Kuukauden loma Espanjassa reissaten

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Matkakertomukset, reissuvinkit ja -kokemukset Kuukauden loma Espanjassa reissaten

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  TjM
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.04.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 32

  Lämmintä iltaa Malagasta!

  Pari kuukautta sitten sain päähäni itsepäisen ajatuksen, että haluan matkustaa yksin kuukaudeksi lomalle Espanjaan ja tässä tulos:

  Työt sain lopetettua sopivasti edellisessä työpaikassa ja asunnonkin sain mukavasti pois, joten oli hyvät asetelmat lomaa ajatellen. Lennot sain halvalla, ainakin minun mielestä halvalla 255e meno-paluu eikä matkalla ollut mitään tympeitä vaihtoja. Liput tilattua ja pari päivää ihmeteltyä ja tuttaville asiasta kerrottuani itsekin vähän mietin että mitähän sitä tuli tehtyä ja mitä tuleman pitää. Kerran olen ulkomailla käynyt ja silloinkin luokkaretkellä Tsekissä, Prahassa. Englantia ymmärrän hyvin, mutta puhun kuin Tommi Mäkinen eli sujuvaa ”ralli englantia”. Espanjaa en ymmärrä, saatikaan puhu yhtään. En halunnut tehdä lomalle mitään suuria suunitelmia vaan mennä ja tehdä sitä mikä hyvältä tuntuu. Vaatetta, tietokone ja kamera rinkkaan pakattua olin valmis matkaan. Viikoksi oli majapaikka tiedossa, se riitti minulle.

  Ensimmäinen viikko vierähti Barcelonassa/Sabadelissa, jossa säät eivät oikein suosineet ja aika meni oikeastaan vaan ihmetellessä että ”täällä sitä nyt sitten ollaan”. Univelkaakin oli kertynyt turhan paljon töiden takia niin sain levättyä kunnolla, joka teki erittäin hyvää jatkoa ajatellen. Viikko oli hyvä koska se sai minut sisäistämään että nyt minä oikeasti olen täällä ja pääsin vähän sisään Espanjalaiseen kulttuuriin, mistä on ollut todella paljon hyötyä loppulomaa ajatellen. Barcelona miitissäkin tuli käytyä.

  Matka jatkui viikon päästä Valenciaan junalla. Ajattelin että luen tai nukun koko matkan, mutta ei. Voi että sitä maisemien määrää mitä silmiini avautui koko sen matkan ajan. Huh huh, kaunista oli ei voi muuta sanoa. Majoituin Purple Nest hostelliin joka oli aivan mahtava, mukava ja nuorekas henkilökunta, värikkäät ja pirteät huoneet käytävineen ja ne ihmiset ketä siellä oli. Aivan mahtavaa! Päivät meni kaupungin puistoja kierrellessä ja kuvaillessa. Yhdeksi päiväksi eksyin rannalle itseni polttamaan (miehethän ei siis mitään rasvoja käytä) 😉 No nyt käytän. Tarkoitus oli siis viipyä vain pari päivää, mutta taisin jymähtää paikalleni melkein viikoksi, tykkäsin kovasti! Ihmiset ja maisemat ja se kaikki.

  Valenciasta matkasin kohti Malagaa, matkustin koko yön ja matka kesti melkein 11 tuntia. Junassa ei ollut enää paikkoja vapaana, joten matkustin bussilla. Turvavyöt kiinni laittaessani mieleeni painui väkisin taannoinen bussiturma, jonka seurauksena lupasin tuttavilleni pitää aina turvavyöt kiinni täällä matkustaessa. No matka meni hyvin ja eipähän tarvinnut hostellia varata siksi yöksi ja matka sujui mukavasti. Aamulla ilman karttaa (tietenkin) lähdin suuntaamaan kohti varaamaani hostellia. Noh kävelin vajaa pari tuntia täysin väärään suuntaan! Hetken itselleni ääneen nauraneena tutustuin paikalliseen lähiliikenteeseen ja otin bussikyydin keskustaan. Hostelli löytyi vihdoin ja voi että sitä näkymää parvekkeelta. Toisella puolella vuoristo ja toisella puolella aukeni tummansininen meri silmieni edessä. Aah kyllä taas silmä ja mieli lepää. Täällä olen nyt viettänyt yhden yön ja vietän vielä kaksi seuraavaakin.

  Perjantaina matka jatkuu kohti paljon puhuttua Fugea ja tarkoituksena on tulla mm. pelailemaan petankkia perjantai iltana orkkilaisten kanssa. Koko matkan ajan olen välttänyt tekemästä tarkkoja suunitelmia ja se on toiminut hyvin. Googlesta ja täältä orkista olen seuraavaa paikkaa ja vinkkejä etsinyt ja aina on löytynyt ja aina nukkumapaikan olen löytänyt. Orkin chatista on ollut myös suuri apu, kiitos vaan kaikille 🙂 Kuvia on tullut otettua matkalla jo yli 700 ja osan niistä olen laittanut näytille ja niitä voi ihmetellä Täältä.

  Kielitaidosta vielä. ”Ralli englanti” on muuttunut jo parempaan suuntaan, paljon parempaan ainakin minun mielestäni ja Espanjaakin olen jonkin verran oppinut. Hyvin täällä pärjää! Sitä mieltä minä olen. Muistaa olla tai ainakin yrittää olla aina positiivisella mielellä ja hymyillä niin kyllä kaikki onnistuu. Suurta ikoniani Bobia lainatakseni ” Every little thing gonna be all right. dont worry!”

  Lomaa on jäljellä siis vielä vajaa pari viikkoa, kunnes 3.6 matka jatkuu kohti Suomea. Ennen sitä kuitenkin koitan päivitellä reissuni etenemistä. Huh tulipa tekstiä paljon, jospa joku edes jaksaa lukea. 🙂

  LINKKI

  TjM
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.04.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 32

  Kuvalinkki ei toiminut joten kuvia näkee: http://picasaweb.google.com/puhnalle87

  LINKKI

  Sintti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 120

  Kiitos raportista, joka oli todella raikas. IIIhania kuvia!!!
  Jatka raportointiasi matkatessasi.

  LINKKI

  borracha
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 134

  Kelpaisi minullekin tuollainen reissu… Mikä oli matkabudjetti lähtiessä?

  LINKKI

  partidaeva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2008
  Kirjoituksia: 56
  Vastauksia: 223

  Rohkea Nuori Mies!! Onnea loppuajalle! Mistas tietaa vaikka jaat samalle reissulle

  terkut evita

  LINKKI

  Anna Roschier
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 45

  Ja kuvatkin olivat nautittavia, kiitoksia siitä ilosta!

  LINKKI

  Elämästä utelias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  Vietähän loppulomakin yhtä kivasti. 🙂

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Tervetuloa pelaamaan petankkia kansamme perjantaina!

  Kiitos kertomuksestasi ja kuvista!

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Vitsit, sullahan on ollut mielenkiintoinen reissu! Kyllä varmasti olet nyt reissulla, josta aikanaan kerrotaan sitten lapsenlapsille.. 😉

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  Olen ihan sanaton..sait kaiken kuulostamaan kadehdittavan upealta. Olet rohkea kaveri ja viihdyt näemmä itsesi kanssa, mikä on tärkeää tuollaisella ressuilla.
  Missäs yövyit Malagassa, hostellin nimi? Olen nimittäin harkinnut tuollaista suunnittelematonta pomppimista tyttäreni kanssa lomallamme. Otin jo Valenciassa käyttämäsi hostellin nimen talteen.:)

  LINKKI

  ronkeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  On ilo seurata eka-kertaa-Espanjassa- matkaasi nuorenmiehen näkökulmasta,
  sillä olet myös taitava valokuvaaja.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Espanja taisi saada yhden ”ihailijan”lisaa 🙂
  Kiva stoori kuvien kera,odotan juttua myos loppulomastasi.

  LINKKI

  johanmarc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Morjens! Oli kiva nähä Barcelona-miitingissä, harmi vaan et jouduttiin lähteen niin aikasin.
  Kiva kuulla miten sun reissu etenee. Laitahan vaan lisää tekstiä ja kuvia ja nauti reissusta!!!

  LINKKI

  Atomek
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.06.2007
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 143

  Mukava juttu,ja hienot kuvat.

  LINKKI

  katinkulta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.05.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 16

  Kiitos kun saimme ottaa osaa lomaasi!
  Olen lähdössä saman tyyliselle lomalle 2-viikon päästä,mietin miten voisin käyttää omaa tietokonetta siellä,miten toimii netti yhteys? kännykän kauttako-tuleeko kalliksi? Tai onko muita paikallisia vaihto ehtoja? ostaa kortti sieltä,tai käyttää yleisiä netti baareja?-Olisko muilla siitä kokemusta-odottelen vastausta,—ei kysyjä tieltä eksy!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.