Kun posti häviää

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Espanjan posti ei ole aina se kaikkein toimivin.. Mutta mitäs sitten, kun ne odotetut postit häviävät? Voiko sitä vaan marssia esim. Fuengirolan postiin ja kysyä, että onko näkynyt tällä nimellä/osoitteella postia? Onko kukaan niin tehnyt oikeasti? Mulla kävi mielessä jos tekisin visiitin huomenna..

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Kyllä voi, tunnen henkilön joka onnistui tässä kohtalaisen hyvin: Siellä oli joku tietty aika (tyyliin ”tiistaisin ja torstaisin kello 12-13 välillä tai jotain muuta yhtä asiakasystävällistä) kyselyille ja valituksille, mutta inttämällä (kohtalaisella espanjantaidolla, muttei täydellisellä) ja vaatimalla, että nyt haluan sen puheille, joka tästä päättää vaikka kello oli jo kaksi minuuttia yli sen ”lakisääteisen ajan”, pääsi ainakin esittämään kysymyksensä.
  Siltä tiskiltä ei tullut mitään varsinaista ratkaisua, mutta asian sivusta kuullut tyttö, joka oli ilmeisesti Pacosin alueen postinjakaja,tuli sanomaan, että hän yrittää auttaa, jospa jotain löytyisi. Seuraavana päivänä Pacosin postilaatikkoon ilmestyi useita kaivattuja kirjeitä viimeisen parin kuukauden ajalta….

  Kärsivällisesti ja suuttumatta inttämällä, palvelusta pyytämällä (en tarkoita lahjontaa) ja asian uudestaan ja uudestaan selittämällä saattaa olla, ettá jotain löytyykin, onnea matkaan! 🙂

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Olen jo oppinut jotain tästä postin toiminnasta ja laitan suoran lainauksen yhdeltä ystävältäni saamastani meilistä ja jopa toivoakseni alkaa toimimaan!

  Pyydäppä niiltä pakettien lähettäjiltä cp…fi, ce…fi, rr…fi koodi nro.

  ja sitten menet http://www.correos.es valitset localizador de envios ja laitat sen pirun pitkän koodin kaikkineen päivineen ja painat nappia, silloin pitäs näkyy missä ne paketit kulkee.
  vastaava on suomessa http://www.posti.fi ja lähetyksen seuranta.

  Noilta sivuilta selviää milloin kannattaa istua kotosalla ja koska voi käydä kaupungilla.

  Ennen tätä oppituntia olen kyllä itse käynyt jopa henkilökohtaisesti pakettini perään kyselemässä postissa ja nostelivat vain hartioitaan… Sillä kertaa pakettini oli palautunut Suomeen… 😉

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  …on paketeissa nuo seurantakoodit.

  Huomenna aion ystävättäreni joulupaketin lähettää. Aurajuuston jätin pois, kun ei tiedä missä joutuu pakettiparka makaamaan. Toisaalta se olisi toiminut hajutunnisteena, jos pitäisi perään huudella.

  Tiedän, että juustoa saa sieltäkin, mutta kun lootassa oli vielä tilaa ja mulla eilen ostettu aurajuusto jääkaapissa. Tuikkuja laitoin myös…pyynnöstä.

  Lähetys maksaa kyllä mansikoita, mutta haluan muistaa tätä ihmistä ehdottomasti ja villasukkia tarvitsee tammikuussa.

  Asiasta kuudenteen, kun en viitsi lootaa vaihtaa…

  Kaameeta juttua tuli hevosten teuraskuljetuksista 45 minuutissa. En voinut edes katsoa…pihalla olin tupakalla, mutta kuuluihan se sinnekin. Loppui salamin syönti kertalaakista.

  Pikkuhiljaa siirryn vegaaniksi kokonaan. En ymmärrä millään eläinten huonoa kohtelua, vaikka reissu olisikin teurastamolle.
  Pitäisiköhän nyt alkaa boikotoimaan Espanjaakin, koska juuri sieltä näytettiin näitä järkyttäviä hevosmarkkinoita?

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303
  Marjukka kirjoitti:

  Kaameeta juttua tuli hevosten teuraskuljetuksista 45 minuutissa. En voinut edes katsoa…pihalla olin tupakalla, mutta kuuluihan se sinnekin. Loppui salamin syönti kertalaakista.

  Pikkuhiljaa siirryn vegaaniksi kokonaan. En ymmärrä millään eläinten huonoa kohtelua, vaikka reissu olisikin teurastamolle. Pitäisiköhän nyt alkaa boikotoimaan Espanjaakin, koska juuri sieltä näytettiin näitä järkyttäviä hevosmarkkinoita?

  Teurashevosten tuskien tie alkoi Espanjan Leónista. Katso MTV3:n video.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Kun ne ei saa edes normaaleja kirjeitä perille.. 🙁

  Toinen on lähtösin Sevillasta, kaksi kuukautta sitten. Toinen on pari vikkoa ollut matkalla Suomesta. (Ja sen mä sanon et jos ei se tuu mun joulu peruuntuu. Oon tapaihminen ja haluun mun lumilyhty kalenterin. 😀 )

  Kävin Fuengirolan pääpostissa kysymässä, mutta kuulemma alueen (carvajal) posti ei tule heille. Sitä mInne se menee ei kerrotu. Ilmeisesti lentelee itekseen oikeaan osotteeseen – ihmekös häviää usein..
  Sain mä numeron jollekin millelie aluepäälikölle. Täytynee tehdä niinkun postitäti käski ja soittaa sinne ja kysyä miksi mun posteja ei jaeta.

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Miulla oli sama ongelma täällä Granadan päässä viime kuussa. Syy oli yksinkertainen: postisetä oli kipeä. Eipä tullut kellekkään postia kolmeen viikkoon meidän alueella. Ja sitten yhdellä kertaa kaikki kolmen viikon postit. Oli muute silloin postilaatikko täynnä 😉

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Ko. kerrostaloon kulkee toisten posti aivan normaalisti.

  Soittelin numeroon, jonka antoivat pääpostilta. Siellä todella tympääntynyt mieshenkilö totesi, ettei hän tiedä missä sun postit on. Ei me niitä tänne säilötä ja jokaisessa kirjeessä mitä odotan on varmasti osoite väärin. jnejnejne. He ei ole tehneet virheitä ja jos se heille olisi tullut olisi se jo tuotu minulle… Kehtaakin vielä kutsua itseään paikan pomoksi.

  Siinä vääntäessä saldo puhelimesta loppui, kun asiaan meni useampi tovi eikä soittaminen mitään ilmaista ole. Jouduin toteamaan, että otan yhteyttä myöhemmin.

  En siis ole yhtään sen viisaampi vieläkään. Tai sain kyllä käsityksen, että kannattas lähettää kaikki kirjattuna niin viittittäs toimittaa..

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Kyllä silmä lepäisi, kun näkisi Espanjan postin jakajien liikkuvan ahkerasti täysien kärryjen kanssa kaduilla, kuten Correos antaa ymmärtää esimerkiksi julkaisemassaan postimerkissä!

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Laitan tähän nyt hieman vastapainoksi oman kokemukseni Alicanten provinssista, joka on ettei kolmen viime vuoden aikana ole kadonnut yhtään postia. Ei lähettämääni, eikä minulle lähetettyä. Kun tipautan kirjeen tai kortin paikalliseen keltaiseen laatikkoon, on se 90% todennäköisyydellä perillä Suomessa 3 päivän päästä, pari kertaa on mennyt neljään päivään. Pari kertaa olen laittanut kirjeen laatikkoon perjantai-iltana, ja tiistaina se on ollut jo vastaanottajalla! Toki tämä kertoo myös Suomen postilaitoksesta, mutta jos kirje jäisi tänne Espanjan postilaatikoihin tai konttoreihin makailemaan viikkokausiksi, niin tuohon ei päästäisi. Eli kyllä täytyy olla niin, että kirje pakataan lentokoneeseen viimeistään sen postittamista seuraavana päivänä.

  Suomesta ja muualta maailmalta tänne lähetetyt kirjeet tulevat yleensä hitaammin, n. 5 päivässä. Tässä veikkaan että paikallinen postikonttori tekee niin, että ne vähän keräilevät noita posteja, ja tuovat sitten isomman kasan kerrallaan… Mutta esim. Kiinasta lähetetty kortti tuli perille ennen tänne Espanjaan kuin Suomeen.

  Mitenkään täydellinen Espanjan postilaitos ei tietenkään ole. Esim. semmoinen asia toimii huonosti, että kun jakavat meidän laatikkoon entisten asukkaiden posteja, niin olen pari kertaa vienyt niitä konttoriin ja sanonut, että nämä ei täällä enää asu, ja voisivatko he yrittää toimittaa kirjeet johonkin toiseen osoitteeseen. Niin ei. Siihen osoitteeseen viedään, mikä kuoressa lukee, ja siihen loppuu postilaitoksen vastuu asiasta. Suomessa kun marssin konttoriin väärin tulleen kirjeen kanssa, he kiittävät vaivasta ja ainakin sanovat yrittävänsä paikantaa ko. henkilön uuden osoitteen. Olenkin miettinyt, että mitä tehdä näiden entisten asukkien postien kanssa. Suuren osan olen vienyt vuokranantajalle, tehköön sitten mitä lystää niiden kanssa. Mutta sitä siis mietin, että voinko kipata ne suoraan roskiin? Vuokraemäntä on ollut yhteydessä ex-vuokralaisiin, mutteivät tule hakemaan näitä postejaan häneltä, koska ovat kuulemma velkaa jonkun vuokran ja joutuisivat siinä tapauksessa sen maksamaan…

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Minäkin olen saanut harmaita hiuksia, kun postit menee vääriin laatikoihin. Siis täällä Suomessa.

  Espanjassa se on vielä kurjempaa, koska saattaa olla asunnot tyhjinä ja laatikoita ei katsota, vaikka olisikin asukkaat päällä, niin ei lyhytlomalaiset postilaatikolla käy. Ota siinä sitten selvää näistä postimiesten ”inhimillisistä erehdyksistä”.

  Eipä taida postimies tietää, miten arvokas ominaisuus on huolellisuus.

  En tosin tiedä miten Miran taloon jaetaan posti…luultavasti laatikoihin.

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Jos arvopostit laitettaisiin kirjattuna, niin silloin saisi postimiehen soittamaan…ehkäpä peräti kahdesti 😉

  LINKKI

  Mariitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Tänään huomasin että postilokerossani näkyi kuori. Avasin kun tiesin odottaa Telefonican loppulaskua. Kokonaista 3 kuorta! Siinä vaiheessa matkalla autoon, joten nappasin vain mukaani. Kun kotiin tullessa aloin tutkimaan, vain yksi oli minulle, loput pitkin taloa 1-4. kerrokseen..Vein kiltisti omiin lokeroihinsa takaisin. Mutta samalla näin, että n 10cm nippu jakamatonta oli noiden lokerikkojen päällä nipussa. Vieläkään en tiedä kolmen vuoden jälkeen, kuka jakaa, kenelle ja milloin? Rappusiivooja joskus lajittelee, jos sattuu olemaan nimet lokerikoissa.

  Toinen: postisetä soitti ulkoportin kelloa, satuin olemaan ulkopuolella kohdalla ja tarjouduin avaamaan portin, ei kannata, ei ne varmaan ole kotona? Kuvittelin että suomitapaan paketin olisi voinut jättää rappukäytävään/asunnon oven ulkopuolelle? Paketti matkasi takaisin postiin..

  Kolmas: Teipillä kiinnitettynä naapurille tiedoksianto ulkoporttiin paketista, varmaan sinä tuulisena päivänä oli vielä paikallaan, kun saapui ilta 8 jälkeen kotiin?

  Neljäs: asuimme noin 7 km Fuengirolasta okt vuorilla, suomalaisen koulun opettaja antoi jälkikasvulle postit, jotka oli pelastanut rappukäytävästä, Paseolta Fuengirolasta. Onneksi tunnisti nimen..

  LINKKI

  Mummeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 127

  Meiltä ei ole postia hävinnyt, mutta jakelua ei tunnuta tekevän joka päivä jokaiselle. Meille postia tulee parina päivänä viikossa ja yleensä useita kirjeitä kerralla.

  LINKKI

  HopeInHeart
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  Nyt täytyy sanoa että harmittaa :(. Laitoin viikko sitten täältä suomesta postia kanarian saarille menemään. Maksoin vielä tästä läheksestä (kirje) 8,4e, jotta se ehtisi siinä 2-3 päivässä perille mitä oltiin luvattu.
  Jos olisin vain tiennyt että espanjassa posti on noin surkea! Harmittaa, jos posti ei mene perille, koska kyse on todella tärkeästä asiasta… :(. Vielä se ei nimittäin ole perillä.

  Jostain koodista puhutte… sain kuitin kirjeen lähetyksen yhteydessä, sen enempää en ehtinyt sitä vilkaisemaan, mutta onko niissä aina ne koodit millä voi lähetyksiä seurata?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.