Kumpi olikaan se varsinainen ” luuserihallitus?”

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Kumpi olikaan se varsinainen ” luuserihallitus?”

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Holat vaan täältä Suomen maasta ja terveiset erityisesti B. Rontille. Arvatenkin hän oleilee Savon seutuvilla näillä hetkillä.
  Nyt olen olut Suomessa ja yht`mittaa 14 kk ja ei ole erityisemmin ollut vieroitusoireita 11 vuoden Benalmadenan jälkeen!
  Muistot kuitenkin pöllähtävät päähän silloin tällöin. Nyt viimeksi Arroyon keskusta ja sen 17 pankkia 200m:n säteellä keskustan liikenneympyrästä.
  Viimeinen tulija oli CAM. Sen ikkunoissa luvattiin yhtä ja toista. Ja kuten arvata saattaa, CAM ei läpäissyt kuuluisia ”stressitestejä”.
  Me eläkeläiset muistimme varsin hyvin Suomen laman ja kaikki samat hulluuden merkit tunnistimme kyllä myös Espanjassa. Eipä silti, hulluus oli iskenyt lähes kaikkiin talouksinn ympäri maapalloa.

  Nyt sitten se otsikon aihe: Kumpi hallitus oli se varsinainen ” luuseri ”, Aznarin, vai Zapateron? Sinänsä ”luuseri” sopii huonosti kuvaamaan ilmiötä. Tarkoitan sitä, että kumpi hallitus oli se varsinainen syyllinen antaessaan Espanjankin ajautua hillittömään velkakasvuun. Tosin valtio ei hirveästi velkaantunut, mutta yksilöt kyllä!

  Samasta aiheesta väitellään vieläkin myös Suomessa. Oliko lamaan syyllinen Holkeri, Liikanen ja Kullberg Koivisto tukihenkilönään? Silloinhan syöksyn eväät tehtiin!
  Espanjassa mielestäni oli Aznar vastaavassa tilanteessa. Antoi talouden ylikuumentua!

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  maan kriisitilanne tulee sielta Aznarin ajoilta:

  -Rakentamisen ylikuumeneminen
  -Liiallinen ulkomaalaistyovoiman palkkaaminen
  -Liian vahainen pankkien kontrolloiminen
  -Armeijan pakollisuuden poisto ja sotilaitten haku ulkomailta
  -Huonosti investoidut valtionvarat hyvina aikoina
  -Kansainvalinen kriisi

  Taalla jossain oli hirmu hyva video tasta. Tassa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Miten vaan , mutta Zapalla on ollut 8 vuotta aikaa huseerata hallituksensa kanssa. Tulokset näkyvät.

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Miten vaan , mutta Zapalla on ollut 8 vuotta aikaa huseerata hallituksensa kanssa. Tulokset näkyvät.

  Nykyään mikään hallitus ei voi yksin mitään markkinavoimille. Raha ratkaisee ja on vaan veronmaksajien huonoa tuuria jos hallitus tekee heidän kannaltaan huonoja ratkaisuja. Veronmaksajalla on tavallaan kaksi vaihtoehtoa huono ja surkea, niin pitkään kun maailman markkinoiden annetaan vapaasti rellastaa. Nykymeno on matkaa kriisistä kriisiin. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että markkinavoimat hyötyvät kriiseistä ja rahaan ts. voittoihin liittyvistä spekulaatioista. ”Sen on tunnustanut jo kapitalistinenkin järjestelmä” sanoisi tähän Tuntemattoman Lahtinen.

  Suomessa on veronmaksajien ristinä ollut perinteisesti Maalaisliitto, joka sittemmnin hajosi kahteen linjaan: Kepu ja SMP eli nykyinen Persu. No onhan se toisaalta hyvä että, on voimia jotka näyttävät miten asioita voisi huonomminkin hoitaa. Tosin se tulee kalliiksi kansalaiselle. Ehkäpä Espanjassa Zapaterojen jälkeen voi koittaa parempi tulevaisuus – siitä päättävät rahamiehet.

  Rahamarkkinoita voi verrata alukseen joka purjehtii ilman laipioita, kuten Titanic purjehti. Siinä oli laipiot, mutta ne olivat auki koko aluksen pituudelta. Titanicin törmätessä jäävuoreen pääsi vesi vellomaan holtittomasti sisällä, niin kävi myös kuin Estoniassa. Nykyään maailma on kuin globaali alus ilman laipioita, siis valtiot purjehtivat ja raha velloo. Euron piti olla vahva, mutta näyttää siltä, että vahvempaa olisi jos jokaisella olisi oma valuuttansa

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Masa P terveisistä, just tuossa päevällä kahtelin Anttilan katolta ku poestivat mualimmannavan napanöyhtee eli puolet torista aaki, rakentaavat lissee parkkitilloo ja kaappatilloo muan alle. Ihan hullun hommoo koko rojekti ja samalla riitelöövät pittääkkö kalahalli pittee vae purkoo ja rakentoo lasihökötys tilalle. Passoohan se niille, jotka ei pelloo omilla rahoellaan. Sama soon nykyinen finanssi politiikka, vieraella piäomilla huseroovat ja laskoovat paperjpalasian liikkeelle outosarvoenee ja samalla joku tekköö uusjaon niillä lippusilla ja kohtahaan niillä voep huussin seinän piällystee. Ja kohta vinanssikopla alakaa emämökä pelastakkee, pelastakkee … pankit kuukahtaa ja muualimman bisnis kirjat männöö sekasj. Ja annas ollakkaa kohta pankit suaop apuva valtijoelta, eoroopanrahakomissijolta jne…
  ja kohtahaa pelastettaa yhteiskunnan varoin…. linkki männöö suomen 90-luvun kriisilöehin, mutta aenekset samat samat ja mänettelytavat ympärjmualimmoo, nimet vua ouvat vaehtuneet Haoskoo päeväjatkoo !!! 8)

  savolaesena siirrän kaeken vastuun lukijalle ymmärtäkköö kukkii asijan miten haluaa 😉

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Ihimettelen ku jos ossoo savvoo, ni, minka ihimeen tautta siihen pittee laettoo virheekki mukkoon? Jos kertä ossooo, niin sillon kannattaes kunnolla. Vaan onhän noita, muka savolaisia muitaki – minäkin.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  kukapa sitä nyt ihan täävelline, kehittymiselle hyvä antoo sijjoo, äet ku poekasa nuljaatti mualimmaa nii tullu ulukomaesta äksenttiä, mu ne selekoset on savon ulukomaella eli Leppävirralla. Niiku Kuopijossa on tapana sannoo… eiku vua hyvvee voentia. 8)

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.