Kun rosvo yrittää sisään…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Kun rosvo yrittää sisään…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  En tiedä, mikä on oikea marssijärjestys, kun rosvo yrittää sisään?

  Eilen (to 12.3) klo 21:00 kuulin, kun autotallin ovi lähti aukeamaan – onneksi se on erittäin äänekäs ja hidas. Rosvo on saanut jostain oven kaukoaukaisun koodin. Juoksin saman tien alakertaan golfmaila kädessä ja huusin niin kovaa kuin jaksoin: ”¡Que pasar, que pasar!” Ovi oli auennut lähes puoliväliin. Kaveri painoi nappia uudestaan ja ovi lähti sulkeutumaan. En nähnyt kuin jalat ja suoraan sanoen ei tehnyt mieli avata ovea nähdäkseni paremmin tai lähteä perään. Vain naapurin koira haukkui kaverin poistuessa – saattoi haukkua jo tullessa, mutta en tietenkään reagoinut.

  Tämän jälkeen tarkkailin tilannetta ympäristössä golfmaila kädessä tunnin verran, laitoin autotallin oven säppiin ja palasin normaaliin iltajärjestykseen.

  Soitanko poliisille? Mitä se enää hyödyttää, kaveri meni ja sama tuskin palaa? Kaivoin kuitenkin kolmen poliisin numerot valmiiksi esiin: National 091, paikallinen 092 ja Guardia Civil 062 – kenelle soitat hädän hetkellä?

  Soitanko urbanisaation vartijalle? Mitä se enää hyödyttää? Rosvot eivät kuitenkaan käytä pääporttia, jossa on vartija. Raportoin asiasta seuraavana päivänä tuolle vartijalle ja hän laittoi lapun pitkään piikkiin.

  Vaihdoin koodin ja vaihdatan uudenlaisen jatkuvasti vaihtuvan koodin, kunhan ehdin. Toki tiesin, että tuo Espanjassa yleisin BFT:n koodi on selvitettävissä parissa minuutissa ja sellainen on suurimmassa osassa Espanjan porteista ja autotalleista…. Sain hyvän syyn vaihtaa.

  Kun en muuta keksinyt, laitoin autotallin ovelle suunnatun tallentavan turvakameran ja asensin myös 500W infratunnistimella varustetun lampun eli kaverista jää seuraavalla kerralla ainakin kuva talteen myös pimeällä. Onko tästäkään mitään hyötyä? Pelote? Ehkä?

  Tiedän, että yleinen neuvo on antaa rosvon vain viedä, mitä se haluaa tai jos ehtii hälyttämään poliisin/turvafirman, se on vielä parempi. Ei vaan aina toimi tämäkään neuvo. Olisinko jäänyt odottamaan PC:ni ääreen kunnes kaveri tulee ylös ja kertoo, mitä haluaa? Yksin odotellessa tulee orpo olo.

  Laman myötä on odotettavissa, että ryöstöt lisääntyvät – toki sama huono trendi on muuallakin Suomea myöten. Oli virhe ottaa tietyt maat EU jäsenyyteen ja sallia vapaa liikkuminen = ryöstely. Tilastojen mukaan Espanjaa piinaavat romanialaiset ja bulgarialaiset.

  Uskon, että tällä kertaa ”pelastus” tuli tuon kovaäänisen huudon ja nopean reagoimisen vuoksi. Vaimoni laittoi jo vuosia sitten samasta syystä varmuuden vuoksi golfmailan sänkymme viereen ja myöhemmin noita ”aseita” on tullut pariin muuhunkin kulmaan – rauhoittaa hieman mieltä.

  Jos homma alkaa toistua usein, kämppä menee myyntiin. Tämä oli jo kolmas murtoyritys yhdeksän vuoden aikana – toki ei vielä paljon, mutta nämäkin on liikaa.

  LINKKI

  turboman1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  Noissa yöllisissä murtotapauksissa voisi olla hyvä, jos talossa on sellainen langaton hälytin, jossa magneettikytkimet voidaan asentaa oviin ja/tai ikkunoihin tarpeen mukaan. Laitteessa tulisi olla ”asukkaat sisällä” -kytkentä, joka poistaa esim. infrapunatutkan pois käytöstä ja pitää yön aikana vain ikkunoiden tai ovien valvonnan aktiivisena. Tällöin hälytys toimii, jos jostain yritetään sisään. Vuoteen vieressä voi olla sitten hälyttimen kauko-ohjain, jossa on ”paniikkinappula”, jolla saa sireenin päälle tarvittaessa.

  Golfmaila on ihan jees, mutta itse luotan enemmän ”Karhuun” -kummallakin voi tietenkin pelata kesäisiä pallopelejä… 🙂

  Kokemusta on kahdesta sisääntuloyrityksestä kotimaassa, kummatkin aamuyöstä. Herätys ei ollut kovin miellyttävä, varsinkin kun toinen idiootti vaihtoi vielä pihan puolen ovelle ja lopetti vasta esiteltyäni 12 kaliiberista oven ikkunan läpi. Aikansa tuijotettuaan loikki metsään kuin aropupu…Tuon yrittäjän poliisi sai kiinni, mutta ei kai se siitä mitään sen kummempaa saanut.

  Toinen häiskä yritti ensin sisään taloon etuovesta ja kun ei päässyt, niin siirtyi auton kimppuun! Eikä meinannut lopettaa ennenkuin käteen sopiva ystäväni ”Walther” antoi kehoituksilleni sopivaa ponnetta. Tämä viimeinen oli kyllä tosi sekaisin, mutta hänkin katosi, ennenkuin kerkisi kissaa sanoa…Tuosta en jaksanut edes ilmoittaa, kun kokemukset edellisestä sisäänpyrkimisestä veivät vaan omaa aikaa ilman näkyviä tuloksia.

  Edellämainitut tapahtumat ovat saaneet aikaan sen, että pihanpuoleisen alemman kerroksen ovet tuplalukoilla ja oven ikkunassa vielä rautaverkko, alatallin tuplaovissa on vahva poikittainen telki. Eipähän niistä tulla ihan hetkessä sisään ja ainakin koira alkaa murisemaan, jos kuulee kummallisia ääniä.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Tuon ensimmäisen sisääntuloyrityksen jälkeen meille asennettiin kuvaamasi kaltainen systeemi, mikä sallii yöllä liikkumisen makuuhuoneissa, mutta heti, jos ikkuna tai ovi aukeaa tai on liikettä muualla, hälytys laukeaa. Tämä on joka yö käytössä. Suosittelen vastaavaa kaikille!

  Toisella sisääntuloyrityskerralla emme olleet paikalla, mutta naapuri näki kahden kaverin yrittävän sisään parvekkeeltamme ja silloin tuo oven hälytin laukesi eli hälytin teki tehtävänsä – ovi vain sai hieman siipeensä.

  Lisäksi on kannettava paniikkihälytin, mutta se on tähän asti lojunut vain pöydällä – kumma kyllä se roikkuu tätä kirjoittaessani kaulassani…..

  Tämä homma on syvältä, kun täytyy näinkin paljon panostaa ja yrittää koko ajan olla rosvojen edellä. Nyt täytyy taas kerran tehdä analyysi riskitekijöistä ja etsiä ratkaisuja. Sanonta ”ei kahta ilman kolmatta” piti paikkaansa, mutta míten se sitten jatkuu?

  Walther olisi tehokas, mutta siinäkin on omat pulmansa….

  Arvaukseni on, että murtautumiset koteihin lisääntyy lähivuosina dramaattisesti eli esim. viisinkertaiseksi nykyisestä laman ja ”vapaan” liikkumisen vuoksi – valitettavasti.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Aikoinaan Afrikassa tuli kokeiltua kaikki mahdolliset konstit ja keinot. Takuuvarma on koira. Mielellaan sellainen hiukka isompi ja pitempihampainen. Halyttaa ja hoitaa katevasti kiinniotonkin. Toinen hyva oli 220v yoksi portteihin. Aika upeita voltteja pojat tekee leipansa eteen.

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  murtovarkauksien esto toimii vähän väärin, pitäisi olla laitteet varkaan tunnistamiseksi helpottamiseksi eikä pelkästään varkauden estoon .Tämä olisi paljon tehokkaampi .

  Mites olisi led-valo ja salamavalo oven yläpuolelle ja sivulle .Tietysti liiketunnistimin.
  http://www.valokas.fi/ Led-listathan on helppo naamioida tavallisiksi oven listoiksi.
  Siihen yhteen kytkettynä valvontakamera
  http://www.kh-verkkokauppa.com/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Hiuspiste/Products/657

  Tai tällainen : http://www.jt-net.fi/product_details.php?p=5657&PHPSESSID=c7aa28f97032b8165b685a1dbe949e84

  Olisi poliisille jotain tunnistettavia kuvia näytettäviksi , josko kaverin kuvasta tunnistaisi ?

  Eihän ne murtovarkaudet muuten mitenkään lopu , jos syyllisiä ei saada kiinni , samat kaverit vain jatkaa töitänsä muualla .

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  Hot kirjoitti:

  En tiedä, mikä on oikea marssijärjestys, kun rosvo yrittää sisään?

  Eilen (to 12.3) klo 21:00 kuulin, kun autotallin ovi lähti aukeamaan – onneksi se on erittäin äänekäs ja hidas. Rosvo on saanut jostain oven kaukoaukaisun koodin. …

  Eikö teillä siellä on autotallin ovessa erillistä sähkölukkoa ?
  Esim asunnon sisältä käytettävää katkaisinta .

  LINKKI

  turboman1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  Jos haluaa jotain parempaa kuin golf-mailan ja luvat isommille aseille on kortilla, niin El Gamo -ilmakivääri n. 300 m/s lähtönopeuksilla on aika raisu peli. Suomessa hinta n. 199-250e.

  Meilläkin on sellainen ja läpäisykyky on on n. 10 m:n päästä 22 mm kuivaa lautaa…tuollaisella kun vetää vyön alapuolelle, niin murtohalut loppuu vähäksi aikaa… 🙂

  Ko. ilmakkoja löytyy käsittääkseni 5.5 mm:n väljyydellä (em. on 4.5 mm), joten se vastaa lähes 22 cal piekkaria – eikä käsittääkseni tarvitse aselupia sielläkään Espanjassa. Suurin ilmakko, jonka olen netistä bongannut, on ollut 9mm…

  Luoteja on myös erilaisia. Paras lienee nuolimainen metsästysversio…ja vielä kun sen kastelee suolakylvyssä, niin vaikutus on mitä mukavin…tosin curarekin on keksitty, mutta sen käytöstä voi joutua jo häkkiin…

  Meillä on aina pati piipussa, mutta asetta ei ole viritetty. Nopea taitto piipusta ja se on käyttövalmis…pari varakutia vaikka teipillä kylkeen, niin roistoilla on kuumat paikat…

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Gamot on vähän halvempia espanjassa kuin suomessa,täällähän ne tehdäänkin.

  LINKKI

  bochorno
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  En olis muuten uskonut, et espanjassa monella on päässä vikaa.

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  bochorno kirjoitti:

  En olis muuten uskonut, et espanjassa monella on päässä vikaa.

  Sanoppa muuta .. yksityisen ei pidä mennä leikkimään vartijaa tai poliisia – siitä voi joutuu edesvastuuseen , varmaan myös Espanjassa .

  Sivuvaikutus olisi se ,että murtovarkaatkin asestuisivat myös ja järeämmin .

  LINKKI

  finnfuerte
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 97

  on teillä äijillä jutut 🙂 tilakkaa vielä postimyynnistä ”aito” rambo puukko vyölle niin ootte ”redi för äksön”

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Tämä ei nyt mikään henkilökohtainen neuvo ole, mutta tuli mieleen naapurin rouva Torreviajasta noin parikymmentä vuota sitten. Hän oli jo ns. vanhempaa saapumiserää, armeijatermein sanottuna. Kertoi nukkuvansa aina pistooli yöpöydän laatikossa. Jo edesmennyt poiiisi-isänsä oli neuvonut häntä ampumaan aina vähintään kaksi laukausta rosvon tullessa sisään. Ensimmäinen rosvoon ja toinen vaikka kattoon. Kukaan muu ei tiedä kumpi laukaus oli ensin..

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Varmaan ei espanjassa joudu kuseen itsepuolustuksesta.Täällä nähdään tämäkin asia erilailla kuin suomessa.En viitsi kertoa esimerkkejä oikeasta elämästä,tän palstan heikkohermoiset ja pehmot vetäisi siitäkin herneen nenään.

  LINKKI

  bochorno
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  Santiago, kyllä siitä itsepuolustuksesta joutuu liriin ja jopa niin kovasti, että rosvot ovat vapaalla ja itse lusimassa.

  Yhden juristin ohje; ”Työnnä rosvo parvekkeelta ja jos kuolee niin et ole huomannutkaan mitä tapahtui.. hermopäissään tipahti!”.

  Kuvitelkaa, että jotkut sen rosvon kamuista karkaa ja rupeavat syyttämään sinua …
  Tuollaisessa tapauksessa uhri on se rosvo ja sinä syyllinen.

  Oheisena yksi esimerkki,
  http://actualidad.terra.es/sucesos/articulo/prision_tous_fianza_jefe_seguridad_1269859.htm

  Vielä lisää, koirasta ei ole apua nyt on sprayt millä ne nukutetaan hetkessä…
  Ystäväni talo myöskin ryöstettiin niin, että tulivat uima-altaalle (porukka otti siis aurinkoa) ja parilla itä-euroopan rosvoilla oli aseet ja kolme meni tyhjentämään asunnon lähinnä autojen avaimet ja autot menivät ja tietokone myös meni mukaan. Sen jlk:een, johtuen tietokoneesta tilit tyhjennettiin jne… Sekin porukka oli niin tyhmiä enkkuja, ettei tajunneet kun kone viedään, voi tapahtua noin. Olivat vaan autoistaan huolissaan.

  Berliinin muurin ei olisi pitänyt kaatua koskaan!!!!!!!

  LINKKI

  arkteko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.04.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 109

  Itsemme ja reviirimme haluamme olevan koskemattomia ja loukkaamattomia. Ulkopuolisen tunkeutuminen turvakehämme sisäpuolelle ei ole mukava tunne – ei ihme, että halutaan puolustautua jos ei enemmänkin!

  Jokainen meistä voi vaikuttaa luonnollisesti omaan turvallisuustilanteeseemme, liikuimme sitten kaupungilla tai olemme kotona – keinovalikoima on moninainen. Väkivallan ei pitäisi kuitenkaan kuulua normikansalaisen keinovalikoimaan: kuten olemme uutisista viime aikoina kuulleet, ei ole kovin kaunista jälkeä tullut, kun siviilit tarttuvat aseisiin. Mielestäni aseet eivät ole hyvä vaihtoehto myöskään poliisivirkavallalle! Tästä esimerkkinä on hurrikaanin jälkitilanne New Orleanssissa – poliisi itse joutui maalitauluksi. Vasta kovat aseenkäyttäjät kansalliskaartista pysäyttivät roistojen tykityksen!

  Eli minusta parasta on satsata ennaltaehkäisyyn, joita omaisuutemme osalta ovat valvonta, hälytykset ja ennen kaikkea luvattoman pääsyn esto. Ja tietysti vahinkojen varalle vakuutukset kuntoon!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.