Kysymyksiä Saksan tuntijoille

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Muut aktiviteetit ja tapahtumat Kysymyksiä Saksan tuntijoille

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä eiole
  eiole Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 153

  Olen huomannut, että joukossamme on hyviä Saksan tuntijoita. Nyt toivon saavani teitä muutaman vinkin.

  Matkustan ensi viikolla kolmeksi viikoksi työmatkalle Saksaan, kohteina Köln, Berliini ja Munchen. Varsinkin kaksi viimeksi mainittua tunnen melko hyvin edellisiltä oleskeluiltani niissä, mutta Köln on valkoinen läiskä kartalla.
  Tietääkö kukaan, onko lähiaikoina näissä kaupungeissä mitään ajankohtaista näyttelyä tai tapahtumaa, johon pitäisi ehtiä? Myös hyvät ravintolamuistot ovat tervetulleita. Saksassahan pystyy herkuttelemaan todella hyvin, kun vain tietää minne menee. Myös jännät menomestat kelpaavat, kunhan eivät ole suoraan sitä itteänsä.

  Kiitos vinkeistä jo etukäteen!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Enpä ole aikoihin Kölnissä käynyt.. pannaan mietintämyssy päähän, ehkä jotain keksin..

  Berliini ja tietysti varsinkin München on tutumpi paikka.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ronkeli
  ronkeli Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  http://www.suomalaiset.de auttaa eteenpäin. Siellä on omat osionsa vinkkeineen myös kyseisille kaupungeille.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:
  eiole kirjoitti:

  Saksassahan pystyy herkuttelemaan todella hyvin, kun vain tietää minne menee.

  Myös jännät menomestat kelpaavat, kunhan eivät ole suoraan sitä itteänsä.

  Oli pakko jotain tähän kommentoida.

  Enpä ole koskaan mokomaa väitettä Saksassa herkuttelusta kuullut aikaisemmin, mutta se saattaa olla tietysti tottakin, vaikka epäilenkin hiukan. Toisaalta herkuttelu on joillekin yhtä ja joillekin muille jotain muuta.

  Kaikki kolme kaupunkia tunnen kutakuinkin hyvin. Berliinin jo entisistä ajoista molemminpuolin aitausta ja sittemmin sen jälkeenkin.

  Parhaan ja kerrassaan maittavimman aterian nautiskelin kuitenkin Heidelbergissa vanhan kaupungin puolella pienessä navettapizzeriassa, missä oli ovena vain iso pressu torjumassa helmikuun lumimyrskyä.

  Ja niitä jänniä menomestojahan kyllä tarvittaessa löytyy, jos on tarvetta ja suorituspaineita.

  Ehdotan kyselyä sieltä Saksan osastolta, mikä täällä jossain aikoinaan mainittiin. He varmaankin ovat sitä mieltä, että missään muualla ei parempia herkuttelupaikkoja löydykään maailmassa kuin juuri noissa mainitsemissasi kaupungeissa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ronkeli
  ronkeli Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Berliinistä vielä sen verran, että siellä on nyt lainassa Nykin Metropolitan Museumin näyttely, joka on Neue Nationalgaleriessa. Googleta.
  150 ranskalaista, mm. Monet, Ingres, Degas, Cezanne, T.-Lautrec, Gauguin, Rodin.

  Lipun ostaessa saat ajankohdan, jona pääset rajattomaksi ajaksi näyttelyyn. Tällä tavalla vältetään jonottamista, joka oli viime vuonna riesana, kun silloin oli Nykin Museum of Modern Artin näyttely myös lainassa Berliinissä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Berliinistä en osaa kertoa oikeastaan mitään, Münchenin viimeisestä vierailusta on varsin pitkä aika, mutta siellä jossakin keskustan tuntumassa on aivan fantastinen ikivanha kellariravintola, jossa olen nähnyt kaikkien aikojen tuhdimman viinilistan, joka oli oikeastaan paksu kirja. Kellarista kuulemma sitten todella löytyi niitä kaikkia.

  Köln on hyvinkin tuttu monilta käynneiltä. Liian tuttu, jotta osaisin kartta kädessä neuvoa. Mutta jos schweinhaxe maistuu, niin elämäni parhaat olen nautiskellut keskustan tuntumassa Intercontinental-hotellin takana olevassa panimoravintolassa. Siellä on myös kölsch juuri niin hyvää kuin pitääkin ja palvelu pelaa vanhoihin pitkiin puupöytiin jatkuvan kierron periaatteella. Sanot sitten kun et enää enempiä halua.

  Joen rannalla on aina useitakin kiintoisia musiikkikuppiloita, joissa osassa soi jazz. Eikä sinne kannata lähteä etsimään yhtä ja tiettyä vaan kävellä ja poiketa sisään ja kävellä, kunnes tuntuu siltä, että tänne tahdon jäädä. Ovelta jo usein kuulee ja näkee, kannattaako astua peremmälle.

  Käytän samalla tilaisuuden mainontaan: Helsingissä on Liisankadun ja Meritulinkadun kulmassa saksalainen ravintola Zinnkeller, jonka isäntä Wolfgang on erittäin tarkka keittiönsä antimista. Emäntä Ulla on puolestaan yksi maailman ihanimmista ihmisistä (minulle) ja siksi … sanokaa terveisiä jos käytte. Minäkin istun siellä ainakin yhden illan aina, kun Stadissa poikkean – helpoin tapa kuitata kaikki ystävät ja tutut samantien juoksematta vieraisilta toiselle ympäri kaupunkia varsinkin nyttemmin, kun jopa Masa (Drumsö Cowboy) on muuttanut landelle Espooseen.

  Aaahhh… scweinhaxe olisi tilattava ennalta, mutta eisbein onnistuu odottaessa. Ja saksalaisen keittiön antimet ovat muutoinkin aika raskaita vaan kuitenkin semmoisia joista minä tykkään. Kunhan ovat hyvin tehtyjä.

  Essen ist Kultur – Kochen ist Kunst – Trinken ist Leben

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä eiole
  eiole Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 153

  Kiitos Ronkelille tuosta vinkistä, Tulen varmaaän käyttämään tilaisuutta hyväkseni.

  Old Chap, Helsingin Zinnkeller on varsin tuttu. Valitettavasti tällä kerta ei matka ulotu niin pitkälle.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.