan täällä enemmän sitä bilettävää porukkaa. Tosin Granada ei ole mikään hirmu suuri kaupunki mutta erityisesti kyllä opiskelijakaupunki.

    LINKKI

    ahlqvist
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 21.02.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 39

    Hei Soleado,
    toivottavasti olet saanut vastauksen kysymykseesi. Jos et, niin tässä tulisi uusi ehdotus opiskelupaikaksi. Málagan yliopisto, nettiosoite: http://www.Universidad de Malaga. Ota yhteys netin kautta ja silloin pärjää myös englannin kielellä. Málagassa mahdollisuus myös rantaelämään josta olet kiinnostunut. Yliopiston kautta mahdollisuus myös majoitukseen. Tunnen pari tuttua jotka ovat siellä opiskelleet espanjaa ja ovat pitäneet kovasti.

    terveisin
    ElsaMaria

    LINKKI

    Don Bavarontti
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154
    LINKKI

    ElsaMaria
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 23.02.2007
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 18

    Suonen toki Don Bavarontti. Aloittelijan moka…tarkoitus oli kyllä sama kuin sinulla. Hyvä kun huomasit.
    Kiitos
    ElsaMaria

    LINKKI

    mimosa
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.02.2007
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 17

    Opiskelin itse kaksi vuotta espanjalaisessa yliopistossa itselleni sivuainetta eräänlaisena vaihto-oppilaana (tutkinnon tein siis Suomessa) ja sain aika hyvän kuvan paikallisesta systeemistä. Asiassa auttoi myös se, että puolisoni on espanjalainen ja tehnyt siis tutkintonsa siellä.
    Minun mielestäni sinun kannattaa tietää nämä seikat.

    1. KIELI. Espanjan valtiollisissa yliopistoissa opiskellaan käytännössä ainoastaan espanjaksi, eli kielitaidon on oltava kunnossa. Luennot ja tenttikirjallisuus ovat espanjaksi, ja myös kokeet tehdään paikallisella kielellä.

    2. PÄÄSYKOE. Espanjalaiset pyrkivät yliopistoon paikallisen ylioppilaskokeen pistemäärällä; eri yliopistoihin ja tiedekuntiin on eri pisterajat niiden suosion mukaan, eli mitä paremmat pisteet saat kokeesta, sitä todennäköisemmin pääset ykkösvaihtoehtoosi (vastaa siis aika paljon suomalaista yhteisvalintaa). Ulkomaalaisilla menettely on monimutkaisempi, lyhyesti kerrottuna seuraava. Espanjan yliopistoon haluavien ulkomaalaisten kohdalla ratkaisee lukion päästötodistuksen ja (muistaakseni) ylioppilastutkinnon pistemäärien lisäksi ulkomaalaisille tarkoitettu selectividad-koe (selectividad on espanjalaisten ylioppilaskoe), jossa on äidinkielen (espanjan), vieraan kielen ja ainakin reaaliosio. Kokeita järjestetään eri puolilla Espanjaa muistaakseni pari kertaa vuodessa, sekä monissa eurooppalaisissa kaupungeissa, ei kuitenkaan Suomessa. Ennen kokeeseen osallistumista suomalaiset todistukset pitää käännättää virallisesti espanjaksi ja anoa niille yhdenmukaistamista (convalidacion) Espanjan opetusviranomaisilta. Espanjalaisissa yliopistoissa ei ole tunkua ulkomaalaisista yliopistoista, joten käytännössä kokeen läpäiseminen yleensä riittää halutun aloituspaikan saamiseen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että koe on tehty espanjalaisten lukio-opintojen pohjalle, eli suomalaiselta pohjalta sen läpäiseminen voi olla mahdotonta.Yksi mahdollisuus olisi lähteä Espanjaan kielikurssille, ja käydä samalla selectividadia varten preppaavalla kursilla, joita järjestetään ulkomaalaisille monissa kaupungeissa. Kansainvälisen henkilövaihdon keskuksen CIMO:n sivuilta http://www.cimo.fi löytyy (kohdassa julkaisut/maaoppaat) hyvä opas Espanjassa opiskelusta, siellä prosessi selitetään tarkemmin.

    3. OPISKELUN ANTOISUUS JA KALLEUS

    Minun mielestäni tutkinnon arvostusta tärkeämpää on se, miten antoisaa sen suorittaminen on ammatilliselta ja henkilökohtaiselta kannalta. Koska Suomen kaltaisia pääsykokeita ei ole, eikä myöskään ammattikorkeakoulujärjestelmää, käytännössä kaikki lukion suorittavat jatkavat Espanjassa yliopistoon. Ainakin niissä tiedekunnissa, joissa pisteraja on matalalla, tämä näkyy selvästi motivaatiossa: puolet opiskelijoista istui luennoilla kuluttamassa aikaa tietämättä, mihin opiskeluillaan oikeastaan halusi päästä. Toisaalta joukossa oli valtavan tehokkaita ja tunnollisia tyyppejä, jotka pänttäsivät hullun lailla tietäen, että Espanjassa yliopistokilpailu alkaa toden teolla valmistumisen jälkeen – akateeminen työttömyys on nimittäin ihan eri luvuissa kuin Suomessa. Opiskelu painottui ainakin yhteiskuntatieteellisessä (jossa minäkin opiskelin) luentoihin; projekteja ja kirjatenttejä oli vähän. Lukukausimaksut riippuvat yliopistosta ja suoritettavasta tutkinnosta, mutta täyspäiväisestä opiskelusta joutuu pulittamaan ainakin 1000 euroa vuodessa. Juhlimista on suunnilleen yhtä paljon kuin Suomessa, vaikkei samanlaisia tiedekuntien tai osakuntien bilekulttuuria olekaan. Erasmus-vaihtarit ovatkin sitten asia erikseen – heillä oli bileitä jokaiselle päivälle.

    Minulla oli onni voida valita juuri itseäni kiinnostavia kursseja, mikä teki opiskelusta mielenkiintoista ja tavoitteellista siitä huolimatta, että opetuksen koulumaisuus ja jäykkyys häiritsivätkin. Hyvä vaihtoehto Espanjaan halajavalle on mielestäni hakea ensin paikka Suomessa ja sieltä käsin sitten pyrkiä vaihtariksi. Näin välttää paperisodan ja lukukausimaksut.

    LINKKI

    fang
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 19.09.2016
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 75
    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 119

    Hyvää päivää Kaikki,
    Me olemme kristittyjä järjestöjä, jotka on muodostettu auttamaan ihmisiä avun tarpeisiin, kuten taloudelliseen apuun. Joten jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia tai olet minkäänlaisessa taloussanomassa ja tarvitset varoja oman yrityksen perustamiseen tai tarvitset lainaa aseta velkasi tai maksa laskuja, aloittaa mukava liike tai olet hankala saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen alfredpeterson6977@gmail.com
    sillä Raamattu sanoo: ”Luukkaan 11:10 Jokainen, joka pyytää, saa; joka etsii löytöjä; ja hänelle, joka kolisee, avataan oven. ”Älä siis anna tämän mahdollisuuden ohittaa sinut, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti vakavassa mielessä ja Jumala pelkää ihmisiä ottamaan meihin yhteyttä, sähköpostitse.alfredpeterson6977@gmail.com
    Palvelumme sisältävät seuraavat:
    Velkojen konsolidointi
    Toinen kiinnitys
    Yritysluotot
    Henkilökohtaiset lainat
    Kansainväliset lainat
    Laina kaikenlaisille
    Perhelaina
    JNE
    Lainahakemuslomake:
    * Hakijan nimi:
    * Osoite:
    * Kaupunki:
    * Valtio:
    * Maa:
    * Sukupuoli:
    * Siviilisääty:
    * Ikä:
    * Ammatti:
    * Tulonopeus:
    * Puh:
    * Matkapuhelin:
    * Pyydetty määrä:
    * Lainan kesto:
    * Lainan tarkoitus:
    * Oletko hakenut lainaa ennen?
    * Jos kyllä; Yrityksen nimi & sijainti:
    TYÖLLISYYS:
    * Työpaikka:
    * Osoite:
    * Puhelinnumero:

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.